Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

MrRiccoli
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto feb 14, 2017 12:07 am

delinjo je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:
pon feb 13, 2017 11:55 pm
delinjo je napisao/la:
pon feb 13, 2017 11:42 pm

a ne znam ko da je hica taj krov raditi...neka bezt krova do boljih vremena kada se bude bas top krov mogao napraviti....mislim nije da mi smeta ali ovi stubovi stvarno kvare utisak
Pa bolje je bar po meni uraditi i sa stubovima nego čekati neka bolja vremena što je u startu nekih 5-10 godina, a forumaši pomenutog foruma su napisali i da tribina nebi trebala biti ostavljena na milost i nemilost različitim klimatskim faktorima, a takođe čudno bi izgledalo da na istoku imamo neki krov drugačije konsturkcije nego na sjeveru, najbolje je da se to što prije pokrije s jeftinom varijantom i da se objedini u cjelinu kako treba, a kad dođu bolji dani kroz 5-10 godina neka projekat bude zamjena krova na cijelom stadionu i to je to, nisam stručan daleko od toga al eto to je moje mišljenje iako sam prvobitno bio razočaran. Npr Slboda je krenula praviti modernu tribinu od 5 miliona KM, gradila se godinama, i dan danas nije završena, nema wc-ova na istoj a ne šta više, a mogli su kao mi za 1-1.5 miliona KM napraviti novu sasvim funkcionalnu tribinu, mada nije ta njihova koštala 5 milki, zavrnulo se tu barem 30-40% od tog iznosa u različite džepove..
zanimljivo mi je tvoje misljenje ,nisam ni ja strucnjak samo diskutujemo...ali moj utisak takav je samo zbog stubova ...jer ce dosta sjedista fakticki biti neupotrebljivo ...znas to..
Slazem se ali kako sad na sjeveru bude pun sjever svi vide tekmh mislim jeste bez stubova ljepse ali ako je puno skuplje ja bi prije da se ulozi u tim pa da se zadrzimi u evropi ali o tom po tom nije jos ni istok gotov

Sent from my C5303 using Tapatalk

Kospicar
Kontakt:

FK Željezničar

uto feb 14, 2017 12:09 am

slika

Pravimo se puno strucnjaci, a nismo.

Ako je ovo skupa varijanta, ne treba nam krov uopste onda.

Edit: Ako su vec problem stubovi nek se uzmu primjeri s BP, Pecare il Novog P. gdje su stubovi stavljeni gotovo na zadnje redove tribine, dakle ne utice na vidljivost +95% navijaca na tribini

slikaslikaslika
Zadnja izmjena: Kospicar, dana/u uto feb 14, 2017 12:09 am, ukupno mijenjano 1 put.
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

zubanovic89
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Ja nesto mislim da se ti stubovi pametnim postavljanjem mogu namjestiti da ne zakljanjaju sjedista, ili da "steta" bude minimalna. Realno gledajuci, pola nase sezone je potencijalno sa padavinama, prodate karte na istoku ce prije ili kasnije poceti da zavise od krova. Trebamo raskristiti da li nam je draze napraviti jug ili imati krov bez stubova na istoku. Po meni ovo prvo u svakom slucaju.

Grbavica
Kontakt:

uto feb 14, 2017 12:13 am

Kospicar je napisao/la:
slika

To je RS drugačije je tamo

@Leone jesi li bio večeras na ovim protestima :D
Zadnja izmjena: Grbavica, dana/u uto feb 14, 2017 12:14 am, ukupno mijenjano 1 put.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Ajzea
Kontakt:

uto feb 14, 2017 12:14 am

Kad se sagradi jug tik iza gola, a napadac protivnicke ekipe krene jedan na jedan sa nasim golmanom..
Spoiler:
slika

cala
Kontakt:

Mislim da je bolje bilo kakav krov staviti nego da nam zjapi tribina kad padne kisa. Ova izvedba sa slike, sa resetkastim nosacima je preskupa za nas u bilo kojem slucaju. Ima sigurno jefitinijih varijanti.

Grbavica
Kontakt:

Ajzea počeo postavljati snimke iz privatne kolekcije...
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Vipla1921
Kontakt:

uto feb 14, 2017 12:15 am

kremenko je napisao/la:
uto feb 14, 2017 12:01 am
Vipla1921 je napisao/la:
pon feb 13, 2017 11:52 pm
Samo zamislite kad bude i jug i razmak od gola osam metara, pa golman protivnički kad stane ispred nas sjeb.at će se.. Pa kad budemo napadali prema jugu svaki ozbiljan napad završava pogotkom :D :D :D
Tih 8m je taman negdje oko mreze na Jugu :D
A fkt ne bi bio tim golmanima u koži.. Pa kad zagrmi neće znati gdje su, sta su haha :ganja:
Na jugu stojimo, zastave vijemo, barjake dižemo i baklje palimo..

delinjo
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto feb 14, 2017 12:16 am

MrRiccoli je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:
pon feb 13, 2017 11:55 pm

Pa bolje je bar po meni uraditi i sa stubovima nego čekati neka bolja vremena što je u startu nekih 5-10 godina, a forumaši pomenutog foruma su napisali i da tribina nebi trebala biti ostavljena na milost i nemilost različitim klimatskim faktorima, a takođe čudno bi izgledalo da na istoku imamo neki krov drugačije konsturkcije nego na sjeveru, najbolje je da se to što prije pokrije s jeftinom varijantom i da se objedini u cjelinu kako treba, a kad dođu bolji dani kroz 5-10 godina neka projekat bude zamjena krova na cijelom stadionu i to je to, nisam stručan daleko od toga al eto to je moje mišljenje iako sam prvobitno bio razočaran. Npr Slboda je krenula praviti modernu tribinu od 5 miliona KM, gradila se godinama, i dan danas nije završena, nema wc-ova na istoj a ne šta više, a mogli su kao mi za 1-1.5 miliona KM napraviti novu sasvim funkcionalnu tribinu, mada nije ta njihova koštala 5 milki, zavrnulo se tu barem 30-40% od tog iznosa u različite džepove..
zanimljivo mi je tvoje misljenje ,nisam ni ja strucnjak samo diskutujemo...ali moj utisak takav je samo zbog stubova ...jer ce dosta sjedista fakticki biti neupotrebljivo ...znas to..
Slazem se ali kako sad na sjeveru bude pun sjever svi vide tekmh mislim jeste bez stubova ljepse ali ako je puno skuplje ja bi prije da se ulozi u tim pa da se zadrzimi u evropi ali o tom po tom nije jos ni istok gotov

brate nedavno nisam stigao na vrijeme na tekmu udjem samo mjesto iza stuba ....znaci polomio se dok sam upratio :D :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Vipla1921
Kontakt:

uto feb 14, 2017 12:17 am

Prvenstvo je blizu, prva past će Krupa.
Ivo Andrić
Na jugu stojimo, zastave vijemo, barjake dižemo i baklje palimo..

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto feb 14, 2017 12:20 am

Kospicar je napisao/la:
slika

Edit: Ako su vec problem stubovi nek se uzmu primjeri s BP, Pecare il Novog P. gdje su stubovi stavljeni gotovo na zadnje redove tribine, dakle ne utice na vidljivost +95% navijaca na tribini

slikaslikaslika
Ovaj krov je napravljen zajedno sa tribinom prije rata, pa ne mozemo saznati cijenu istog nazalost.
Tribina je manja za nekih 12 redova od istocne. Da li ovaj krov ispunjava uslove koji vaze u KS-u, vezane za sigurnost zbog snijega, ne znam. Meni nije jasno iskreno sta drzi ovaj krov :D
Isto me zanima koliko bi kostao krov sa sjevera, na istocnoj tribini? Sigurno nije ni to jeftina igracka...

EDIT: Nije losa ideja. Svakako ne mora znaciti da ce prekopirati sva rjesenja za krov sa sjeverne tribine, tako da bi se to sa stubovima nesto i mozda moglo srediti, da ne zaklanja toliko pogled.
Zadnja izmjena: Omar500, dana/u uto feb 14, 2017 12:22 am, ukupno mijenjano 1 put.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Masinovodja
Kontakt:

uto feb 14, 2017 12:21 am

Kospicar je napisao/la:
slika

slikaslikaslika
Bravo,bravo!Imamo izuzetno sposobne ljude koji ce nama obezbijediti najeftiniju opciju bez stubova.

cikazubo
Kontakt:

uto feb 14, 2017 12:26 am

Odlučivaće ljudi kojima je to struka, i siguran sam da će u skladu s našim mogućnostima biti urađeno na najbolji mogući način, kada postavljate te slike ispade isto kao da je našim drago što moraju krov sa stubovima praviti, eto gotive stubove pa neće takve konstrukcije kao na slikama.

kremenko

uto feb 14, 2017 12:27 am

Omar500 je napisao/la:
uto feb 14, 2017 12:20 am
Kospicar je napisao/la:
slika

slikaslikaslika
Ovaj krov je napravljen zajedno sa tribinom prije rata, pa ne mozemo saznati cijenu istog nazalost.
Tribina je manja za nekih 12 redova od istocne. Da li ovaj krov ispunjava uslove koji vaze u KS-u, vezane za sigurnost zbog snijega, ne znam. Meni nije jasno iskreno sta drzi ovaj krov :D
Isto me zanima koliko bi kostao krov sa sjevera, na istocnoj tribini? Sigurno nije ni to jeftina igracka...

EDIT: Nije losa ideja. Svakako ne mora znaciti da ce prekopirati sva rjesenja za krov sa sjeverne tribine, tako da bi se to sa stubovima nesto i mozda moglo srediti, da ne zaklanja toliko pogled.
Bilino Polje drzi protuteza jer krov izlazi vani plus stubovi s vana sto se vidi na slici.
slika
Krov je na nekoj vrsti vage.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

SanMan
Kontakt:

uto feb 14, 2017 12:28 am

@cikazubo Mislim da nije potrebno čekati 5-10 godina. Bolja vremena su vrlo brzo, Evropa, udvostručna ako ne i utrostručna zarada od karata, članske, reklame na utkamici, ekrani na sjeveru, prostori, marketing, prodaja igrača, niko ne krade iz uprave, Džeko, Bajić, GS, OP, reprezentacija ....Razmišljanja od prije 2 godine treba potpuno zaboraviti. Izgleda euforično ali ....
Ja bi pričeko da se završi i jug pa onda razmišljati o krovu sejver-istok-jug

black64
Kontakt:

uto feb 14, 2017 12:33 am

Naravno svi bi mi Grbavicu da pozlatimo,da od nje napravimo svemirski brod,al u drzavi u kojoj zivimo,sa ekonomijom kakva nam jeste i izdvajanjem novca za sport,to je nerealno.Mozemo mi gledati europske lige,njihove stadione al u bliskoj buducnosti dostici taj nivo se mjeri sa naucnom fantastikom.Ljudi pune stadione od 50 tisuca sa cijenom karte kakva jeste,prodaju igrace za cifru od koje ti se u glavi zavrti a o sponzorskim ugovorima i imenima na njihovim dresovima prepadne se covjek.Naravno treba teziti tim standardima al traziti da se takvi standardi odma sad primjene je nemoguce.OK stubovi na istoku pa sta nasi stubovi nasa tribina nas krov nasa Grbavica.Nas dom u kojem se osjecam ponosno i komforno.Imamo kesa koliko imao i od tih sredstava izvuci maksimum kako bi se napravila lijepa natkrivena tribina.Ako je to sa stubovima idemo je graditi il cemo cekati mozda neka nova vremena neke nove ljude.Mislim da treba maksimalno iskoristiti ovaj potencijal i upravu da bi se sto vise uradilo na infrasktrukturi.Cilj treca kategorija moze sa stubovima daj odma ih montiraj.Ljudi moji nikad se nesmije zaboraviti tacka sa koje smo krenuli.Ovo sad sto je uradjeno je top topova a za godinu aBd ima da Grbavica bude jedan od najljepsih stadiona u regionu i malo vise od toga iz razloga tog sto je taj stadion sa dusom.MI SMO ZELJINI ZELJO JE NAS

delinjo
Kontakt:

uto feb 14, 2017 12:41 am

black64 je napisao/la:
Naravno svi bi mi Grbavicu da pozlatimo,da od nje napravimo svemirski brod,al u drzavi u kojoj zivimo,sa ekonomijom kakva nam jeste i izdvajanjem novca za sport,to je nerealno.Mozemo mi gledati europske lige,njihove stadione al u bliskoj buducnosti dostici taj nivo se mjeri sa naucnom fantastikom.Ljudi pune stadione od 50 tisuca sa cijenom karte kakva jeste,prodaju igrace za cifru od koje ti se u glavi zavrti a o sponzorskim ugovorima i imenima na njihovim dresovima prepadne se covjek.Naravno treba teziti tim standardima al traziti da se takvi standardi odma sad primjene je nemoguce.OK stubovi na istoku pa sta nasi stubovi nasa tribina nas krov nasa Grbavica.Nas dom u kojem se osjecam ponosno i komforno.Imamo kesa koliko imao i od tih sredstava izvuci maksimum kako bi se napravila lijepa natkrivena tribina.Ako je to sa stubovima idemo je graditi il cemo cekati mozda neka nova vremena neke nove ljude.Mislim da treba maksimalno iskoristiti ovaj potencijal i upravu da bi se sto vise uradilo na infrasktrukturi.Cilj treca kategorija moze sa stubovima daj odma ih montiraj.Ljudi moji nikad se nesmije zaboraviti tacka sa koje smo krenuli.Ovo sad sto je uradjeno je top topova a za godinu aBd ima da Grbavica bude jedan od najljepsih stadiona u regionu i malo vise od toga iz razloga tog sto je taj stadion sa dusom.MI SMO ZELJINI ZELJO JE NAS

ma niko prijatelju ne kaze nista,mozemo mi prditi oni ce uraditi kako misle da treba i kako finansije dozvoljavaju....ovdje samo komentarisemo te jebene stubove koji fkt smetaju i to je cinjenica ....
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

salle86
Kontakt:

uto feb 14, 2017 12:42 am

black64 je napisao/la:
Ovo sad sto je uradjeno je top topova a za godinu aBd ima da Grbavica bude jedan od najljepsih stadiona u regionu i malo vise od toga iz razloga tog sto je taj stadion sa dusom.MI SMO ZELJINI ZELJO JE NAS
Jedna od najdražih stvari koje su mi se urezale u sjećanje iz obraćanja gosp.Misimovića :D
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

uto feb 14, 2017 12:43 am

delinjo je napisao/la:
MrRiccoli je napisao/la:
delinjo je napisao/la: zanimljivo mi je tvoje misljenje ,nisam ni ja strucnjak samo diskutujemo...ali moj utisak takav je samo zbog stubova ...jer ce dosta sjedista fakticki biti neupotrebljivo ...znas to..

brate nedavno nisam stigao na vrijeme na tekmu udjem samo mjesto iza stuba ....znaci polomio se dok sam upratio :D :D
Slazem se brate i ja bjezim da ne bih bio iza stubova i vise bi volio krov bez njih ali ako je razlika u cijeni zaista velika onda mi ni ne smeta jer nekako mislim bolje je uloziti u teren, u jug, u ekipu ili kupiti negdje zemlju za danas sutra trening kamp jer nam je i to potrebno, dva terena nisu dovoljna za 640 djece koliko Miske rece da je cilj.

fcz1921
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

uto feb 14, 2017 1:12 am

MrRiccoli je napisao/la:
uto feb 14, 2017 12:43 am
delinjo je napisao/la:
MrRiccoli je napisao/la:

Slazem se brate i ja bjezim da ne bih bio iza stubova i vise bi volio krov bez njih ali ako je razlika u cijeni zaista velika onda mi ni ne smeta jer nekako mislim bolje je uloziti u teren, u jug, u ekipu ili kupiti negdje zemlju za danas sutra trening kamp jer nam je i to potrebno, dva terena nisu dovoljna za 640 djece koliko Miske rece da je cilj.

Ja sam pokusa objasniti na prikazu krova u Tuzli. Ako uzmemo da u tuzli nije pokriveno 5-6 redova, kada pomnozimo sa 80 cm da je jedno stepeniste dodjemo da nije pokriveno 4,5 metara tribine minimum. E sad da bi se pokrilo to i da bi se izbjeglo pucanje krova moras povecavati celicnu konstrukciju izvan tribine gdje bi spustali do nulte tacke to jeste da ukopas u temelje. I plus u samom krovu moras povecavati konstrukciju da bi izdrzalo sve napore.
Evo slika kako bi to na kraju uzgledalo da su uradili i da nije to malo zeljezne konstrukcije. Jer povecavas i duzinu i sirinu stubova koji nose krov. ovo je samo prikaz kako bi otprilike bilo i da znate otprilike kako to sve ide.

slikaimage free hosting

Sto se tice stadiona sto je neko spominjao moras da znas da je manje redova nego na nasem stadionu i onda je lakse u vrhu tribine napraviti stub i postaviti krov. A ne znam dali je u sirokom isto do kraja krov da pokriva citavu tribinu.

I da u zenici je krov ko na klackalici jer ima nosivi zid duz citave tribine

P.S. I da ovaj krov sa stobvima ce kostati vise nego citava istocna tribina
Zadnja izmjena: fcz1921, dana/u uto feb 14, 2017 1:14 am, ukupno mijenjano 1 put.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.

Prijava