Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Neandertalac
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned sep 18, 2016 3:14 pm

arctg je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:
salle86 je napisao/la:Sve na stranu ali postoji li i jedan bivši igrač za kojeg sad ne možemo reći da je šupak?
Fakat to iritira i fakat je zaista nemoguće da je tako...a prikazuje se da jeste.
To je nešto što mene najviše nervira od svega...jbg

@Neandertalac...jesi brate uporan i težak ko noć :) ali može se i reći da dosta stvari ispravno posmatras.
Nego jel ti fakat kontas da bi odlaskom Deje Nikolica klub prodisao punim plućima, jel misliš da se on ustvari toliko pitao sam?
Istina daleko je ovaj sistem od dobrog ali eto priča se da se napravio zaokret za 180 stepeni pa hajmo još malo sačekati. Svakako sam mišljenja da kao ovo godine ne odemo u Europu da ovu upravu nista neće moći ostaviti na funkcijama pa taman da nikne nov novcat stadion. Sabura...

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Vidi haveru. Ne mora ici nigdje, moze li ovako.
Ali nemoj da me prave budalom zato sto spocitavam za ocite greske, nemoj da mene nazivaju neprijateljem sto prozivam sa argumentima.
Naravno da me to nervira!
Ja bolan Zeljovac od glave do pete! Lud za Zeljom! Meni reci da rusim?!
Naravno da me nervira.

Budi musko, reci jesam pogriješio sam. Fulili smo. Izvinite.

To raja cijeni a ne ovako ljude napadati, niko ne valja, gurati probleme pod tepih i okretati glavu od njih.

Da nema nikakve odgovornosti?!

Je li to navijaci hoce?

Puna usta istorije a na stadionu nikoga ko je tu istoriju pisao!!!

Kako samo lažeš, keru smrdljivi, fuj! Pročitaj opet Avlamijev post o odnosu prema legendama našeg Kluba pa ti možda i dođe iz guzice u glavu! Ili su za tebe legende Žujo, Kozarić i ostala gamad? Gadiš mi se!
Ko? I na kojoj funciji?
Hvala za to ker.
Željeznicar za život cijeli!

Brkoo
Kontakt:

ned sep 18, 2016 3:17 pm

Grbavica je napisao/la:Kako vazda kod Dogana izostaviš one pare što su nestale majku mu yebem i Dogana više. Cijenio sam te i poštovao, ali iz dana u dan dokazuješ neke stvari koje se pričaju o tebi.
Gdje ces tako reci protiv Dogana koji je jedini zasluzan za nasu djecu a to sto se kralo haj ba sta fali :ganja: :rofl1:
Odovicu drugi dovodili igrace a on samo klimao glavom, ovi se igrali menadzera a nas Oda samo sutio, smrc smrc. Prica u koju i djeca u vrticu ne bi povjerovala.
Dizati u nebesa Zubanovica sto je ucestvovao u prodaji Bajica i Hadziahmetovica je glupo, bar za mene. Cijenim Zubana jer mi je kao igrac donio mnogo radosti, kao i svima nama ali hajmo biti malo realni. Lako je prodati Bajica i Hadziahmetovica koji imaju kvalitet, nek proda Beganovica za istu cijenu kao Bajica ja cu mu statuu izgraditi pored stadiona ako zeli.

Kaze jos, nasi mladi gledaju utakmice, gledaju ko igra prije njih i ne mogu da vjeruju :klanjase2: Niko od nasih mladih trenutno u klubu nema kvalitet cak i za ovakvog Zelju. Pa zar nije zalosno sto se Memija ne moze izboriti pored Sinise. Sto Kjosevski igra silom prilika, jer nismo doveli kvalitetnog golmana. Beganovica ne treba ni komentarisati, nije ni za federalne lige. Mujagic nema neki potencijal. Dadu Sadikovica ne treba ni spominjati. Jedino Zeric ima neki potencijal ali je sklon povredama, treba ga postepeno uvoditi i dozirati mu minutazu..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

salemprolic
Kontakt:

ned sep 18, 2016 3:18 pm

Nadovezao bih se na ovo što Neandertalac kaže za puna usta historije a na stadionu nikoga ko je tu historiju pisao. Igrom slučaja utakmice gledam sa zapada i kraj mene je na svakoj utakmici dobar broj bivših igrača, trenera, funkcionera. Upoznao sam licno covjeka i nisam eto to ni znao do prošle sezone da je Djordje Djordjevic najstariji zivi igrac Zelje. Kaze da ga niko do tad kontaktirao nije, pitao za zdravlje, nista bukvalno. Sada je dobio VIP kartu i tu je svaku tekmu. Kad vidis sjaj u ocima starijeg covjeka koji kaze sine dragi meni je ovo produzilo zivot za jos par godina. Nemojte tako da se ne brine o legendama i historiji, stvarno nije tako.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

dimitrijevic

ned sep 18, 2016 3:21 pm

Ako je neko nesto ljut nek krene u srijedu u Citluk mislim samo kazem ,pa eto... pocet ce Lazicccc, hajde Zeljoooooooo
Mirza Rascic !

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:

ned sep 18, 2016 3:24 pm

arctg je napisao/la:
Vidi haveru. Ne mora ici nigdje, moze li ovako.
Ali nemoj da me prave budalom zato sto spocitavam za ocite greske, nemoj da mene nazivaju neprijateljem sto prozivam sa argumentima.
Naravno da me to nervira!
Ja bolan Zeljovac od glave do pete! Lud za Zeljom! Meni reci da rusim?!
Naravno da me nervira.

Budi musko, reci jesam pogriješio sam. Fulili smo. Izvinite.

To raja cijeni a ne ovako ljude napadati, niko ne valja, gurati probleme pod tepih i okretati glavu od njih.

Da nema nikakve odgovornosti?!

Je li to navijaci hoce?

Puna usta istorije a na stadionu nikoga ko je tu istoriju pisao!!!

Kako samo lažeš, keru smrdljivi, fuj! Pročitaj opet Avlamijev post o odnosu prema legendama našeg Kluba pa ti možda i dođe iz guzice u glavu! Ili su za tebe legende Žujo, Kozarić i ostala gamad? Gadiš mi se!
Ko? I na kojoj funciji?
Hvala za to ker.
Evo ja ću ti reći: Dželaludin Muharemović - igračka legneda, jedan od grobara kluba za vrijeme svog mandata. Bulend Biščević - igračka legenda, jedan od grobara kluba za vrijeme svog mandata. Adnan Gušo - igračka legenda, lopov za vrijeme trenerskog mandata u stručnom štabu. Edis Mulalić - igračka legenda, limitiran trener. Milomir Odović - igračka legenda, ali kao treneru manjkalo mu hrabrosti. Hadis Zubanović - igračka legenda, pokušaj menadžera. Jedino Vladu Čapljića bih izdvojio. Ove nabrojane ja više ne želim da vidim na funkcijama koje su imali nakon okončanja svoje igračke karijere u Klubu! Oštetili su Klub na sportskom i finansijskom planu i za mene su završili. Cijenim njihove nastupe za Želju na terenu ali zbog njihovih aktivnosti van terena, vozdra! A o tome kako su se prethodnici Nikolića, Misimovića i Šiljka odnosili prema pokojnom Bukalu, Hadžiabdiću, Starovlahu, Nikiću, Staniću, Džeki, Smajloviću i ostalima, suvišno je pričati i bezobrazno uporediti sa odnosom kojeg sadašnje upravljačke strukture imaju sa njima. I nema na čemu, uvijek si dobrodošao za takav nadimak kada se ponašaš dostojno njemu.

Neandertalac

ned sep 18, 2016 3:40 pm

Artcg@
Jos cekam da mi nabrojis legende na funkciji u klubu.

Nisu legende samo na papiru, kada zatrebaju.
Treba ljude involvirat u klub, dati im poslove, obaveze, da nas guraju naprijed.
Da pomognu znanjem i iskustvom.

Slazes se?

MrRiccoli
Kontakt:

ned sep 18, 2016 3:54 pm

Neandertalac je napisao/la:Artcg@

Treba ljude involvirat u klub, dati im poslove, obaveze, da nas guraju naprijed.

Slazes se?
daj konkretan primjer legendi za koje mislis da trebaju biti u klubu i koje su to funkcije???

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:

ned sep 18, 2016 3:56 pm

Slazes se?
Zvale su se legende, pogotovo kada je riječ o funkciji Sportskog direktora, pa što su svi bježali ko đavo od krsta? Meni ne trebaju legende na funkcijama koje nisu stručne da rade ono što rade. Ne treba mi Buki na funkciji direktora marketinga, a tada ni marketinga nismo imali, a nit je on stručan za isti. Ne treba mi ni Dželo na funkciji direktora ako nije stručan za isti. Isto tako ne bih volio vidjeti Mulalića na mjestu predsjednika, ako nije stručan za to. Mani se te priče bolan. Ja želim da na mjestu pravnika sjedi pravnik, na mjestu direktora onaj ko poznaje pravo, poslovanje, ekonomiju, na mjestu računovođe onog ko poznaje ekonomiju. Želim stručne ljude na odgovarajućim mjestima. Hoće li se on zvati Nermin Vazda ili Alen Škoro, boli me dupe, ali hoću da pravilno obavlja svoj posao i da ne šteti Klubu. Ali reći da se legende Kluba zanemaruju i da ih ova garnitura ljudi tjera je bezobrazno i smiješno u isto vrijeme. Djelimično se slažem sa tobom ali i ti udaraš glavom u zid i tjeraš samo svoje. Ohladi malo, nije samo tvoje ispravno, niti je samo moje ispravno. Evo baš čitam nešto o socilogoji i postavlja se pitanje šta je zajedničko za sve sociološke teorije? Zajendičko je to što se sve one mogu iskoristiti za bolje razumijevanje društva i postavljanje stvari u određeni sistem. E tako isto treba da bude sa nama. I iz kritika, i iz pohvala izvlačiti samo najbolje i usmjeravati Klub u tom pravcu, da se uči na svojim greškama, ali i na greškama drugih. Eto, bio je problem Nikolić, dao mandat na raspolaganje nekome drugom, odbijena mu je ostavka jer se može iskoristiti na nekim drugim funkcijama i u nekim drugim poslovima u koje se razumije. Ali ako ćemo zabranjivati Nikoliću pristup stadionu zbog promašenih transfera, komotno možemo i Amaru Osimu tu istu zabranu uvesti.

Plavi orkestar
Kontakt:

ned sep 18, 2016 3:57 pm

Slazes se?
Volio bih znati na koje legende misliš i koje bi konkretno poslove mogli obavljati.Ako nije problem da to napišeš a ujedno bi to bio i jedan javni prijedlog.Mislim da su u klubu svima njima vrata otvorena.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

fk1921

ned sep 18, 2016 3:57 pm

MrRiccoli je napisao/la:

Slazes se?
daj konkretan primjer legendi za koje mislis da trebaju biti u klubu i koje su to funkcije???
Mozda pojedine legende naseg kluba koji su slobodni tj nemaju obaveza smatraju da nisu dovoljno strucni da pomognu klubu? Ja bih prvi volio da ih vidim unutar kluba a vjerujem da su ih nasi kontaktirali.
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned sep 18, 2016 3:59 pm

Joj ovdje strucnjak cudi me kako pojedinci ne radi kao menadzeri ili skauti u velikim EU klubovima. Kakve crne legende bilo je tu legendi pa su nas u crno zavile.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Dzezvar
Kontakt:

ned sep 18, 2016 4:01 pm

salemprolic je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la:
salemprolic je napisao/la:Ja kao neko ko baš i nije previše upućen bih volio znati koja je uloga Dogana bila i zašto je baš on najzaslužniji što je dosta dobrih mladića zaigralo za prvi tim? Ok, znam koordinator omladinskog pogona, direktor šta već, ali je li on njih trenirao, nadgledao, skautirao, šta je tačno radio da je njegova uloga puno veća od recimo Edisove i Adžemove koji su tada bili treneri juniorske i kadetske ekipe?
Navodno je on pravio procjene od koga će biti, a od koga neće biti igrač dok su omladinci još u kadetima i juniorima. Znam, sada ide argument onog malog što igra kod pitara, ali fakti kažu da smo jako puno igrača izbacili u prvi tim od kako je Dogan postavljen na čelo OP. Dogana postavio Amar. Dogan dobio nogu, jer nije htio da šalje izvještaje Misimoviću ( ne znam ko je tu kriv, niti ulazim u tu priču ).

Eto, ukratko
Hvala drug.
Pitam fakat jer iskreno nisam imao pojma a vidim da se hvali i puno sam puta i pročitao i čuo da je vrhunski stručnjak a eto nisam znao šta je tačno obavljao, koji posao.
Nije Amar postavio Dogana.Dogan je bio tu puno prije Amarovog povratka.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Neandertalac

ned sep 18, 2016 4:02 pm

Menu
Naslovna > ostalo > Sport > Fudbal

22:57 / 24.08.16
Enver Hadžiabdić, legenda Želje, o trenutnoj situaciji: Uprava treba slušati i neka druga mišljenja

– Uprava je napravila sjajan potez kada je odlučila, da tako kažem, vratiti bivše igrače na tribine. Međutim, mislim da bi Uprava morala slušati više mišljenje nas koji smo bili igrači. Ne moraju se naši prijedlozi usvojiti, ali bilo bi lijepo da to bude jedna konstruktivna diskusija, da svi iznesemo svoje mišljenje, da vidimo kako da podignemo taj sportski dio na veći nivo. To klub ne košta ništa i sigurno bi bilo od velikog značaja za napredak u budućnosti – zaključio je Hadžiabdić.

Vidi sta legenda kaze!
Uprava mora vise slusati nas koji smo bili igraci!
Pa dalje; ali to treba da bude jedna konstruktivna diskusija, ne moraju se nasa misljenja usvojiti.
Da vidimo kako.
Da pomognemo.
Dzaba!

Nudi se legenda i usput kaze `mi` tj ima ih vise. Nude se!

Al ne samo za slikanja...
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u ned sep 18, 2016 4:10 pm, ukupno mijenjano 1 put.

MrRiccoli
Kontakt:

ned sep 18, 2016 4:07 pm

Neandertalac je napisao/la:Menu

Enver Hadžiabdić, legenda Želje, o trenutnoj situaciji: Uprava treba slušati i neka druga mišljenja
Ova garnitura ljudi odradila je sjajan administrativni posao, ali u sportskom dijelu su totalno pogriješili. Nikada se u historiji Želje nije desilo da u godinu promijeni četiri, pet trenera i da se dovede preko 30 igrača, a otpusti isto toliko

Ekipa Željezničara trenutno se nalazi na devetoj poziciji premijerligaške tabele, s osvojenih sedam bodova.

Poražavajuće zvuči podatak da je Željo pet od tih šest utakmica igrao u Sarajevi (četiri na Grbavici i jedna na Otoci op.a). Nakon serije loših rezultata otkaz je dobio Miloš Kostić, koji se nije na lijep način rastao sa klubom.

Malo znamo

Pored svega, ostalo je pitanje da li su odlaskom Slovenca otišli i svi problemi koje ima ekipa našeg najtrofejnijeg kluba.

Legendarni fudbaler Željezničara, te bivši trener ovog kluba Enver Hadžiabdić u razgovoru za Faktor kaže da je sadašnja Uprava uradila mnogo na administrativnom planu, ali da su u sportskom totalno zakazali.

– Ovo što se trenutno dešava kada su u pitanju odlasci i dolasci igrača, kao i česte promjene trenera ranije se nikada nije dešavalo u Želji. U klubu sam, bez obzira na funkciju, više od 50 godine i zaista ne znam zbog čega se sve ovo dešava. Mislim da je ova Uprava totalno zakazala kada je u pitanju sportski segment. Šta su njihovi ciljevi, čime se vode kada biraju trenere i igrače, zaista ne znam. Svi imamo malo informacija, da li oni žele brzo doći do uspjeha ili je nešto drugo u pitanju zaista ne znam – kazao je Hadžiabdić.

Hadžiabdić smatra da ova Uprava radi dobar administrativni posao, da zaslužuju sve pohvale za to, ali da bi na sportskom segmentu trebali malo više poraditi.

– Ova garnitura ljudi napravila je odlične stvari, kada je organizacija kluba, administracija, infrastruktura u pitanju. Ipak, moraju poraditi mnogo više na sportskom segmentu. Na odabiru trenera, igrača, jer su upravo oni ti koji donose trofeje – dodao je popularni Hadžija.

Bivši igrači

Legendarni fudbaler pohvalio je i potez Uprave da bivšim fudbalerima pokloni godišnje ulaznice za utakmice Željezničara, ali smatra da bi se trebalo slušati mišljenje onih koji su ranije nosili plavi dres.

– Uprava je napravila sjajan potez kada je odlučila, da tako kažem, vratiti bivše igrače na tribine. Međutim, mislim da bi Uprava morala slušati više mišljenje nas koji smo bili igrači. Ne moraju se naši prijedlozi usvojiti, ali bilo bi lijepo da to bude jedna konstruktivna diskusija, da svi iznesemo svoje mišljenje, da vidimo kako da podignemo taj sportski dio na veći nivo. To klub ne košta ništa i sigurno bi bilo od velikog značaja za napredak u budućnosti – zaključio je Hadžiabdić.

Vidi sta legenda kaze!
A skoro isto kao sto ja govorim.
ja te molim za konkretan primjer imenom i prezimenom legendu kluba i funkciju koju treba obavljati, ovo o cemu prica Hadziabdic je kako uprava treba poslusati koji njihov savjet, a ti govoris kako u klubu treba da su legende i molim te daj konkretan primjer, kao sto te molimo daj konkretno sta je rijesenje ako Nikolic ode sta se dobija time, sta se dobija ako ode cijela uprava, sta treba ako ode cijela uprava.

exbabilon
Kontakt:

ned sep 18, 2016 4:07 pm

@larsone ima li igraca Metalegea da im prijeti suspenzija, treci zuti i to?

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

rodrigo87
Kontakt:

ned sep 18, 2016 4:08 pm

exbabilon je napisao/la:@larsone ima li igraca Metalegea da im prijeti suspenzija, treci zuti i to?

Sent from my LG-K430 using Tapatalk
Meni se cini da je neki dan postavio nekih 4,5 igraca koji su im u opasnosti.

P.S jel pauza nakon celika 18. kolo ?

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

ned sep 18, 2016 4:09 pm

neandertalac misli da mi ne znamo da je uprava zakazala u sportskom segmentu ove godine pa nam otkriva toplu vodu... hahaha... naravno da je zakazala ali vidis da su promjenili ljude, tj. dodali ljudi koji su strucni u tom segmentu i da dejan ni miske ne odlucuju ko ce igrati i ko ce se dovesti kao prinova i pojacanje...

ovo moze samo na bolje da ide... neka miske, dejo i ostali se bave svim u klubu osim sportskog dijela... a to se sad cini... a ti neandertalce, smiri dozivljaj malo, gori ispadas od hrasnog i aldinovih kopija...
100/94/37/34 - i to je to!

Plavi orkestar
Kontakt:

Neandertalac je napisao/la:Menu

Ova garnitura ljudi odradila je sjajan administrativni posao, ali u sportskom dijelu su totalno pogriješili. Nikada se u historiji Želje nije desilo da u godinu promijeni četiri, pet trenera i da se dovede preko 30 igrača, a otpusti isto toliko

Ekipa Željezničara trenutno se nalazi na devetoj poziciji premijerligaške tabele, s osvojenih sedam bodova.

Poražavajuće zvuči podatak da je Željo pet od tih šest utakmica igrao u Sarajevi (četiri na Grbavici i jedna na Otoci op.a). Nakon serije loših rezultata otkaz je dobio Miloš Kostić, koji se nije na lijep način rastao sa klubom.

Malo znamo

Pored svega, ostalo je pitanje da li su odlaskom Slovenca otišli i svi problemi koje ima ekipa našeg najtrofejnijeg kluba.

Legendarni fudbaler Željezničara, te bivši trener ovog kluba Enver Hadžiabdić u razgovoru za Faktor kaže da je sadašnja Uprava uradila mnogo na administrativnom planu, ali da su u sportskom totalno zakazali.

– Ovo što se trenutno dešava kada su u pitanju odlasci i dolasci igrača, kao i česte promjene trenera ranije se nikada nije dešavalo u Želji. U klubu sam, bez obzira na funkciju, više od 50 godine i zaista ne znam zbog čega se sve ovo dešava. Mislim da je ova Uprava totalno zakazala kada je u pitanju sportski segment. Šta su njihovi ciljevi, čime se vode kada biraju trenere i igrače, zaista ne znam. Svi imamo malo informacija, da li oni žele brzo doći do uspjeha ili je nešto drugo u pitanju zaista ne znam – kazao je Hadžiabdić.

Hadžiabdić smatra da ova Uprava radi dobar administrativni posao, da zaslužuju sve pohvale za to, ali da bi na sportskom segmentu trebali malo više poraditi.

– Ova garnitura ljudi napravila je odlične stvari, kada je organizacija kluba, administracija, infrastruktura u pitanju. Ipak, moraju poraditi mnogo više na sportskom segmentu. Na odabiru trenera, igrača, jer su upravo oni ti koji donose trofeje – dodao je popularni Hadžija.

Bivši igrači

Legendarni fudbaler pohvalio je i potez Uprave da bivšim fudbalerima pokloni godišnje ulaznice za utakmice Željezničara, ali smatra da bi se trebalo slušati mišljenje onih koji su ranije nosili plavi dres.

Vidi sta legenda kaze!
A skoro isto kao sto ja govorim.
Nigdje imena i prezimena.Konkretno reci ko su ti i za koje su funkcije ti koje spominješ.Sa Refikom se pricalo,Stanicem.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

ono.na
Kontakt:

Grbavica je napisao/la:
Možda Karahmet jer smo u debelom khurcu sa lijevim bekom. Ostalo talašika, ali uigrano, imaju više od 2 Bajrama zajedno dočekana.
Pa brate ako smo i po jednom dijelu terena probijali, radili smo to po nasem desnim bokom, tj. po Karahmetovoj strani.

Ko je bio na tribini imao je 3m ispred sebe da vidi kako su ispadali i sta su Boske i Memija radili iako su jos uvijek neuigrani, jer broj njihovih utakmica se ne moze porediti sa Sinisom i Bosketom. To zapamtite.

Momak dok je igrao sa Bajicem, Amirom i ekipom, na krilu je bio vrh, pa ga prebacise na beka. Pokazao koliko je mogao, krvio se sa Subicem, ali porazi ekipe su zasjenili neke stvari, ne samo njega nego i drugih pojedinaca. Pa ga ubacise na lijevo krilo, pa na klupu. Neke stvari su mnogo za 20godisnjaka koji treba da je usponu.
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

GoodisonPark
Kontakt:

ned sep 18, 2016 4:11 pm

Za trenutnu situaciju nisu krivi ni Nikolić ni Kostić ni Mulalić ni bilo koji čovjek koji je u poslednjih par godina imao bilo kakvu funkciju u klubu bilo u administraciji kluba bilo u sportskom dijelu.

Krivci za ovo stanje su razne violine koji su se vrtili godinama u klubu i pokrali sve što se moglo pokrasti. Predsjednici koji su nam nabili višemilionske dugove pa evo i dan danas trpimo posljedice takvog bahatog upravljanja. Svjedoci smo da su naši najveći dragulji odlazili za neke mizerne cifre a koliki su to iznosi bili je upitnik? Evo ni sad većina naših navijača nema pojma koliko i šta? Najveća lova je legla u klub u doba Newcastla i gdje je nestala to je misterija i ostat će tako izgleda do sudnjeg dana?!

Ako se prisjetimo da se porezi uopšte nisu plaćali, da se igrači nisu prijavljivali i za njih nisu uplaćivani doprinosi, ako se ništa nije ulagalo u stadion i infrastrukturu a samim tim nije bilo nikakvih troškova osim na plate igrača i uposlenika koje su isplaćivane u kovertama dođemo do zaključka da su to u stvari bili najveći dušmani Želje koji su plave vodili putem prema sigurnom stečaju.

Poređenja radi trenutna uprava radi sve suprotno od gore navedenog i ko to ne vidi je slijep pored vlastitih očiju.

Na kraju krajeva šta i da ne izađemo u evropu, šta i da se ne plasiramo u ligu za prvaka? Igrali smo i ona doba drugu ligu u više navrata pa smo se opet vratili na vrh. Ja drugog kluba osim Želje nemam i meni je voljeti njega sve dok mi srce ne prestane kucati a do tada će biti još i tuge i radosti i to je moj lični izbor.

Da li trebam za sve loše što nam se dešava dok ne stanemo na svoje noge kriviti nekoga od trenutnih ljudi u Želji? Ne, i neću nikad i dalje cu yebavati familiju violini žuji i ostalim žoharima koji su nas doveli do prosjačkog štapa a neki bi htjeli da sad preko noći napravimo trospratnu vilu sa pogledom na more, e pa ne ide to tako lagano drugari moji!
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava