dino lj je napisao/la:Đurovski je potom čestitao i Željezničaru, izrazivši žaljenje što Plavi nisu izborili takmičenje u evropskim takmičenjima naredne sezone: “Čestitam im na kvalitetnim igrama. Žalim što Željezničar nije izborio plasman u evropska takmičenja. Ipak, igrali su pošteno i nisu se bavili stvarima koje su pravili drugi timovi. Vidjeli smo svi ko je puštao svoje protivnike i na koji način. To je sramotno”, kazao je na kraju trener Slavije.
Pročitajte više na:
http://sport1.ba/milko-durovski-zao-mi- ... -ovu-ligu/" target="_blank
Djurovski je prijatelj kluba prije svega. Nekada odlican fudbaler. Hvala mu na ovoj izjavi.
Ja bih se nadovezao na post od @starigrad. Pratim KK Bosnu aktivno jako dugo. I sada, mada to vise nije ona KK Bosna niti ono ime. Kada smo igrali ULEB kup i u ABA (Goodyear) ligi jake utakmice, ljudi su opet nalazili mane. Kada smo imali niz od 12:0 u pobjedama u nasoj ligi i KK Borac nas pobijedio sa zvukom sirene, trojkom sa 8 metara preko 2 igraca, navijaci su psovali sve sto moze da se opsuje igracima i strucnom stabu. Mi smo takvi, nemamo mjere. Razmazimo se brzo, a dalje od Hrasnice nismo otisli. Mozda jednom godisnje na more i to je to. Veoma smo kratkovidni i uske poglede imamo. Bio sam tu medju navijacima u "kecu" (mala dvorana - Skenderija), nakon tog poraza i svi su oko mene psovali igracima i gadjali ih flasama. Znaci imas 12 pobjeda u ligi, dobijas sve sa 30 razlike i kiksas jednom, pa ti psuju. Jednostavno, takvi smo. Moramo imati mjeru, nema "prekucavanja lige". Ja to godinama pokusavam promjeniti, moramo se nauciti. Nikakvog mi osnova za aroganciju nemamo, a onaj ko ima, on obicno nije arogantan. Tu i jeste njegova velicina.
Ova sezona jeste katastrofalna, 11 smo bodova ispod prvog mjesta. Za klub naseg renomea, to je uzasno, ali ima i dosta dobrih stvari oko kluba. Istina je da treba kritikovati, ali nemojte psovati nepotrebno. Ljudi Edisu psuju, a zaboravljaju u kakvoj smo situaciji bili na polusezoni. Nakon pojacanja preko zime mnogi su najavljivali "prekucavanje proljeca". Ne ide to tako lako ljudi i drago mi je sto ne ide. Jer da ide, onda bi ova liga bas bila neozbiljna. Ovako ipak ovdje ima nekog kvaliteta i nekakav se fudbal igra. Treba biti realan, od svih Zrinjski je bio najkonstantniji, bez ikakvih incidenata, ljudi su iskoristili ponudjeno i proslavili titulu. Sloboda je vecinu sezone bila na vodecem mjestu i realno je da su u Europi. Siroki, takodjer, uvijek u vrhu, uvijek dobro igraju i uvijek konstantni. Sarajevo.. kao i mi, stresno, mrljavo. Nas je kostao los jesenji dio sezone i losa zavrsnica, njih je to sto su kroz cijelu sezonu igrali toplo - hladno. Za ta 2 boda su vjerovatno bili sretniji, spretniji ili je Benko bio tu preko jeseni, dok Lendric nije. Eto to su ta 2 boda razlike. I opet niko ne garantuje da ce oni u Europu.
Dakle, od ovih sto su sigurno u Europi: Zrinjski, Sloboda i Siroki, treba biti realan i reci da je potpuno zasluzeno. Ostalo zavisi od revansa finala kupa, ili eto od tih Belgijanaca. Ali sve je to lose i kilavo.
Idemo graditi stadion!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...
Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/