Šteta Sandijevih igračkih kvaliteta ali kako Petrović u ovom razgovoru za medijskog partnera Sport1.ba kaže njemu su potrebni timski igrači a Sandi to očito nije. Još ako se oslobodilo nešto para u budžetu i to je odlično.
Inače razgovor sa gospodinom Petrovićem je vrhunski, odlična pitanja, dobar novinar koji ne prekida sagovornika, dobar redosljed pitanja i vrhunski odgovori. Obzirom da znam da Petrović ne priča u prazno i da ima fudbal u malom prstu ubjeđen sam da sve što je rekao može biti ostvarivo. Dakle treba nam 10-tak miliona KM budžeta da napravimo taj famozni iskorak, da li će uprava to moći ostvariti je pod velikim upitnikom. Ne zbog njih u upravi već zbog cjelokupne situaciju u zemlji i gradu. Da bi ostvarili ovaj budžet moramo dobiti GS koji daje minimalno 1 mil EUR-a

, prodavati igrače za milionske cifre, imati članstvo preko 10 000 ljudi itd. Nije nemoguća misija ali ja nisam ubjeđen da ćemo bar u naredne 3-4 godine ovo uspjeti. Opet ponavljam, nije do sposobnosti ljudi u upravi već do ostalih ekonomskih faktora u zemlji. Također treba vremena da se uspostavljeni sistem počne isplaćivati na terenu. Jedva čekam razgovor sa Ticom da vidimo koliko smo napredovali u OP jer taj dio može biti generator prihoda koji će nas dovesti do ove cifre.
Dalje, Slavko je pomenuo Osmankovića, Beširevića i Žerića, drago mi je da se na njih računa. Ako iko trenutno može isklesati igrača to su Slavko i Tica.
Uglavnom da ne dužim, odličan intervju i treba poslušati više puta.
Dok neki slikaju iz žbunja, pošteni ljudi sa normalnim pristupom prave fantastične stvari. Samo naprijed.