Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

sergejevic
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon nov 07, 2016 11:34 am

Veteran je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Ja ti kazem da je bilo i dobrih stvari i da smo zaradili para. Niko ne kaze da je bilo idealno i da smo imali uredjen klub kao Bajern. Ti ako mislis da je sve bilo katastrofa i da je jedan covjek kriv za to, nastavi misliti i dalje. Ja ne bih dalje vodio ovu raspravu. Prica je o novcu, ja sam svoju racunicu napisao, tvoje je pravo da mislis drugacije.
Definitivno se slažem da je bilo ne dobrih, nego izvrsnih stvari. Brko je "mag" kakvih je malo...nego mene generalno nervira njegova "sjena" u kojoj živimo, radimo, funkcionišemo , diskutujemo, pa i svađamo se ako hoćeš. Mislim da se napokon moramo odkloniti od toga.... Ja nisam niša loše mislio, samo sam neke stvari koje si "šarno" razumio na svoj način. Izvini ako sam te ičim uvrijedio, ili na bilo koji način napravio nešto što ti se ne dopada. Živ mi bio stari moj!!!
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Ma sta ces me uvrijediti? Raspravljamo, barem je lijepo kada imas s kim razmijeniti misljenje.
Jedini nacin da se rijesimo Brkine sjene jeste da neko "ugrozi" njegove rezultate.
Opet kazem kakav god on bio, ters, ovakav onakav, Brko je covjek s vizijom i kada se pogleda neka globalna slika znao je vrlo dobro sta radi. Mozda jeste fulio s prodajom Svrake ili Adilovica, imao je peh s Kvesom i Benjom, ali je poceo s praksom potpisivanja junora od kojih smo kasnije imali velike koristi.
Ja mislim da je to ispravan put, ne jer je to Brko, nego sto je jedini nacin da opstanemo kao klub. Praviti igrace i prodavati ih.
I opcenito je pogresna percepcija ova uprava ili Amar. To nema nikakvo uporiste, svi su oni Zeljovci, neko dobar u ovome, a neko u onome i trebamo raditi na tome da svi udruzimo snage za boljeg Zelju.

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon nov 07, 2016 11:34 am

Elegant je napisao/la:Znaci do kraja sezone ciljevi kluba, uprave, tima - Petrovica su: Izlazak u europu, da se istok izgradi i naravno da se nastavi transparentno poslovanje !

Akcenat je na izlasku u europu radi finansija i naravno navijaca koji su nezadovoljni trenutnom situacijom, sto se tice istoka to uzeti sa rezervom iz mnogo razloga.
Vidjet cemo sad na zimu kakvi su planovi za pojacanja i eventualne raskide ugovora, mozda se neko i proda, uglavnom ceka nas nikad teze proljece i borba.
Ne bih slozio sa ovim nikad teze proljece jer nam je proslo bilo najteze, ne zaboravimo braco da nam drugo mjesto bjezi 3 boda, a drugo 2 boda. Proslo proljece je razlika bila drasticno veca. Mozda to govoris jer ce onih 10 kola biti tesko ali nece samo nama svima ce. Zrinjski jeste dosta bolji od nas, ali ovi ostali Bgm i nisu

Sent from my C5303 using Tapatalk

GoodisonPark
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:35 am

Nije mi jasno ko je pokrenuo "raspravu" Amar vs uprava i koji je cilj toga? Nema ovdje Amara protiv bilo koga već je i Amar na strani Želje kao i svi mi uostalom. Dobro bi bilo prekinuti bilo kakve paralele u tom kontekstu.

Zašto se ovdje pokušava opravdati odron od igre i prikazati kao eto nismo imali sreće.. Kod mene to ne prolazi jer imam oči i vidim sve igrače i kretnje sa i bez lopte. U subotu utakmica loša sa obje strane, mi do 35 minute nismo napravili ama baš ništa vrijedno spomena, čak šta više nismo sastavili 3 pasa u sredini da valja. tek kad je Siniša krenuo hrabrije mi smo stvorili par prilika, ne računam šansu Križmana koja nije plod dobre igre već greške jednog igrača gostiju.

Mi iz igre ne stvaramo ništa, ni jedan jedini pas u prostor kod nas ne prolazi, sve nam se svodi na Mirino centriranje u 16 i ako prođe prođe, daj onda da to pokušavamo malo češće jer kako vidim i Sloboda i Sarajevo baziraju svoju igru na mnogobrojne centaršuteve u 16-erac i tu imaju fine koristi do sada. Treba biti realan pa reći da igra u subotu nije bila ništa bolja od Edisove taktike kad i bekovi i krila stoje jedan do drugog na aut liniji i čekaju da se nešto desi. Opet 3 igrača muku muče da se sastave sa loptom na sredini i da nekako izvaraju 5-6 gostujućih. Gurajući Lendrića na krilo Slavko je pokazao da nije daleko odmakao od Mulalića jer da je gledao bar jednu (da ne kažem dvije ili tri) tekmu u takvoj formaciji kod Edisa vidio bi da ovaj to ne može igrati ni za 100 godina, odnosno može malo bolje nego da mene postavi tamo.

Šef je izgubio kompas očito, jer kad je dolazio trubio je da imamo dobre igrače ali da postavka Kostića nije bila dobra a ono u subotu haman se i on vratio na istu postavku, i sad se ja kao ono fol pitam ko koga tu folira? Složio se neko ili ne mi smo sa Milošem trčali duplo više po utakmici, izmjene koje je novi trener u zadnje vrijeme napravio i rokade u ekipi su dovele do toga da iz kola u kolo igramo lošije. Šta je to Radinović doprinio u ofanzivi više od Bekrića? Ništa. Gledam ga zalijeće se ko bekan 2 puta u minuti i frajer ga hladno prolazi. Šta je to kapiten bolji od Mattea i kao to je tako jer je Slavko to izjavio, jeste ali u qurcu. Šta je to Lendrić bolji od Mujagića a ove sezone je fulio šansi 1/1 ko svi napadači zajedno u ligi. Nije niko ba glup i nije ovo Bijeljina već Grbavica na kojoj raja zna šta je fudbal i šta je fizička sprema i šta je borba i zalaganje. Ćeli bi bolje bilo da napravi prave zamjene i da na teren izvede igrače koji će uložiti maksimum a ne da gledamo fudbalere koji pretrče 2,5 kilometra po meču. Možda Ćelavi misli da je zaebao nekoga svojim floskulama ali pitaću ga ja ako kojim slučajem kiksa u Vitezu i Mostaru. Boli mene kita što je Zrinjski aktuelni prvak i što je trenutno ubjedljivo prvi, bili smo i mi osvajači duplih kruna pa su gosti iz Mostara dolazili na Grbavicu da pobjede a nerijetko i uzimali bodove.

Sad odjednom treneru nevaljaju igrači, ne može da utiče na njih da daju sve što mogu a bila je priča Kostić ne zna formaciju, kao da je Miloš glup pa nije vidio da cijela liga igra 451 sa sidrašem naprijed. Rečeno je da nema truhlih jabuka ni krušaka a očito je da nešto ne štima. Sad je opet napravljen krug i došlo se do toga da se ne zna kako motivisati ekipu, vidi molim te čuda..

Slavko (Debeli) ne naprđuj po pres konferencijama nego klupiraj kapitena i žutog napadača koji ne zna zabiti gola iz 8 situacija kada ide sam na golmana. Uvedi bilo koga iz juniora kadeta nevažno neće biti gore jer gore od ovoga ne može. Ako neko ima neku primjedbu na ovo nek mi kaže čime su to mene i vas i Želju na kraju krajeva zadužila ova dva igrača da bi im gledao kroz prste? Činjenica - ničim, a sve su prilike da neće ni ubuduće.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Pinkii
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:38 am

Eno i Aco je potvrdio da je bilo nesto na treningu u cetvrtak. Jadno je to sto rade neki igraci. Sve im je Uprava omogucila,a oni vracaju na jedan jako ruzan nacin. Vidi se da ponekad nedostaje timskog duha jednostavno ne djeluju kao tim. Odmah,ako je istina naravno, te buntovnike na zimu otjerati. Ne treba nam niko da rusi atmosferu u ovako teskom vremenu. Moramo biti svi ko jedan. Misimovic,Gredic,Osim,Petrovic i ostali koji su imali ili imaju funkciju u Zeljeznicaru ne treba da nam dijele. Mi smo tu zbog naseg Zelje,a ne zbog nekih likova. Okrenuti se sljedecim utakmica je li nas ceka tezak period i najteze gostovanje u Mostaru.

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

psihopata
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:39 am

MrRiccoli je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Mozda nas sreca posluzi protiv Zrinje, onda kad se najmanje nadas. :)
E to bi nas lansiralo samo tako i nista nije nemoguce pobjedjivali smo i kad smo se najmanje nadali.

trebao nas je i trijumf protiv pitara lansirati,pa protiv mladosti,pa protiv širokog,pa protiv slobode,pa evo sad i protiv zrinjskog.....samo nikako da se lansiramo....
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

pon nov 07, 2016 11:40 am

psihopata je napisao/la:
MrRiccoli je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Mozda nas sreca posluzi protiv Zrinje, onda kad se najmanje nadas. :)
E to bi nas lansiralo samo tako i nista nije nemoguce pobjedjivali smo i kad smo se najmanje nadali.

trebao nas je i trijumf protiv pitara lansirati,pa protiv mladosti,pa protiv širokog,pa protiv slobode,pa evo sad i protiv zrinjskog.....samo nikako da se lansiramo....
Nada umire zadnja

ChWilla
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:41 am

za ovu utakmicu je apsolutno deplasirano kritikovati lendrića jer je imao gol, i imao bi i asistenciju da križman ima kuveta više od prosječnog rekreativca. njemu je bar stalo. i drugi naši napadači (kao i najveći dio ostalih u ligi) u veći dio tih šansi ne bi ni ušli jer ne trče ni blizu toliko, a i kad trče ne trče tako brzo...
gradi željo boli te *****

Elegant
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:41 am

MrRiccoli je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Znaci do kraja sezone ciljevi kluba, uprave, tima - Petrovica su: Izlazak u europu, da se istok izgradi i naravno da se nastavi transparentno poslovanje !

Akcenat je na izlasku u europu radi finansija i naravno navijaca koji su nezadovoljni trenutnom situacijom, sto se tice istoka to uzeti sa rezervom iz mnogo razloga.
Vidjet cemo sad na zimu kakvi su planovi za pojacanja i eventualne raskide ugovora, mozda se neko i proda, uglavnom ceka nas nikad teze proljece i borba.
Ne bih slozio sa ovim nikad teze proljece jer nam je proslo bilo najteze, ne zaboravimo braco da nam drugo mjesto bjezi 3 boda, a drugo 2 boda. Proslo proljece je razlika bila drasticno veca. Mozda to govoris jer ce onih 10 kola biti tesko ali nece samo nama svima ce. Zrinjski jeste dosta bolji od nas, ali ovi ostali Bgm i nisu

Nama je trenutno i ova granica da ostanemo u prvih šest tanka, mi ako sad u Vitezu ne uzemomo bodove (bod) bice strasan pritisak i tenzije u klubu, sa ovakvom igrom ici Zrinskom i nesto ocekivati je besmisleno, kuci Celik pobjediti pod razno.

Zato na sve nacine izvuci sto bolji rezultat u ove tri utakmice a onda na pauzi nadati se nekim pojacanjima i da tokom priprema tim stane na noge, pa u nastavku kroz cetri kola ostati u prvih šest - sto blize vrhu to bolje. A onda cemo vidjeti sta i kako u ligi za prvaka, igrat cemo mi nju ako Bog da.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u pon nov 07, 2016 11:42 am, ukupno mijenjano 2 puta.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

teatrale36
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:42 am

MrRiccoli je napisao/la:

druze, zaboravljas da ako udjemo u ligu za prvaka, nema vise Olimpica , Čelika, Metalegea , Goražda i Brotnja nego sve bolje ekipe tako sa ovom ekipom gdje igraju tj.ne igraju Vedran, Aco i sl. mi se nemamo cemu nadati, nazalost.

storm_raider
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:43 am

Ja Lendricu ne zamjeram nakon Radnika nijednu utakmicu. Gore se ispromasivao kao malo ko, ali nakon te utakmice je ovo sto je odigrao bilo sasvim korektno.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Roberto Baggio
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:45 am

Hadzijalagic je napisao/la:@Roberto Baggio mislim da je u tom postu covjek bio ironican..
Nažalost nije.
avlami97 je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Mah, realno, mi smo veoma napacen narod. Dat cu vam primjer prijatelji, svakim danom sanjali smo Evropu na nasoj Grbavici. Evropske tekme pred punim stadionom, Tifa, koreografija na jugu, pobjeda od dva razlike i slicne stvari ... Napokon smo docekali to, dobili smo zeleno svjetlo, i gle cuda. Pocne prica o istoku, raja u transu, ne moze da vjeruje svojim ocima. Obecali su nam istok, dobit cemo istok. Raja u cudu, u fazonu, sad bih potpisao istok u zamjenu da bude susa sa trofejima 5 godina. I nakon par mjeseci, Bosnjo postaje nezahvalan kao i inace. Sta ce nam istok, fudbal se ne igra zbog istoka, igra se zbog trofeja i slicno... Zamislite braco koliko su neki ljudi radili samo, dali svog zivota da nam ostave onaj sjever. Mozda nekad za 20 godina budemo spominjati, kako smo buducim generacijama ostavili ostatak stadiona. Idemo prijatelj zavrsiti zapoceto, pobjed i trofeja ce biti, ali nasa Dolina cupova ne smije trpiti. Kolijevka fudbala u Bosni i Hercegovini ce biti najljepsa ako Bog da ...
Tačno tako. Ljudi su ovdje "kratkog pamćenja". Nakon dvije pobjede smo šampioni Evrope, a nakon poraza nismo ni za Federalne lige. Navijači se raduju titulama, a to što su nas te titule koštale 5-6 miliona KM DUGA, nikome ništa. Prizivaju one koji su donijeli titule. Evo, i ja se slažem. Neka Amar Osim bude prvi čovjek Želje - Predsjednik Upravnog odbora i neka izabere sebi saradnike, bez ikakvih uslova, osim da MORA raditi u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima. Ukoliko se uoče prekršajne ili krivične nepravilnosti u tom radu, treba za njih odgovarati pred nadležnim organima. Recept vrlo jednostavan. Vuk sit i ovce na broju. Postavlja se pitanje, da li bi Amar takva prava i odgovornosti prihvatio. Ako neće to, može biti sportski direktor ili čekati priliku da radi ono što najbolje zna, a to je da bude trener.
Nije problem što je "Bošnjo nezahvalan kao i inače", šta god to značilo. Nije obećan samo istok, nego i titula:

http://sport.sport.ba/bh_fudbal/nikolic ... icu/196288" target="_blank

Nikolić: "Ono što ću reći, ispred upravljačkih struktura, a i u svoje lično ime - mene samo interesuje titula."

Sad kad je krenulo naopako, ispade da titula i nije toliko važna. Čak se ovdje evo tvrdi da su prethodne titule ustvari problem. Ok, ne mora biti titule ni ove godine, ali bezveze je ubjeđivati nezadovoljnu raju da su nezahvalni jer su se razočarali zbog neispunjenog obećanja.
FK Željezničar 1921

godrina
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:46 am

Juniori i kadeti deru guzoove. A gledaj ti nas, puni penzionera i polovnjaka. Daj ako cemo se vec patit da se patimo sa momcima na kojima mozemo uzet dobre pare.
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

pile87
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:47 am

Pinkii je napisao/la:Eno i Aco je potvrdio da je bilo nesto na treningu u cetvrtak. Jadno je to sto rade neki igraci. Sve im je Uprava omogucila,a oni vracaju na jedan jako ruzan nacin. Vidi se da ponekad nedostaje timskog duha jednostavno ne djeluju kao tim. Odmah,ako je istina naravno, te buntovnike na zimu otjerati. Ne treba nam niko da rusi atmosferu u ovako teskom vremenu. Moramo biti svi ko jedan. Misimovic,Gredic,Osim,Petrovic i ostali koji su imali ili imaju funkciju u Zeljeznicaru ne treba da nam dijele. Mi smo tu zbog naseg Zelje,a ne zbog nekih likova. Okrenuti se sljedecim utakmica je li nas ceka tezak period i najteze gostovanje u Mostaru.

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk
Nije nista bilo spektakularno u cetvrtak da jeste napisao bi on. Presuti odnosno ne napise jedino ako se radi o sarajevu valjda ne smije od kad su mu pitari zube izbili.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

pon nov 07, 2016 11:49 am

teatrale36 je napisao/la:
MrRiccoli je napisao/la:

druze, zaboravljas da ako udjemo u ligu za prvaka, nema vise Olimpica , Čelika, Metalegea , Goražda i Brotnja nego sve bolje ekipe tako sa ovom ekipom gdje igraju tj.ne igraju Vedran, Aco i sl. mi se nemamo cemu nadati, nazalost.
Da ali i te ekipe koje igraju ligu osim Zrinjskog nisu nista bolje od nas

Eisenbahner1921
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:50 am

Nama gostovanje protiv Zrinjskog nece biti tesko, bit ce teze protiv Viteza. Slazemo se da je ova ekipa psihicki na niskom nivou. U utakmicama gdje mi napadamo, u kojima se protivnik brani, a mi ne znamo sta cemo su pogubne po nas. Uzmite zadnje dvije utakmice, nakon golova mi smo se pogubili, nismo znali sta da radimo. Ocekuje se da pobijedimo, a mi ne znamo kako. Protiv Viteza ce biti slicna prica. Na Grbavici je njihov zadnji vezni bio zapravo stoper, takvi su nam zabili 2 gola u gostima. Protiv Zrinjskog pritiska nece biti, igrat cemo kako znamo i umijemo, bez narocitog pritiska. Sto kaze @Asharak mozda nas i sreca posluzi u Mostaru. 6 bodova protiv Viteza i Celika bi bili odlicni, protiv Zrinje nek se igramo.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

psihopata
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:52 am

ChWilla je napisao/la:za ovu utakmicu je apsolutno deplasirano kritikovati lendrića jer je imao gol, i imao bi i asistenciju da križman ima kuveta više od prosječnog rekreativca. njemu je bar stalo. i drugi naši napadači (kao i najveći dio ostalih u ligi) u veći dio tih šansi ne bi ni ušli jer ne trče ni blizu toliko, a i kad trče ne trče tako brzo...

i po meni je lendrić bio jedan od najboljih protiv slobode,kamo sreće da su svi u ekipi bili na njegovom nivou.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

FKZ1921
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:58 am

Smatram da se potpuno neopravdano kritikuje Vedran Kjosevski. U njegovom slucaju, nastavljamo sa starom praksom da se nekome prisije etiketa i mora je nositi. Kjosevski to nicim ne zasluzuje. Napravio je eksces u Zenici,poremetilo ga je to...Javno se pokajao,odradio kaznu,vracao se i sad brani dobro.
Kaci mu se bezvezna prica vezana za omalovazavanje predhodnog trenera,a pri tom se ta prica trmelji na rekla,kazala.
Imao je kiks protiv Zrinjskog...nema golmana na svijetu kojem se to ne desi(malo se osvrnite na posljednjih par kola lige prvaka pa cete vidjeti skoro u svakoj utakmici po neku kardinalnu gresku najboljih golmana na svijetu).
Ono koliko ja razumijem i ono sto priupitam ljude koji se dobro razumiu,ne vidim boljeg golmana u ovoj ligi od njega.

GoodisonPark
Kontakt:

pon nov 07, 2016 12:03 pm

Sve se gledalo kroz prste i ovo i ono i Bijeljina ali onaj pas Siniše pred kraj prvog sa mora zabiti baš me briga kako, hoćeš pogoditi rašlje ili plasirati loptu pored golmana to me ne zanima. Ono napadač zavezanih očiju MORA pogoditi. Sve je jasno kad su komentari poslije bili pa bolje da je Siniša zategao i opalio sa 16 kad je već odlično prošao i faktički bio punim legao na loptu.

Trči frajer nema šta, možda da se prešalta na atletske discipline..
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Hadzijalagic
Kontakt:

pon nov 07, 2016 12:05 pm

Vedranu treba kud i kamo bolji trener od Karica.. Za promjenu da ima nekog od koga moze uciti.. Ovako bolji bi trener Vedran bio Karicu nego ovaj njemu..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Tryg
Kontakt:

pon nov 07, 2016 12:06 pm

A kad se sjetim da smo ga najvise kritikovali. Joj mi smo najludji narod. :D
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.

Prijava