pintol_TM87 je napisao/la:Grizman nije ali krizman jeste hahaLARS1921 je napisao/la:Haj bar reci jel grizman tu u prvoj ?
Iskreno ja ne znam kako ljudi izgledaju, ali znam da je crnogorac dobar , jos dok je na probi bio hvalili su ga saigraci..ja sve nade polazem u milivojaLARS1921 je napisao/la:pintol_TM87 je napisao/la:Grizman nije ali krizman jeste hahaLARS1921 je napisao/la:Haj bar reci jel grizman tu u prvoj ?
eh tohvala
Slobodno napisi neke utiske o njemu i markovicu, znamo da pratiš
Sa nekim stvarima koje si napisao se slažem (ono da ne treba dovoditi igrača sa strane ako nije dosta bolji od domaćeg, ili da treba zaganjato ove talentovane omladince - mada se čini da u zadnje vrijeme to i radimo), ali sa većinom ovog posta i ne.nikad_izvini je napisao/la:Imali, imamo Stanu pa smo ga sutnuli ko kera, dva puta. Tako se ne postupa sa igračima koji su bili kapiteni, koji su realno učestvovali u osvajanju mnogo titula i donijeli nam puno radosti.Vrag je napisao/la:Ti jesi upravu za to sto pises, ali kako drzati nase dijete kada ono najmanje postuje klub, a opet ga drzimo i trpimo.
Jedini igrac koji bi ginuo za klub je upravo Nedo, ali dzaba kada mu kvalitet ne dozvoljava. Ovi sto su ginuli oni sada ginu u boljim, jacim ligama.
Ja sam pisao neki dan o ovom. Mi nemamo nase dijete, naseg igraca kojem mozemo dati kapitensku traku. Nesto sto je bio Beslija ili Sehic gdje bi se 2x zapitao smijes li se zajebavati.
Imamo djecu koja uopste ne osjecaj ovaj klub.
Ne možeš ne davati respekt, a isti očekivati. To je potpuno nelogicno, zar ne ?
To neko bahacenje je počelo sa suspenzijom, a onda i tjeranjem iz kluba Hasanovica. Na kraju te sezone smo otjerali i Stanica i jos par igrača. Stanic je bio kapiten ako me sjećanje ne vara. Onda smo sličnu priču nastavili sa Tomicem ( to bijaše sreća, jer dobismo Amira ), Djelmicem, Bogdanovicem, a u konačnici i sa Bogicevicem ( vratili ga, dvogodišnji ugovor mu dali i nakon šest mjeseci - e, ne trebaš nam više, odabij ), Bevabom i Halvadzicem ( osam kola već odigrano, gdje će ljudi otići ? ).
Jedini koji je dobio pravu šansu je Vedran. Nije puno trebalo da mu se navijači naklate na kosti.
Husica naravno ne spominjem, jer govno treba nogama udarati.
Hiros, Midzic i Sehic otpisani, a Durakovic ostao ( ne vidim razlog, osim prezimena, što je ostao ). Beganovic je bio ravnopravni član ekipe koja zamal' nije uzela titulu, a onda ispade iz ekipe zbog mega-giga pojačanja koja ne izborise ni Europu. Memija, ista priča ( desno krilo, desni bek, lijevo krilo pa klupa mediokritetu u vidu S. Stevanovica ). Mujagic nije ni dobio šansu od silnih i već bivših Djermanovica, Pozdera + Nikolica. O Kemi neću ni da pričam. Dadi ( i meni je nekakav mrljav igrač, samo nabrajam dešavanja ) je mjesto uzeo Samir "Cvijet Mladosti" Bekric![]()
Daleko smo mi od nekog primjera kako treba da se klub ponaša prema svojim igračima. Daleko.
Kako očekivati respekt, kada isti ne pruzas ? Kako očekivati da neko pogine za klub, a mi se nismo bas proslavili u davanju podrške i pružanju šanse.
Kako očekivati da neki igrač "eksplodira", a klub ima pet trenera u godinu dana. Jedan te forsira, jedan ubije u pojam, jedan te ni ne upozna, a jedan veze nema ( karikiram sada ).
Samo realno, sagledati sve aspekte priče. Nije sve tako crno ili bijelo kako se na prvi pogled čini.
I najveći su favoriti da je opet osvoje...ChWilla je napisao/la:ljudi, drugu titulu u tri godine je uzeo tim za koji niko ne navija kao prvi tim. možda ni njegova uprava. jer su posložili stvari kako treba.
dobiju i penal kad zapne gdje treba, ali ni to nije što ih neko voli nego što su pogurali gdje treba...
Potpuno nepotrebno vrijeđaš čovjeka.nikad_izvini je napisao/la:A onda ti isti jebu majke igračima Željezničara, posebno Vedranu koji je naše dijete, proglašavajući ga antitalentom i prodanom dušom i to sve zbog onog levata, ne trenera nego levata, Kostića. Vidjelo se da čovjek pojma nema, al jok, bolje pljuvati Vedrana. Ovaj da je ostao garantujem da ne bi uspjeli da se plasiramo u ligu za prvaka. Isti ti, ne svi, jebu sve Amaru Osimu po spisku, jer mu dijete nije prošlo u Želji, optužujući čovjeka koji nam je donio 5 titula prvaka.godrina je napisao/la:@ nikad_izvini a mozda smo i mi kao navijaci malo krivi. Mozda smo postavili prevelike zahtjeve. Svi bi nase ljude, tu famoznu nasu djecu ali svi zele i titule plus sad prica i oko stadiona. Iz uprave se malo ufurali misle to je to ajmo sve. Ipak je ovo Bosna i nista nema preko noci. Samo sistemski i planski. Mi ako zelimo stadion onda moramo malo kaskat na terenu, malo se strpit pa na stogodisnjicu juris. Tesko je bas bas na oba polja i finansijski i svakako.
Masa je generalno retardirana. Dokazano.
Ono što je gore od mase jeste kada neko misli da je najpametniji i da sve najbolje zna. Prežvakana tema, da se ne ponavljam.
Ne smiju se, tako lako, tjerati ljudi iz Željezničara, bilo treneri, bilo igrači. Razlog je vrlo prost, jer su navijači kluba i žele mu dobro. Mora neko razumjeti da je bolje u svlačionici imati Hiroša, Midžića, Nedu, Alihodžića nego Halvadžića, Husića, Pozdera i Toskasa. Ovi prvi možda i nemaju kvalitet, ali zato znaju za koga igraju ( karikiram sa imenima, ubaciti ih po volji ) za razliku od ovih plaćenika sa strane koje boli karina što nismo nikoga dobili više od mjesec dana. Ne može ti doći u klub jedan Kostić i sve pretumbati, a da ga niko ne pita, čekaj malo, šta to radiš, što luduješ. Kemo fol talenat, a mi navukli štopera ko da smo Grčka. Ne možeš dovesti Pozdera i Nikolića, ako govoriš da je Mujagić talenat ( ne kažem da jeste, uzimam za primjer ). Pa mi smo dobijali utakmice, Viteza konkretno sa Hirošem u ekipi, a sada ne možemo da ih dobijemo ( a Hiroš višak ). Ne može Kosorić biti kapiten, može pričati ko šta hoće, to je greška. Odnosno može, al se zato dešava šta se dešava.
@Brkooo, nije mahalski mentalitet nego čista logika i iskustvo. Pitari navukli svega u svlačionicu, rezultat NULA ( 0 ). Kupili titulu na silu i raspali se ko Irak. Mi isto uradili i idemo njihovim stopama ( gluho bilo, da se maknem s mjesta ). Moraš imati jezgro ekipe i to jezgro MORA biti Željezničar. Dovođenje Jahića je pametan potez, Bekrić hoće, al ne može, al je barem navijač kluba. Stevanović je pogodak, Lendrić je tu i tamo ( al nisam siguran kakav je u glavi ), ovo ostalo je fula. Mi bi imali bolji rezultat sa Nedom ( kao što smo ga i imali ) i sličnim jer su svoj nedostatak kvaliteta nadoknađivali borbom. Ovi fol imaju kvalitet, al ih boli karina jel gubimo i koji smo na tabeli. Obično je to tako. Imaš jezgro igrača, stručnog štaba, SD-a, imaš cilj i viziju ekipe pa na osnovu toga dovodiš igrače. Igrače koji su uklapaju u sredinu umjesto da prave klanove.
Sve uspjehe smo postizali sa našim trenerima i našim igračima ( Zuban, Gušo, Čiča, Adžem, Jamak, Buki, Alihodžić, Edis, Svraka, Zeba, Bešlija ) koji su bili glavni u ekipi. Čim počneš da izmišljaš toplu vodu, ode sve u ***** krasni.
Il ne pratiš fudbal pa nako lupaš ?
Tek sada vidim poređenje sa RealomPrati stoni tenis, preporuka. Provaljuješ se
Jovan 50%, Adnan 25%.Tavas1921 je napisao/la:Mislim na kazne od kluba, pricalo se da su dobili 25% ili 50% od plate njih dvojica..
Ako bude na kraju godine biranje najneozbiljnijeg posta u ovoj godini bice taj definitivno.. Podjoh napisati nesto i procitam to sinoc, i samo log out..arelinho je napisao/la:Joj kad krenu o našoj djeci i onda spomenu Nedu i Enisa.![]()
![]()
I ja sam Željino dijete. Trenirao sam 8 godina i nisam bio loš. Ja ću pristati za 800 KM samo da treniram i pratim tekme sa tribina. Da vidiš kakvu ću podršku dati. A nisam previše lošiji od ove dvojice.