Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hurmasica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 15, 2016 8:51 pm

Drago mi baš radi Mirze. Naredne sezone od njega očekujem mnogo :palacgore:

ZOLA, SRETNO!
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Format
Kontakt:

ned maj 15, 2016 8:52 pm

Tryg je napisao/la:Znaci momak koji u zivotu nije igrao na onakvom terenu i koji nikada vise to sigurno nece igrati odusevi danas u Lukavici, a kod naseg Simeonea nije imao mjesta da igra. A mogao bi i vise pokazati u Zenici ili na Grbavici gdje mu teren jos vise odgovara.
daj malo vise napisi o Mirzi danas,mislim opcenito,u cemu je dobar i tako..

ž'21
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

fk1921 je napisao/la:Znaci dobar Mirza danas bio? Mlad je itekako, treba ga sacuvat, pogurat i za finu paru prodati.
Ma nije sada nesto specijalno jer je promasio sansu koja bi nam donijela pobjedu ali da je kvalitetan jeste. Prodje on igraca sa loptom ali mu ista ostane iza njega u blatu. Jbg teren je bio takav. Ja ga ocekujem sljedece sezone u prvom timu. Ukoliko on eksplodira ne treba lijevo krilo dovoditi. Jos ovo. Alihodzic poziva izmjenu pri vodstvu 0 1, Zola za Lendru i oni izjednace i umjesto da Hare opozove izmjenu on vadi napadaca a uvodi Zolu koji istina nije duela izgubio i odigrao je odlicno pet minuta ali mi je ovo vadjenje naseg najboljeg strijelca totalna glupost.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

storm_raider
Kontakt:

likusa je napisao/la:Zola:

Sa današnjih desetak minuta u remiju sa Slavijom okončana je moja posudba klubu u kojem sam stasao. Žao mi je što Željezničar nije izborio mjesto koje vodi u Evropu. Žao mi je i što nisam dobio veću minutažu i više igrao. Hvala ljudima iz rukovodstva koji su se potrudili da ponovo dođem na Grbavicu. Uvjerio sam se da ti ljudi rade sjajan posao na organizaciji kluba i dizanja na jedan viši nivo. Bilo kako bilo, za sve ti hvala Željo, i za dobro i za loše!
Sretno Zola!

Lendrica je morao izvaditi, jer je povrijedjen bio.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ž'21
Kontakt:

ned maj 15, 2016 8:55 pm

Ja nisam vidio da je bio povrijedjen ali opet mi nema logike. 1 1 a vadi napadaca i uvodi zadnjeg veznog

Neandertalac

ned maj 15, 2016 8:56 pm

fcz je napisao/la:Neandertalac brate, shvatam te potpuno kad kazes da je tragicno da smo nekoliko sezona bez trofeja, ali mislim da bismo ove ljude morali istrpiti jer rade kao nijedna uprava do sada. Pokusavaju uspostaviti (i ne samo da pokusavaju vec se vide jasni pomaci) pravi, evropski model funkcionisanja kluba i to je put koji nas nikako ne moze odvesti u losem pravcu. Niko od nas ne zna koliko tacno je taj put dug ali je on jedini koji Zelju vodi tamo gdje ga svi zelimo vidjeti.

Meni licno titula ne treba ako cemo je osvojiti sa Zujom koji ce nam bacati suplje price iako i sam zna da znamo da nam poslije toga slijedi sunovrat i ako ce nam marketing strucnjaci prodavati dresove iz gepeka.
Vidi. Nemam nista protiv uprave, oni svoj posao odlicno odradjuju i jako sam im zahvalanna tome. Izvadili su nas iz dubioze koja je mogla biti kobna, postavili klub na stabilne temelje, zapoceli obnovu Grbavice, a to smo svi sanjali. Transparentno rade svoj posao, doatupni su, azurni, milion stvari su popravili.
Eh sada. Sto se sportskog segmenta tice tu im ne cvjetaju ruze. Par losih odluka, pogresnih poteza i rezultatski smo tu gdje jesmo. Kada vec pricamo o krivici red bio da svi pojedu svoj dio kolaca. Koliko god dobri bili, nedostaje im ono glavno, trofeji, uspjesi. Podrsku koju oni imaju nije imao niko i iza nikoga u proslosti nije stalo ovoliko navijaca dajuci im vjetar u jedra da nastave, jel tako.
Ta titula o kojoj pricam je logican sljed dogadjaja, strpljenje smo pokazali, halalili svasta nesto, da ne nabrajam, a bilo je mucno cak i gadljivo na momente.
Znaci nista licno, samo napomena.
Hocemo titulu!!!
Željeznicar za život cijeli!

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

ned maj 15, 2016 8:57 pm

Format je napisao/la:
Tryg je napisao/la:Znaci momak koji u zivotu nije igrao na onakvom terenu i koji nikada vise to sigurno nece igrati odusevi danas u Lukavici, a kod naseg Simeonea nije imao mjesta da igra. A mogao bi i vise pokazati u Zenici ili na Grbavici gdje mu teren jos vise odgovara.
daj malo vise napisi o Mirzi danas,mislim opcenito,u cemu je dobar i tako..
Ma strasno jak fizicki. Lud prvi korak ima, a i nepredvidiv. Tu jednu sansu lopta mu pobjeze, jer ili je prebrzo isla il je stajala u blatu. Momak je bolji izbor i od Memije i od Stanica na lijevom krilu, jer vidi se da je navikao tu igrati. Dobra partija i Đermanovica, jedan od najboljih danas.

ž'21
Kontakt:

ned maj 15, 2016 8:58 pm

Pa naravno da hocemo titulu i to sljedece sezone. Za mene ce sve osim titule biti neuspjeh.

Dolina
Kontakt:

ned maj 15, 2016 8:58 pm

ž'21 je napisao/la:
Dolina je napisao/la:Joj melahonije, trznite se malo :-). Ima li ko od ovih što su bili na tekmi da malo opširinje šta napišu.
Teren je bio zaista ocajan za igru. Onaj njihov desetka kada je uletio Lendricu ja sam mislio nogu ce mu slomiti. Sreca pa je Ivan skocio inace bi svasta bilo jer je isao bas sa namjerom da ga povrijedi. Nije se imalo sta vidjeti zbog loseg terena ali se vidjelo u malom Halvadzicu da je jako brz i da moze proci igraca i na ovakom terenu iako se nekoliko puta zajebao pa prodje igraca al mu lopta ostane iza njega. Mirko Kramaric je odigrao dobru utakmicu, gol koji smo primili je ocajan. Ja jos ne vjerujem da je ono bio pogodak ali kada bolje razmislim ekipa koja dva puta ne dobije Rudar i Slaviju ne zasluzuje da igra u Evropi. Jos samo ovo treba spomenuti i treba spominjati sljedecih dana, sedmica, mjeseci i godina. Lendricu i Miroslavu treba dati dozivotni ugovor sa Željom. Neka napisu koliko para hoce.

Ma na njima, Blagojeviću, Memiji i Kosoriću i treba sve graditi. Dobra je ovo ekipa samo da je bio neko ko ih je mogao fudbalskim riječnikom uputiti u svaku utakmicu.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Alipasino
Kontakt:

ned maj 15, 2016 8:59 pm

Halo kolko dugo mi nismo nista osvojili.Pa jebote nismo vise ni u top 4 u ovakvoj ligi sta vam je vise.Sve neko cekanje bice bolje sabura loma cega vise.Amater nam bio trener prije toga amateri igrali u prvih 11 i mi hocemo fol nesto.

ChWilla
Kontakt:

ned maj 15, 2016 9:03 pm

mi smo bez trofeja tri sezone. što je dakako loše za naše kriterije, za kriterije svih drugih u ligi i nije.

ALI...

ko god je ušao malo dublje u razloge za to, a naročito ko je ušao u poslovanje kluba...zna da je veliki dio razloga za to u načinu na koji su se prethodnih godina trofeji uzimali, a to nije praćeno nekim drugim stvarima. uzimao si trofeje, ali si nastavio praviti rupe. i čim su se drugi malo uozbiljili, prestao si ih uzimati. ono sa kakvim rosterima si ušao u sezone 2013/14 i 2014/15 velikim, pretežnim dijelom je zbog toga kako si radio u prethodnim sezonama. rupe su bile tolike da je prije manje od godinu i po stečaj kluba bio potpuno izvjesna i realna opcija, bez obzira na trofeje, bez obzira što si 2013/14 nekako izborio evropu.

a da bi se izvukli ovako brzo i u ovoj mjeri, moralo se i poklopiti mnogo stvari koje nisu do nas. uz sve odine zasluge i zasluge igrača koji su nadmašili sami sebe, da isti roster još 10 puta igra dvomeč sa onim rosterom ferencvarosa vjerovatno bi oni prošli 9 ili svih 10 puta. pa džeko, pa procenti od drugih...tu je jednostavno bilo sreće.

ko ovo ne shvata ja mu ništa ne mogu. nisam ni ja shvatao dok sam samo gledao utakmice, nije mi se moglo nacrtati. sad će to na teži način shvatiti i neki drugi, koji su na silu prodali sve što su imali, došli do nekih para, kupili sve što se moglo kupiti za te pare...i sad će mahati ušima isto kao mi kad nam je vraćanje seje bučana bilo pojačanje za ligu šampiona. sila je loš savjetnik. "mora" je loš savjetnik. kad prošle sezone ništa nije moralo i kad nas niko zaozbiljno nije shvatao bilo nam je tri puta lakše igrati.
gradi željo boli te *****

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned maj 15, 2016 9:04 pm

Pricate kao da je uprava od 2013. u klubu pa nema titula i tako toga. Ne znam koji vam je. Ko ne primjeti napredak u klubu u svakom segmentu, ja ne znam. Pucaju se ovdje neki ultimatumi. Zna se zasto je propala ova sezona, na greskama se uci, ceka se nestrpljivo ime novog trenera, koji bi trebao ovo posloziti na pravi nacin, jer bez ikakvog pretjerivanja, imamo pravo dobru ekipu. Tri pojacanja su za sada dosla, sacekati trenera, pa onda ce vjerovatno jos neko i doci i polako jurisat na ligu 12, iz utakmice u utakmicu, bez glupih ultimatuma. Samo s takvim pristupom mozemo nesto napraviti :karanje: :karanje:
Upravi svaka cast, radi nevjerovatan posao u svakom segmentu. :palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

rodrigo87
Kontakt:

ned maj 15, 2016 9:05 pm

E ***** ti zivot. Halalio sam evropu poslije Zenice, ali me danas dusa zabolila. Jos jednom se sudbina poigrala nama, nazalost ne u nasu korist. Daleko je august, ali sta da se radi. Godinama nista promijenilo se nije, osim sto je nasa ljubav veca nego prije!

Djulaga_
Kontakt:

ned maj 15, 2016 9:06 pm

Nama inace niko ne valja.
Jeb.ali smo Colicu sve.
A danas osvojio titulu i jedan od najboljih igraca Zrinjskog.
:ganja:
Ozbiljno se trebaju naci ljudi koji su dobri u sportskom segmentu. Jedan dobar sportski direktor pod hitno, a trener mora biti vrh.
Igracki kadar pojacati jer ovaj ocigledno nema dovoljno kvaliteta.
"Sa Željom sam se dogovorio u dvije minute.Jedva čekam obući dres najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini.Velika čast i obaveza prema upravi, treneru i naravno navijačima.Uvjeren sam da ću im uzvratiti na ukazanom povjerenju" ; Ivan Lendrić

black64
Kontakt:

ned maj 15, 2016 9:06 pm

rodrigo87 je napisao/la:E ***** ti zivot. Halalio sam evropu poslije Zenice, ali me danas dusa zabolila. Jos jednom se sudbina poigrala nama, nazalost ne u nasu korist. Daleko je august ali sta da se radi. Godinama nista promijenilo se nije, osim sto je nasa ljubav veca nego prije!
u drugoj polovini jula pocinje liga

ChWilla
Kontakt:

ned maj 15, 2016 9:07 pm

Omar500 je napisao/la:Pricate kao da je uprava od 2013. u klubu pa nema titula i tako toga. Ne znam koji vam je. Ko ne primjeti napredak u klubu u svakom segmentu, ja ne znam. Pucaju se ovdje neki ultimatumi. Zna se zasto je propala ova sezona, na greskama se uci, ceka se nestrpljivo ime novog trenera, koji bi trebao ovo posloziti na pravi nacin, jer bez ikakvog pretjerivanja, imamo pravo dobru ekipu. Tri pojacanja su za sada dosla, sacekati trenera, pa onda ce vjerovatno jos neko i doci i polako jurisat na ligu 12, iz utakmice u utakmicu, bez glupih ultimatuma. Samo s takvim pristupom mozemo nesto napraviti :karanje: :karanje:
Upravi svaka cast, radi nevjerovatan posao u svakom segmentu. :palacgore:
ima dosta istih ljudi, ali ovaj koncept je od početka 2015.

zahvaljujući pretežno i uglavnom jednom čovjeku.
gradi željo boli te *****

ž'21
Kontakt:

ned maj 15, 2016 9:07 pm

Djulaga_ je napisao/la:Nama inace niko ne valja.
Jeb.ali smo Colicu sve.
A danas osvojio titulu i jedan od najboljih igraca Zrinjskog.
:ganja:
Ozbiljno se trebaju naci ljudi koji su dobri u sportskom segmentu. Jedan dobar sportski direktor pod hitno, a trener mora biti vrh.
Igracki kadar pojacati jer ovaj ocigledno nema dovoljno kvaliteta.
Drag mi je Cola ali da je najbolji i nije. Pa mrtvi Blaic je ispred njega i standardni je bek a on je na klupi.

ž'21
Kontakt:

ned maj 15, 2016 9:08 pm

black64 je napisao/la:
rodrigo87 je napisao/la:E ***** ti zivot. Halalio sam evropu poslije Zenice, ali me danas dusa zabolila. Jos jednom se sudbina poigrala nama, nazalost ne u nasu korist. Daleko je august ali sta da se radi. Godinama nista promijenilo se nije, osim sto je nasa ljubav veca nego prije!
u drugoj polovini jula pocinje liga
22.7.2016. Haman august.

diego1921
Kontakt:

ned maj 15, 2016 9:08 pm

ChWilla je napisao/la:mi smo bez trofeja tri sezone. što je dakako loše za naše kriterije, za kriterije svih drugih u ligi i nije.

ALI...

ko god je ušao malo dublje u razloge za to, a naročito ko je ušao u poslovanje kluba...zna da je veliki dio razloga za to u načinu na koji su se prethodnih godina trofeji uzimali, a to nije praćeno nekim drugim stvarima. uzimao si trofeje, ali si nastavio praviti rupe. i čim su se drugi malo uozbiljili, prestao si ih uzimati. ono sa kakvim rosterima si ušao u sezone 2013/14 i 2014/15 velikim, pretežnim dijelom je zbog toga kako si radio u prethodnim sezonama. rupe su bile tolike da je prije manje od godinu i po stečaj kluba bio potpuno izvjesna i realna opcija, bez obzira na trofeje, bez obzira što si 2013/14 nekako izborio evropu.

a da bi se izvukli ovako brzo i u ovoj mjeri, moralo se i poklopiti mnogo stvari koje nisu do nas. uz sve odine zasluge i zasluge igrača koji su nadmašili sami sebe, da isti roster još 10 puta igra dvomeč sa onim rosterom ferencvarosa vjerovatno bi oni prošli 9 ili svih 10 puta. pa džeko, pa procenti od drugih...tu je jednostavno bilo sreće.

ko ovo ne shvata ja mu ništa ne mogu. nisam ni ja shvatao dok sam samo gledao utakmice, nije mi se moglo nacrtati. sad će to na teži način shvatiti i neki drugi, koji su na silu prodali sve što su imali, došli do nekih para, kupili sve što se moglo kupiti za te pare...i sad će mahati ušima isto kao mi kad nam je vraćanje seje bučana bilo pojačanje za ligu šampiona. sila je loš savjetnik. "mora" je loš savjetnik. kad prošle sezone ništa nije moralo i kad nas niko zaozbiljno nije shvatao bilo nam je tri puta lakše igrati.
ChWilla objasnio kao i uvijek do sad,prvo stabilan klub a trofeji sigurno nece izostati tad !!

rodrigo87
Kontakt:

ned maj 15, 2016 9:09 pm

Ma sedam dana prije augusta, isto ti to dodje

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 27 gostiju.

Prijava