Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

tm8782
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub jan 07, 2017 7:49 pm

igla je napisao/la:Navikli da dovodimo 12 igrača, a tjeramo 10, pa nam čudna sad ova situacija. Eto, to je jedini fazon.
Doći će na sve pozicije svi koji trebaju, uopšte ne sumnjam.
Bit svega je ova zadnja rečenica.

Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

salle86
Kontakt:

Re: FK Željezničar

sub jan 07, 2017 7:59 pm

nego jel iko bio sa mujagom, jel ga pitao idel il ostaje
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Zeljo AP
Kontakt:

sub jan 07, 2017 8:04 pm

Da li smo mi imali ikakve kontakte sa malim Jovicicem?

gavran
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub jan 07, 2017 8:22 pm

tm8782 je napisao/la:
igla je napisao/la:Navikli da dovodimo 12 igrača, a tjeramo 10, pa nam čudna sad ova situacija. Eto, to je jedini fazon.
Doći će na sve pozicije svi koji trebaju, uopšte ne sumnjam.
Bit svega je ova zadnja rečenica.

Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk
Jel to slaviš pa duplo pišeš :11:
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Veteran1965
Kontakt:

sub jan 07, 2017 8:28 pm

Mislim da su Jovičića neka raja na forumu spominjala kao talenta i dečka sa kvalitetom, i da bi bilo super dovesti ga u Želju.I ništa više od toga...
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

LARSSON
Kontakt:

sub jan 07, 2017 8:29 pm

to je ponosni spominjao, ubode ga, a mi lafo neke zakariće hoćemo i dajemo im rokove

shzna
Kontakt:

sub jan 07, 2017 8:35 pm

ChWilla je napisao/la:pa sredina januara je za sedam dana... :D
A baš.. Joj dok dođeš sebi od proslave Nove, već pola januara. :lol:
1987

Republika
Kontakt:

sub jan 07, 2017 10:03 pm

Poenta je da svi gledaju kako da odu odavdje jer su svjesni da i nije neka lutrija igrati u BiH, pa makar i u najvećim klubovima odnosno klubovima koji se bore za titulu.

To je realnost i što se prije neki pomire sa tim bit će im lakše.

@ponosan poenta osnovna je da je razlika između Premijer lige BiH i OPL nekih dva ili čak tri levela i sigurno je da moraju biti više nego talentovani i priključeni prvom timu sa 17 uz odigravanje utakmica da bi dokazali i pokazali taj talenat, a relano rijetki to mogu odnosno imaju kvalitet, a i kad ga imaju nemaju prostora ili treneri nemaju muda da ih gurnu u vatru

dimitrijevic

sub jan 07, 2017 10:27 pm

Zna li neko hoce li biti kakva tekma odigrana prije nego sto se ode u Antaliju? Ono prosle godine je bilo super sa Vitezom i Zepcem jer se na onom pomocnom skupimo i ljepota. Cuo sam nesto da bi sa Bosnom Semom mogli odigrat, ali ovo je nazvanicno.
Mirza Rascic !

storm_raider
Kontakt:

sub jan 07, 2017 10:28 pm

Mislim da ce se sa Capljinom igrati, ali jos je rano o tome.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Pinkii
Kontakt:

sub jan 07, 2017 10:29 pm

Mozda odu u Medjugorje tako da su male sanse na pomocnom da ce se prijateljske igrati.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

avlami97
Kontakt:

sub jan 07, 2017 10:39 pm

Vezano za mlade igrače! Mislim da si u pravu, nema pravog kvaliteta. Evo, naveo bih primjere Đipa, Vile, Midžića, Hiroša, Alihodžića, Šehića...većina je govorila kako ne dobijaju šansu, kako ih treba forsirati, a na kraju odu, bez uvrede, u tamo neko Goražde ili Lukavac i ne mogu da igraju u federalnoj ligi ili ono što odigraju bude loše.
Nijedan trener neće ići protiv sebe i stavljati lošijeg igrača umjesto boljeg. Ako se jedan Đip ili Hiroš, koji su razvaljivali u OP nisu mogli nametnuti u nižerazrednim ekipama, šta onda očekivati kada se igra konstantno pod rezultatskim pritiskom (mislim na Želju i Sarajevo).

Meni je npr Beganović drag igrač, ali objektivno je za klasu lošiji od Lendrića, pa i starog lisca Steve Nikolića. Ne može nazor. Nešto kontam da bi Beširević i mali Šaban mogli nešto napraviti, ali Boga mi teško. Neko će reći ne dobijaju šansu. Dobili bi je ukoliko su bolji od Siniše Stevanovića, Stanića, odnosno Blagojevića, Markovića. Hoće li rezultat trpjeti, ukoliko bi ovi mladi zauzeli mjesto standardnima i po meni trenutno kvalitetnijim igračima.

Pokaži brate da si dobar, da si bolji, a to je npr. pokazivao Ara Hodžić ili Zolotić i radi toga su dobijali šansu za igru, a ne zato što su mladi.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Brkoo
Kontakt:

sub jan 07, 2017 10:44 pm

Problem je sto mi mislimo da je svaki igrac iz op talenat i da moze biti kvalitetan igrac. To je slucaj kod svih klubova kod nas, cim je igrac mlad odmah je veliki talenat. Mislimo da se samo kod nas radjaju talenti. Pa tako godinama trpis npr. prosjecnog Dadu Sadikovica. Talenti su Armin Hodzic, Amer Gojak, Riad Bajic, Amir Hadziahmetovic, igraci tog kalibra dok su bili u nasem op. Kad bi izbacivali bar jednog slicnog kao sto su nabrojani svake godine bilo bi odlicno, umjesto prosjecnih Mujagica i Osmankovica koje dizemo do neba samo zato sto su mladi i zato sto su nasa djeca.

Prica da se ne pruza sansa mladim igracima zbog rezultata je glupa. Zasto? Zato sto mladi igraci nemaju kvalitet za prvi tim. Amar Osim je davao sansu Hodzicu kad smo se za titulu borili, kad je svaki bod bio znacajan, pa taj Hodzic pokaza da je talentovan i da ga se isplati forsirati. Odovic dade sansu Hadziahmetovicu pa on odgovori na najbolji moguci nacin. Zato sto ima kvalitet. Mozes ti do sudnjeg dana davati nekim mladim igracima sansu oni to nece iskoristiti..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Plava Porodica
Kontakt:

sub jan 07, 2017 10:48 pm

Jebiga usli smo u period kada omladinci nemaju dovoljno kvaliteta za prvi tim. Strpit se, bice novih Amira i Visci to je sigurno. Samo dodatno raditi u OP, da nam se ne desavaju ovakve pauze vise, nego da svake godine imamo bar jednog za prvi tim, i makar jednog za rotacije(ali dobre rotacije).
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Republika
Kontakt:

sub jan 07, 2017 10:58 pm

Mlad igrač je projekat, koji ovisi od nekoliko segmenata. Prije svega mora biti zdrav (pokazati kvalitet) i krenuti sa implementacijom i radom (kvalitetan rad i nametanje za dres prvotimca) da bi u konačnici dobili kvalitetan proizvod za tržište (gotov igrač spreman za prodaju u inostranstvo i materijalizaciju cjelokupnog procesa).

Po tom putu treba imati ljude koji su spremni i sposobni da sprovedu cijelu priču od začetka do prodaje, a u cijeloj priči bitne su tri stvari kvalitet, želja za radom i neupitno bitan faktor je sreća.

Uzmi primjer Hadžiahmetovića (kojeg je btw Adžem gurnuo u vatru) i prodji segment po segment i vidjet ćeš da je tako i da je imao sreću da je u tom trenutku Željezničar bio oskudan sa igračima u sredini pa mu se otvorilo sve. Realno ako gledaš u današnjoj ekipi veznjak sa 18 godina nema šta tražiti, u onoj je bilo prostora da ga se proba i da mu se šansa.

S obzirom na to da poznajem dobro te generacije i u toj ekipi si recimo imao igračića koji su bili sa više potencijala od njega, ali nisu dosegli njegov nivo poslije, a to opet ima veze sa radom.

Ili evo još jedan primjer mislim da u zadnjih 5 godina najbolji strijelci OPL ništa nisu napravili osim Bajića i Hodžića kojij su jednu sezonu harali, a mislim da je tad Sarajevo bilo prvak. Talenat plus rad plus sreća (koja se kod nas rijetko potrefi, ali je bude) donese kvalitetan proizvod koji će na kraju biti materijalizovan, nekoliko puta, od matičnog kluba

avlami97
Kontakt:

sub jan 07, 2017 11:05 pm

Ama, sreća je jako bitna...mladi lijepi, bogati, a potrefili se na Titaniku... i sa ostalim navodima sam saglasan...nešto kontam da bi od mladih igrača iz Želje moglo nešto biti od Beširevića, samo, ako se ne pohasi :D
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Republika
Kontakt:

sub jan 07, 2017 11:09 pm

Od svih njih najbliži tome da bude igrač je Šabanadžović iz više razloga, a najveći je gen koji ima to sam siguran. Druga stvar koju mora riješiti je da igra seniorski fudbal što prije ili da ide odavde. Poslije njega Velić i Džindo imaju kvalitete da postanu igrači. Tek onda po meni na red dolazi Amar. On je interesantan, ljevak i sigurno da ima materijala i treba da nastavi raditi.

Pritom mislim da Mujaga isto tako mora raditi na tome da igra seniorski fudbal ili ga neće biti nigdje

Moje mišljenje naravno, ali mislim da imam pravo komentarisati jer ovu generaciju znam još dok su igračli kod Mekića kao mladji kadeti, a neke znam i kao pionire

Ipe
Kontakt:

sub jan 07, 2017 11:19 pm

Republika je napisao/la:Od svih njih najbliži tome da bude igrač je Šabanadžović iz više razloga, a najveći je gen koji ima to sam siguran. Druga stvar koju mora riješiti je da igra seniorski fudbal što prije ili da ide odavde. Poslije njega Velić i Džindo imaju kvalitete da postanu igrači. Tek onda po meni na red dolazi Amar. On je interesantan, ljevak i sigurno da ima materijala i treba da nastavi raditi.

Pritom mislim da Mujaga isto tako mora raditi na tome da igra seniorski fudbal ili ga neće biti nigdje

Moje mišljenje naravno, ali mislim da imam pravo komentarisati jer ovu generaciju znam još dok su igračli kod Mekića kao mladji kadeti, a neke znam i kao pionire
Vidi se da pratiš imamo dosta slično viđenje. Ja bih dodao i Hrvanovića koji je opasan u juniorima, ali opet ništa ne mora značiti nezgodan je prelazak u seniore jer je naša omladinska liga baš tanka

Omar500
Moderator
Kontakt:

sub jan 07, 2017 11:22 pm

Ipe je napisao/la:
Republika je napisao/la:Od svih njih najbliži tome da bude igrač je Šabanadžović iz više razloga, a najveći je gen koji ima to sam siguran. Druga stvar koju mora riješiti je da igra seniorski fudbal što prije ili da ide odavde. Poslije njega Velić i Džindo imaju kvalitete da postanu igrači. Tek onda po meni na red dolazi Amar. On je interesantan, ljevak i sigurno da ima materijala i treba da nastavi raditi.

Vidi se da pratiš imamo dosta slično viđenje. Ja bih dodao i Hrvanovića koji je opasan u juniorima, ali opet ništa ne mora značiti nezgodan je prelazak u seniore jer je naša omladinska liga baš tanka
Ja mislim da bi idealna stvar bila B ekipa. Jeste skupa igracka, ali savrsen nacin za igrace iz naseg OP-a da napreduju i da se naviknu na seniorski fudbal. Mada cuo sam da je nedavno rijeka ukinula B momcad, da li zato sto i nemaju neki razvijen OP ili iz drugih razloga, nisam siguran. Pare im sigurno nisu bile problem.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Pinkii
Kontakt:

sub jan 07, 2017 11:24 pm

Nadam se da ce Slavko povesti na pripreme te juniore sto ste nabrojali. Bilo bi super kad bi odradili kompletne pripreme sa prvim timom. Mozda nekog od njih na proljece budemo gledali na Grbavici nikad se ne zna.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava