Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

teteac8684
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet sep 09, 2016 8:01 am

Ivan je sutra zadužen za zastrašivanje protivničke odbrane :karanje:

LARSSON
Kontakt:

pet sep 09, 2016 8:03 am

pintol_TM87 je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:Haj bar reci jel grizman tu u prvoj ? :(
Grizman nije ali krizman jeste haha

eh to :klanjase2: hvala

Slobodno napisi neke utiske o njemu i markovicu, znamo da pratiš :ganja:

shzna
Kontakt:

pet sep 09, 2016 8:03 am

Aj Borac
1987

LARSSON
Kontakt:

pet sep 09, 2016 8:06 am

Spavaš li mirno mladene iliću

pintol_TM87
Kontakt:

pet sep 09, 2016 8:07 am

LARS1921 je napisao/la:
pintol_TM87 je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:Haj bar reci jel grizman tu u prvoj ? :(
Grizman nije ali krizman jeste haha

eh to :klanjase2: hvala

Slobodno napisi neke utiske o njemu i markovicu, znamo da pratiš :ganja:
Iskreno ja ne znam kako ljudi izgledaju, ali znam da je crnogorac dobar , jos dok je na probi bio hvalili su ga saigraci..ja sve nade polazem u milivoja

dres_na_pruge
Kontakt:

pet sep 09, 2016 8:25 am

Jedna riječ................BREND................

Sve o brendu ko hoće može pročitati ovdje: https://sh.wikipedia.org/wiki/Brend" target="_blank

Recimo i Velež je Brend,i Čelik ali njihova vrijednost je svedena samo na ime,a samo ime ne čini Brend.

Primjer dva,NK Široki Brijeg...po kriterijima našim nije Brend ali bome kako čitam po novom načinu sabiranja koeficienata za europu upravo će Široki Brijeg najviše profitirati zbog konstantnog izlaska u europu.

I tako dok pojedinci tupe tastature kako smo mi veliki a jedan Maribor (dok nam nije pokazao gdje nam je mjesto) je mali klub iz ex Yu jer tobože mi smo osvojili titulu,a svi zaboravljaju kako i koliko su ti ljudi radili da bi osvojili tu titulu.

Ko RADI taj i grijesi,a ovi ljudi rade,sto je jos "gore" tacno se zna ko sta radi, tako da se zna i ko je odgovoran za sta. :zeljeznicar1:

godrina
Kontakt:

pet sep 09, 2016 8:29 am

sad ispade ako je nase dijete ne smijes zagalamit na njega...pusti ti to nase dijete, on ako je nase dijete treba da se ponasa tako a ne da ga boli cosak za igru i rezultate..ima da slusa trenera i radi sta mu se kaze a ne prica raji ta ce meni skijas...takav bi igrac meni na klupu minimalno ma da je doslovno moje dijete
nasa djeca se trebaju kroz omladinske skole ucit i igrat i ponasat, cuj on dovodi havere sa tribine da ga cuvaju od trenera.. ima li to jos igdje na svijetu ?
hocemo stadion za evrope a navijaci nam ulijecu na treninge, tu su za nedaj Boze...a-a ne ide to tako
milion je problema, upravi trebaju celicni zivci, mnogo srece i strpljenje navijaca da istraju u svemu
dobro jutro, volim te Zeljo, i ja sam za to da igraju djeca iz naseg pogona koliko se to moze, ali da su svjesni da su Zeljini ratnici a ne Zeljo njihova prcija
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

ublehas
Kontakt:

pet sep 09, 2016 8:32 am

nikad_izvini je napisao/la:
Vrag je napisao/la:Ti jesi upravu za to sto pises, ali kako drzati nase dijete kada ono najmanje postuje klub, a opet ga drzimo i trpimo.
Jedini igrac koji bi ginuo za klub je upravo Nedo, ali dzaba kada mu kvalitet ne dozvoljava. Ovi sto su ginuli oni sada ginu u boljim, jacim ligama.
Ja sam pisao neki dan o ovom. Mi nemamo nase dijete, naseg igraca kojem mozemo dati kapitensku traku. Nesto sto je bio Beslija ili Sehic gdje bi se 2x zapitao smijes li se zajebavati.
Imamo djecu koja uopste ne osjecaj ovaj klub.
Imali, imamo Stanu pa smo ga sutnuli ko kera, dva puta. Tako se ne postupa sa igračima koji su bili kapiteni, koji su realno učestvovali u osvajanju mnogo titula i donijeli nam puno radosti.

Ne možeš ne davati respekt, a isti očekivati. To je potpuno nelogicno, zar ne ?

To neko bahacenje je počelo sa suspenzijom, a onda i tjeranjem iz kluba Hasanovica. Na kraju te sezone smo otjerali i Stanica i jos par igrača. Stanic je bio kapiten ako me sjećanje ne vara. Onda smo sličnu priču nastavili sa Tomicem ( to bijaše sreća, jer dobismo Amira ), Djelmicem, Bogdanovicem, a u konačnici i sa Bogicevicem ( vratili ga, dvogodišnji ugovor mu dali i nakon šest mjeseci - e, ne trebaš nam više, odabij ), Bevabom i Halvadzicem ( osam kola već odigrano, gdje će ljudi otići ? ).
Jedini koji je dobio pravu šansu je Vedran. Nije puno trebalo da mu se navijači naklate na kosti.

Husica naravno ne spominjem, jer govno treba nogama udarati.

Hiros, Midzic i Sehic otpisani, a Durakovic ostao ( ne vidim razlog, osim prezimena, što je ostao ). Beganovic je bio ravnopravni član ekipe koja zamal' nije uzela titulu, a onda ispade iz ekipe zbog mega-giga pojačanja koja ne izborise ni Europu. Memija, ista priča ( desno krilo, desni bek, lijevo krilo pa klupa mediokritetu u vidu S. Stevanovica ). Mujagic nije ni dobio šansu od silnih i već bivših Djermanovica, Pozdera + Nikolica. O Kemi neću ni da pričam. Dadi ( i meni je nekakav mrljav igrač, samo nabrajam dešavanja ) je mjesto uzeo Samir "Cvijet Mladosti" Bekric :mrgreen:

Daleko smo mi od nekog primjera kako treba da se klub ponaša prema svojim igračima. Daleko.

Kako očekivati respekt, kada isti ne pruzas ? Kako očekivati da neko pogine za klub, a mi se nismo bas proslavili u davanju podrške i pružanju šanse.

Kako očekivati da neki igrač "eksplodira", a klub ima pet trenera u godinu dana. Jedan te forsira, jedan ubije u pojam, jedan te ni ne upozna, a jedan veze nema ( karikiram sada ).

Samo realno, sagledati sve aspekte priče. Nije sve tako crno ili bijelo kako se na prvi pogled čini.
Sa nekim stvarima koje si napisao se slažem (ono da ne treba dovoditi igrača sa strane ako nije dosta bolji od domaćeg, ili da treba zaganjato ove talentovane omladince - mada se čini da u zadnje vrijeme to i radimo), ali sa većinom ovog posta i ne.

Realno od ovih igrača koje si nabrojao skoro niko nema dovoljan kvalitet (neki su imali, ali spletom okolnosti to više nemaju . povrede, godine...) Tomić i Bogdanović nisu htjeli da ostanu, Đelmić puno tražio - na njegovo mjesto doveden Stevanović, koji je po meni bolji igrač. Memija imao šansi više nego iko. I prije S.Stevanovića odigrao polusezonu kao kita. Kurčio se Odi i umislio da je igračina. Beganović je još u klubu i dobija šansu kada treneri to ocjene. Baja i Admir koji su imali potrebni kvalitet su igrali konstantno. Mujegić je još tu, i isto kao i Beganović. Jel' stvarno misliš da neko kaže treneru nemoj forsirati naše igrače i neka igraju lošiji?

ChWilla
Kontakt:

pet sep 09, 2016 8:35 am

ljudi, drugu titulu u tri godine je uzeo tim za koji niko ne navija kao prvi tim. možda ni njegova uprava. jer su posložili stvari kako treba.

dobiju i penal kad zapne gdje treba, ali ni to nije što ih neko voli nego što su pogurali gdje treba...
gradi željo boli te *****

teteac8684
Kontakt:

pet sep 09, 2016 8:43 am

ChWilla je napisao/la:ljudi, drugu titulu u tri godine je uzeo tim za koji niko ne navija kao prvi tim. možda ni njegova uprava. jer su posložili stvari kako treba.

dobiju i penal kad zapne gdje treba, ali ni to nije što ih neko voli nego što su pogurali gdje treba...
I najveći su favoriti da je opet osvoje...

MATORI
Kontakt:

pet sep 09, 2016 8:43 am

nikad_izvini je napisao/la:
godrina je napisao/la:@ nikad_izvini a mozda smo i mi kao navijaci malo krivi. Mozda smo postavili prevelike zahtjeve. Svi bi nase ljude, tu famoznu nasu djecu ali svi zele i titule plus sad prica i oko stadiona. Iz uprave se malo ufurali misle to je to ajmo sve. Ipak je ovo Bosna i nista nema preko noci. Samo sistemski i planski. Mi ako zelimo stadion onda moramo malo kaskat na terenu, malo se strpit pa na stogodisnjicu juris. Tesko je bas bas na oba polja i finansijski i svakako.
A onda ti isti jebu majke igračima Željezničara, posebno Vedranu koji je naše dijete, proglašavajući ga antitalentom i prodanom dušom i to sve zbog onog levata, ne trenera nego levata, Kostića. Vidjelo se da čovjek pojma nema, al jok, bolje pljuvati Vedrana. Ovaj da je ostao garantujem da ne bi uspjeli da se plasiramo u ligu za prvaka. Isti ti, ne svi, jebu sve Amaru Osimu po spisku, jer mu dijete nije prošlo u Želji, optužujući čovjeka koji nam je donio 5 titula prvaka.

Masa je generalno retardirana. Dokazano.

Ono što je gore od mase jeste kada neko misli da je najpametniji i da sve najbolje zna. Prežvakana tema, da se ne ponavljam.

Ne smiju se, tako lako, tjerati ljudi iz Željezničara, bilo treneri, bilo igrači. Razlog je vrlo prost, jer su navijači kluba i žele mu dobro. Mora neko razumjeti da je bolje u svlačionici imati Hiroša, Midžića, Nedu, Alihodžića nego Halvadžića, Husića, Pozdera i Toskasa. Ovi prvi možda i nemaju kvalitet, ali zato znaju za koga igraju ( karikiram sa imenima, ubaciti ih po volji ) za razliku od ovih plaćenika sa strane koje boli karina što nismo nikoga dobili više od mjesec dana. Ne može ti doći u klub jedan Kostić i sve pretumbati, a da ga niko ne pita, čekaj malo, šta to radiš, što luduješ. Kemo fol talenat, a mi navukli štopera ko da smo Grčka. Ne možeš dovesti Pozdera i Nikolića, ako govoriš da je Mujagić talenat ( ne kažem da jeste, uzimam za primjer ). Pa mi smo dobijali utakmice, Viteza konkretno sa Hirošem u ekipi, a sada ne možemo da ih dobijemo ( a Hiroš višak ). Ne može Kosorić biti kapiten, može pričati ko šta hoće, to je greška. Odnosno može, al se zato dešava šta se dešava.

@Brkooo, nije mahalski mentalitet nego čista logika i iskustvo. Pitari navukli svega u svlačionicu, rezultat NULA ( 0 ). Kupili titulu na silu i raspali se ko Irak. Mi isto uradili i idemo njihovim stopama ( gluho bilo, da se maknem s mjesta ). Moraš imati jezgro ekipe i to jezgro MORA biti Željezničar. Dovođenje Jahića je pametan potez, Bekrić hoće, al ne može, al je barem navijač kluba. Stevanović je pogodak, Lendrić je tu i tamo ( al nisam siguran kakav je u glavi ), ovo ostalo je fula. Mi bi imali bolji rezultat sa Nedom ( kao što smo ga i imali ) i sličnim jer su svoj nedostatak kvaliteta nadoknađivali borbom. Ovi fol imaju kvalitet, al ih boli karina jel gubimo i koji smo na tabeli. Obično je to tako. Imaš jezgro igrača, stručnog štaba, SD-a, imaš cilj i viziju ekipe pa na osnovu toga dovodiš igrače. Igrače koji su uklapaju u sredinu umjesto da prave klanove.

Sve uspjehe smo postizali sa našim trenerima i našim igračima ( Zuban, Gušo, Čiča, Adžem, Jamak, Buki, Alihodžić, Edis, Svraka, Zeba, Bešlija ) koji su bili glavni u ekipi. Čim počneš da izmišljaš toplu vodu, ode sve u ***** krasni.

Il ne pratiš fudbal pa nako lupaš ?

Tek sada vidim poređenje sa Realom :skoljka: Prati stoni tenis, preporuka. Provaljuješ se
Potpuno nepotrebno vrijeđaš čovjeka.
Vedran je k.ita od golmana. Tačka.
Vedran je kita od čovjeka, koji ne poštuje svog prvog pretpostavljenog -
ma ko da je, nije ga njegov ćaća doveo kod nas pa da se ismijava treneru. Tačka.
Igrači i da su klase NE ODLUČUJU ko će biti trener - "TO NIĐE NA SVIJETU NEMA". Tačka.
Uspjeh prave najbolji igrači, naravno na čelu sa trenerom - ne domaći, ne strani, nego najbolji
A ti nastavi

Tavas1921
Kontakt:

pet sep 09, 2016 9:48 am

I dalje mislim da je Blagojevic trebao biti kaznjen. Ako su i on i Secerovic kaznjeni jednako to je jos veci nonsens. Secerovic je dobio dva zuta koja nisu ni namjerni ni zasluzeni, a Blagojevic je drugi put vruce glave brukao klub. Valjda mu konacno dodje u glavu, ne znam vise...

LARSSON
Kontakt:

pet sep 09, 2016 9:50 am

secerovic je valjda jednu tekmu a blagojevic tri

Tavas1921
Kontakt:

pet sep 09, 2016 9:53 am

Mislim na kazne od kluba, pricalo se da su dobili 25% ili 50% od plate njih dvojica..

LARSSON
Kontakt:

pet sep 09, 2016 9:57 am

neće oni ništa dobit :lol:

Veteran1965
Kontakt:

pet sep 09, 2016 10:21 am

Golman Vedran Kjosevski ima neke karakteristike koje su preduslov da bi neko bio golman....refleks, brzina, hrabrost...sa druge strane njegova najveća mana je što mu fali malo visine. Ovo je neko viđenje sa pozicije onoga što mu je priroda njegovim rođenjem, razvojom i genetski dala. Sa druge strane ima lošu glavu, nije mu inteligencija neka, loš je na istrčavanjima, i na tehnici, odnosno sa loptom. O mahalanju i nivou opše sarajevske kulture i podcjenjivanja ne bih ovom prilikom. Uglavnom, neke od njegovih nedostataka se mogu ispraviti, i sa tim on može izrasti u jednog prosječnog golmana, ništa specijalno, nikakva velika karijera na žalost. Meni iskreno razočarenje, jer sam od njega nakon prvih nastupa gdje je mjenjao Antolovića mislio da smo na tragu još jednog (poslije Šehe) odličnog golmana, našeg izdanka, gdje će se i lijepe pare uzeti na kraju, ali na žalost ništa od toga. Mišljenja sam (a volio bi da nisam u pravu) da ćemo na zimu, ili na kraju sezone krenuti u potragu za prvim golmanom.
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

storm_raider
Kontakt:

pet sep 09, 2016 10:42 am

Tavas1921 je napisao/la:Mislim na kazne od kluba, pricalo se da su dobili 25% ili 50% od plate njih dvojica..
Jovan 50%, Adnan 25%.

@nikad_izvini, poenta mog pisanja je da najbolji trebaju igrati, a ne nasa djeca ako nisu najbolja. Nasa djeca imaju tu obavezu da rade da budu najbolja, pa ako nisu oni su sami krivi. Ne treba Zeljo naustrb Zelje gurati nekoga, jer je nase dijete, a bolje mozemo dovesti sa strane. Takodjer, jako mnogo je igraca tu koji se spominju kao "nasa djeca", a ustvari nisu. Pocevsi od Visce.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Zeljo1234
Kontakt:

pet sep 09, 2016 11:03 am

Mulalić je rekao jednu, po meni jako dobru rečenicu, a to je da našim mladim igračima trebaju stariji i iskusni stranci uz koje će oni lakše odrastati i napredovati. E sad što smo napravili jako puno promašaja što se tiče stranaca to je već drugi par opanaka.

godrina
Kontakt:

pet sep 09, 2016 11:10 am

Nasim mladim igracima treba svasta nesto. Ali kako on da napreduje kad vidi da u ekipi brani lik koji omalovazava trenera, koji zove ljude sa tribine da ga brane kad mu trener govori da je picka, koji prima golove bas smjesne. Od malih nogu ima takve uzore.
Njima trebaju dobri treneri i pedagozi u mladjim kategorijama pa kad odrastu da nastave vrijedno radit na sebi bez obzira na okolinu, da se ugledaju na Bajica, Armina, Amira, Miroslava. I jako je bitna podrska sa tribina, ali u smislu da mu se ne zvizdi i ne jebe od do cim napravi pogresan pas ili bilo sta.
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pet sep 09, 2016 11:14 am

arelinho je napisao/la:Joj kad krenu o našoj djeci i onda spomenu Nedu i Enisa. :klanjase2: :lol: :lol: I ja sam Željino dijete. Trenirao sam 8 godina i nisam bio loš. Ja ću pristati za 800 KM samo da treniram i pratim tekme sa tribina. Da vidiš kakvu ću podršku dati. A nisam previše lošiji od ove dvojice.
Ako bude na kraju godine biranje najneozbiljnijeg posta u ovoj godini bice taj definitivno.. Podjoh napisati nesto i procitam to sinoc, i samo log out..

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.

Prijava