Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Gile
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon feb 13, 2017 11:06 pm

Ljudi imal ikakve sanse da ne bude grbavica ime crvene boje

delinjo
Kontakt:

Gile je napisao/la:
Ljudi imal ikakve sanse da ne bude grbavica ime crvene boje
da,nema :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

sergejevic

pon feb 13, 2017 11:07 pm

Da, bas je lijepo napisano. Kratko, a opet ispricana velika i duga prica. Podsjeti me malo na Hemingveja i njegovu pricu od sest rijeci. Svaka cast autoru. Mozemo svi nauciti mnogo, a posebno dio o mudrosti i sutnji. Vrijeme je najbolji sudija, pa cemo vidjeti ko je zapravo sposoban, a ko to nije, ko je poduzetnik, maher, advokat i slicno. Treba svima pruziti sansu.

Sto se tice skupstine, boccaccio je objasnio vecinu stvari, a vjerujem da je on vise upucen u to. Istok koji svakim danom izgleda vece i realnije je najveca pobjeda ovog kluba poslije rata i jednog dana cemo se sjecati trenutka kada je sve pocelo i biti ponosni na taj uspjeh. Samo oni koji su pokusali nesto napraviti u nasoj zemlji znaju koliko to NIJE jednostavno i lahko. Samim tim je to jos veca stvar. Svi smo odusevljeni i bili smo spremni sve drugo staviti u pozadinu, pa i same rezultate. Ja danas vidim kako se gradi istok, kako se sve glasnije i hrabrije govori o gradnji novog juga, modernijem stadionu, a Boga mi Petrovic i ekipa idu uzlaznom putanjom. Vjerujem da necemo stekati na terenu, a ovo ostalo je bilo dobro i do sada. Bili smo slozni i jaki dok smo redali poraze, prezivjeli smo razne napade i podmetanja, izborili se da nam dozvole da gradimo na nasoj zemlji(ma koliko apsurdno zvucalo) i siguran sam da cemo biti nagradjeni za to. Doslo je vrijeme da imamo dobru upravu, dobru ekipu, dobar stadion, dobre navijace, a Zeljo kao klub je uvijek bio najbolji. Shvatam i raju koja je skepticna, zivot nas je naucio na to, ali treba nekada i uzivati.

kremenko

pon feb 13, 2017 11:09 pm

Ova dva ulaza u dnu tribine su vjerovatno za invalide.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

zeljeznicka21

pon feb 13, 2017 11:11 pm

Policija naredila da cesta ispred stadiona mora biti zavrsena do 4. marta, tako da ni s tim nece biti problema
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

SanMan
Kontakt:

pon feb 13, 2017 11:12 pm

Pošto smo mi u svemu prvi Istok bi trebala biti prva tribina u državi sa numerisanim kartama. Već imamo 10 a možda i 20% numerisano i prodato tako da ovo nebi trebalo biti problem. Postavljamo standarde, dođi kad hoćeš

LARSSON
Kontakt:

pon feb 13, 2017 11:15 pm

Bilo bi ovako

phpBB [video]

:rofl:

cikazubo
Kontakt:

Znači tribina će defintivno imati izgled kakav je predstavljen od strane ovog portala akta, s obzirom da je krov sa stubovima vjerovatno će biti negodovanja, međutim na skypercity forumu sam malo čitao mišljenja forumaša pa da vam prenesem njihova razmišljanja, možda je neko već objavljivao al nisam uočio na prethodnih 5-6 stranica.
Dakle komentari su sljedeći :

- U Sarajevu je 1999. godine palo 109 cm snijega, od čega je kod prvih 95 cm izmjerena do tada nezabilježena težina po m3.
2012. godine je palo 120 cm snijega.
Urušavanje krova Ledene dvorane, urušavanje hangara u Rajlovcu i urušavanje krova dvorane u Lukavici su sasvim dovoljno upozorenje nakon snijega 2012. godine.
Nakon 1999. su u kantonu sarajevo promjenjeni građevinski standardi za krovove i strehe, i nakon toga se počele izumirati lagane i prozračne konstrukcije.
Da li je moguće izgraditi krov tribine bez nosivih stubova? Naravno, ali Željo nema tih para niti ima bilo kakvog racionalnog razloga da se takav krov izgradi.

-Kao sto je i sam rekao, naravno da je moguce postaviti i na Grbavici krov bez nosecih stubova na tribini ali koja je cijena toga? Za tri tribine (sjever, istok i jug) sigurno nekoliko miliona KM dok ce za ovaj krov cijena biti mnogo manja. Jednostavno sam siguran da bi tribina 5-6 godina minimum (ako ne i 10 godina) bila bez krova u tom slucaju, dok ovako postoji realna sansa da se krov vec postavi do ljeta 2018. Pa cijena izgradnje juga i istoka zajedno ce biti nekih 3 miliona KM, a krov kakav i sam zelim bi iznosio jos toliko ako ne i vise.
Pa kada klub bude vrtio budzet od 20 miliona KM, umjesto danasnjih mizernih 4 milion KM (kalendarska 2016. godina), tamo nekada 2023-2025 se moze postaviti novi krov ako za to bude potrebe. Ili da kanton finansira isti pa mozemo sutra o tome pricati ali od toga nema nista. Do 2023. ce kako god ovaj krov opravadati svoje postavljanje.

-Bolje je odraditi sa stupovima pa za 10-15 godina, ako bude love, zamijeniti krov. Ludost bi bila ostaviti novu tribinu na milost i nemilost atmosferalijama samo jer su stupovi prošlost (jer su ružni, jer smetaju) i čekati neka vremena u kojima će biti moguće uložiti jako puno love u krov bez stupova.

Uglavnom ovo su samo neki od komenatara, zaključujemo prema istim da u KS nisu jednaki standardi za izgradnju krovova kao u drugim kantonima zbog obilnih sniježnih padavina koje su se dešavale u zadnjih 10-15 godina i nadprosječne težine snijega po m3, zbog toga su se urušili krovovi na 3 veća sportska objekta pored brojnih balona u gradu koje nećemo uzeti u obzir, čak ni pumpe ne konstruišu na isti način krov kao u drugim gradovima zbog tih zakonskih odredbi. Zato je jedini mogući način koji je finansijski isplativ krov sa stubovima, inače bez stubova bi krov za istok i jug koštao više nego izgradnja jedne tribine, dakle sve i da se osluče na takvu opciju moralo bi se čekati par godina da se obezbijedi novac za takvo nešto, a tribina ne treba biti izložena različitim faktorima tj atmosferijalijama koji će na istu djelovati tako da je potrebno nedugo nakon izgradnje istu i pokriti.

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon feb 13, 2017 11:32 pm

Hurmasica je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
pon feb 13, 2017 10:36 pm
delinjo je napisao/la:
pon feb 13, 2017 10:27 pm
ti o nekim japankama pises a ne ja ....a zaapravo sto bas japanke ? :D
Cuj so? :DD:
Znaju poso :)
@LARS
Daj postavi zamrznutu sliku sa Musa videa . 0.54 da odklonimo sve dileme oko ulaza i izlaza
Hvala :)
Smijem li ja? :) :D

slika

Eto tačno se vidi, 6 ulaza gore i 2 dole. Dakle 8, samo drugačije raspoređeni, vjerovatno zbog pravila :)
Samo ovaj prvi ulaz do sjevera odma do ulaza na zdenci

Sent from my C5303 using Tapatalk

delinjo
Kontakt:

pon feb 13, 2017 11:42 pm

cikazubo je napisao/la:
Znači tribina će defintivno imati izgled kakav je predstavljen od strane ovog portala akta, s obzirom da je krov sa stubovima vjerovatno će biti negodovanja, međutim na skypercity forumu sam malo čitao mišljenja forumaša pa da vam prenesem njihova razmišljanja, možda je neko već objavljivao al nisam uočio na prethodnih 5-6 stranica.

- U Sarajevu je 1999. godine palo 109 cm snijega, od čega je kod prvih 95 cm izmjerena do tada nezabilježena težina po m3.
Urušavanje krova Ledene dvorane, urušavanje hangara u Rajlovcu i urušavanje krova dvorane u Lukavici su sasvim dovoljno upozorenje nakon snijega 2012. godine.
Nakon 1999. su u kantonu sarajevo promjenjeni građevinski standardi za krovove i strehe, i nakon toga se počele izumirati lagane i prozračne konstrukcije.
Da li je moguće izgraditi krov tribine bez nosivih stubova? Naravno, ali Željo nema tih para niti ima bilo kakvog racionalnog razloga da se takav krov izgradi.

-Kao sto je i sam rekao, naravno da je moguce postaviti i na Grbavici krov bez nosecih stubova na tribini ali koja je cijena toga? Za tri tribine (sjever, istok i jug) sigurno nekoliko miliona KM dok ce za ovaj krov cijena biti mnogo manja. Jednostavno sam siguran da bi tribina 5-6 godina minimum (ako ne i 10 godina) bila bez krova u tom slucaju, dok ovako postoji realna sansa da se krov vec postavi do ljeta 2018. Pa cijena izgradnje juga i istoka zajedno ce biti nekih 3 miliona KM, a krov kakav i sam zelim bi iznosio jos toliko ako ne i vise.
Pa kada klub bude vrtio budzet od 20 miliona KM, umjesto danasnjih mizernih 4 milion KM (kalendarska 2016. godina), tamo nekada 2023-2025 se moze postaviti novi krov ako za to bude potrebe. Ili da kanton finansira isti pa mozemo sutra o tome pricati ali od toga nema nista. Do 2023. ce kako god ovaj krov opravadati svoje postavljanje.

-Bolje je odraditi sa stupovima pa za 10-15 godina, ako bude love, zamijeniti krov. Ludost bi bila ostaviti novu tribinu na milost i nemilost atmosferalijama samo jer su stupovi prošlost (jer su ružni, jer smetaju) i čekati neka vremena u kojima će biti moguće uložiti jako puno love u krov bez stupova.

Uglavnom ovo su samo neki od komenatara, zaključujemo prema istim da u KS nisu jednaki standardi za izgradnju krovova kao u drugim kantonima zbog obilnih sniježnih padavina koje su se dešavale u zadnjih 10-15 godina i nadprosječne težine snijega po m3, zbog toga su se urušili krovovi na 3 veća sportska objekta pored brojnih balona u gradu koje nećemo uzeti u obzir, čak ni pumpe ne konstruišu na isti način krov kao u drugim gradovima zbog tih zakonskih odredbi. Zato je jedini mogući način koji je finansijski isplativ krov sa stubovima, inače bez stubova bi krov za istok i jug koštao više nego izgradnja jedne tribine, dakle sve i da se osluče na takvu opciju moralo bi se čekati par godina da se obezbijedi novac za takvo nešto, a tribina ne treba biti izložena različitim faktorima tj atmosferijalijama koji će na istu djelovati tako da je potrebno nedugo nakon izgradnje istu i pokriti.

a ne znam ko da je hica taj krov raditi...neka bezt krova do boljih vremena kada se bude bas top krov mogao napraviti....mislim nije da mi smeta ali ovi stubovi stvarno kvare utisak
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Okolele
Kontakt:
Status: Online

Hurmasica je napisao/la:
pon feb 13, 2017 10:38 pm
Model1964 je napisao/la:
pon feb 13, 2017 10:36 pm
delinjo je napisao/la:
pon feb 13, 2017 10:27 pm

ti o nekim japankama pises a ne ja ....a zaapravo sto bas japanke ? :D
Cuj so? :DD:
Znaju poso :)
@LARS
Daj postavi zamrznutu sliku sa Musa videa . 0.54 da odklonimo sve dileme oko ulaza i izlaza
Hvala :)
Smijem li ja? :) :D

slika

Eto tačno se vidi, 6 ulaza gore i 2 dole. Dakle 8, samo drugačije raspoređeni, vjerovatno zbog pravila :)
Ova dva ulaza gore na krajevima tribine su ustvari izlazi na balkon sa vanjske strane..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon feb 13, 2017 11:44 pm

slika
Da bi krov mogao da stoji samostalno tj. bez dodatnih stubova on mora obuhvatiti cijeli stadion a ne samo da se veže za jednu tribinu. Tek kada budemo imali sve tribine izgrađene moći će se pristupiti rješavanju problema stubova. Na slici gore imate prikazane sile opterećenja konstrukcije krova na jednom stadionu iz koje se može vidjeti zašto se dodaju stubovi.
イビチャ・オシム

SanMan
Kontakt:

pon feb 13, 2017 11:50 pm

E jesu nam ga šuknuli, tribina treba da se završi za 20 dana a mi neznamo ni kolko ulaza će imati. Nema više curenja informacija a i insajdera. To Miske, ukini mahalanje.

Vipla1921
Kontakt:

pon feb 13, 2017 11:52 pm

Samo zamislite kad bude i jug i razmak od gola osam metara, pa golman protivnički kad stane ispred nas sjeb.at će se.. Pa kad budemo napadali prema jugu svaki ozbiljan napad završava pogotkom :D :D :D
Na jugu stojimo, zastave vijemo, barjake dižemo i baklje palimo..

delinjo
Kontakt:

pon feb 13, 2017 11:54 pm

Izlija je napisao/la:
pon feb 13, 2017 11:44 pm
slika
Da bi krov mogao da stoji samostalno tj. bez dodatnih stubova on mora obuhvatiti cijeli stadion a ne samo da se veže za jednu tribinu. Tek kada budemo imali sve tribine izgrađene moći će se pristupiti rješavanju problema stubova. Na slici gore imate prikazane sile opterećenja konstrukcije krova na jednom stadionu iz koje se može vidjeti zašto se dodaju stubovi.
a i mi bgm zapeli za taj krov isto ko da mora odmah biti gotov....da je tribine sve zavrsiti i teren ...pa krov onda :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

cikazubo
Kontakt:

pon feb 13, 2017 11:55 pm

delinjo je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:
Spoiler:

a ne znam ko da je hica taj krov raditi...neka bezt krova do boljih vremena kada se bude bas top krov mogao napraviti....mislim nije da mi smeta ali ovi stubovi stvarno kvare utisak
Pa bolje je bar po meni uraditi i sa stubovima nego čekati neka bolja vremena što je u startu nekih 5-10 godina, a forumaši pomenutog foruma su napisali i da tribina nebi trebala biti ostavljena na milost i nemilost različitim klimatskim faktorima, a takođe čudno bi izgledalo da na istoku imamo neki krov drugačije konsturkcije nego na sjeveru, najbolje je da se to što prije pokrije s jeftinom varijantom i da se objedini u cjelinu kako treba, a kad dođu bolji dani kroz 5-10 godina neka projekat bude zamjena krova na cijelom stadionu i to je to, nisam stručan daleko od toga al eto to je moje mišljenje iako sam prvobitno bio razočaran. Npr Slboda je krenula praviti modernu tribinu od 5 miliona KM, gradila se godinama, i dan danas nije završena, nema wc-ova na istoj a ne šta više, a mogli su kao mi za 1-1.5 miliona KM napraviti novu sasvim funkcionalnu tribinu, mada nije ta njihova koštala 5 milki, zavrnulo se tu barem 30-40% od tog iznosa u različite džepove..

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon feb 13, 2017 11:56 pm

#samokažem
イビチャ・オシム

kremenko

uto feb 14, 2017 12:01 am

Vipla1921 je napisao/la:
pon feb 13, 2017 11:52 pm
Samo zamislite kad bude i jug i razmak od gola osam metara, pa golman protivnički kad stane ispred nas sjeb.at će se.. Pa kad budemo napadali prema jugu svaki ozbiljan napad završava pogotkom :D :D :D
Tih 8m je taman negdje oko mreze na Jugu :D
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

delinjo
Kontakt:

uto feb 14, 2017 12:04 am

cikazubo je napisao/la:
pon feb 13, 2017 11:55 pm
delinjo je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:
Spoiler:

Pa bolje je bar po meni uraditi i sa stubovima nego čekati neka bolja vremena što je u startu nekih 5-10 godina, a forumaši pomenutog foruma su napisali i da tribina nebi trebala biti ostavljena na milost i nemilost različitim klimatskim faktorima, a takođe čudno bi izgledalo da na istoku imamo neki krov drugačije konsturkcije nego na sjeveru, najbolje je da se to što prije pokrije s jeftinom varijantom i da se objedini u cjelinu kako treba, a kad dođu bolji dani kroz 5-10 godina neka projekat bude zamjena krova na cijelom stadionu i to je to, nisam stručan daleko od toga al eto to je moje mišljenje iako sam prvobitno bio razočaran. Npr Slboda je krenula praviti modernu tribinu od 5 miliona KM, gradila se godinama, i dan danas nije završena, nema wc-ova na istoj a ne šta više, a mogli su kao mi za 1-1.5 miliona KM napraviti novu sasvim funkcionalnu tribinu, mada nije ta njihova koštala 5 milki, zavrnulo se tu barem 30-40% od tog iznosa u različite džepove..
zanimljivo mi je tvoje misljenje ,nisam ni ja strucnjak samo diskutujemo...ali moj utisak takav je samo zbog stubova ...jer ce dosta sjedista fakticki biti neupotrebljivo ...znas to..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto feb 14, 2017 12:07 am

Ja se ne brinem mnogo, ova garnitura ljudi radi do sada odlicno, navijaci su nevjerovatni, ja jos uvijek ne mogu doci sebi, tacno ne vjerujem da je rasprodato svih 500 ulaznica! Prije par mjeseci, moja najoptimisticnija procjena je bilo maksimalno 350 ulaznica i to u martu.
Ovo sto je Izlija rekao ima smisla, a o tome nisam prije razmisljao. Kada budemo imali sagradjene sve tribine, onda nece biti problem i postaviti novi, moderniji krov. Mi svakako sami necemo moci izgraditi zapadnu tribinu, to bi trebalo ici preko investitora nekad u malo daljoj buducnosti. Pored zapada, ja mislim da bi investicija sasvim sigurno mogla pokriti i krov za sve cetiri tribine + trening kamp.
Ono sto cemo mi dobiti do 2021. godine je nevjerovatno. Sjeverna tribina ce biti preuredjena, novi istok je skoro pa sagradjen, ici ce se u izgradnju juzne tribine. Sve tri tribine ce se pokriti, zapad ce se mozda jos malo prosiriti zbog zahtjeva UEFA (lijevi dio zapada, tu ima prostora za prosirenje zbog izgradnje nekih dodatnih prostorija), reflektori ce biti ofarbani i dodat ce se vjerovatno novih 'sijalica', te cemo uraditi novi teren. Mene stvarno ne bi mnogo iznenadilo da sve ovo bude gotovo mnogo prije 2021. godine. Ja sam iskreno da vam kazem odusevljen i mislim da je to i vise nego dovoljno za nase potrebe. To je odlicna podloga, bit cemo samoodrzivi, te ce se sasvim normalno odrzavati stadion. Da imamo normalnu drzavu, opstina i grad bi izdvajali za nas na godisnjoj bazi taman dovoljno za odrzavanje stadiona i buduceg terena (primjer Zagreb), ali na to se odmah mora zaboraviti.

Dobit cemo veoma moderan stadion, pravi fudbalski, a atmosfera ce biti nevjerovatna. To nije nikakav suludi san, nego realnost koja nas ubrzo ceka. Za sve dalje dorade na stadionu u daljoj buducnosti ce ovo biti savrsena baza. Imamo nevjerovatne navijace i veoma sposobnu upravu. Zaboli me kada skontam ko je sve harao klubom od rata pa na ovamo. Juce spomenu neko onaj cirkus sa prihodima od ulaznica protiv Newcastlea, a to je samo kap u moru sta se sve desavalo u klubu. Nevjerovatno je kakve promjene vidimo u nesto malo vise od godinu dana, a pazite, mi nismo izasli u europu, a u plusu smo. I jos gradimo stadion i imamo po imenima veoma jaku ekipu, jednu od jacih zadnjih par godina. Ide se na sve frontove nezaustavljivo :)

Sto se tice UO, neko je spomenuo da je razocaran...ne znam sta da vam kazem i sta ocekujete, Misimovic je rekao da mu je nevjerovatno da nema zainteresovanih ljudi koji bi usli u klub i pomogli. Frapirajuce je da je bio samo jedan kandidat za predsjednika skupstine. Pa gdje su svi? Najlakse je pametovati. Svakom su vrata otvorena, mada nekima se ne dopada kako klub posluje i tu ne bi mogli ugraditi sebe. Razumijem i hvala bogu da je tako :)
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Prijava