Kako klub tako i bilo koji drugi kolektiv pa i pojedinac ako ne postavi visoke ciljeve sigurno nece uspjeti u planiranom. Visok cilj DA, medjutim imperativ NE. Kao takav, imperativ postavljen u startu moze samo otezati stvari, svjedoci smo desavanja u nablizem komsiluku.Neandertalac je napisao/la:Sve jasno kao dan, nema govora. Kao sto rekoh uprava radi odlican posao, organizaciono, ono sto se kaze, stali su na loptu.
Dvije godine su halal, svjesno. Evo prvi ja kazem, pisao sam u postu malo prije, hebo ba Evropu, jeste finansijski udarac ali toliko toga dobrog je uradjeno.
Dalje. Jesmo se stabiliziovali, jesmo. Jeli podrska tu, jeste. Jesmo li najtrofejniji klub, jesmo.
Je li nam sada titula treba biti imperativ, treba.
Nista licno, rezultati su mjerilo. Ako ne dodje, hvala im za sve dobro, pomogli su Zelju kojeg vidimo svi i oni neizmjerno vole. Tako to ide, uvijek bilo, uvijek ce biti.
Ma snimacemo mi jos toga, bice radosti i tuge jos dosta
Nadalje, i drugi timovi vrijedno rade i imaju isti cilj. Ko od nas moze reci da su u Zrinjskom i Sirokom levati te da ostvaruju instant uspjehe. Ko moze tvrditi da Sloboda nece nastaviti sa ovakvom politikom ulaganja u prvi tim i stvaranje pretpostavki za daljnje jacanje na sportskom polju. Komsije, ni oni sami ne znaju na cemu su, ko garantuje da im gazda opet nece izvaliti neki kes.
U takvom okruzenju je neophodno uloziti u daljnje jacanje svih dijelova sportskog segmenta (strucni stab, igraci, infrastruktura...), potom dati svoj maximum i, sto bi rekao bivsi sef, pobiti se muski sa svakim pa sto dragi Bog da. Jedini imperativ koji bih ja postavio je izboriti Evropu.
Ne smijemo zanemariti ni stvari mimo zelenog terena a koje takodje uticu na krajnji ishod. Djurovski je danas o nama rekao: ''.... Ipak, igrali su pošteno i nisu se bavili stvarima koje su pravili drugi timovi...''
I ni po koju cijenu ne bismo smjeli podleci pritisku imperativa koji si sami nametnemo i pocnemo sudjelovati u tome