Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet sep 09, 2016 1:35 am

Zadnja ti je opomena nikad_izvini. Pazi malo kako pišeš , i te rečenice tipa da mi je tvoj mozak bla bal

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet sep 09, 2016 1:35 am

MrRiccoli je napisao/la:Poletili smo prije nego smo trebali, htjeli smo rezultaz na silu i zato smo grijesili i u januaru i sad preko ljeta, a trebali smo se voditi onim da se kuca pravi od temelja i ovdje se tako krenulo i mnogo stvari u sistemu je popravljeno ali u nekim smo poletili pred rudu zato sad imamo sta imamo, puno para bacenih niz vodu, nema para od evrope koje nama znace i previse, a da ne spominjem ovo oko raskida ugovora plus izgradnja stadiona. Puno smo zeljni bili da dodje nasih pet minuta i onda smo poletili na sve strane.

Sent from my C5303 using Tapatalk
Istina, evo pojacanja na zimu, idemo uzet sve, jos nas dobro krenulo, nevjerovatan niz pobjeda s Mulalicem, ali dodje na naplatu sve to...onda u startu greska sa najavom jurisa na titulu (to sam u startu odmah kritikovao, sjetit ce se neki), promjena opet komplet ekipe...

E sad smo imali bolno prizemljenje i ide polako. Nista fakat ne moze na silu. Neka Petrovic radi svoj posao. Sigurno ce biti bolje nego do sada. :palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

storm_raider
Kontakt:

pet sep 09, 2016 1:38 am

nikad_izvini je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:
Mahala je kada neko misli da prije njega nije bilo ništa i da historija počinje od trenutka kada je taj neko počeo sa radom. To je nevjerovatno.

Rezon si dokazao kada nisi reagovao na pisanje cijenjenog kolege Izlije. To je također nevjerovatno.

Ima mnogo stvari za nevjericu. Jebiga.
Mahala je kada hocemo da budemo ozbiljan europski klub, a ne mozemo da se naviknemo na mreze oko pomocnog terena.
Mahala je kada i dalje pricamo kako su nasa djeca najbolja, a nisu nazalost. I ostali igraju fudbal.
Mahala je kada smo navikli na vladavinu jednog covjeka, pa ne mozemo da se naviknemo na sredjen sistem.
Mahala je kada ocekujes od igraca da ginu za grb kao nakon rata gdje su glave bile jako vruce i patriotski orjentisane, a danas se sve vrti oko novca.
.
.
.

Ne volim da se pravdam, ali kada si vec spomenuo Izliju, mada ne vidim kakve to veze ima sa ovom pricom. Zakljucujes pausalno i volio bih znati odakle ti znas da ja nisam reagovao. Mozes na PP, ovdje se to nikoga ne tice, ali Izlija je banovan. To su svi vidjeli ovdje.

Rezon je davno dokazan, nemam potrebe ga dokazivati.
Da bi bili ozbiljan Europski klub moramo prvo da budemo ozbiljan Bosanski klub. To trenutno, na žalost, nismo. Ima ozbiljnih europskih klubova koji imaju jake juniorske selekcije i gdje strani igrač igrač mora bude duplo bolji od domaćeg igrača da bi igrao. To je logika, to nije mahala. Da bi se to znalo odrediti neko u klubu mora da zna o fudbalu i to dobro, a ne napamet da određuje šta da se radi, ko je dobar igrač, a ko nije.
Ginulos e za grb prije par godina, za raziku od ovih europskih principa :oops: Ovo je BiH, ovo nije Europa, još uvijek. Ne možeš primjeniti Europski sistem u sistemu koji Europe nije vidio. To nije mahala, to je prepotentan zaključak koji nema vezr sa realnošću.

Šta znači sistem, jel sistem bio kada smo prije dvije-tri godine na plate igrača, mjesečno, izdvajali cca 50.000 KM i izborili Europu, haman uzeli titulu, a onda to cca utrostručili ( lupam, ne znam, al udluplali smo cifru za igrače minimum ) pa fulili Europu, a novu sezonu počeli još gore nego onu kada smo završili peti. Jel to sistem ? Jašta je.
Ne mozemo biti ozbiljan klub uopste, dok god ne mozemo da zadrzimo igraca. Bilo to nase dijete ili ne. E sto se tice tih "ozbiljnih europskih klubova koji imaju jake juniorske selekcije", posto ljudi ne znaju - Razlog zasto strani igrac mora da bude duplo bolji od domaceg igraca je taj sto je u svakoj EU zemlji (a tamo se valjda vecinom igra ozbiljan fudbal) zakonom definisano da ako stranac dodje u domaci klub te zemlje, taj klub mora duplo ili tri nputa vise ga placati, ako vec zeli da ga potpise. Samim tim, klubovi su natjerani da ulazu u svoje igrace i da potpisuju samo duplo ili vise bolje strane igrace. Samim tim, to je jak omladinski pogon. Kod nas, gdje toga nema, zavisis od toga je li mu Bog dao talenat i mozga da trenira i da hoce da trenira, kao i od toga je li ga neko nesto naucio u kadetima i dalje.

Vratimo se na pocetke same. Sistem znaci da je fudbal novac, da je Zeljo institucija za koju je cast nositi dres. Sistem znaci da je igrati fudbal u Zelji prije svega posao, a naravno i zadovoljstvo, za koje si dobro placen. Hoces li ti voljeti klub ili ne, to je tvoja stvar, ti si placen za to sto radis. Inace, ako samo volis klub, onda igraj iz ljubavi, a ne za pare. Pa niko, ili malo ko, od te djece nase bi igrao iz ljubavi samo. Normalno, jer se od toga ne zivi. Dakle, ako si profesionalac, sutra ces otici negdje u Europu, igrati u nekoj ligi, onda se ponasaj kao takav, izadji iz okvira mahale i bices igrac. Nikad nemoj zaboraviti pocetke, svog Zelju i svoju Grbavicu. Nesto kao Dzeko. Mi smo imali srecu da mozemo tu djecu nasu vratiti i platiti njegovim transferom u City. Niko od te djece ne bi ostao u Zelji da ih nismo mogli platiti.

Fudbal je posao, a Zeljeznicar je poslodavac. Da je moje dijete, ako drugo dijete koje je doslo "sa strane" igra bolje, ja nemam pravo da se ljutim, vec da svoje dijete tjeram da vise trenira. Nasa djeca ocekuju samim tim sto su "nasa djeca" da moraju igrati. Pa ne moze, Zeljeznicar postoji zbog navijaca, a ne zbog igraca.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Plavi orkestar
Kontakt:

pet sep 09, 2016 1:38 am

Vidim da dosta raje kaze za neke naše igrace da su naša djeca a u stvari nisu.Masa tih naših legendi su ustvari došli u Zelju kao mladi igraci ali su dugo godina ostali u Zelji i svojim poštenim odnosom prema Zelji,igrama,zalaganjem,ponašanjem...su natjerali raju da stekne utisak da su oduvjek tu.Da bar neko od ovih današnjih,ili naših ili ovih što su došli,hoce bar malo pokazati poštovanja,ljubavi prema klubu,zalaganja,znanja...bili bi prvaci Evrope a kao što su to nekad pokazivali,a nisu bili naša djeca npr Katalinski,Radovic,Odovic,Sabanadzovic,Skoro,Bahtic,Nikic,Paprica,Berjan,Mihajlovic itd itd.Danas se samo prica o našoj djeci u kontekstu zarade na njima.Napravi igraca i odmah ga prodaj za 500 hiljada eura.Niko ne kaze da trebamo stvoriti tim koji ce dugo godina biti skupa i koji ce nizati uspjehe i koji ce tim uspjesima donijeti zaradu sa kojom ceš moci zadrzati te mlade kvalitetne igrace i dovesti pojacanja tamo gdje treba.Kako ja shvatam vecina raje bi gurala naše mlade igrace i na uštrb rezultata samo da se taj koliko sutra ispali iz Zelje za neku,u fudbalskim krugovima,sitnu paru.Molim Boga da vratimo staru slavu sa igracima koje necemo djeliti na naše i one koji su došli.Da cemo njihovim zalaganjem,srcanošcu,ponašanjem,znanjem,odnosom prema klubu...ponovo biti natjerani da mislimo da su svi ponikli na Grbavici.
Zadnja izmjena: Plavi orkestar, dana/u pet sep 09, 2016 1:51 am, ukupno mijenjano 1 put.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

nikad_izvini
Kontakt:

pet sep 09, 2016 1:41 am

storm_raider je napisao/la: Kako tacno? Tako da je veoma malo igraca koji su vjerni jednom klubu? U doba kada bogati Arapi, Rusi, Amerikanci kupuju klubove, kada pojedini perspektivni igraci idu u Kinu da igraju za ogromne novce, veoma je malo onih koje "ne mozes kupiti". Jednostavno, moras pratiti trendove, ili ces uvijek biti mahalski klub. Pa mi se trudimo da se ugledamo na Europu, koliko god mozemo, da pratimo makar region, a i to nam tesko ide. Ni fudbal nije samim tim sto je nekad bio.

Ako zelimo nekakav iskorak da napravimo, onda moramo pratiti trendove. Kao sto sam napisao ranije, treba ulagati u omladinski pogon, u nasu djecu, pogotovo skupljati talente iz manjih mjesta, jer su za Zelju uvijek igrali djecaci iz manjih mjesta. Radnicka klasa. Ali ako nase dijete samim tim sto je "nase dijete" misli da mora igrati, pored nekog stranca koji je duplo bolji, onda to nase dijete Zelju smatra mahalskim klubom. Tako isto i navijaci.
Koji je to stranac duplo bolji od naših igrača osim Mire i Lendrića ? Ja ih ne vidim, a ti ?

Što se onda nije išlo od početka, ako to već pričaš, da ojačamo juniorski pogon i dovedemo mlade igrače iz BiH umjesto 30-ak polovnjaka koje dovedosmo pa ih otjeramo nakon pola godine-godinu. Sistem varira od situacije do situacije, rekao bih na osnovu viđenog do sada.

Iskorak praviš tako što ćeš postati ozbiljan Bosanski klub. Stepenica po stepenicu. Jok, mi odmah hoćemo da budemo ozbiljan europski klub, po svjetskim standardima :skoljka:

Još jednom da ponovim, djeluje se na osnovu realnosti. Realnost kaže da smo mi daleko od Europe, po svemu. Primjenjivati europski sistem, kod nas, u ovim uslovima i okolnostima, u sistemu koji se sa Europom nije sreo na putu, je nonsens. Na žalost, al je tako.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet sep 09, 2016 1:46 am

storm_raider je napisao/la: Kako tacno? Tako da je veoma malo igraca koji su vjerni jednom klubu? U doba kada bogati Arapi, Rusi, Amerikanci kupuju klubove, kada pojedini perspektivni igraci idu u Kinu da igraju za ogromne novce, veoma je malo onih koje "ne mozes kupiti". Jednostavno, moras pratiti trendove, ili ces uvijek biti mahalski klub. Pa mi se trudimo da se ugledamo na Europu, koliko god mozemo, da pratimo makar region, a i to nam tesko ide. Ni fudbal nije samim tim sto je nekad bio.

Ako zelimo nekakav iskorak da napravimo, onda moramo pratiti trendove. Kao sto sam napisao ranije, treba ulagati u omladinski pogon, u nasu djecu, pogotovo skupljati talente iz manjih mjesta, jer su za Zelju uvijek igrali djecaci iz manjih mjesta. Radnicka klasa. Ali ako nase dijete samim tim sto je "nase dijete" misli da mora igrati, pored nekog stranca koji je duplo bolji, onda to nase dijete Zelju smatra mahalskim klubom. Tako isto i navijaci.
Koji je to stranac duplo bolji od naših igrača osim Mire i Lendrića ? Ja ih ne vidim, a ti ?

Što se onda nije išlo od početka, ako to već pričaš, da ojačamo juniorski pogon i dovedemo mlade igrače iz BiH umjesto 30-ak polovnjaka koje dovedosmo pa ih otjeramo nakon pola godine-godinu. Sistem varira od situacije do situacije, rekao bih na osnovu viđenog do sada.

Iskorak praviš tako što ćeš postati ozbiljan Bosanski klub. Stepenica po stepenicu. Jok, mi odmah hoćemo da budemo ozbiljan europski klub, po svjetskim standardima :skoljka:

Još jednom da ponovim, djeluje se na osnovu realnosti. Realnost kaže da smo mi daleko od Europe, po svemu. Primjenjivati europski sistem, kod nas, u ovim uslovima i okolnostima, u sistemu koji se sa Europom nije sreo na putu, je nonsens. Na žalost, al je tako.
Radi se na tome. Pocetkom ljeta Serbo doveo pet mladih igraca u OP (iz Bihaca, Banja Luke), a u zadnja dva mjeseca smo doveli dva ekstra talenta iz Slavije, 2002. godiste je jedan, a drugi ja msm 2001.
Tako se to radi, i ja sam izuzetno ponosan na tu cinjenicu, i na ovaj sastanak od danas. Mi bi mogli puno bolje i vise plodova ubirati iz omladinskog pogona, jer imamo ogroman potencijal. Poboljsaj trenerski kadar, dovodi djecu iz drugih sredina, stipendiraj (evo podsjeti me neko danas, Misimovic stipendira neke momke iz OP)...i na svemu tome se vec pocelo raditi i kroz par godina ces vec imati velike koristi od toga :)
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

nikad_izvini
Kontakt:

pet sep 09, 2016 2:06 am

storm_raider je napisao/la:
storm_raider je napisao/la: Mahala je kada hocemo da budemo ozbiljan europski klub, a ne mozemo da se naviknemo na mreze oko pomocnog terena.
Mahala je kada i dalje pricamo kako su nasa djeca najbolja, a nisu nazalost. I ostali igraju fudbal.
Mahala je kada smo navikli na vladavinu jednog covjeka, pa ne mozemo da se naviknemo na sredjen sistem.
Mahala je kada ocekujes od igraca da ginu za grb kao nakon rata gdje su glave bile jako vruce i patriotski orjentisane, a danas se sve vrti oko novca.
.
.
.

Ne volim da se pravdam, ali kada si vec spomenuo Izliju, mada ne vidim kakve to veze ima sa ovom pricom. Zakljucujes pausalno i volio bih znati odakle ti znas da ja nisam reagovao. Mozes na PP, ovdje se to nikoga ne tice, ali Izlija je banovan. To su svi vidjeli ovdje.

Rezon je davno dokazan, nemam potrebe ga dokazivati.
Da bi bili ozbiljan Europski klub moramo prvo da budemo ozbiljan Bosanski klub. To trenutno, na žalost, nismo. Ima ozbiljnih europskih klubova koji imaju jake juniorske selekcije i gdje strani igrač igrač mora bude duplo bolji od domaćeg igrača da bi igrao. To je logika, to nije mahala. Da bi se to znalo odrediti neko u klubu mora da zna o fudbalu i to dobro, a ne napamet da određuje šta da se radi, ko je dobar igrač, a ko nije.
Ginulos e za grb prije par godina, za raziku od ovih europskih principa :oops: Ovo je BiH, ovo nije Europa, još uvijek. Ne možeš primjeniti Europski sistem u sistemu koji Europe nije vidio. To nije mahala, to je prepotentan zaključak koji nema vezr sa realnošću.

Šta znači sistem, jel sistem bio kada smo prije dvije-tri godine na plate igrača, mjesečno, izdvajali cca 50.000 KM i izborili Europu, haman uzeli titulu, a onda to cca utrostručili ( lupam, ne znam, al udluplali smo cifru za igrače minimum ) pa fulili Europu, a novu sezonu počeli još gore nego onu kada smo završili peti. Jel to sistem ? Jašta je.
Ne mozemo biti ozbiljan klub uopste, dok god ne mozemo da zadrzimo igraca. Bilo to nase dijete ili ne. E sto se tice tih "ozbiljnih europskih klubova koji imaju jake juniorske selekcije", posto ljudi ne znaju - Razlog zasto strani igrac mora da bude duplo bolji od domaceg igraca je taj sto je u svakoj EU zemlji (a tamo se valjda vecinom igra ozbiljan fudbal) zakonom definisano da ako stranac dodje u domaci klub te zemlje, taj klub mora duplo ili tri nputa vise ga placati, ako vec zeli da ga potpise. Samim tim, klubovi su natjerani da ulazu u svoje igrace i da potpisuju samo duplo ili vise bolje strane igrace. Samim tim, to je jak omladinski pogon. Kod nas, gdje toga nema, zavisis od toga je li mu Bog dao talenat i mozga da trenira i da hoce da trenira, kao i od toga je li ga neko nesto naucio u kadetima i dalje.

Vratimo se na pocetke same. Sistem znaci da je fudbal novac, da je Zeljo institucija za koju je cast nositi dres. Sistem znaci da je igrati fudbal u Zelji prije svega posao, a naravno i zadovoljstvo, za koje si dobro placen. Hoces li ti voljeti klub ili ne, to je tvoja stvar, ti si placen za to sto radis. Inace, ako samo volis klub, onda igraj iz ljubavi, a ne za pare. Pa niko, ili malo ko, od te djece nase bi igrao iz ljubavi samo. Normalno, jer se od toga ne zivi. Dakle, ako si profesionalac, sutra ces otici negdje u Europu, igrati u nekoj ligi, onda se ponasaj kao takav, izadji iz okvira mahale i bices igrac. Nikad nemoj zaboraviti pocetke, svog Zelju i svoju Grbavicu. Nesto kao Dzeko. Mi smo imali srecu da mozemo tu djecu nasu vratiti i platiti njegovim transferom u City. Niko od te djece ne bi ostao u Zelji da ih nismo mogli platiti.

Fudbal je posao, a Zeljeznicar je poslodavac. Da je moje dijete, ako drugo dijete koje je doslo "sa strane" igra bolje, ja nemam pravo da se ljutim, vec da svoje dijete tjeram da vise trenira. Nasa djeca ocekuju samim tim sto su "nasa djeca" da moraju igrati. Pa ne moze, Zeljeznicar postoji zbog navijaca, a ne zbog igraca.
Koliko smo novca "bacili" na dovođenje 30-ak polovnjaka, pa onda koliko smo potrošili na njihovo tjeranje, a koliko smo potrošili na OP i unaprijeđenje istog. To bi recimo bio zanimljiv podatak.

Ne baratam sa konkretnim brojkama, niti želim da znam ( jer bi se još više sjebavao ), ali vidim da ovo što se radilo u zadnje vrijeme nije dobro. Imam osjećaj da su se skupili ljudi koji veze nemaju o fudbalu, a donose važne odluke o istom. Obično to ne ne izađe na dobro. Bankari i ekonomisti trebaju da se bave budžetom i trošenjem novca, biznismeni biznisom, pravljenjem para i uspostavljanjem sistema posla, a fudbalom trebaju da se bave ljudi koji se navedenim bave duži niz godina. Prelako smo se mi odrekli ljudi ala Odović. To i jeste problem bahatosti i stava "ja znam najbolje".

Priča o Europi i europskim sistemima, a mi završili peti prošle sezone, ove smo još gori osmi, je blago rečeno deplasirana i promašena. Korak po korak, nema preskakanja stepenica. Nebitno o čemu je riječ, sportu ili poslu. Ko leti pred rudu, pravi se pametan u stvarima o kojima malo zna ili se bahati, uglavnom, najebe.

Živio

nikad_izvini
Kontakt:

pet sep 09, 2016 4:32 am

Vrag je napisao/la:Ti jesi upravu za to sto pises, ali kako drzati nase dijete kada ono najmanje postuje klub, a opet ga drzimo i trpimo.
Jedini igrac koji bi ginuo za klub je upravo Nedo, ali dzaba kada mu kvalitet ne dozvoljava. Ovi sto su ginuli oni sada ginu u boljim, jacim ligama.
Ja sam pisao neki dan o ovom. Mi nemamo nase dijete, naseg igraca kojem mozemo dati kapitensku traku. Nesto sto je bio Beslija ili Sehic gdje bi se 2x zapitao smijes li se zajebavati.
Imamo djecu koja uopste ne osjecaj ovaj klub.
Imali, imamo Stanu pa smo ga sutnuli ko kera, dva puta. Tako se ne postupa sa igračima koji su bili kapiteni, koji su realno učestvovali u osvajanju mnogo titula i donijeli nam puno radosti.

Ne možeš ne davati respekt, a isti očekivati. To je potpuno nelogicno, zar ne ?

To neko bahacenje je počelo sa suspenzijom, a onda i tjeranjem iz kluba Hasanovica. Na kraju te sezone smo otjerali i Stanica i jos par igrača. Stanic je bio kapiten ako me sjećanje ne vara. Onda smo sličnu priču nastavili sa Tomicem ( to bijaše sreća, jer dobismo Amira ), Djelmicem, Bogdanovicem, a u konačnici i sa Bogicevicem ( vratili ga, dvogodišnji ugovor mu dali i nakon šest mjeseci - e, ne trebaš nam više, odabij ), Bevabom i Halvadzicem ( osam kola već odigrano, gdje će ljudi otići ? ).

Husica naravno ne spominjem, jer govno treba nogama udarati.

Hiros, Midzic i Sehic otpisani, a Durakovic ostao ( ne vidim razlog, osim prezimena, što je ostao ). Beganovic je bio ravnopravni član ekipe koja zamal' nije uzela titulu, a onda ispade iz ekipe zbog mega-giga pojačanja koja ne izborise ni Europu. Memija, ista priča ( desno krilo, desni bek, lijevo krilo pa klupa mediokritetu u vidu S. Stevanovica ). Mujagic nije ni dobio šansu od silnih i već bivših Djermanovica, Pozdera + Nikolica. O Kemi neću ni da pričam. Dadi ( i meni je nekakav mrljav igrač, samo nabrajam dešavanja ) je mjesto uzeo Samir "Cvijet Mladosti" Bekric :mrgreen:

Jedini koji je dobio pravu šansu je Vedran. Nije puno trebalo da mu se navijači naklate na kosti.

Daleko smo mi od nekog primjera kako treba da se klub ponaša prema svojim igračima. Daleko.

Kako očekivati respekt, kada isti ne pruzas ? Kako očekivati da neko pogine za klub, a mi se nismo bas proslavili u davanju podrške i pružanju šanse.

Kako očekivati da neki igrač "eksplodira", a klub ima pet trenera u godinu dana. Jedan te forsira, jedan ubije u pojam, jedan te ni ne upozna, a jedan veze nema ( karikiram sada ).

Samo realno, sagledati sve aspekte priče. Nije sve tako crno ili bijelo kako se na prvi pogled čini.

Plava Porodica
Kontakt:

pet sep 09, 2016 4:38 am

@nikad_izvini
Drug,evo par stvari cu ti navesti.
Trenutno u klubu nema nijedan,ali apsolutno nijedan igrac koji voli Zelju.
(Doduse ima samo golman Cutahija,godinama ga na Jugu vidjam,ali on je pojedinac).
Prije svega mislim na nasu djecu.
Vedran,Memija,Ceman,Mujagic.
Svi oni imaju neke blage simpatije, jer su tu napravili prve fudbalske korake.
A nijedan od njih nije kao mi sto stojimo iza dva gola, ne osjeca tu pripadnost, vec su se okrenuli profesionalnom bavljenju posla, jer imaju nekog talenta.
Sto aludira da takvi tipovi igraca ne mogu u svlacionici reci :"borite se kao picke,Zeljo je veliki klub".
Takvih nema, a plate su im redovne.To je sve sto ih veze za ovaj klub.
Hocemo dalje primjere?
Hajmo o Bajicu i Hadziahmetovicu.
Ja evo do sad nikad nisam vidio da su oni negdje iskazali ljubav prema Zelji.Mozda ga i vole, ali isto tako kao simpatizeri.
Ali sto mi navijaci volimo njih dvojicu?
Zato sto su radili ono sto su trebali, tj. igrali fudbal.
Iskoristili su svoj talenat, dobijali su koliku toliku platu, nisu se zalili i igrali su da budu bolji igraci .
Nas su navijace kupili i zaduzili, pa su i dan danas miljenici publike na Grbavici.
Evo jos jedan primjer.
I Gojak i Hajradinovic su nasa djeca.
Ali ta djeca su "izlevatila" klub.
Sto mi sad na forumu ne komentarisemo kada je Gojak ili Hajradinovic u prvih 11. u svom klubu,sto ne komentarisemo kada ga zabiju.
Komentarisemo samo one koji su nas kupili igrama, i koji su ponijeli epitet Zeljinog djeteta kako treba, a to su sigurno Amir,Riad,Armin.
Pa evo Kokot nije Zeljino dijete, pa na sva usta hvali Zelju.
Zar bi mi zbog toga njega trebali dovesti u klub iako nema kvaliteta.
Mi sad svasta pisemo, jer ne znamo prave razloge losih igara.
A jedan od razloga je nezalaganje, kurcobolja i neprofesionalizam prema klubu.
To nas sve boli,i trazimo raznorazne kritike.
Nema cega se nismo dohvatili u ovih 15.dana.
Pozdrav :)

Sent from my LG-K350 using Tapatalk
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pet sep 09, 2016 7:20 am

Ja sanjao 2:0 protiv Krupe, Lendric i Stevanovic
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

LARSSON
Kontakt:

pet sep 09, 2016 7:25 am

Mogući protivnici, pa da pogađamo :D
Spoiler:
K BORAC Banja Luka, FK BOSNA SEMA Sarajevo, NK BRATSTVO Gračanica, HNK BROTNJO Čitluk, HNK ČAPLJINA Čapljina, NK ČELIK Zenica, FK GORAŽDE Goražde, NK GOŠK Gabela, FK DRINA Zvornik, FK KARANOVAC Karanovac, FK KOZARA Gradiška, FK KRUPA Krupa na Vrbasu, NK METALLEGHE BSI Jajce, FK MLADOST Doboj Kakanj, FK OLIMPIC Sarajevo, HNK ORAŠJE Orašje, FK PODRINJE Janja, FK RADNIČKI Lukavac, FK RADNIK Bijeljina, FK RUDAR Kakanj, FK RUDAR PRIJEDOR Prijedor, FK SARAJEVO Sarajevo, FK SLAVIJA Istočno Sarajevo, FK SLOBODA Novi Grad, FK SLOBODA Tuzla, NK ŠIROKI BRIJEG Široki Brijeg, NK TRAVNIKTravnik, FK VELEŽ Mostar, NK VITEZ Vitez, HŠK ZRINJSKI Mostar, NK ZVIJEZDA GRADAČAC Gradačac,
Ja kažem Radnički Lukavac :lol:

SWRA_1921
Kontakt:

pet sep 09, 2016 7:34 am

Uspostavljanje sistema ne znaci da uspjeh dolazi preko noci, neki to ne razumiju izgleda. Samo ako ustrajemo u sistemu onda mozemo ocekivati rezultate.

teteac8684
Kontakt:

pet sep 09, 2016 7:47 am

FK Karanovac :shisha:

SWRA_1921
Kontakt:

pet sep 09, 2016 7:49 am

Nek nam utakmica protiv Krupe iz prosle sezone bude pouka. Jedva smo ih pobijedili a oni su sada puno jaci.

Glavni je problem sto u ovu ligu uglavnom mozes dovoditi samo neprofesionalce jer svako ozbiljniji igra u ozbiljnijim ligama i zaradjuje ozbiljnije pare. Zato je jako tesko pogoditi sa pojacanjima i zato ne postoji drasticna razlika u kvaliteti izmedju Viteza, Mladosti, Metalegea (itd.) i Zelje, a izdvajanja za plate su najmanje 5x veca u odnosu na te klubove. Najboljim pojacanjima se pokazu igraci iz tih manjih klubova a koji su najbolji u svojim klubovima.

gavran
Kontakt:

pet sep 09, 2016 7:55 am

LARS1921 je napisao/la:Mogući protivnici, pa da pogađamo :D
Spoiler:
K BORAC Banja Luka, FK BOSNA SEMA Sarajevo, NK BRATSTVO Gračanica, HNK BROTNJO Čitluk, HNK ČAPLJINA Čapljina, NK ČELIK Zenica, FK GORAŽDE Goražde, NK GOŠK Gabela, FK DRINA Zvornik, FK KARANOVAC Karanovac, FK KOZARA Gradiška, FK KRUPA Krupa na Vrbasu, NK METALLEGHE BSI Jajce, FK MLADOST Doboj Kakanj, FK OLIMPIC Sarajevo, HNK ORAŠJE Orašje, FK PODRINJE Janja, FK RADNIČKI Lukavac, FK RADNIK Bijeljina, FK RUDAR Kakanj, FK RUDAR PRIJEDOR Prijedor, FK SARAJEVO Sarajevo, FK SLAVIJA Istočno Sarajevo, FK SLOBODA Novi Grad, FK SLOBODA Tuzla, NK ŠIROKI BRIJEG Široki Brijeg, NK TRAVNIKTravnik, FK VELEŽ Mostar, NK VITEZ Vitez, HŠK ZRINJSKI Mostar, NK ZVIJEZDA GRADAČAC Gradačac,
Ja kažem Radnički Lukavac :lol:
FK KARANOVAC Karanovac :guz:
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

pintol_TM87
Kontakt:

pet sep 09, 2016 7:57 am

LARS1921 je napisao/la:pintole braco baci sastav, poludit cemo ovdje
Ovaj put bez sastavaa mozda dobijemo hahah..
Nisam nesto puni citao vidim da se spominje full oprema po cijenama od 300, ne znam o kome se prica ali su mladji (kadeti) platili opremi stotinjak maraka a dobili su isti dres, iste trenetke , majice , sve isto kao i za prvi tim..ali so jedna generacija sad za sad ne znam sta ostali cekaju...od novih malisana ato su dosli sa strane ( zenica, sandzak, istocno) nista specijalnl nazalost..
P.s. ako nekom treba bubica za ispita nek se javi..
Zadnja izmjena: pintol_TM87, dana/u pet sep 09, 2016 7:59 am, ukupno mijenjano 1 put.

LARSSON
Kontakt:

pet sep 09, 2016 7:58 am

Haj bar reci jel grizman tu u prvoj ? :(

ChWilla
Kontakt:

pet sep 09, 2016 7:59 am

ja mislim da je slavko puno bliži dijagnozi uzroka očite kurcobolje u ekipi sa onim - igrač koji želi da napreduje i ide dalje, i igrač kojem je dobro ovdje.

neko od vas napisa da je i amar nekad nešto slično rekao, ja se toga ne sjećam.
gradi željo boli te *****

kontranogama
Kontakt:

pet sep 09, 2016 8:00 am

Je li iko gledao koji trening ovih dana? Ima li kakve pozitive? Dajte malo ba da se nadamo, previse smo se prihvatili ovih negativnosti. Valjda sutra uzmemo pa da malo citamo raznih hvalisanja, ubi ovo.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

pintol_TM87
Kontakt:

pet sep 09, 2016 8:01 am

LARS1921 je napisao/la:Haj bar reci jel grizman tu u prvoj ? :(
Grizman nije ali krizman jeste haha

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.

Prijava