Neandertalac je napisao/la:Grbavica je napisao/la:Ne znam za tebe ali ja Želji dajem podršku i kad sve štima i kad ne štima.
Pa i ovo je podrska, zavisi iz koje perspektive gledas.
Nekome ne odgovara ali me briga za tog nekoga, Zeljo mi je bitan. To sto neke zulja me ne zanima, od tuda i ovoliki napadi na mene.
A realno kada razmislis, nije bas da gluposti pricam, ima smisla, povezano je, sa argumentima, cinjenicama, prijedlozima, detektovanjem uzroka loseg stanja.
Uzmi ove dvije price, baci ih na papir, razlozi, dobro razmisli pa ces vidjeti cija ima rupe a cija osnove i pokrice.
I postavljaj pitanja. Trazi jasne odgovore.
Evo ja pozovam Boccacia da iznese svoj stav glede mog pisanja. On sigurno detaljnije cita. Neka kaze ima li moja prica osnova!
Je li trebamo okrenuti glavu od ovoga Boccacio, Zeljovac nas, da nas potapsu po ramenu i kazu bit ce bolje. Da zaboravimo ovu katastrofu?
Reci haveru, ako treba, a vise necu reci u ovom tonu.
Hajde Zeljovac, molim te!
Vidi, nema potrebe vezano za etiketiranje, svi smo mi zeljovci, prosli put si me pokusao sa legendo foruma i tim stvarima, ja nisam sklon da mogu da budem uopste isprovociran. Nisam, pravo da ti kazem uspio sve da procitam, to cu svakako detaljno uraditi. Vidjecu ako budem imao potrebe da se ubacim u diskusiju. A to cu svakako uraditi smireno i kulturno i necu podlijegati sitnim trzavicama. Mi se generalno u osnovi u potpunosti slazemo kada je u pitanju sportski segment. To je cinjenicno vidljivo i mislim da nema osobe ovde koja moze da bude zadovoljna trenutnim rezultatima sportskog dijela od pocetka ovog prvenstva, gdje smo svi imali velika ocekivanja. Jasno je to kao dan. Sportski segment zapinje evidentno. Licno sam ohrabren novom postavkom ljudi koji su sad na tim vaznim mjestima, i njihovim djelovanjem ocekujem da ce se stvari poceti odvijati u smjeru u kojem su i interesi kluba i interesi nas navijaca. Promijenile su se stvari u hodu, time su svakako priznate greske i to je tako. Svaka kritika je apsolutno potrebna u nasim razgovorima da je zajednicki razmotrimo i uvidimo gdje sta i kako. Mozda se ne slazemo u nekim osnovama te price i o nacinima odredjenih sankcionisanja, jer ne gledamo siru sliku svega, odnosno neko gleda, neko ne gleda. I tu su onda konflikti ovog tipa.
A vezano za neke druge cinjenice koje si naveo, mislim da se necu moci sloziti , jer te cinjenice, pocevsi od Dogana, omladinskog pogona, kontakti sa legendama, ne znam ,ima tu jos stvari koje si nabrojao, samo sam letimicno procitao pa necu da se upustam u analizu, ali na prvu, kao cinjenice jednostavno nisu tacne. Ne zelim ovim da te na bilo koji nacin natjeram cak ni na razmisljanje, cinjenice su dijametralno suprotne, bar po onim informacijama kojima ja licno raspolazem. Ja cu svakako detaljno da procitam sve postove, imao sam jedan sastanak pa sam malo umoran, i bukvalno sam sportski i rekreativno otvorio forum da malo vidim sta ima, sta nema. Pa onda vidim da ima svasta

.
Imas svakako pravo na svoje misljenje i ja te u tom smislu svesrdno podrzavam. I takodjer sve one koji su na tom fonu. Mozda sam sve ovo trebao srociti u jednu recenicu. U biti uvijek ima osnova tvoja kritika, ali kroz neke cinjenice koje nazivas cinjenicama, ja mogu na to da kazem da je to tvoje misljenje, ali da definitivno nisu cinjenice. Misljenje da. Cinjenice su nesto sasvim drugo, kao sto je cinjenica da nam sportski segment skripi u ovom prvenstvu. A trebali bi po svim uslovima biti puno bolji u tom segmentu.
Primijetio sam jedan jako dobar tvoj post, vezan je za igrace i tvoje vidjenje kroz igrace i njihove igre, te uvodjenje mladih iz nasih omladinskih struktura, i mogu ti reci da se u tom pogledu apsolutno slazemo u tom vidjenju. Taj ti post dajem maksimalno za pravo, sto generalno znaci da tvoje neko gledanje ima osnova. Ali kada se ubacis u strukturalno gledanje i pocnes da ubacujes price ili tvoje cinjenice o legendama, Doganu i jos onih par stvari ( pogledacu fakat, izvini sto sam letimicno ), to mogu da komentarisem samo kao tvoju totalnu neobavjestenost ili skroz losu procjenu. Tu ti fali zaista mnogo informacija i to je nesto sto nikako necu opisati kao maliciozan komentar, necu naravno, ali kao neobavjestenost hocu. Ili ako vec smatras i da si obavjesten, onda trebas znati da taj koji te obavjestava ne bi vise trebao da bude taj koji te obavjestava. Jednostavno uzmi to sa rezervom, ne gledaj to kao na cinjenicu koja je bas takva. Jer nije. Znam da ces mi odmah traziti da ja objasnim sve te cinjenice,ali jednom sam pokusao, pa nisam nasao na dobar trag kod tebe. Nisi to prihvatio, ne vjerujem ni da bi ovo.
Eto, ima osnova u tvojoj kritici, tice se igrackog kadra, nema osnova u cinjenicama koje spominjes kao cinjenice. TO je moje misljenje, odnosno , ja to sasvim dobro znam, vjeruj mi.
Sportski pozdrav.