ned sep 11, 2016 10:36 am
Haj da bacim kakav komentar prije nego sto procitam ove stranice napisane od sinoc..
Utakmica ko utakmica losa, odigrali smo je slicno kao protiv Viteza s tim da smo u ovoj imali malo srece i dobili je.. I dalje nema nikakve ideje u kreaciji.. Sredina nam je ofanzivno mrtva.. Lendric, koji je neprepoznatljiv, pojeden od strane onog stopera sa brojem 15.. Nazad smo bili i dobri ali zato je djelimicno odgovorna i Krupa koja nije imala posebnih ambicija u napadu.. Pobjeda nam je bila neophodna i to moze biti opravdanje za ruzniju igru i strah koji je bio ocigledan kod nekih igraca.. Mentalno smo mi podobro srozani i trebace vremena a i neka serija boljih rezultata da se iz te psihicke krize iscupamo..
Sto se igraca pojedinacno tice ja nisam vidio neki napredak u odnosu na period od prije pauze..
Vedran solidan uz par nesigurnosti a i igra Krupe mu je isla na ruku pa i nije imao nekog tezeg posla..
Sinisa na svom nekom prosjeku sto je, bar za mene, tanko i bar kod mene bi Kerim imao prednost na desnom beku jer je kompletniji i kvalitetniji igrac..
Aco solidan ali opet djeluje kao losiji dio stoperskog para, kao da nije prvi vec treci stoper u ekipi..
Sanel sasvim solidan..
Secerovic ok, puno je pretrcao.. Djeluje kao jedan od spremnijih igraca u ekipi ali mu ucinak i nije bas neki..
Markovic prosjecan i da nije zabio gol ja ga ne bih ni primjetio nesto previse.. Na mene je ostavio blijedunjav utisak i utisak da se radi o prosjecnom veznjaku za nasu ligu.. S obzirom da mu je prva utakmica od njega se moze ocekivati da bude bolji u buducim tekmama..
Bekric los.. Za jednu desetku koja bi trebala biti pokretac ekipe odigrao je ispod ocekivanja.. Prekidi su mu katastrofa.. Od desetak pokusaja ne uspjeti niti jednom dobro centrirati je porazavajuce za igraca njegovog renomea..
Miroslav ispod svog nivoa ali opet nas ponajbolji igrac.. On, meni se cini, i ne moze odigrati lose i nadam se da ce ubrzo produziti ugovor jer je dosta bitan za nasu igru..
Krizman jako dobar s obzirom da mu je prva tekma i da nije 100% spreman.. On bi nam mogao biti fino pojacanje ali ne djeluje mi kao klasicno krilo poput Miroslava.. Meni vise djeluje kao dobra desetka, bolja nego sto je Samir..
Lendric mi je najveca misterija.. Nije sto tesko ulazi u sanse, niti sto je bio nezadovoljan izmjenom nego sto kod tog igraca vise ne vidim zelju i borbenost koja ga je do nedavno krasila.. Svaki napadac udje u golgetersku krizu ali kod njega je nesto drugo a sta ne znam iako sam cuo neke price..
Radinovic je po meni uz Blagojevica nas najbolji vezni igrac i steta je sto sinoc nije poceo.. Njegov svaki kontakt sa loptom je kvalitetan, ima i brzinu i energiju a i lucidnost u mnogim momentima.. Nadam se da ce se uozbiljiti na treninzima jer je steta da on sjedi na klupi..
Stanu sam ostavio za kraj jer me on pozitivno iznenadio.. Momak koji nije prosao pripreme je pokazao da je bolji na lijevom beku od obojice koja su mu uzimala mjesto.. Kostic je dobro zajebo stvar sto ga nije vodio na pripreme i sto je Bevabu i Husicu dao prednost.. Sinoc jedan od nasih najboljih.. Pokrivao je vecim dijelom utakmice citavu stranu i dao je 100%.. Fali mu jos snage ali je njegova sprema sasvim ok ako uzmemo u obzir da se sam pripremao.. Bravo Stana, jos nisi ni igrao na svojoj prirodnoj poziciji..
Za kraj nadam se da su Cenan i Slavko upisali ime onog Krupinog stopera sa brojem 15.. Frajer nas je sam pojeo u 16 metara i ja odavno boljeg stopera nisam gledao na Grbavici.. Sigurno je dobio preko 30 duela i nije imao greske.. Volio bih ga vidjeti u nasem dresu..
Zadnja izmjena:
Hadzijalagic, dana/u ned sep 11, 2016 10:41 am, ukupno mijenjano 2 puta.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..