Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hurmasica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon sep 19, 2016 2:03 pm

I Memiji i drugim omladincima da izbiju u prvi plan.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Neandertalac

pon sep 19, 2016 2:11 pm

arctg je napisao/la:Ja mislim da opet ne bi nikakvog utjecaja imalo na krmad iz tzv. Saveza da nam počnu slati sudije sa fer-suđenjem. Evo, @Neandertalac, razumijem te ja potpuno šta želiš reći ali mislim da su se krmad toliko osilila da bi hladno izignorisali i mnogo veće legende od Miše, Envera i sl. Nažalost, ali tako je.

Da pojasnim.

Znas sta je ovo sa sudijama?

Siroki i ponisteni go. Zalili se mi. Javno. A fino nam govorili nemojte se zaliti, priznajemo gresku ali ne javno. I mi ih napali u medijima.
Oni nam; povukli liniju!
Samo sto nismo skontali koja je to linija. Ona koja se ne smije prijeci i mi je predjemo.
Oni kazu ok, sada cemo da vas handrimo.
I handre nas sve od tada. Svaki sudija u ligi, skoro svaku utakmicu!
Jasu nas!
I nikom nista, mi sada sutimo ko kuje zadnje, izasao nekakav bankar i reko ne smiju krasti Zelju. Sada suti!
Kada smo to prije mi ovako sutili?
Kada smo pustali da nas ovako ponizavaju?
Nikad!

Eh vidi sada;

Hadzija, Miso, Refik...itd, sazovu PRESS konferenciju ispred kluba!
Legende zovnule!
Dodju svi, i oni kazu;
Dobar dan, ja sam taj i taj, u Zelji sam 50 godina a toliko i VISE u fudbalu!
Pogledajte gospodo ovaj video, ovog `sudiju` Vladimira Bjelicu.
Pa ide video, pet tekmi, u svih pet, kardinalne greske.

Pa pitaju legende; jeste li svi vidjeli da ovaj sudija sudi na steti Zelje?

Svi kazu; Jesmo!

Legende zakljucuju; necemo da nam ovaj sudija sudi vise, i necemo da nam ostale sudije ovako sude!

Kraj price!

Sada su legende nacrtale liniju! Rekli stop!
Da vidimo ko ce iz saveza smjeti da je predje. Da vidimo kakvo ce nam onda biti sudjenje.

I ovo gledaju svi. Svi su culi za Hadziju, Misu, Refika, svima je NORMALNO da oni izadju ispred kluba i pricaju u vezi SPORTA. A ne bankar da izadje.
Ovi ljudi imaju damu, ne povlace se kada im neko nacrta liniju, ne mozes njih sutat kako hoces! Nekaznjeno!

Kontas?
Moze ovako?

Nikad ne bi smjeli LEGENDAMA crtat linije!
Zapamti to, `sine`.

Onda Refik, SPORTSKI DIREKTOR kaze; Adzeme dodji ovamo!
Savjetnici kazu; Ademe DIJETE nase, malo ovi ti vodi, MI cemo ti pomagat!
Pa kazu; stavi sine ovog malog Zerica, ko` biva zna dijete nesto, da ga vidimo malo!
Tako kazu savjetnici, legende.

Ne moze NJIMA Kostic biti `glavni`!
Da IM Kostic vodi prvi tim. Preko stele?
Ne moze to kod `legendi`.

Oni odlucuju ko ce voditi i kako ce raditi! Pa kaz treneru; sta ovo igrate ko piqke najvece, sklanjate se seljacima!
Napadnite misevi, mi smo Zeljo, mi sene sklanjamo nikome u ovoj ligi, a sire!!!
Ko su ti treneri? Ko zna za njih? Ne mogu oni biti `glavni`.
Ne znaju oni sta je Željo!

Srce, dusa, tim!!!
Borba, trcanje, zajednistvo!!!
Istorija!
Ponos!

Legendama se `ovi` igraci ne bi smjeli zajebavat!
OVI igraci i MENAGERI nikada ne bi smjeli legendama fore prosipat!

Znas kad su OVI fore prosipali!

Legende kazu;
Morate napasti, igrajte slobodno, mi smo tu iza vas! Legende DAJU savjete. Oni, niko drugi!
Legende znaju lopte igrat, oni se pitaju!
Kazu napadni, ne budi piqka, pa mu pricu isprica kao malom djetetu, kad je on igro lopte.
Eh tog se navijaci sjecaju, kad ja taj igro lopte!
Legende stanu iza kluba i igraca, ne smjenjuji ih na svaki kiks i traze krivca!

Tako bi trebalo sigurno, da se ovi ljudi pitaju!

Delinjo@ reci da me pratis molim te.
Slazes li se sa pricom, eto ne mora nilo biti, onako kao prica samo.

Boccacio@ slazes li se ti kume, procitaj sve poatove u cjelini, molim te.
Reci, slazes li se?
Onako ukratko.
Željeznicar za život cijeli!

Neandertalac

pon sep 19, 2016 2:15 pm

Jedan prijedlog;

Je li moze ovaj post u onu;

Zeljinu seharu.

Ja mislim da zasluzuje!

Sta vi raja mislite?

Dzezvar
Kontakt:

pon sep 19, 2016 2:19 pm

Vremeplov / Prije 50 godina: Želju je do bodova spasa u Beogradu bodrilo 10.000 navijača

19. 09. 2016. u 12:21:00 Radiosarajevo.ba

Prije 20-ak dana preminuo je Josip Bukal, jedan od najboljih fudbalera u historiji Željezničara.

Kada se spomene legendarni strijelac, prva asocijacija su zasluge čuvenog centarfora za jedinu titulu prvaka Jugoslavije koja je stigla na Grbavicu 1972. godine, a pomalo neopravdano zapostavljeni su drugi nastupi i golovi Josipa Bukala.

Jedna takva utakmica, na kojoj se pisala historija Želje i legenda o Bukalu, odigrana je 19. juna 1966. na beogradskoj Karaburmi. Plavi su igrali presudnu utakmicu posljednjeg kola Prvenstva Jugoslavije u sezoni 1965/66.

Zbog dobro poznatog "slučaja Planinić", kada je golman Željezničara, priznao učešće u namještanju utakmica, tim s Grbavice kažnjen je oduzimanjem šest bodova. Tako je Željezničar, umjesto da se bori za vrh tabele, do posljednjeg kola morao strahovati za opstanak.

Dva kola prije kraja pretposljednju poziciju koja vodi u niži rang dijelili su Željezničar, Zagreb i beogradski Radnički sa po 22 boda. U 29. kolu, 12. juna 1966., Željezničar pobjeđuje niški Radnički 1:0 na Grbavici, ali trijumfe bilježe i direktni konkurenti.

Tako su uoči posljednjeg 30. kola Željezničar, Zagreb i Radnički (B) imali po 24 boda, a opasno je visio i Hajduk (također kažnjen oduzimanjem bodova u aferi Planinić) s 25 bodova.

Željezničar je posljednju utakmicu, tražeći bodove spasa, igrao u gostima protiv OFK Beograda. Protivnik je bio izuzetno snažan, romantičari s Karaburme koji su – predvođeni ubojitom napadačkom trojkom Samardžić, Santrač, Skoblar – te sezone osvojili Kup Maršala Tita pobijedivši Dinamo čak 6:2.

Na utakmici odluke na Karaburmi 19. juna našlo se oko 10.000 navijača Željezničara koji su burno pozdravili izlazak na teren ekipe u sastavu: Radović, Kadrić, Tojagić, Bračulj, Jovanović, Matić, Jelušić, Bukal, Lemić, Kalaba, Bratić.

Bodreni gromoglasnom podrškom brojnih navijača iz Sarajeva i BiH igrači Željezničara su od prvog zvižduka sudije Horvata zagospodarili terenom. Redaju se šanse pred golom Đorđevića koji je kapitulirao u 18. minuti. Lazar Lemić, u posljednjem nastupu za Željezničar prije prelaska u Fenerbahče, sjajno izvodi slobodan udarac s 20-ak metara i pogađa rašlje gola za 0:1.

U 63. minutu riješene su sve dileme. Nakon kornera najviši u skoku pred golom OFK Beograda bio je Josip Bukal za 0:2. Željezničar više nije zavisio od drugih rezultata, mada su komšije s Koševa otkinule bod beogradskom Radničkom i gurnuli ga u Drugu ligu.

Kada je sudija Horvat odsvirao kraj utakmice nastupilo je neopisivo slavlje: Hiljade navijača Željezničara utrčale su na teren i proslavili veliku pobjedu. Neki kažu da je ovaj trijumf "jače" proslavljen nego pobjeda nad Partizanom 4:0 šest godina kasnije, u komšiluku, na stadionu JNA, trijumf kojim je Željezničar osvojio titulu prvaka Jugoslavije.
Svaki put kada ubuduce podjete nesto napisati obavezno procitajte ovaj istorijski podatak.Ne mogu da zamislim kakva bi histerija nastala da je situacija trenutno ovakva kakva je bila te godine.
Svi vi kojima su usta puna Zelje razmislite gdje ste vi a gdje su ovi ljudi i kolika je bila njihova ljubav prema klubu kada ih otislo u BG 10 milja.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

sajo10
Kontakt:

pon sep 19, 2016 2:25 pm

Pa sta je ovo, svakom klubu dodijeljeno cetiri-pet sudija koji ce im suditi cijelo prvenstvo? wtf? :pljesak: :pljesak:

1.kolo Valjic
2. kolo Bandic
3. kolo Valjic (2)
4. kolo Bjelica
5. kolo Bandic
6. kolo Mujic
7. kolo Skakic
8. kolo Paradzik
9. kolo Bjelica (2)

32-finale kupa Bandic (3)

Leon_Professional
Kontakt:

pon sep 19, 2016 2:33 pm

Ee jos i povrede.. Pa stvarno mucno ce biti pratiti Zelju ove godine.
Fino ja rekoh da nas je neko posteno prokleo. Ovo je stvarno cudo.
Ajde Memija sad ili nikad, pa do kad da te cekamo! :zeljeznicar1:
Uz Bocacinija u kupu treba gurnuti i Osmankovica. Dzenisa probati na spicu, malo ohladiti LEndru. Lazic na krilo, a iza njeg Besirevic. Mozda je rano sa Besirevicem, ali necemo nikad imati slabijeg protivnika da se proba. I naravno Zera na 10, pa da vidimo sta mozemo. :karanje:

Fino svi vi pisete, svaka vam cast. Treba uzeti i sa jedne i sa druge strane i tu ce negdje biti i istina i moguce rijesenje. :palacgore:

MATORI
Kontakt:

pon sep 19, 2016 2:37 pm

PONUDA !
Za skeptike sa foruma kad je u pitanju plasman kluba u ovoj sezoni !

Dakle raspolažem trenutno sa (pošteno stečenim) suficitom u iznosu 1000.00 KM,
te taj kompletan iznos nudim u opkladu sa 10 (deset) forumaša koji ulažu po 100.00 KM a
na sljedeći plasman kluba:
- ja tvrdim da ćemo u ovoj polusezoni ostvariti plasman u ligu za prvaka BiH
- na kraju sezone naš plasman (što kup što prvenstvo) je takav da igramo minimum kvalifikacije LE ili LP.
Ko tvrdi da je to nemoguće uloži 100 KM te ako pogodi vrlo LAHKO zaradi 100 KM.
Ako ja pobijedim za tih dobijenih 1000.00 KM kupujem desetogodišnju kartu za istok.
Za klub korisno zar ne?
Za forumaše korektna ponuda.
Depozit love polažemo na poseban račun u banci - ili kod čovjeka za koga se konsenzusom složimo da NIJE prevarant.

ISB87
Kontakt:

pon sep 19, 2016 2:39 pm

Ne zivi se od stare slave, sada su drugi ljudi drze ovo njesra od drzave.Njemu da dodje Zidan i kaze nije tako, on ce rec koji si mi pak ti q da mi govoris u mojoj avliji sta je tako..
Druga su vremena, niko ne postuje nikog.Banalan primjer je taj da sad omladina salje starije da im kupe pive.

Dzaba kad savez iza sebe ima ljudi koji ce stitit njihove interese, tako da jedino strane organizacije sa svojim ljudima mogu promijenit ovdje neke stvari.Tj da opet zaprijete suspenzijom i da kazu ako nova garnitura bude opet ovako radila bit cete novcano kaznjeni i suspenzija na 5 godina.Pa bi mozda razmislili, a jedini nacin trenutno za nas je da se ugraviramo u ovaj "kriminal", tj da imamo te neke ljude u savezu koji smiju i mogu nesto rec.
MIRZA RASCIC

Neandertalac

pon sep 19, 2016 2:40 pm

Boccacio@
Sergejevic@
Delinjo@
Storme@
Nikad izvini@
Hadzialagic@
Ajzea@
Minjore@
Grbavica@
Vrbanjusa@
FKZ 1921@
Super@
Kraj Price@
LeonProfesionalac@

I Ostali@

Slazete li se da Legende ne mozes tako sutati, omalovazavati, kaznjavati, varati, blefirati, zavlaciti, levatiti, na kraju krajeva.

A ne kao Danan@

Odmah satro afere neke, uz klasicnu pricu; sjetite se, ako vam dodju `ovi` bice mrak.
Malo providno, jel tako?

Ne moze nas Zeljovce niko kupit!
Mi se ne sklanjamo!
Nas ne sutaju!
Ne zajebavaju nas!

Oni su istoriju pisali!
Ne mozes reci ONI prije su!

Oni prije su stvarali istoriju!

Je li to Danan@ legende prozivas?

Daj nam tacno imena koga prozivas?
Koju Legendu?

Ne mozes za legende u mnozini govorit! Je li ti jasno!

Danane@ i ostali!

Legendama Danam@ da prosipa istoriju!?
Ne moze to Danane@

Legende TEBI pricaju istoriju!

Kontas?

ChWilla
Kontakt:

pon sep 19, 2016 2:54 pm

selekcija igrača je sportski problem. i tu trebaju i trebali su ljudi koji znaju fudbal.

problem sa suđenjem nije sportski problem. zvuči paradoksalno da suđenje u fudbalu nije sportski problem...ali samo zvuči. to je, kako rekoh, politički i kriminalni problem. dobro je neko rekao, nije zrinjskom dobro suđenje jer imaju fudbalske legende u klubu, nego jer imaju čovjeka iz vrha hdz. takvi problemi se rješavaju vezama, novcem i silom.
gradi željo boli te *****

Grbavica
Kontakt:

pon sep 19, 2016 3:03 pm

Nisu htjeli da se poviju pod UEFA-om, radili su po svom sve dok im ovi nisu zaprijetili sankcijama, a da se boje Željinih legendi. Žalosno, ali je tako.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

LARSSON
Kontakt:

pon sep 19, 2016 3:04 pm

Ali ako njima dođe Hadžija, pa Refik i druge legende, oni će sigurno prestati uzimati pare za sudije, neće se šteliti nikome..

Neandertalac

pon sep 19, 2016 3:07 pm

Niste fer :-)

Niko da mi cestita, a podero sam sa postovima :-)

Stavite ih u seharu i naslov molim vas;

_`Legende se nikom ne sklanjaju`_

Malim slovima, mi smo skromni, nismo mi legende ko neki sto `misle` da su, pa da se busamo po prsima kada god neki kamen na Grbavici prevrnemo, DRUGI za nas pricaju istoriju!

Slazete li se Zeljovci!

Hajde Lars@ budi `moderator` i ljubazan, pa nam ovaj post stavi u seharu.

Hvala Lars@

salle86
Kontakt:

pon sep 19, 2016 3:09 pm

Neandertalac je napisao/la:Jedan prijedlog;

Je li moze ovaj post u onu;

Zeljinu seharu.

Ja mislim da zasluzuje!

Sta vi raja mislite?
Ja mislim da ti nisi dobar u glavu, fakat. Nemoj se ljutiti.
Ali ti kad se prifatiš jedne teme ne popuštaš brate, ko lud na brašno.
Dobro neko reče iznad, sve bi dobro bilo da je ovo Danska. Ali nije. Ovde vlada zakon jačeg. Ovde niko nikog ne je.be 5% ako ne mora. Nema respekta.
Bilo bi lijepo da te legende predstavljaju klub ali postoje dvije strane medalje. Možda se ni oni ne žele petljati zbog sebe, ne žele u kaljužu, da im se blati ime. Iz ove države, lige svi bježe. Jedino ko mora je tu. I kome je baš onako dobro.
Ti očekuješ da neko uloži svoje ime pa da ga nekakav prolić, peti, deseti popljuju, nacrtaju mu liniju. A spremni su oni i na to. Jer kad na državnoj televiziji dođe levat i na oči sviju govori ono što njemu odgovara, i ne trepće, sve ti je jasno.
Ja se lično bojim da na finjaka teško da se može puno bolje, možda malo izgladiti ali opet to nije to. Ovde kako rekoh je zakon jačeg a zna se kako se tu dolazi do prava.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

pon sep 19, 2016 3:11 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:Navikao sam se na teške partije mog tima, tako da imam predstavu u glavi da ćemo mi i Brotnjo igrati neizvjesnu i tešku utakmicu... :r
Mene lično bi više iznenadila pobjeda 3+ razlike nego poraz :D
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ChWilla
Kontakt:

pon sep 19, 2016 3:11 pm

mi smo stvarno na finjaka mogli i morali napraviti bolju ekipu. ali do boljeg suđenja, nažalost, ne možemo. samo veze, novac i/ili sila.
gradi željo boli te *****

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon sep 19, 2016 3:12 pm

viewtopic.php?f=51&t=363" target="_blank

ko nije glasao, ima danas jos priliku!!!
100/94/37/34 - i to je to!

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon sep 19, 2016 3:17 pm

Kasnije cu prelistati sve postove pa dati objektivan komentar...

Neandertalac

pon sep 19, 2016 3:19 pm

Sale@ ba;
Vidi ovo;

; Kada Miso Smajlovic hoda, Salem Prolic se vuce uz njegov rukav!
Salem Prolic je qarna za Misu Smajlovica, i nikad, ali nikad Salem Prolic nece SMJETI povuci liniji GOSPODINU MISI SMAJLOVICU!
LEGENDI!

Sale@ al sto posto?

Salem da Misi povuce liniju? Hadziji?

Hahhahahhaaa, pa zajebajes me :-)

Cuj Salem nam povukao liniju, mi sutimo.
Salem Prolic. Znas kako ga gsn Miso zna; ma onaj znas, onaj debeli sto je sudio. Ma ja taj!

On je mali mis za nase legende!
Gdje ce on nama sta crtat!
Ne savez, ON!

Napadnes njega. Nemaju kud!

A ne sa savezom ratovat.

A Legende bi pojele Salema!
Za dorucak!
Da legende sute Salemu!?

Hahahahahahhahahhahaha

Okolele
Kontakt:

pon sep 19, 2016 3:23 pm

Ne moze se na sve ovo dati objektivan komentar..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava