Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Omar500
Moderator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri okt 05, 2016 3:41 pm

Ljudi, sada pitam vas sa treninga, vezano za Osmankovica, kakav je? A iskreno, da bi neko nesto pruzio, mora i igrati. Prije samo par sedmica sam slusao od 90% foruma kako Memija treba drugi klub, kako ne zna igrati ako ne moze izgurati pisljivog Sinisu. I sada se vidi da to nije bas tako i da je Memija puno bolje rjesenje jer puno pruza ofanzivno. A to je pokazao zato sto je igrao.

Znaci zanima me objektivno, vase impresije za malog Kemu. Iskren da budem, ne idem na trennge, pa nisam upucen. Slazem se da je prerizicno ostati na Bokaciniju i Kosoricu (kartoni, a jos povreda kad bi bila), ali mi je krivo da i pored toga Osmankovic ne moze dobiti priliku. Ili ne zna ili ne moze dobiti priliku zbog imperativa rezultata, jer mu je pozicija veoma zahtjevna, pa je bolje iskusnijeg igraca postaviti.
Nazalost, ja sam prvi ocekivao mnogo od Jahica, da bude pojacanje, ali nazalost muci ga povreda kao sto vidimo.

Bogicevic naravno ima svoja prava, ali ipak mu ne mogu oprostiti onakav nastup u javnosti. Ali nije kriv samo Bogi, kriv je i klub zato sto se nije razmisljalo kada su se dovodili igraci, svaki trener je mogao 'otjerati' pola tima i dovesti pola svog. Placat cemo mi jos greske za ono sto smo radili, ali to je tako. Bogicevic je po meni trom, i veoma prgav igrac, voli se svadjati, udarati i to mi se nikad nije svidjalo. Prekopirani Spahic xD
Bit ce vjerovatno treca ili cetvrta opcija na stoperu, sto je okej. Treba opet sirina, jer zahtjevan period dolazi pred nama.

Za Stanica mi nije bilo nimalo krivo, sta vise, bilo mi je drago sto je vracen. Koliko god Stana imao mana, nije se ruzno ponio prema klubu, vrijedno je trenirao, iako su ga realno sutnuli na ruzan nacin.

Uglavnom nadam se da je ovo odluka Slavka Petrovica, a ne kluba. Mada nasli su se tu na pola puta, neka njega u klubu, rezerva da bude(a realno mogli su ga odmah i ostaviti, jer je govorio da bi bio rezerva), ne moraju ga masno placati za raskid ugovora, i svi zadovoljni na kraju. Pametnije razmisljati u buducnosti za pojacanja (po Markovicu i Krizmanu vidimo da se vec pocelo sa tim) i bit ce sve okej.

Cekamo Hasanovica i Dadu sada :D
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

salle86
Kontakt:

sri okt 05, 2016 3:43 pm

vrbanjusa je napisao/la:
salle86 je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:Nas kolektivno jebe to što se svaka odluka (bilo koga u klubu) prispituje. Imali smo svi priliku da uđemo u strukture kluba. Prije izborne skupštine. I dan danas imamo priliku da budemo dio kluba. Non stop ponavljam, uzmeš 100 000 KM u ceker, pravac Grbavica, i budeš član uprave. Bez problema. Ali najlakše je srati i pričati, ne valja ovo, ne valja ono.
Psovati našem igraču bilo šta, meni je van svake pameti. Iako i ja imam igrača koji mi se ne sviđaju ni igrački ni ljudski (prvi kapiten) ne pomišljam da nešto opsujem. Kakav god da je naš je.
I ovo sa Bogijem, naš je. Možda mi nije drago ni pravo ali za 8 KM po utakmici mislim da niko pa ni ja nema pravo da psuje nekom nešto.
I kao što @nikad izvini reče, Slavko je sa Memijom dokazao da može svakog u život vratiti (iako sam i ja mislio da nema ništa od njega).
Tako da nakon svega viđenog i pročitanog nema smisla preispitivati bilo koju Slavkinu odluku. Na kraju krajeva niti bilo koga drugog.
Kako mene ta priča nervira malo je reći. Znači sad ako nemaš 100 hiljada nemaš pojma i šuti, ništa ne govori. Glupost neviđenih razmjera.
Jesu li svi ovi što su sad u klubu dali po 100 hiljada pa sve što rade treba prihvatiti kao idealno, jesmo li to klub prodali za tu siću.
Bogičević se pokazao kao konjina više puta, nema ni neki kvalitet da mu se gleda kroz prste. A vala ni uprava nije bezgrešna da im se aplaudira na svaki potez.
Svi bi da se pitaju a da ne mrdnu kurcem. E ne može tako. Ako misliš da si pametniji od ovih što su trenutno tu bujrum u klub i pomozi. Kako god možeš. Niko pomoć neće odbiti.
Slažem se da nisu bezgrešni, pokazali su da itekako znaju pogriješiti. Ali ko radi taj i griješi a ko ne radi ništa taj nema mogućnost da pogriješi.
Slavko je dokazao da zna šta radi, tako da ovaj njegov potez se mora podržati.
Malo sam sebe tjeram da pišem gluposti ali zna li iko da je ovo 100% samo Slavko aminovao ili je bilo kompromisno rješenje, ono kad mu se već trebaju dati pare onda neka ga na spisku igrača, ko zna možda može nedo Bog nekad i zatrebati.
?
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

sri okt 05, 2016 3:48 pm

Omar500 je napisao/la:Ljudi, sada pitam vas sa treninga, vezano za Osmankovica, kakav je? A iskreno, da bi neko nesto pruzio, mora i igrati.
Ono što sam ja upratio kod njega je evidentno neiskustvo. Zna ispadati zbog toga. Ali to se stiče igrom, a pogotovo kod štopera moraju se poznavati u dušu i ispravljati greške jedan drugom. Onako ostalo, skok igra i duel sasvim solidan, ne komplikuje sa loptom već je čisti, doduše nije ko Hodžurda ili Boka pa da zna i poslati je naprijed :)
Znači klasični talijanski štoper razbijač
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

exbabilon
Kontakt:

sri okt 05, 2016 4:02 pm

Ma ja ovdje samo vidim finansijsku stranu. S Jadrankom smo svakako donji, a da dovedes jos jednog stopera duplo si donji. Pa bolje biti duplo manje donji i ne placati Jadranka onako nego ga koristiti na treninzima za uigravanje. Sumnjam da na terenu od njega ima vise neke koristi. To potvrdjuje da su se nakon kavge s nama za njega interesovali Krupa i Celik.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

FKZ1921
Kontakt:

sri okt 05, 2016 4:34 pm

Cisto igracki...
Ne vjerujem da je Petrovic Bogicevica vratio u tim da bi ga koristio na treninzima. Vratio ga je jer nemamo dovoljno igraca na stoperskim pozicijama. Posebno u situaciji kad je izvjesno da je Jahic zavrsio sa ozbiljnim nogometom. Znalo se to i prije nego je doveden,al nije sad tema.
I ovi stoperi koje imamo,Aco i Bocacini, nisu dobri. Za vecinu golova koje smo primili,ukljicujuci i penale,su oni krivci ili sukrivci.
Aco je dugo van forme i tek nagovjestava povratak ne nekadasnji nivo.
Bocacini...vrlo brzo ce biti rezerva Bogicevicu jer je slabiji igrac.

Okolele
Kontakt:

sri okt 05, 2016 4:40 pm

E vala da je Boccacini slabiji od Bogicevica nije i ne vjerujem da ce preseliti na klupu..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri okt 05, 2016 4:42 pm

slika
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Almir
Kontakt:

sri okt 05, 2016 4:48 pm

Ne postaje se igrač sjedeći na klupi ili na treninzima al' se isto tako ne postaje igrač igranjem utakmica.Tu je trener da procijeni potencijal igrača i da li se isplati riskirati s njim u odnosu na to šta može dobiti od njeg.U zadnje vrijeme od najviše spominjanih igrača kojim treba dat priliku(Hiroš, Midžić, Alihodžić, Šehić) niko nije uspio pronaći angažman u Premier ligi uopšte.

damirfile
Kontakt:

sri okt 05, 2016 4:49 pm

Bogicevic ne moze cistit kopacke italijanu.

Kapiten
Kontakt:

sri okt 05, 2016 5:07 pm

I zimus kada je dolazio govorili smo bit ce 4. stoper, Kemica ispred njega ...
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

chile
Kontakt:

sri okt 05, 2016 5:10 pm

Kemo da 19 god bi trebalo da bude okosnica odbrane, a on ni minute nije odigrao.
Ocigledno je da momak ili nije za ozbiljnog fudbala ili smo mi na papiru samo za mladje igrace.
Ti momci kod kojih se vidi potencijal vec bi sa 16-17 god trebali dobivati prve minute a sa 18 da budu u prvih 11.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

FKZ1921
Kontakt:

sri okt 05, 2016 5:12 pm

damirfile je napisao/la:Bogicevic ne moze cistit kopacke italijanu.
Svako od nas ima svoje misljenje o tome. U ovoj situaciji Slavko Petrovic je najkompetentniji da kaze ko je bolji od njih dvojice.

Plava Porodica
Kontakt:

sri okt 05, 2016 5:26 pm

A zasto je Jahic otputovao sa timom u Medjugorje kad je "zavrsio" sa profesionalnim fudbalom.
Ni ja ne ocekujem da odigra sve utakmice,ali bar 15. u prvenstvu moze sigurno. I po mom misljenju,i kao takav, sa mnogo povreda, je vise pokazao od sve ijednog stopera u onih par utakmica.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

LARSSON
Kontakt:

sri okt 05, 2016 5:53 pm

Hajde Željo počni, gledanje ovog ženskog fudbala šteti opasno

chile
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri okt 05, 2016 5:59 pm

LARS1921 je napisao/la:Hajde Željo počni, gledanje ovog ženskog fudbala šteti opasno
Ona mala iz Venezuele bi se mogla dovesti da nam izvodi prekide.
Bolje opali slobodnjak od svih nasih igraca u zadnjih par godina, a tek gol s centra slika

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

LARSSON
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri okt 05, 2016 6:09 pm

chile je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:Hajde Željo počni, gledanje ovog ženskog fudbala šteti opasno
Ona mala iz Venezuele bi se mogla dovesti da nam izvodi prekide.
Bolje opali slobodnjak od svih nasih igraca u zadnjih par godina, a tek gol s centra slika

Ma ja gledao ove naše i ruskinje

Nema Halvadžića u prvom timu na stranici :ganja:

exbabilon
Kontakt:

sri okt 05, 2016 6:24 pm

Da se igra u svim linijama moze popraviti, moze. Da je odbrana s Talijanom i Acom toliko suplja da Bogija iz penzije vracamo, eh to nije sigurno.

I ne znam odakle ideja da je Jahic zavrsio s ozbiljnim fudbalom? Covjek korektno odradio minute koje je dobio, malo se povrijedio, otisao s ekipom u Medjugorje, a sumnjam da bi otisao da gleda treninge samo...

I oko Osmankovica.. pitari ubace Mihojevica s vremena na vrijeme, kad im zatreba.. I frajer bude najbolji stoper, eno i kapiten ponekad. Odigra odlicno par utakmica i vrate ga na klupu dok ne zatreba. Pa zasto mi bar nekad ne oprobamo Kemu? Ako je tolika smlata da nikad ne moze igrati, poslat ga u Zepu nek se kali, ali mozda ce se dobro pokazati, dobiti motiv da jos bolje trenira, iznenaditi nas sve pozitivno.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

storm_raider
Kontakt:

sri okt 05, 2016 6:35 pm

Emotivno, ne bih volio da Bogicevic ikada pridje vise Grbavici, ali emocije na stranu, veoma kvalitetan stoper, nista manje od Ace i Boccaccinija, a iskusniji. Vjerovatno Slavko nece da se kocka i zna on sta radi. Sa te strane, koja ide Zelji igracki u korist, odobravam ovaj potez, ali emotivno - gadi mi se sama misao da bih ga mogao gledati na Grbavici samo mjesec - dva nakon sto je tuzio klub. Opet, na kraju dana, ja sam samo navijac i jedini Slavko treba da se pita. Moje je da dodjem i navijam. Mi ovdje samo diskutujemo, ali je najbitnije da svaki put napunimo Grbavicu. Podrska Slavki.

Cesto emocija mozak ne pita, tako da je to i pogresno gledanje. Treba biti realan. Tuzio je klub zbog necega sto je njegovo i to je njegovo pravo. Ako je vec Bogicevic problem, onda se nije ni trebao potpisati taj ugovor. Zato, nekako cu "progutati" emocije i posmatrati realno stvari. Posao je posao, kakav god da je i gdje god da je. Nase je da navijamo, neka oni profesionalno rade svoj dio fudbala.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ChWilla
Kontakt:

sri okt 05, 2016 6:42 pm

vi to baš emotivno gledate. pa klub nema ko u neka doba nije tužio, a mnogi su i ucjenjivali pred licenciranje i tako to. kratak je spisak onih koji su duže vrijeme bili u nekom odnosu, a da nisu tužili, kraći nego onih koji jesu.
gradi željo boli te *****

storm_raider
Kontakt:

sri okt 05, 2016 6:44 pm

Samo mi je velika navika postala nakon posla, pristaviti sebi kaficu i iscitati sta se pisalo tog dana na forumu. Svaka cast na argumentovanoj raspravi sa svih strana. To i jeste ljepota ovoga svega.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Prijava