Ma meni je i najblize da pricam o statici, ali i jacih izgleda
Normalno da mozemo, pokazali smo u Mostaru.
Da malo napravimo referencu izmedju njih i nas tad i sad.
Kod nas iz prvog sastava otisao Krizman i Memija ( povremeno bio starter, dok Sinisa nije otisao na lijevog beka ). Kod njih niko nije otisao jos uvjek, ali bi mogao Mesanovic kako se prica.
I mi i oni su se dodatno pojacali. Kod nas sigurno novi igraci za startnu postavu na pocetku ce biti Stojanovic, Zaki i Zeba. Kod njih komotno moze ostati isti sastav, jedino ako neko od novih igraca se ne nametne. Sa ova nabrojana 3 igraca, ja msm da smo samo time jaci nego prosle polusezone. Jos na klupi imamo jednog Crnova (kad se oporavi aBd), Musa, Kerla (iako mislim da ce biti glavni stoper, bar za ova prva kola zbog neuigranosti nevjerujem da ce se Celo kockat), Kosta (iako jos nije zvanicno nas, vjerovatno ce biti), Ugljesa u kombinaciji sa Tuceom koji su bili starteri idu na klupu.
Kod Zrinje, dosli su Kukoc, Jamak, Piric, Kobljar, Kajkut. Nek ni jedan ne bude u prvih 11, dodatno ce ojacati klupu i konkurenciju. Sigurno da ce Kukoc i Jamak biti tu na pragu prve postave, a Piric sigurno broj 1 na golu.
Po meni igracki tu smo negdje, mi jaci sigurno nego jesenas, oni tu negdje sto se tice 11, a sirina i kod njih i kod nas dosta se pojacala.
Sirina ce biti i najbitnija ako se bude igralo na dva fronta, pa zbog toga ja njih i nas vidim kao najozbiljnije ekipe, cast ostalim al nemaju kvalitet. Njih je do sada i pored jakog igrackog kadra najvise izdvajao taj sistem i sinergija koju je stvorio Marinovic. Znali su kolko ko moze, tako i igrali, pomagali medjusobno na terenu i imali su sistem kako doci do gola, akcije i stvorili strahopostovanje kod ostalih ekipa sto im je dodatno olaksavalo posao.
Novi njihov trener je kvalitetan, ali on ima svoj sistem i svoj rad, vidjet cemo koliko ce mu trebati da to nametne i stvori ono sto zeli. Ja tu vidim sansu. Vec prvo kolo protiv Celika bi moglo da ih zezne i da Celik otkine bod/ove. Moze ih poljuljati, a i ne mora. Medjutim, oni su do sada imali neke rutinske pobjede, pobjede koje prilice prvaku. Vidjet cemo da li mogu i dalje tako..
S druge strane kod nas se osjeti jedna fina atmosfera, Celin rad se moze sad na proljece osjetiti, jer odradio je pripreme, doveo neke igrace, malo duzi period je tu. Sigurno vec na ovim prijateljskim se moze vidjeti taj njegov doprinos.
Zanimljivo ce biti i kako uskladiti sve zvijezde u ekipi koje misle da moraju igrati. Veci problem bi tu trebao imati Zrinja, jer ni Sinisi, Ugljesi, Tucetu, Bogiju, Boci nije strano da su bili na klupi i ne smeta im.
Jedva cekam da pocne, glavni kandidati za prva 2 mjesta po meni smo mi i Zrinja. Mogu li se nadoknaditi ovih 6 bodova, zavisi od svasta nesto. Trebalo bi se i poklopiti nesto, velika razlika jest.
A ja kao navijac, ne bi mogao pratiti Zelju, ako necu sanjati i nadati se tituli i dok god imaju matematicke sanse.. Toliko