za_zivot_cijeli je napisao/la:svi mi kontamo poentu, i generalno se slazemo sa svim napisanim. bar ja, da budem tacan.
licno, drzi me vjera da su se ove greske rodile iz posla radjenog u najboljoj namjeri. i da ce nam biti dobra pouka u vremenu i godinama pred nama. i da smo dosli do tacke u kojoj ce se karma okrenuti u nasu korist i nagraditi nas sve skupa, ako nista drugo, onda bar za ovaj pokusaj da stvari pomaknemo s mjesta i napravimo moderan, ozbiljan, uredjen i uspjesan fudbalski klub.
bilo kako bilo, nama ga valja voljeti.
Zeljeznicar za citav zivot!

Nama je nedostajala vizija i koordinacija. Svaki dio kluba mora biti uvezan, ne može OP raditi na svoju ruku, ne može administativni dio raditi bez obaziranja na sportski, niti može sportski segment imati zahtjeve koji se ne mogu ispuniti. Također, imati viziju znači i dobra koordinacija u Klubu, jer onda se svaki postupak ima podlogu i svako može znati zašto se tako postupilo i šta bi to trebalo donijeti u budućnosti. Krivi ljudi su vodili transfer politiku, vjerovatno je išlo po principu "taj profil igrača nam treba, hajmo vidjeti šta ima na tržištu i naći nešto". Potpišeš igrača i šta bude bude. Nama je deficitarna pozicija lijevog beka, ali nipošto nije plan dovesti novog Senada Husića. On jeste lijevi bek s dobrim nogometnim znanjem, ali je li on pojačanje? Ljudi zaduženi za transfere su obavili svoju dužnost, no je li to bio pravi potez? Nije, naravno. E to je ta koordinacija o kojoj pričam. Mi s dovođenjem Senada Husića (njega uzimam samo kao primjer) smo popunili poziciju lijevog beka, ali mi viziju s njim nismo imali. Doduše imali smo, čim je potpisao na 3 godine, ali ta vizija nije ispravna. Zašto? Jer je određena od ljudi koji nisu stručni tu. Ti ljudi su shvatili grešku i hvala im što se uletili kad niko nije htio, sad su došla nova gospoda kojima je to primarna dužnost. Kako imati viziju i koordinaciju? Postavljanjem pravih ljudi na prava mjesta. Naša uprava nek radi ono u čem je skoro pa perfektna, Ćenan i Slavko nek rade ono što najbolje znaju, Tica nek radi ono šta zna. Na zajedničkom sastanku tih ljudi treba odrediti plan kakav će Željo biti u narednom periodu. To možemo samo s organiziranim OP, jakom upravom i dobrih stručnim štabom. Kad nešto od toga ne štima male su šanse da mi možemo daleko. To vidimo danas. Tri transfer roka koja su bila lutanje, bez vizije, forsiranje naše djece, pa kasnije njihovo zanemarivanje, itd. Kad je klub zdrav, naša djeca mogu dobivati doziranu šansu kroz koju će pokazati jesu li kalibar za Želju ili ne. Onda neće biti priče on je naše dijete neka igra ili ništa ne valja šta će on. Mene raduje što konačno vidim da dolaze ljudi koji znaju svoj posao u svim segmentima Kluba. Na njima je da zajedno stvore jak klub. Bit će opet fula i uvijek će ih biti, ali ako mi imamo širu sliku djelovanja Kluba, onda jedna fula ne može narušiti "zdravlje" kluba. Sad preostaje da nam vrijeme pokaže jesmo li povukli dobre poteze ili ne.
Sutra konačno na Grbavicu, nisam bio od derbija, je*eni odmori
VTŽ!
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice