sub jan 07, 2017 10:39 pm
Vezano za mlade igrače! Mislim da si u pravu, nema pravog kvaliteta. Evo, naveo bih primjere Đipa, Vile, Midžića, Hiroša, Alihodžića, Šehića...većina je govorila kako ne dobijaju šansu, kako ih treba forsirati, a na kraju odu, bez uvrede, u tamo neko Goražde ili Lukavac i ne mogu da igraju u federalnoj ligi ili ono što odigraju bude loše.
Nijedan trener neće ići protiv sebe i stavljati lošijeg igrača umjesto boljeg. Ako se jedan Đip ili Hiroš, koji su razvaljivali u OP nisu mogli nametnuti u nižerazrednim ekipama, šta onda očekivati kada se igra konstantno pod rezultatskim pritiskom (mislim na Želju i Sarajevo).
Meni je npr Beganović drag igrač, ali objektivno je za klasu lošiji od Lendrića, pa i starog lisca Steve Nikolića. Ne može nazor. Nešto kontam da bi Beširević i mali Šaban mogli nešto napraviti, ali Boga mi teško. Neko će reći ne dobijaju šansu. Dobili bi je ukoliko su bolji od Siniše Stevanovića, Stanića, odnosno Blagojevića, Markovića. Hoće li rezultat trpjeti, ukoliko bi ovi mladi zauzeli mjesto standardnima i po meni trenutno kvalitetnijim igračima.
Pokaži brate da si dobar, da si bolji, a to je npr. pokazivao Ara Hodžić ili Zolotić i radi toga su dobijali šansu za igru, a ne zato što su mladi.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.