podrska ovoj upravi ne smije doci u pitanje sve dok vidimo da zaradjeni novac ulazu u infrastrukturu, oragnizaciju i razvoj kluba u svim segmentima. imali su svojih promasaja pred kojim ne trebamo zatvarati oci. ali trebamo biti iskreni pa reci i da su imali odlicnih poteza i jos uvijek ih vuku. za mene je vazno da vidim da zele, da se trude, da rade, da nastoje.... a gresaka ce uvijek biti.
nadam se da su i oni iz ove sezone izvukli pouke. a bilo je dosta poucnih momenata iz kojih se svasta moze nauciti.
nama treba klub u kojem ce uspjesni i dokazani sportski radnici stvarati rezultat na terenu a dokazani biznismeni stvarati bolje uslove za sve nas, pocevsi od igraca i strucnog staba do nas navijaca i simpatizera. mislim da jos uvijek nismo definirali jasnu granicu izmedju te dvije stvari a smatram da moramo ukoliko zelimo biti ozbiljan sportski kolektiv. zelim vjerovati da ce Uprava izborom novog sefa strucnog staba na druze staze i promjenama u omladinskom pogonu jasno povuci tu granicu izmedju sportskog i administrativnog dijela kluba.
ne svidja mi se sto se u tolikoj mjeri igraci uzimaju na zub. poneki su mozda zasluzili ozbiljne kritike ali udarati po cijeloj ekipi nema smisla i nije korektno. licno ne mogu izdvojiti niti jednu utakmicu ove polusezone u kojoj se nije vidjelo zalaganje barem kod vecine. to sto nije islo u pojedinim trenutcima ne mogu njima pripisati. to cu adresirati drugome.
nismo otisli u Evropu iskljucivo zbog Edisa koji nije dorastao zadatku. neko ce za istu stvar optuziti Odu. medjutim, tabela je neumoljiva. prvi dio sezone smo zavrsili na setom mjestu a drugi dio na petom. u medjuvremenu smo se uvalili lovu i poboljsali uslove a napredovali smo samo za jedno mjesto. sve je u ovoj usporedbi izmedju Ode i Edisa islo u Edisovu korist koju ovaj nije uspio materijalizirati. tu bar nema price.
ne trebamo ocajavati zbog neizlaska u Evropu. bilo bi bolje da smo uspjeli, naravno, ali necemo zbog toga ni propasti. ako zbog neceg zalim, onda je to ovo vrijeme koje je sada iza nas a koje smo trebali iskoristiti da slozimo i uigramo ekipu kako bi s vecim samopouzdanjem usli u novu sezonu. ovako, ceka nas novi trener, sigurno i odredjene promjene u igrackom kadru a to znaci da imamo manje vremena za rad i uigravanje. to cemo morati kroz pripreme i probne prijateljske utakmice, koje smo u nekim drugim okolnostima trebali iskorisiti samo za fino stelovanje ekipe.
nadam se da nam slijedi period u kojem cemo nastaviti graditi, stvarati, napredovati, poboljsavati i u kojem cemo i mi navijaci iznova dati svoju nesebicnu pomoc kako kroz donacije "za Evropsku Grbavicu" tako i kroz uclanjenje i obnove clanstva, kao i kroz kupovinu u Fan Shopu.
vrlo brzo ce doci ljeto i pocetak Lige 12. vjerujem da ce sav nas ulozeni trud i zalaganje svakog od nas koji je na neki nacin dio Zeljeznicara biti nagradjen osvajanjem barem jednog trofeja koji toliko dugo ocekujemo.
nemojte se sjebavati i ocajavati. na dobrom smo putu i neka nam ova sezona svima bude lekcija a ne poraz!

Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!