čet maj 05, 2016 12:42 pm
Meni lično nakon uzvratne sa Borcem su se upalile lampice da nešto ne štima. Imaš utakmicu u kojoj je praktično sve riješeno i umjesto da odigraš za raju, pokažeš neku igru, zamisli itd. mi smo odigrali katastrofa utakmicu koja se jedva mogla gledati. I onda poslije toga sve su skoro bile takve. Teško je gledati Želju koji se pati sa posjedom, gdje se igrači vrlo loše kreću bez lopte (osim pojedenica), gdje sredina nema nikakvu koncepciju, sporu igru do bola gdje lopta kruži okolo dok je neko ne nabije naprijed i to nerijetko i u aut, ekipu gdje očito neki moraju igrati, ekipu koja prima tako jeftine golove (kao recimo i onaj jučer) da ne ide napamet, ekipu koja ništa nije fizički dominantnija od protivnika (a baš sam to očekivao ako ništa drugo), golmana (drag mi je kao i svi naši igrači) koji svaku utakmicu napravi neku dramu, a evo jučer je kulminiralo štosom, pa onda gledaš ćudne izmjene, pa onda roster u kojem se sve isto vrti da se zapitaš što će nam više od 18 igrača uopšte itd. Davno sam rekao da sam vidio puno lošeg nego dobrog, ali nije bilo popularno detaljiasati tu priču jer je vladala euforija. Ja iskreno priznajem da nakon Širokog nijednom utakmicom nisam bio zadovoljan i jasno je bilo ko dan da je samo pitanje utakmice kad će nas neko povaliti ko malu djecu i to je uradila Sloboda i opet bi što je najgore. Ne bih sad o igračima ponaosob (eto jesam golmana spomenuo) jer osim par njih svi su bili ispod minimuma ili na granici kad se sve pogleda.
Šta dalje? Uprava će nadam se nastaviti sa fantastičnim radom i mislim da tu nemamo podjeljenih mišljenja oko podrške. Ekipu treba ojačati sa 3-4 prava igrača, ali prava, ništa ovi Husići, Pozderi, takvi neće donijeti prevagu. Od pozicija, ako nam šta u međuvremenu ne ode, treba nam prava štoperčina, pravi pravcati cener kakvog nema niko u ligi, lijeva strana komplet i naravno neko ko zna sve to posuredati. Neću da tjeram Edisa ako Uprava misli da je on taj šta ja tu mogu promijeniti. Ja lično mislim, a što se i pokazalo u ovih 20-ak utakmica da ni on baš kao i većina igrača ne može donijeti tu prevagu, naravno, u taktičkom smislu i smislu neke prepoznatljive igre. Naravno, ko sam ja da određujem koga treba dovesti kad ne dajem ja lovu, ali ovo govorim iz perspektive slijedeće sezone i lige 12. Ako hoćemo da ne strepimo svaku tekmu i kući i na strani onda se ovo mora uraditi. Ako hoćemo da nam je svaka tekma troznak onda može i ovako ostati, ali onda ne bih baš računao sigurno sa nekim trofejem, ali eto moglo bi se do Evrope ako bude sreće. Naravno, ovo ako konkurencija bude ko ove sezone. Ekipa koja hoće trofeje mora na svakoj poziciji imati igrače koji su u top 3 u ligi na tim pozicijima. Mi to sad nemamo i zato smo gdje jesmo.
Stadion sad ispade više i nije u fokusu. Žao mi je raje koja je iz cijelog svijeta pomogla koliko je mogla, a mogla je još puno pogotovo kad bi se pravio jug do godine. Sad će to sve ispuhati, imaš problem u "kući" oko dozvola koji Bog sami zna na šta će izaći, uglavnom smrklo nam se i tu. Uslovniji stadion bi nam dobro došao i za ligu 12, a ne samo za Evropu, ali kome to sad objasniti nakon svega. Uglavnom minimum šta mi možemo uraditi je bezrezervna podrška Upravi pa šta bude.
Zadnja izmjena:
Rodom s mejtaša, dana/u čet maj 05, 2016 12:53 pm, ukupno mijenjano 1 put.