ned nov 06, 2016 1:06 am
-Ne mijenjati trenera jer smo ih izmijenjali za 10 godina, a ništa nismo dobili. Uz to, mislim da je Slavko dobar trener i da mu se treba pružiti prilika da složi po svome, jer još radi na tuđem.
-Kad se dovode igrači, vrlo bitno je da se osim dobrih nogu, dovede i dobra glava. Neki iz trenutne ekipe i znaju nešto, ali nemaju mentalnu snagu da se nose sa pritiskom koji nosi Željo, pa igraju "siguricu" i alibi igru, npr. večeras me Siniša iznenadio jer je jedan od rijetkih koji je napadao, pokušavao nešto, većina ih je bila stacionirana po pozicijama i pasovi su išli u noge, na takvu igru možemo i mi s foruma odgovoriti. Nije isto igrati u Želji i Sarajevu i igrati u ostalim klubovima u Bosni i Hercegovini. Željo nosi užasan pritisak sa sobom i moraju se dovesti oni koji mogu i glavom odgovoriti na pritisak, i činjenicu da se svaka greška duplo kritikuje nego u drugim klubovima.
-Kosorić nije za kapitena, ne zbog toga što je oslabio igrački, već meni on nikako nije za vođe na terenu. Trenutno na terenu i nema vođe ili vođa, mislim na mentalitete, nema puno rođenih pobjednika, koji se osjećaju prirodno kad pobjeđuju i imaju prednost, ali mislim da opet ima boljih opcija od Kosorića.
-Ekipa je u potpunosti u debalansu, nama desni bek igra lijevog beka, i bez obzira kako ga odigrao, to nije normalno. U sredini nemamo igrača koji će dati zadnji pas, nadam se da će to biti Zeba. To je trebao biti Bekrić, ali nije. Nemamo ni pravo lijevo krilo, Križman nije loš igrač, bit će bolji i kad se spremi, ali nije lijevo krilo.
-Prvom prilikom dovesti DVA ŠTOPERA, lijevog beka, lijevo krilo, a Zebi dati priliku da bude playmaker. Ako ne bude na nivou, potreban je i takav tip igrača.
Navijači stati uz klub, znati pravilno kritikovati i naći sredinu u komentarima, jer da smo večeras dobili, već bi "pobijedili" Vitez, pa bi razmišljali o tekmi za "titulu" protiv Zrinjskog u Mostaru. Sad razmišljamo hoćemo li se dočepati prvih šest mjesta. Takvo razmišljanje ne valja, moramo naučiti umjereno pobjeđivati i umjereno gubiti, euforija i tragično ponašanje ne vode ničemu.
Lijep pozdrav.