Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Eisenbahner1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned sep 11, 2016 3:25 pm

sergejevic je napisao/la:Sta nam ove sudije rade vise nije normalno. Inace nisam nikada trazio neka opravdanja, ali je postalo strasno. Prvo crveni Husicu na derbiju za dva starta, mozda opravdano, ali je onda i ono sinoc bio crveni nakon faula igraca s brojem 6. Da ne spominjemo lakat u lice Jahica. Onda gol Kokota kada je napravio faul nad Boccaccinijem, ista situacija u Zenici gdje se opet Boccacciniju covjek uvaljuje pri skoku. Malo smo se vise bavili kritikovanjem Husica i igre opcenito da smo te stvari zanemarili. Ona dva faula su morala biti svirana. Sta tek reci za Otoku? Onaj penal sinoc kao i u Zenici nama nikada ne bi svirao niko.
Zaboravio sam se osvrnuti sudije u svom postu, pa ću to uraditi preko tvog posta. Gosti su nas juče osakatili, čini mi se da je pola startova bilo s namjerom pokositi našeg igrača, a ne doći do lopte. Velika je razlika između agresivnom i mesarskog pristupa. Za sve situacije se slažem s tobom osim one kad je Kokot dao gol. Mislim da je Bocca tu pao ne bi li oprao svoju grešku i pokušao izvući faul. Faul Husića na derbiju je zaslužio crveni prije svega zbog gluposti. Imao je žuti karton i radio je glupost, veliku glupost, tako da nek mu bude. Inače Valjić jeste naš najbolji sudija, jer zna "krasti" tamo gdje se najmanje vidi.
Nisu sudije glavni krivci naših rezultata, ali svakako da skoro svaku utakmicu bude opravdanih naših kritika na njihov račun. Čudno kao i mnogobrojni penali Krupe u ovoj sezoni. U zadnje 3 godine nama je svirano manje penala nego njima u manje od 2 mjeseca...
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

chile
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned sep 11, 2016 3:37 pm

Brkoo je napisao/la:
Sto se tice naseg kluba, ne znam sta se cudite za Memiju nesto, o kakvim vi transferima doticnog pisete. Momak ne moze kod tri trenera da izbaci Sinisu iz postave a ovdje se masta o nekom transferu Memije, kako je krenuo zavrsit ce ko Dado, bio bih najsretniji da me demantuje..
Memija jedino u premieru moze.
Na Husica se sralo nadugo i nasiroko a ovi nasi igracine sto dolaze po kintu jos nabace kackete, dignu kragne... kamufluraju se da ih je kao teze prepoznati.
Ono zalibo me nek igra ali kad nakon poraza nasmijan uleti, a ja bi sebi muda pojeo...

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

gavran
Kontakt:

ned sep 11, 2016 3:41 pm

Eno u vitezu 15000 gledalaca.Pise na gg.ba
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

ned sep 11, 2016 3:51 pm

gavran je napisao/la:Eno u vitezu 15000 gledalaca.Pise na gg.ba
Eno isti penal za Celik nije sviran Vitezu

LARSSON
Kontakt:

ned sep 11, 2016 3:57 pm

ovaj kokot ocito samo nama htio gol da da

Okolele
Kontakt:

ned sep 11, 2016 4:02 pm

Hajde Zorane presudi malenima..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Ajzea
Kontakt:

ned sep 11, 2016 4:02 pm

Nama bi tri zavalio do poluvremena, a njima jedan ne moze. Govorim o ovom kojem navijaci Zeljeznicara aplaudiraju kada postigne gol Zeljeznicaru.

boccaccio
Kontakt:

ned sep 11, 2016 4:09 pm

Nisam ocekivao drugaciju utakmicu od ove koja se desila. Ne mozemo naravno biti zadovoljni vidjenim, ali mislim da smo na kraju krajeva zasluzeno pobijedili. Prvo poluvrijeme je u svakom pogledu licilo na onih nekoliko prijasnjh utakmica i bio sam nemalo razocaran vidjenim. Tu sam ocekivao ipak vise igre, vise pokusaja i svakako mnogo vise trke. Ali drugo poluvrijeme je vec malo licilo na ono sta Slavko Petrovic hoce da pokusa da napravi sa ekipom. Dosta sadrzajnije sa nase strane, uz vecu odlucnost u igri i prema naprijed, sa spustenom loptom, odigravanjem i razigravanjem.
Ako je nesto dobro i pozitivno sto smo osim rezultata dobili ovom utakmicom, to je onda dobitak jos jedne sirine na terenu u smislu lijeve strane i Krizmana. Bilo je evidentno da se juce igralo sa obje krilne pozicije, tako da vise nije sama igra ovisila o davanju lopte prema Miroslavu, pa ako ovaj nesto napravi, dok bi lijeva strana bila mrtva. Sada se dobila i druga dimenzija pa se igra igrala na obje strane, sto je bio dobitak na utakmici, jer se vise forsirao Krizman, dok je Stevanovic bio rastereceniji. Kako je utakmica odmicala i kako je Krizman presao na centralnog napadaca, Boske je primio tezinu utakmice na sebe. To je bila ogromna sreca, da smo dobili ovu opciju lijevo, jer se vidjelo da je Krupa uradila analizu koja je ukazivala da se Stevanovic treba onesposobiti na svaki nacin, grubo faulovima, klizecim startovima, jednostavno onesposobiti igru naseg Bosketa i to su uspjeli u prvom poluvremenu, pa je sreca bila da se igra mogla prebaciti lijevo. Da nismo imali tu opciju, citava utakmica bi dosla u pitanje i ne znam da li bi se mogli izvuci i ovaj put rezultatski.

Vezni red nam je bio problematican, narocito u prvom dijelu. Pratio sam posebno Markovica i on mi je djelovao najbolje od te sredisnje trojke. Nije to igrac koji ce praviti neku posebnu prevagu, ali je zahvalan na terenu. Nije stao prakticno, i onda kada je najlosije islo sa protokom lopte, on se nudio stalno, nije bjezao od odgovornosti, za razliku od naseg Bekrica, koji je postao majstor u sakrivanju. Markovic je ordinirao oko centra i pravio vagu izmedju odbrane i Bekrica koji je bio malo iznad centra. Da je Bekric uspio da djeluje dobro u tom dijelu terena, prakticno bi mnogo vise i Markovic uspio da odradi posla , posljedicno bi i Lendric vjerovatno imao vise upotrebljivih lopti. Kada Bekric vec nije gotovo ni bio u igri, onda su pokusali da ga preskacu i da duge lopte idu pogresno , cijela formacija je onda bila besmislena, a igra dugih lopti pogotovo.

Ima tu nesto oko ovog Sinise Stevanovica. Od meni ipak djeluje kompaktno i odgovarajuce kada je u paru sa Micom na toj strani. Jer po tom prikazu, na toj strani nama nije potreban tzv. moderni bek. Mico je za to zasluzan, on radi taj dio posla vrlo uspjesno, a stigne i da dopuni defanzivno ako je problem. Sinisa igra takvu ulogu , koja ne utice puno na igru tima. On svoje odradi, iako se primjecuje mnogo nedostataka, pogotovo onih tehnicke prirode kod njega, njegova borbenost je ono sto je njegov zadatak i da sprijeci protivnicka krila u namjeri da nas ugroze prema nasem golu. Konkretno za ovu utakmicu, on nije krivac u akciji u kojoj je napravljen penal, nije uticao ni na sta lose u toku utakmice, borbenost mu je bila na nivou, a bio je sudionik, odnosno direktni asistent pobjednickog gola. Tako da ja ne vidim neke konkretne razloge zasto bi on ispao iz tima. Naravno, i meni bi bilo draze iz vise razloga da nas Memija bude starter, jer me emocije na to povode, medjutim pitanje je to na koje je vise trenera izgleda dalo odgovor. Tri trenera su dala prednost Sinisi. Sada Slavko, prije njega Kostic, i Edis koji je gurao Memiju totalno pogresno, da bi ovaj igrao, i stetio mu u neku ruku time, a davao je prednost svo vrijeme na toj poziciji Stevanovicu. Ima tu dakle nesto. Da li je to pitanje trenerove sigurnosti oko Sinise, ne znam, jer Sinisa djeluje jako borbeno, a to treneri vole. E sad, vidjecemo, ako postoji nezadovoljstvo Petrovica u ulozi Sinise na beku, a to je nekako i spomenuo na presici, onda bi mozda Memija mogao da dobije tu svoju novu sansu, koju bi nadam se konacno i iskoristio.

Ne bih vise dalje oko igraca, imao sam potrebu da napisem ovo. A ostatak se vidio. Igramo lose, igramo pod pritiskom i to je ono sto su igraci sami sebi napravili kroz djelovanje u dosadasnjem toku prvenstva. Vidjela se neodlucnost u prvom poluvremenu, strah od bilo kakve greske i to je uticalo na sveopstu igru tima. Meni je drago da je Jahic poceo standardno da igra, njegovo iskustvo je od velikog znacaja za ekipu, i bas se vidjelo da je dobar rutiner.

Vraca nam se Blagojevic, odmorio je dovoljno, i nadam se da bi uz nesto ozbiljniji pristup Ugljese koji bi zadovoljio Petrovica, mogli gledati malo osvjezeniji i produktivniji vezni red. Neka rade. A neka i pocnu da osvajaju bodove. Treba im nasa podrska. Nadam se da ce se stvari okrenuti tu u nasu korist, i da ce svaka naredna utakmica sve vise liciti na drugo poluvrijeme ove utakmice. Mislim kada bi postigli tempo da bar 65 minuta svake utakmice budemo na nivou zadnjih pola sata ove tekme, da bi nam to dalo dobre rezultate. Igra se svakako vrlo jasno mora rapidno popraviti, ali za to ce trebati neko vrijeme pod palicom ovog trenera.

O sudjenju necu. To je vec standardna prica, mi cemo morati shvatiti da su igre svuda oko nas. A da se cilja na nasu stetu. Kako se izboriti sa ovim problemom , koji je i unutrasnje i vanjske prirode, vrijeme ce valjda nekad pokazati.

VOLIM TE ZELJO !

Brkoo
Kontakt:

ned sep 11, 2016 4:12 pm

Minjore je napisao/la:
gavran je napisao/la:Eno u vitezu 15000 gledalaca.Pise na gg.ba
Eno isti penal za Celik nije sviran Vitezu
Pa sudija koji sudi tu utakmicu, uvijek sudi kad Sarajevu zagusti, nikad nista protiv njih nece svirati, mora biti bas bas bas ocito da se iz aviona vidi da bi svirao protiv njih. Nas kad hoce da zavale posalju nam Paradzika i Mujica, kad igramo u gostima redovno nas handri Skakic, tu je i onaj Bjelica, obojca su hinje teske. Cudi me pa nema Jakupovica da nam sudi, on je vjerovatno u nekoj svadji sa glavesinama u savezu jer da nije sudio bi nam bar 6 puta u ovih 8 kola. O pomocnicima da ne pricam, pogledajte nas prvi gol juce i gdje stoji pomocni sudija, da je Krizman umjesto udarca pokusao da uposli Lendrica milijardu % bi bio sviran ofsajd, zato sto je sudija katastrofalno postavljen.. :oops1: :klanjase2:
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Elegant
Kontakt:

ned sep 11, 2016 4:18 pm

Jel' ovo konama Tan zavrno pipu, ranije su vec u prvom poluvremenu zavrsavili pitanje pobjednika u Vitezu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

LARSSON
Kontakt:

ned sep 11, 2016 4:18 pm

https://www.youtube.com/watch?v=OYAPKWOuN-w" target="_blank

smijeh..

sudije sve vam *****

ChWilla
Kontakt:

ned sep 11, 2016 4:20 pm

Ajzea je napisao/la:Nama bi tri zavalio do poluvremena, a njima jedan ne moze. Govorim o ovom kojem navijaci Zeljeznicara aplaudiraju kada postigne gol Zeljeznicaru.
aplaudiraju mu jer je jasno da je valjao klubu, više od nekih plaćenijih (mada nije igrao za klikere) i više od nekih dosta voljenijih. čak i sa raskidom je valjao. vi se uhvatili čovjeka a mi nismo tu utakmicu čak ni izgubili jedan razlike da možeš reći on nam presudio...
gradi željo boli te *****

nikson
Kontakt:

ned sep 11, 2016 4:21 pm

manwhosoldtheworld je napisao/la:
nikson je napisao/la:
SirAlexFerguson je napisao/la:
Ne znam je l' nesta drugo radio osim sutanja flasa. Sto se tice tih flasa, meni je drago da ih je posutao sve, mozda je samo ljut na sebe. Pruzio je ruku sefu, pokazao postovanje, a flase, *ebo flase..
Bitna su tri boda, sad raditi dalje, iz utakmice u utakmicu uz maximalan pristup bice sve bolje i bolje.. Pozzz

A kako objasniti prilikom izmjene??
Zuri nam se ganjamo pobjedu, on hoda, jedva izlazi....
Dok je prilazio jugu nesto psuje, kad je dao dres onom malcu, Veca ga vraca ispred juga...smijesno, ne vjerujem u tu bolju verziju!
A ti bas ides sa namjerom da ga popljujes. Ohladi malo.

I ici cu sve dok ne dokaze da se nije izdigao iznad ekipe a trenutno pokazuje da jeste...shvati kako hoces, bio mj je ubjedljivo najdrazi cisto da znas....sad mi nicim ne pokazuje da zasluzuje pozitivne stvari o njemu da pisem...stavljao sam ga u isti kos sa Stevanovicem a trenutno realno, ne moze ni blizu njega...A zalagao se mozda i vise....
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

Okolele
Kontakt:

ned sep 11, 2016 4:22 pm

LARS1921 je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=OYAPKWOuN-w

smijeh..

sudije sve vam *****
Penal cist ko suza..Da su nasi iz odbrane ovako nesta napravili odmah bi se svirao penal..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

sajo10
Kontakt:

ned sep 11, 2016 4:26 pm

LARS1921 je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=OYAPKWOuN-w

smijeh..

sudije sve vam *****
Nemogu da vjerujem... :oops1: :oops1:

ChWilla
Kontakt:

ned sep 11, 2016 4:28 pm

ista situacija, baš ista kao husićeva.
gradi željo boli te *****

fk1921

ned sep 11, 2016 4:34 pm

I daBogda izgubili sve im *****, daj im gol Kokot.
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Haklapuc
Kontakt:

ned sep 11, 2016 4:50 pm

Kakvo olakšanje. Bravo Željo, idemo sad po pobjedu u Kakanj.

Brkoo
Kontakt:

ned sep 11, 2016 4:56 pm

Opasna Mladost pravo, vode u gostima protiv Slobode..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

fk1921

ned sep 11, 2016 4:59 pm

Brkoo je napisao/la:Opasna Mladost pravo, vode u gostima protiv Slobode..
Pa Sloboda se jedino nalozi kad protiv nas i kona igraju, ostalo slabo. Rastemat cemo Mladost aBd
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 9 gostiju.

Prijava