starigrad je napisao/la: ↑pet feb 10, 2017 1:19 pm
sto se tice situacije sa kosticem, isto mislim da mi ne mozemo snositi nikave sankcije, jer, koliko znam, nema nista napismeno izmedju Zelje i njega.
medjutim, sada je kostic u neobranom grozdju. ima vazeci ugovor sa slobodom, samovoljno napustio klub, i kao igrac, i kao neki trener, sta li se vec pise da je bio tamo. imaju sve osnove da ga suspenduju, kazne novcano, maksimalno srozaju do isteka ugovora... s druge strane, nema mi logike da ga mi placamo za to vrijeme dok ne moze igrati za nas. znaci, on bi mogao dobro iskihati ovih 5-6 mjeseci, i igracki i novcano, bez obzira sto svo to vrijeme moze biti u tenaznom procesu.
Portali pisu ono sto pisu, pisali su sve i svasta na nas racun, pa mnogo toga ne bude istina. Sloboda se bori za svoje, pokusavaju napraviti medijsku hajku, mjesecima to traje, dok mediji jedva docekaju. A u biti nista ni sa cim. Sloboda ima slabe argumente, narocito da se zale na nas klub, e sad vezano za Kostica, ako bi vjerovali portalima koji iznose pricu iz Slobode, onda je Sloboda maksimalno u pravu, pa se jos posebno pitam, ako je stvarno tako, zasto bi onda igrac koji nema argumente i gdje je taj klub u pravu, tek tako otisao, da bude suocen sa kaznama i razlicitim sankcijama. Valjda postoji i druga strana price, apsolutno sam siguran da Kostic isto ima svoje advokate, da Kostic nece ici na svoju stetu, nego ima svoju stranu price i svoje argumente. To se sad malo oteglo , a ide nama preko ledja, i to je ono sto je problem, mada mi kao klub nemamo nista sa tim. Covjek trenira sa nama i to je sve, niti igra prijateljske utakmice niti je potpisao zvanican ugovor sa Zeljom. Znaci odrzava formu. Potpisace onda kada se steknu uslovi za to.
Bas iz tog razloga, pozdravljam dovodjenje Kerle. On je nominalno veliko pojacanje u odbrani za nas. Problem je sto nije prosao pripreme sa ekipom, vjerujem da je on spreman kao i uvijek ali je bitna ta cinjenica da postoje ekipne pripreme i da se pronadje prava hemija, kako na terenu , tako i van njega. Posebno je to osjetljivo kod stopera. Nece on puno patiti sa stanovista fizicke spreme, ali u linijama kretanja ce mu trebati neko vrijeme.
Mi sada kao ekipa izgledamo odlicno. Imena koja su dosla jasno predstavljaju odredjene ambicije koje Zeljo ima. Igracki gledano, ja ne vidim jacu ekipu od nase. I sada dolazimo do tog momenta da je jako bitno kako ce to trener Slavko Petrovic odraditi. Imamo potrebnu sirinu, imamo imena u timu, sve je sada do strucnog staba. Imena kao imena, bez obzira na njihov odjek u ovoj ligi, ne moraju nista da znace, ukoliko struka te igrace dobro ne pripremi. Imamo nekoliko tih imena ciju formu Slavko mora da vrati u optimum. Sada je to ono goruce pitanje. Napraviti ekipu, napraviti tim, napraviti formu svakog igraca, spojiti to u dobru hemiju i u pobjednicki mentalitet koji zna na terenu u svakom momentu sta hoce. Sada je to ono sto je osnovno pitanje. Slavko je od uprave kluba dobio sve potrebne elemente da bi zakotrljao dobru pricu.
Uz sve to, navijacka euforija oko podizanja naseg doma, oko same situacije u i oko kluba, povjerenje koje je uspostavljeno izmedju kluba i navijaca, nekako je na pravi nacin tempirano za jedno uspjesno proljece. Sve to jos uvijek zavisi od mnogih faktora , pa se ne treba ni zalijetati u ocekivanjima, ali pozitivan talas nas nosi sve skupa i ne mozemo da se bas ni oduprijemo tom osjecaju. Svakako da je i to novi pritisak koji se stavlja na strucni stab i na igrace, ali kao sto je g.Misimovic u zadnjem presu istakao, potpuno je i u pravu , da je pod moranje njima da naprave tribinu, pa zasto onda ne bi i igraci zivjeli pod takvih pritiskom moranja u osvajanju konstatnih bodova i uzimanja trofeja. Jedni druge moraju voditi, segment do segmenta.
Evo, kada se svi malo zamislimo oko ovog prelaznog roka, veliki postotak nas je i prizeljkivao ovakve igrace koji su dosli. Najmanje jedan pouzdan stoper,vrlo vjerovatno dva, pouzdan lijevi bek koji nam je bio prijeko potreban, zatim desni bek u opciji Nigerijskog reprezentativca, koji po vidjenom ima sve kvalitete da nam mnogo pomogne, Na zadnjem veznom smo dobili nazad naseg omladinca Hasanovica, koji je zeljan dokazivanja, koji je dobio na iskustvu redovnim igranjem u Celiku, na prednjem veznom smo dobili starog lisca Zebu, koji je zeljan novog dokazivanja i koji zna da mu je ovo zadnja sansa da upise svoje ime u pripadajucu istoriju Zelje, kao jednog odlazeceg igraca na zavrsetku karijere...cak dva lijeva krila, igraci koji su isto tako pokazali znanje u svojim karijerama...i vecina ovih igraca koji su dosli su igraci koji imaju pobjednicki mentalitet, znaju kako se osvajaju trofeji. Stojanovic je osvajao trofej, Kerla je osvajao, Zeba isto tako, Zakaric, Crnov..sve igraci koji su u svome ritmu, onda kada su bili u formi, bili bitan faktor u timovima gdje su igrali, i osvajali trofeje. Dakle skup takvih igraca, plus gotovo citava ekipa koja je vec odranije na okupu i koja se vec dobro ustelila. Sve je do Slavke.