FKZ1921 je napisao/la:Stvari nisu crno-bijelo...A mi ih najčešće baš tako vidimo.
Niti je Edis ekstra trener,niti je lahko biti trener u situaciji u kojoj je on (dobiješ 13 igrača,za većinu od njih se misli da su klasa,startas sa minus 8 bodova u odnosu na treće mjesto a igraš 12 utakmica...).
Kad moraš,teško je...a ovo proljeće je sve bilo pod moranje. Možda bi neki drugi trener imao bolju igru,ali možda ne bi uzeo ovoliko bodova...
Lopta je čudo. Nisi zabio nešta što si zaslužio da zabijes(Slavija,Sloboda,Zrinjski,Radnik,...),ali li ti se vratilo ovog proljeća kad si zabio nešta što nisi zaslužio...
Šta je najbitnije? Da gledamo naprijed...
Vraćati se i očajavati zbog nečeg što se ne može popraviti,nema smisla. Popraviti se može sami ono što tek treba da se desi. Nama su to naredne dvije utakmice. Trebamo se skupiti i.pobijediti pa kako god.
Neizlazak u evropu...
Više puta sam pisao. Ne treba u sportu biti imperativa. Zašto? Zato što ne postoje pravila po kojima stvari funkcionisu na način da ih ispostujes i siguran je rezultat. Naprotiv.I kad uradiš sve kako treba,nemaš garancije ni za šta.
Neizlazak u evropu je jedan mali detalj u cijeloj priči oko razvoja kluba. Možda će za nijansu otežati neke stvari,možda će iznuditi neke odluke koje će imati pozitivne efekte i ubrzati neke stvari...U svakom slučaju,svi započeti procesi idu dalje bez imalo odstupanja od planiranog...
On je pokazao kakav je trener u situaciji kad dobijes 13 igraca, 8 bodova od Evrope.

Dobar, kad nema pritiska, kad se igra na iznenadjenje, nafuranost, i sl. Kada treba pokazati kvalitet, unaprijediti igru, solucije u napadu, promijeniti taktiku u 30 minuti ako treba jer si vidio neku manu protivnicke ekipe, kad treba promijeniti sastav (i budala vidi da je Bekric zadnjih 4,5 utakmica ***** obicni od igraca). Pokazao je kakav je trener kad je bio i ispred tog Sirokog i Sarajeva kojeg je stigao, a onda kad treba pokazati ipak neki kvalitet i kad treba maksimalno motivisati i uigrati ekipu, sto on nije ni sekunde unaprijedio igru u odnosu na Siroki a odigrali smo 15-ak utakmica od tada, onda je znak da je ogranicen, tj. mora jos da uci, nije dovoljno hrabar i samouvjeren. Lopta je cudo, a mi smo u tom cudu ove sezone ***** obicni.
Sada je "kasno" da se gleda naprijed. Da smo gledali naprijed ranije ne bi dosli u ovu situaciju. Opet ne gledamo naprijed i necemo premirati ni Drinu, ni Olimpic, ni Radnik i sl. A to skupiti se i pobijediti, pa kako god, nije dovoljno, barem ne u ovoj ligi.

U sportu mora biti imperativa i to se zna, kod ekipa tipa Mladost ne mora biti imperativa, ali kod nas koji zelimo da napredujemo, da se izdignemo iz ovog kurca od lige gdje niko ne zna igrati lopte, mora biti imperativ izlazak u Evropu. Postoje pravila po kojima stvari funkcionisu, na nacin da ih ispostujes i rezultat je 90% siguran. U situaciji kad si imao ekipu ***** na pocetku sezone ne mozes ocekivati nikakav imperativ, naravno, ali kad si doveo igrace koji igraju za fine pare, kad si vec dosao ispred svih konkurenata, onda imperativ postoji. To sto ga neko ne moze ispuniti znak je da ne zna, nek se vrati kad nauci.
Neizlazak u Evropu nije mali detalj, to je stvar koja ce ti usrati koeficijent za narednih 5 godina, to znaci da sljedece sezone neces biti nosioc npr. u ligi prvaka ako osvojis ligu i to znaci da odmah ispadas, a u suprotnom zaradio bi milion eura.

Zapoceti projekti ce svakako imati odstupanja, jer su bila moguca puno veca sredstva sa kojima bi raspolagao, imace odstupanja jer te guze debili i hahari iz opcine i sportskog drustva, koji, kako se sad cini, ne namjeravaju odustati od onog sto oni misle da im pripada. A to o cemu ti pricas mozda, mozda, mozda, je sve na dugom stapu, prava stvar je sta je realnije.
P.S. Ja kad sam vidio da Lendric, nas ponajbolji igrac, sjedi i dudla onaj ku*ac od kabla, sve mi je jasno koji je nivo ovih igraca. Dzenis je opet predebeo, Zahirovica boli kita kako ce igrati, itd.
P.P.S. Moramo zahtijevati od saveza da iznese rezultate istrage o aferi punac, opet ce pustiti to niz vodu da ode, daj da vidimo sta se nakon istrage zakljucilo, proslo je dovoljno vremena.