Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

nikson
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet maj 05, 2016 12:40 pm

Ajzea je napisao/la:slika

Ja bih čak i gurnuo Zeru u prvi tim ova zadnja dva kola, mozda se dokaze pa ne budemo morali dovoditi desetku već najvećeg dragulja pogurati..

Jel samo ja mislim da bi radinovic mogao igrati i ofanziv ije?? Da bi on mogao umjesto bekrica A zaha i blagoje DM i CM...Znam da si ti bas puno pratio Radinovica pa zato pitam..
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

Rodom s mejtaša
Kontakt:

čet maj 05, 2016 12:42 pm

Meni lično nakon uzvratne sa Borcem su se upalile lampice da nešto ne štima. Imaš utakmicu u kojoj je praktično sve riješeno i umjesto da odigraš za raju, pokažeš neku igru, zamisli itd. mi smo odigrali katastrofa utakmicu koja se jedva mogla gledati. I onda poslije toga sve su skoro bile takve. Teško je gledati Želju koji se pati sa posjedom, gdje se igrači vrlo loše kreću bez lopte (osim pojedenica), gdje sredina nema nikakvu koncepciju, sporu igru do bola gdje lopta kruži okolo dok je neko ne nabije naprijed i to nerijetko i u aut, ekipu gdje očito neki moraju igrati, ekipu koja prima tako jeftine golove (kao recimo i onaj jučer) da ne ide napamet, ekipu koja ništa nije fizički dominantnija od protivnika (a baš sam to očekivao ako ništa drugo), golmana (drag mi je kao i svi naši igrači) koji svaku utakmicu napravi neku dramu, a evo jučer je kulminiralo štosom, pa onda gledaš ćudne izmjene, pa onda roster u kojem se sve isto vrti da se zapitaš što će nam više od 18 igrača uopšte itd. Davno sam rekao da sam vidio puno lošeg nego dobrog, ali nije bilo popularno detaljiasati tu priču jer je vladala euforija. Ja iskreno priznajem da nakon Širokog nijednom utakmicom nisam bio zadovoljan i jasno je bilo ko dan da je samo pitanje utakmice kad će nas neko povaliti ko malu djecu i to je uradila Sloboda i opet bi što je najgore. Ne bih sad o igračima ponaosob (eto jesam golmana spomenuo) jer osim par njih svi su bili ispod minimuma ili na granici kad se sve pogleda.
Šta dalje? Uprava će nadam se nastaviti sa fantastičnim radom i mislim da tu nemamo podjeljenih mišljenja oko podrške. Ekipu treba ojačati sa 3-4 prava igrača, ali prava, ništa ovi Husići, Pozderi, takvi neće donijeti prevagu. Od pozicija, ako nam šta u međuvremenu ne ode, treba nam prava štoperčina, pravi pravcati cener kakvog nema niko u ligi, lijeva strana komplet i naravno neko ko zna sve to posuredati. Neću da tjeram Edisa ako Uprava misli da je on taj šta ja tu mogu promijeniti. Ja lično mislim, a što se i pokazalo u ovih 20-ak utakmica da ni on baš kao i većina igrača ne može donijeti tu prevagu, naravno, u taktičkom smislu i smislu neke prepoznatljive igre. Naravno, ko sam ja da određujem koga treba dovesti kad ne dajem ja lovu, ali ovo govorim iz perspektive slijedeće sezone i lige 12. Ako hoćemo da ne strepimo svaku tekmu i kući i na strani onda se ovo mora uraditi. Ako hoćemo da nam je svaka tekma troznak onda može i ovako ostati, ali onda ne bih baš računao sigurno sa nekim trofejem, ali eto moglo bi se do Evrope ako bude sreće. Naravno, ovo ako konkurencija bude ko ove sezone. Ekipa koja hoće trofeje mora na svakoj poziciji imati igrače koji su u top 3 u ligi na tim pozicijima. Mi to sad nemamo i zato smo gdje jesmo.
Stadion sad ispade više i nije u fokusu. Žao mi je raje koja je iz cijelog svijeta pomogla koliko je mogla, a mogla je još puno pogotovo kad bi se pravio jug do godine. Sad će to sve ispuhati, imaš problem u "kući" oko dozvola koji Bog sami zna na šta će izaći, uglavnom smrklo nam se i tu. Uslovniji stadion bi nam dobro došao i za ligu 12, a ne samo za Evropu, ali kome to sad objasniti nakon svega. Uglavnom minimum šta mi možemo uraditi je bezrezervna podrška Upravi pa šta bude.
Zadnja izmjena: Rodom s mejtaša, dana/u čet maj 05, 2016 12:53 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Grbavica
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet maj 05, 2016 12:48 pm

chile je napisao/la:
Ivicahuljev je napisao/la:Bili smo na -8 od evrope,sad smo na -4 napredak je vidljiv
E bas je vidljiv 180 min ili zadnje dvije tekme sa citavih nula suteva u okvir gola. Mislim da je to rekord naseg kluba ali itekako negativan.

Sent from my Plavo Sokocalo
Ali smo pogodili 3 stative i prečku u te dvije utakmice.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Ivicahuljev
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet maj 05, 2016 12:50 pm

chile je napisao/la:
Ivicahuljev je napisao/la:Bili smo na -8 od evrope,sad smo na -4 napredak je vidljiv
E bas je vidljiv 180 min ili zadnje dvije tekme sa citavih nula suteva u okvir gola. Mislim da je to rekord naseg kluba ali itekako negativan.

Ma sarkasticno je bilo brate, odavno je par nas govorilo da nam je igra katastrofa pa smo okarakterisani kao pljuvaci I sta sve ne

Rodom s mejtaša
Kontakt:

čet maj 05, 2016 12:52 pm

sergejevic je napisao/la:Ja nikada ne bih bio za Edisov odlazak, samo da cujem da kaze igrali smo lose i pokusati cemo da unaprijedimo nasu igru. Samo je fazon sto nikad necemo cuti i on ce tjerati po svome dok moze. To je najveci problem. Poslije nekih pobjeda na jedvite jade protiv Veleza ili Travnika on kaze da je zadovoljan kako su momci igrali, pravi su heroji, rijesit ce oni to interno, a Travnik nas zadnjih 20 minuta stisnuo ko Ferencvaros. Naredna utakmica apsolutno preslikana, promjene nikakve nema, nabijaj loptu i moli Boga da zabijemo nekako. Opet kazem pa barem da smo na trenutke vidjeli neki sistem, koncept, bilo kakav plan i da covjek kaze evo to je to, tako zeli da mu ekipa igra i potrebno mu je sada vrijeme da sve to poslosi. Evo cetiri mjeseca su na okupu, a izgledaju kao da su se tek sreli. Koliko puta Sinisa i Miroslav pogrijese, ovaj doda loptu po zemlji, a ovaj protrci iza, ili obratno, koliko puta Aco i Bogi sire ruke jer ne znaju sta ce s loptom, svadjanje oko izvodjaca prekida, svadjanje na terenu, a obino je tu par igraca koji to konstatno rade. Prije svih mislim na Bekrica, nesto nije kako treba ako u svim tim konfliktima bas on ucestvuje. Covjek svaki duel izgubi, svaki pas mu je netacan, pelja loptu, nece da doda onome ko je u boljoj poziciji. Njemu Edis kaze ti si vodja tima. To nigdje nema. Pa nisi Ronaldo. Dokazi na terenu i povedi mome, a ne ja sam vodja i hladit muda po terenu.

Ono sto je meni najteze palo jeste da su u ovom incidentu ucestvovali momci koji su bili najbolji na terenu, momci koji su se najvise trudili i ostavljali srce na terenu. Vedran nam je donio vise bodova nego ijedan golman poslije rata, i jucer nas je spasio, ali ne moze uvijek. Blagojevic uvijek odradi svoj posao kako treba, ali ne moze on sam igrati i naprijed i nazad, jer dva partnera koja ima u veznom redu nista ne rade. Lendric je posebna prica i tog momka svi postuju, savrsen primjer kako nikoga ne mozes "pljuvati" bez razoga. Eto, ja jesam "pljuvac", a kako da "popljujem" nekoga ko se bori i igra kao Ivan. Bas cudno da svi mi "pljuvaci pljujemo" par istih osoba. A zapravo je to jer nismo pljuvaci i postoje jasni argumenti zasto smatramo da se Edis pogubio, da je Bekric katastrofalan i tako dalje. Sada vjerovatno ostajemo bez Vedrana, Jovana i Lendrica. Najvise mi je krivo zbog njih samih, Bog zna kakve ce kazne savez odrezati. Zasto se nije Bekric tukao sa svima, ionako nista ne radi po terenu ? Mozda jer ga boli neka stvar za ekipu i za sve nas, covjek igra za sebe, hoce da zabije sam gol. Ovi kojima je stalo popusise foru jer je Edis glumio mangupa i landarao medju navijacima Celika.

Ostalo je mnogo nejasnih stvari oko ovog tima, nismo ni saznali koliko je zapravo mogao, a neki igraci su kao duhovi, tu su, ali ih niko nije vdiio. Morala se dati sansa svim igracima, pripremati se za sljedecu sezonu, znati koliko koji igrac moze i gdje treba pojacanje. Ovako nisi nista napravio, pola ih nismo ni vidjeli na terenu, ne znamo mogu li uopste doprinjeti ekipi. Morali smo napasti kup, sve karte baciti da to osvojimo, i ne znam zasto je doslo do promjene tog plana. Usli smo u utakmice sa Slobodom preumorni, s istim igracima koji su sve igrali do tada, i glatko ispali. Edis sam je rekao da je cilj ekipe da osvoji kup, svi igraci su tako govorili, i onda niko ne zna sta se desilo. Imali smo realne sanse da se kroz kup domognemo Evrope, ali smo podbacili. Mogla se tempirati forma i pripremati ekipa za okrsaje u kupu, a u ligi sta bude jer je bilo gotovo nemoguce da zavrsimo medju 4. Mozda jeste Edis napravio dobre stvari u ligi, mada ja vjerujem da je imao vise srece nego pameti, ali je zato odradio ocajno kup i nije uspio uraditi ono sto mu je bio cilj. Necemo se lagati, ova ekipa ima Stevanovica, Lendrica, Blagojevica, Kosorica, jos je Edis dobio tacno igrace koje je zelio Bekrica, Bogija, Stanica, imao je dovoljno vremena da spremi kup utakmice, da nadje pravu kombinaciju, a znamo kako smo prosli u kupu.
Svaka čast i za ovo i za prethodne postove, sve zaboravim da te pohvalim. Kvalitet si bio (i tamo na onom forumu) i ostao. Nema nam Bokača pa nam ti popuniš tu prazninu. Željine teme na bilo kojem forumu su bile i ostale najjače u svakom pogledu zahvaljujući ovakvim kao ti.
Zadnja izmjena: Rodom s mejtaša, dana/u čet maj 05, 2016 12:52 pm, ukupno mijenjano 1 put.

FaraonTM
Kontakt:

čet maj 05, 2016 12:52 pm

Ma pustite tu priču "pogodili smo stativu" bla bla, isto kao pitari protiv nas poslije zadnjeg derbija. Pogodili smo kitu, da smo gađali kako treba ušla bi u gol a i jučer izuzev stative Bekrića i one poluprilike Lendrića i Tiaga mi nismo napravili nijedne šanse znači ništa. Ono je sve bilo na individualni kvalitet, to nas i yebe u ovom proljetnom dijelu što sve dobijamo na kvalitet pojedinaca, slabo igramo kao tim...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

za_zivot_cijeli
Kontakt:

čet maj 05, 2016 12:54 pm

duplo manji zaostatak, duplo veci trosak. ima smisla.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

chile
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

čet maj 05, 2016 12:57 pm

Ivicahuljev je napisao/la:
chile je napisao/la:

Ma sarkasticno je bilo brate, odavno je par nas govorilo da nam je igra katastrofa pa smo okarakterisani kao pljuvaci I sta sve ne
Znam od pocetka polusezone sam pljuvac slika
Sad sam sam sebe poceo ubjedjivati u neke teorije kojih sam protivnik.
Pokusavajuci naci razloge ovakvoj igri i svim desavanjima.

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Dolina
Kontakt:

čet maj 05, 2016 1:01 pm

Šta bi ona budala Aldin rekao na sve ovo? :-)
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Kapiten
Kontakt:

čet maj 05, 2016 1:02 pm

Ma Radinovic je slican igrac Blagojevicu. Ne vjerujem ja da ce on u prvih 11. Zapravo sam siguran da nece...
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

AdoS
Kontakt:

čet maj 05, 2016 1:05 pm

Jaooo kakve kazne se spremaju

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

dell21
Kontakt:

čet maj 05, 2016 1:07 pm

AdoS je napisao/la:Jaooo kakve kazne se spremaju slika slika

Igracima ili klubu ?

AdoS
Kontakt:

čet maj 05, 2016 1:09 pm

Igracima, ogromne

dell21
Kontakt:

čet maj 05, 2016 1:09 pm

AdoS je napisao/la:Igracima, ogromne

Očekivano .

avlami97
Kontakt:

čet maj 05, 2016 1:10 pm

AdoS je napisao/la:Jaooo kakve kazne se spremaju slika slika

Čisto sumnjam. Pa Amer Bekić je udario kolegu šakom (Kosorića) pa je dobio 2 meča suspenzije. Momak koga je udario Kjosevski, nakon pljuvanja, nije imao šta raditi na terenu. Tu mu nije bilo mjesto.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

FaraonTM
Kontakt:

čet maj 05, 2016 1:10 pm

Ne znam ni sam kakve kazne da očekujem, kada će se savez očitovati o tome?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

vrbanjusa
Kontakt:

čet maj 05, 2016 1:11 pm

Vjerovatno je dečko mislio da ćemo mi kazniti naše igrače. Ne savez nego UO naše igrače.
21 10 4

Petrović Slavko

Dolina
Kontakt:

čet maj 05, 2016 1:12 pm

Ma ovo je odličan tim, samo ovo treba sve posložiti. Frka nam je bila na polusezoni pa se sve radilo na horuk. Stadion ide svojim tokom, finansije nisu problem, napokon klub vode ljudi koji vole Želju i finansijski su neovisni. Biće ovo druga priča na forumu kada krene lopatanje po istoku. Život ide dalje, ljepših pola godine nismo odavno imali ma kako god ovo završilo. Zvanična se refrešala svakih 30 sekundi, ne pamtim kada je veći protok informacija bio a biće ih još više.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

dell21
Kontakt:

čet maj 05, 2016 1:16 pm

Meni ovu sezonu može spasiti samo stadion, odnosno da se ovo pozitivno riješi pa da počnemo gradnju istoka i juga ako bog da. Ne moramo ni izaći u evropu naredne 4 g ako ovo bude biću zadovoljan ma biću prezadovoljan. Mnogi neće dijeliti moje mišljenje ali to je moj san kako znam za sebe i zelju a imam 32 g. Nekad se pobijedi nekad izgubi nekad se ubode sa igračem nekada ne.
Ali Grbavica je ono što ostaje mome dijetu mome gradu mojoj državi, a ovi lopovi su stali tome na crtu sve im *****.

Charlie Sheen
Kontakt:

čet maj 05, 2016 1:17 pm

Mi sa Memijom na lijevom krilu i Bekricem desetkom imali smo dva igraca manje svaku utakmicu,imamo Tiaga od sljedece sezone on je jedini nas igrac koji zna proci jedan na jedan i koji smije probiti u sredinu nije prikovan uz liniju,treba mu zamjena ja bi gurao nekog od nasih,jedna desetka da boli glava to nam je najpotrebnije od svega,zamjeram Edisu sto nije probao sa Dadom bar jednu od prve minute kad si vec vidio da Bekrica ne ide i da nista korisno ne radi na terenu i uz stopera kvalitetnog mislim da bi imali beton ekipu .I mislim da je sljedece sezone vrijeme da se osvoji neki trofej dosta se odmaralo

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava