Veca stagnira dijelom jer je trener golmana Karic...to sam spominjao, ali niko nista. Neozbiljno je stvarno da on bude trener golmana. I Veca nas je spasio poraza, a pljuje se ovdje po njemu, ne znam zasto. I Memija je bio okej, osim katastrofalnih ubacaja, ne znam je li ijedan prosao. Cak mu ne prolaze ni iz mjesta ti ubacaji. Stvarno se mora sa tim ozbiljno pozabaviti, ne moze dobaciti do sesnaesterca. Veca je na pocetku sezone bio katastrofa, sada se stabilizovao. Nista posebno, ali da se toliko pljuje, ne znam. Najkriticniji su mi Blagojevic i Kosoric. Krizman se nije ni vidio, ne moze on ono igrati. Sinisa je danas briljirao na lijevom beku, vidjet cemo kakav ce biti sljedecu utakmicu. Zao mi Mire, nemoguce lopte mu salju i on u vecini slucajeva to iskontrolise. I Nikolic vala slabo, mada on svakako nije za prve minute, nego za izmjene. Valjda je zbog toga i doveden. Bolje da je Mujagic igrao, pa kakav god da je. Mada ajde, lako je biti general poslije bitke, ali stvarno nisam bas zadovoljan.Valter je napisao/la:Respekt za tu odbranu, ali golman u modernom fudbalu mora komandovati obranom u svom kaznenom prostoru, a tada i stoperi izgledaju mnogo bolje. Da li to Veca može (zna)?!Grbavica je napisao/la:Izvadio je Veca u zadnjim minutama jedan na jedan situaciju. Niko to ne spominje.
Kazu svi ne treba pricati o pojacanjima, ali jace je od mene. Fali toliko toga.
Bokacini ode izgleda na zimu, Kosoric katastrofalan. Danas Bogicevic okej, ali on je realno za klupe. Za Kemu nemamo pojma kakav bi bio kad ne moze momak sanse dobiti. Od Jahica nista, pisi propalo. Situacija sa stoperima uzasna. Primamo golove iz prekida, ne moze niko skociti. U napadu su nam stoperi beskorisni, kada je korner, umjesto da se nadam necem, nista od toga. Mozda neka odbica ili sl. Bogicevic je dobar u igri glavom, ali opet sam rekao, on je meni za izmjene.
Znaci, mogli bi ocekivati barem jednog kvalitetnog stopera. Vukotica svi hvale, mlad je, sto da ne. Vidjet cemo. Ja bih forsirao Kemu, ne moze biti gori od Kosorica.
Lijevo krilo nemamo. Lazic nidje veze do sada. Mora doci neko. Lelic, Popovic, Peco, neko cetvrti, svejedno je, sam oda zna igrati na toj poziciji i da napokon budemo opasni sa te strane. Ja, zaboravih na Veselinovica, mozda nam on dodje. Drzim fige.
Lijevog beka nemamo. Dovesti nekog kvalitetnog, da se Besirevic uz njega kali. Ovo je stvarno neozbiljno.
Zeba je dosao na poziciju prednjeg veznog. Optimista sam, od ovog gore ne moze.
Blagojevic je blago receno uzasan. Za nadati se da ce se dozvati tokom priprema. Secerovic apsolutno beskoristan, krije se, dodaje loptu igracu do. Radinovic, ne znam, mislim da je nasp onajbolji vezni. Markovic je fino do sada sve odigrao. Ali nijedan od njih nme moze kreirati napade, a to svako pomalo radi i tu je sav belaj. Valjda to sa Zebom ispadne okej, pa se neki od ovih dozovu. Mada mislim da ide Secerovic. Hasanovicu istice posudba, vratiti momka, nek odradi pripreme, ne dovoditi neke polovnjake.
Napad, ne znam sta bih rekao. Imas Lendrica, ajde okej, imas Stevu koji je realno za zadnjih 10 do 15 minuta. Imas Beganovica, a ne znas sta bi s njim. Ne znam, koliko sam vidio, danas ga nije bilo ni na klupi. Mislim da je trebao igrati na Krizmanovoj poziciji, ali ajde, lako je opet biti general poslije bitke. Mislim da ce i on i Stevo otici na polusezoni. A to je vec previse odlazaka jbg. Od Mujagica izgleda nista ove sezone.
Stevanovicu necu zamjeriti ako ne produzi ugovor. Nevjerovatna ekipa sa luzerskim mentalitetom. Momak se ibreti kakve su mu lopte danas slali. Svasta majke mi. Otkrivanje nikakvo, igra bez lopte losa. Znali se danas sudarati na 25 metara od njihovog gola Radinovic, Krizman i Blagojevic. Mucno gledati.
Ako nista, bit ce zanimljivo do pauze

Vitez moramo uzeti, ne znam kako. Ali jebes ti to, i danas sam rekao da moramo uzeti Slobodu (iako sam strasno bio zabrinut i predvidjao iks), ali nista od toga. Dat cemo gol i onda primiti iz prekida. Taj scenario mi samo u glavi. Sad ide pauza, ona im do sada nista nije koristila. Kofol dizanje forme, konsolidacija redova, do sada nam pauze nista nisu pomogle, niti ce ova. Ceka se ona zimska. Ne znam kako cemo Vitez dobiti. Cak strahujem za utakmicu protiv raspalog Celika. Eto.
A Siroki danas uze bod Zrinjskom. I oni i Sloboda nam dahcu za vratom. Da smo izdrzali jos pet minuta, pobjegli bi im i ne bi se sekirali. Znam da nam poslije pauze dolaze cetiri uslovno receno lakse utakmice, ali zelim da se osigura liga za prvaka i prije toga. Zelim sest bodova iz sljedece tri utakmice i to je to, ne trazim puno.
Istina je, nemamo ni srece, vratilo se za proslu sezonu. Sve je to istina. Ali mucno je gledati kako nemaju volje da dovrse protivnika kada daju gol. Mucno je gledati kako se izgube i prepadnu kad povedu. Mucno je gledati kako nam stoperi ne znaju cuvati igraca i skociti jbt. A los teren NE SMIJE biti izgovor. Jednostavno ne smije. Okej, ne mozes iskontrolisati loptu, ne mozes fino osutati, ali da se povuces i izgubis nakon sto das gol i da ne trcis, e to nije do loseg terena. Stvarno nije.
Uglavnom, upravu bi Kolar, Zeljo je jedna prosjecna ekipa