Neandertalac je napisao/la:boccaccio je napisao/la:Neandertalac je napisao/la:Nista pp Boccacio kume, samo javno neka svi vide sve!
Mogu ja i poceti, pa ti odgovori kada stignes.
Hajdemo odmah jako, da se ne peglamo; je li smatras da se treba preuzeti odgovornost za lose stvari, isto kao sto se kupe lovorike za dobre!?
Molim te u kost, iskreno i jako kako samo ti znas, hajde da ogolimo ovu pricu i stavimo tacku na nju.
Da , smatram. Vrlo kratko. Vrlo jasno. Ako bi htio duzi odgovor, to ces ovako javno morrati malo cekati. U biti , to se i desilo. Ako si upucen u cinjenice, onda znas. Odgovornosti su preuzete, desila se reorganizacija u tom polju, medjutim pogresno ti je pitanje, ja sam ti nedavno jako direktno i mnogo opsirno pisao da ti grijesis u cinjenici koja je kao takva ostetila klub za neke pare koje su prilicno velike, prilikom transfera. Gledas jednostrano i ne vidis da su od tih istih ljudi dovedeni sponzori, a da su na druge nacine spaseni milioni. Rezanje glava u toj odgovornosti je nesto u cemu se ja i ti ne slazemo. Odgovornost je preuzeta, i ona ce biti jasno sankcionisana, ali ne u smislu u kojem ti prizeljkujes. Ja tebi o ovome mogu tri dana cinjenicno pricati, ti ces to rezati na svoje dijelove. Kako hoces, dobices odgovore na sve sto te zanima.Ti isti ljudi su napravili greske, ti ljudi su uradili mnoge korisne stvari vrijedne svakog novca. Ja tu pronalazim adekvatnu ravnotezu, pod uslovom da se vise ne bave ovim dijelom koji se pokazao kao neuspjesan, sto se efektivno i rijesilo, a rjesavalo se od prvog dana njhovog postavljanja tu, jer oni nisu ni trebali biti rjesenje za tu poziciju sportskog segmenta. Opisao sam ti ranije kako je do toga doslo. Vrlo cinjenicno.
Ne treba duze haveru, ok je. Jos ako ti kazes da nam ti ljudi trebaju, neka ih.
Ja ti vjerujem.
Znaci mora se pokazati odgovornost ali bez sankcija samo korekcija.
To smo apsolvirali. Podrzavam.
Pazi, to su ljudi koji rade jako korisne stvari u mnogim sektorima kluba, u zavisnosti sta je bilo prioritetno. Poslovi koji daju zivot klubu, znace zivot klubu. Rade ljudi besplatno, volonterski, i jos su duzni da namaknu para. Kroz te sektore, mi obicni navijaci nemamo uvid, odnosno ti poslovi su nevidljivi za nas, a u klubu se radi punom parom na mnogim pitanjima koja nisu vezana za zeleni teren. Tako klub prezivljava, tako zivi. Da ti odmah kazem, ja uopste nisam vezan za ljude, ja ne navijam za ljude. Ja ne branim ljude. Rekao sam ti vrlo jasno da sam za sankcije. Isto tako vrlo jasno sam naglasio da su se sankcije desile i da ce se ubuduce desavati vrlo efikasno. Transfer politika je bila kakva je bila, iako su i ti ljudi to radili sa najboljom namjerom, ali trazila su se druga rjesenja u preuzimanju tog posla. Pricano je sa raznim velikim fudbalskim imenima i legendama. Konsultovana su imena, konsultovani su treneri, nije niko doveo igraca a da se jedan covjek pitao. To bi bilo neozbiljno, vjerujem da se slazes. Ovo sto se do sada radilo, iako je bilo u najboljoj namjeri, nije uspjelo, evidentno. Postoje sankcije, sto bi trebalo zadovoljiti tvoj generalni zahtjev prema tome, kao i moj i svih ljudi koji misle da to treba. Uopste je sada i nebitno da li ce ti ljudi u narednom periodu ostati u klubu, sankcije se ne odnose na to svakako. Sankcije su drugog tipa. A sa druge strane napravila se reakcija u vidu pronalazenja rjesenja po pitanju sportskog segmenta u kojoj sada uvezano rade sef strucnog staba Slavko Petrovic, Aldin Cenan, kao glavni skaut kluba, Sejfudin Tica -novi sef omladinske skole ( ogroman dobitak za nas klub je ovaj covjek ),koji ce biti uvezan u saradnju sa prvim timom, te cetvrti covjek , vanjski saradnik, po meni, vrlo vazan za nas klub. To ce biti sportska ekipa u odlucivanju oko sportskog segmenta gdje su objedinjeni omladinski pogon,prvi tim,i oni ce se pitati oko svega. Nema uplitanja. Nema menadzera koji bi bili povlasteni. Postojace interes za nekog igraca kojeg Slavko odredi, uprava ce preduzeti sve da obezbijedi sredstva,a Cenan ce probati da dovede tog igraca. Kada je u pitanju promovisanje iz omladinskog pogona, sve selekcije ce imati bukvalno trenerske konzilije , uredjen sistem, a kroz fudbal ce igrati iste formacijske sisteme kao prvi tim. U dogovorima sta je od pozicija potrebno za prvi tim, Tica i trenerski konzilij ce zajedno sa Slavkom da se dogovara i da prate napredak odredjenog pojedinca ili vise pojedinaca. Tako ce se djelovati i kroz dogledno vrijeme ocekuju se rezultati.
Ipak mi ne da djavo mira, ne vidim na oci vise, ali trebao sam ti ponuditi jedan ovakav dodatak. Ako gledamo pravilno, onda bi svi mi trebali biti zadovoljni sa ovom postavkom koja se sada napravila i izbacila ovakav sistem vrijednovanja. Odmah da kazem da nisam siguran koliko ce vec na zimu biti promjena i sta ce Slavko traziti. Mene npr. ne bi iznenadilo, ako bi se desilo da se ovaj rok opet dese neke vidne promjene u igrackom kadru, iako to ne prizeljkujem,a ko zna, mozda ce se sada to odraditi mnogo pametnije i mozda ce imati nekog smisla, mozda ce i dozirati to, pa polako mijenjati ovaj otpad koji se nepredvidjeno desio. Jos jedna stvar, konkretno kod dovodjenja jednog igraca, a koji je u ovoj petorci novootjeranih, klub je direktno konsultovao nasu fudbalsku legendu vezano za ovaj angazman i dobio je najbolje preporuke. Sta da se radi. Ispade fula.
Necu te danas nista pitati, jer ne mogu vise, naporan dan je ispred mene, shvatices me, ja te puno pozdravljam, a ti slobodno sve sto te kopka, upitaj me, onoliko koliko sam u mogucnosti, ja cu ti odgovoriti. Uglavnom, slika nije samo crno bijela, svaka slika ima svoju pricu, i ona je mnogo rasirenija i kompleksnija od banalnog pitanja u kost. Odgovori postoje ,ali se slika na sve skupa mora sagledati kroz jednu prizmu dogadjaja, jer je samo jedna istina, a mnogo mnogo prica okolo kruze. Za veceras te pozdravljam. Tu smo. Pozdrav.