Istina, evo pojacanja na zimu, idemo uzet sve, jos nas dobro krenulo, nevjerovatan niz pobjeda s Mulalicem, ali dodje na naplatu sve to...onda u startu greska sa najavom jurisa na titulu (to sam u startu odmah kritikovao, sjetit ce se neki), promjena opet komplet ekipe...MrRiccoli je napisao/la:Poletili smo prije nego smo trebali, htjeli smo rezultaz na silu i zato smo grijesili i u januaru i sad preko ljeta, a trebali smo se voditi onim da se kuca pravi od temelja i ovdje se tako krenulo i mnogo stvari u sistemu je popravljeno ali u nekim smo poletili pred rudu zato sad imamo sta imamo, puno para bacenih niz vodu, nema para od evrope koje nama znace i previse, a da ne spominjem ovo oko raskida ugovora plus izgradnja stadiona. Puno smo zeljni bili da dodje nasih pet minuta i onda smo poletili na sve strane.
Sent from my C5303 using Tapatalk
Ne mozemo biti ozbiljan klub uopste, dok god ne mozemo da zadrzimo igraca. Bilo to nase dijete ili ne. E sto se tice tih "ozbiljnih europskih klubova koji imaju jake juniorske selekcije", posto ljudi ne znaju - Razlog zasto strani igrac mora da bude duplo bolji od domaceg igraca je taj sto je u svakoj EU zemlji (a tamo se valjda vecinom igra ozbiljan fudbal) zakonom definisano da ako stranac dodje u domaci klub te zemlje, taj klub mora duplo ili tri nputa vise ga placati, ako vec zeli da ga potpise. Samim tim, klubovi su natjerani da ulazu u svoje igrace i da potpisuju samo duplo ili vise bolje strane igrace. Samim tim, to je jak omladinski pogon. Kod nas, gdje toga nema, zavisis od toga je li mu Bog dao talenat i mozga da trenira i da hoce da trenira, kao i od toga je li ga neko nesto naucio u kadetima i dalje.nikad_izvini je napisao/la:Da bi bili ozbiljan Europski klub moramo prvo da budemo ozbiljan Bosanski klub. To trenutno, na žalost, nismo. Ima ozbiljnih europskih klubova koji imaju jake juniorske selekcije i gdje strani igrač igrač mora bude duplo bolji od domaćeg igrača da bi igrao. To je logika, to nije mahala. Da bi se to znalo odrediti neko u klubu mora da zna o fudbalu i to dobro, a ne napamet da određuje šta da se radi, ko je dobar igrač, a ko nije.storm_raider je napisao/la:Mahala je kada hocemo da budemo ozbiljan europski klub, a ne mozemo da se naviknemo na mreze oko pomocnog terena.nikad_izvini je napisao/la:
Mahala je kada neko misli da prije njega nije bilo ništa i da historija počinje od trenutka kada je taj neko počeo sa radom. To je nevjerovatno.
Rezon si dokazao kada nisi reagovao na pisanje cijenjenog kolege Izlije. To je također nevjerovatno.
Ima mnogo stvari za nevjericu. Jebiga.
Mahala je kada i dalje pricamo kako su nasa djeca najbolja, a nisu nazalost. I ostali igraju fudbal.
Mahala je kada smo navikli na vladavinu jednog covjeka, pa ne mozemo da se naviknemo na sredjen sistem.
Mahala je kada ocekujes od igraca da ginu za grb kao nakon rata gdje su glave bile jako vruce i patriotski orjentisane, a danas se sve vrti oko novca.
.
.
.
Ne volim da se pravdam, ali kada si vec spomenuo Izliju, mada ne vidim kakve to veze ima sa ovom pricom. Zakljucujes pausalno i volio bih znati odakle ti znas da ja nisam reagovao. Mozes na PP, ovdje se to nikoga ne tice, ali Izlija je banovan. To su svi vidjeli ovdje.
Rezon je davno dokazan, nemam potrebe ga dokazivati.
Ginulos e za grb prije par godina, za raziku od ovih europskih principaOvo je BiH, ovo nije Europa, još uvijek. Ne možeš primjeniti Europski sistem u sistemu koji Europe nije vidio. To nije mahala, to je prepotentan zaključak koji nema vezr sa realnošću.
Šta znači sistem, jel sistem bio kada smo prije dvije-tri godine na plate igrača, mjesečno, izdvajali cca 50.000 KM i izborili Europu, haman uzeli titulu, a onda to cca utrostručili ( lupam, ne znam, al udluplali smo cifru za igrače minimum ) pa fulili Europu, a novu sezonu počeli još gore nego onu kada smo završili peti. Jel to sistem ? Jašta je.
Koji je to stranac duplo bolji od naših igrača osim Mire i Lendrića ? Ja ih ne vidim, a ti ?storm_raider je napisao/la: Kako tacno? Tako da je veoma malo igraca koji su vjerni jednom klubu? U doba kada bogati Arapi, Rusi, Amerikanci kupuju klubove, kada pojedini perspektivni igraci idu u Kinu da igraju za ogromne novce, veoma je malo onih koje "ne mozes kupiti". Jednostavno, moras pratiti trendove, ili ces uvijek biti mahalski klub. Pa mi se trudimo da se ugledamo na Europu, koliko god mozemo, da pratimo makar region, a i to nam tesko ide. Ni fudbal nije samim tim sto je nekad bio.
Ako zelimo nekakav iskorak da napravimo, onda moramo pratiti trendove. Kao sto sam napisao ranije, treba ulagati u omladinski pogon, u nasu djecu, pogotovo skupljati talente iz manjih mjesta, jer su za Zelju uvijek igrali djecaci iz manjih mjesta. Radnicka klasa. Ali ako nase dijete samim tim sto je "nase dijete" misli da mora igrati, pored nekog stranca koji je duplo bolji, onda to nase dijete Zelju smatra mahalskim klubom. Tako isto i navijaci.
Radi se na tome. Pocetkom ljeta Serbo doveo pet mladih igraca u OP (iz Bihaca, Banja Luke), a u zadnja dva mjeseca smo doveli dva ekstra talenta iz Slavije, 2002. godiste je jedan, a drugi ja msm 2001.nikad_izvini je napisao/la:Koji je to stranac duplo bolji od naših igrača osim Mire i Lendrića ? Ja ih ne vidim, a ti ?storm_raider je napisao/la: Kako tacno? Tako da je veoma malo igraca koji su vjerni jednom klubu? U doba kada bogati Arapi, Rusi, Amerikanci kupuju klubove, kada pojedini perspektivni igraci idu u Kinu da igraju za ogromne novce, veoma je malo onih koje "ne mozes kupiti". Jednostavno, moras pratiti trendove, ili ces uvijek biti mahalski klub. Pa mi se trudimo da se ugledamo na Europu, koliko god mozemo, da pratimo makar region, a i to nam tesko ide. Ni fudbal nije samim tim sto je nekad bio.
Ako zelimo nekakav iskorak da napravimo, onda moramo pratiti trendove. Kao sto sam napisao ranije, treba ulagati u omladinski pogon, u nasu djecu, pogotovo skupljati talente iz manjih mjesta, jer su za Zelju uvijek igrali djecaci iz manjih mjesta. Radnicka klasa. Ali ako nase dijete samim tim sto je "nase dijete" misli da mora igrati, pored nekog stranca koji je duplo bolji, onda to nase dijete Zelju smatra mahalskim klubom. Tako isto i navijaci.
Što se onda nije išlo od početka, ako to već pričaš, da ojačamo juniorski pogon i dovedemo mlade igrače iz BiH umjesto 30-ak polovnjaka koje dovedosmo pa ih otjeramo nakon pola godine-godinu. Sistem varira od situacije do situacije, rekao bih na osnovu viđenog do sada.
Iskorak praviš tako što ćeš postati ozbiljan Bosanski klub. Stepenica po stepenicu. Jok, mi odmah hoćemo da budemo ozbiljan europski klub, po svjetskim standardima![]()
Još jednom da ponovim, djeluje se na osnovu realnosti. Realnost kaže da smo mi daleko od Europe, po svemu. Primjenjivati europski sistem, kod nas, u ovim uslovima i okolnostima, u sistemu koji se sa Europom nije sreo na putu, je nonsens. Na žalost, al je tako.
Koliko smo novca "bacili" na dovođenje 30-ak polovnjaka, pa onda koliko smo potrošili na njihovo tjeranje, a koliko smo potrošili na OP i unaprijeđenje istog. To bi recimo bio zanimljiv podatak.storm_raider je napisao/la:Ne mozemo biti ozbiljan klub uopste, dok god ne mozemo da zadrzimo igraca. Bilo to nase dijete ili ne. E sto se tice tih "ozbiljnih europskih klubova koji imaju jake juniorske selekcije", posto ljudi ne znaju - Razlog zasto strani igrac mora da bude duplo bolji od domaceg igraca je taj sto je u svakoj EU zemlji (a tamo se valjda vecinom igra ozbiljan fudbal) zakonom definisano da ako stranac dodje u domaci klub te zemlje, taj klub mora duplo ili tri nputa vise ga placati, ako vec zeli da ga potpise. Samim tim, klubovi su natjerani da ulazu u svoje igrace i da potpisuju samo duplo ili vise bolje strane igrace. Samim tim, to je jak omladinski pogon. Kod nas, gdje toga nema, zavisis od toga je li mu Bog dao talenat i mozga da trenira i da hoce da trenira, kao i od toga je li ga neko nesto naucio u kadetima i dalje.nikad_izvini je napisao/la:Da bi bili ozbiljan Europski klub moramo prvo da budemo ozbiljan Bosanski klub. To trenutno, na žalost, nismo. Ima ozbiljnih europskih klubova koji imaju jake juniorske selekcije i gdje strani igrač igrač mora bude duplo bolji od domaćeg igrača da bi igrao. To je logika, to nije mahala. Da bi se to znalo odrediti neko u klubu mora da zna o fudbalu i to dobro, a ne napamet da određuje šta da se radi, ko je dobar igrač, a ko nije.storm_raider je napisao/la: Mahala je kada hocemo da budemo ozbiljan europski klub, a ne mozemo da se naviknemo na mreze oko pomocnog terena.
Mahala je kada i dalje pricamo kako su nasa djeca najbolja, a nisu nazalost. I ostali igraju fudbal.
Mahala je kada smo navikli na vladavinu jednog covjeka, pa ne mozemo da se naviknemo na sredjen sistem.
Mahala je kada ocekujes od igraca da ginu za grb kao nakon rata gdje su glave bile jako vruce i patriotski orjentisane, a danas se sve vrti oko novca.
.
.
.
Ne volim da se pravdam, ali kada si vec spomenuo Izliju, mada ne vidim kakve to veze ima sa ovom pricom. Zakljucujes pausalno i volio bih znati odakle ti znas da ja nisam reagovao. Mozes na PP, ovdje se to nikoga ne tice, ali Izlija je banovan. To su svi vidjeli ovdje.
Rezon je davno dokazan, nemam potrebe ga dokazivati.
Ginulos e za grb prije par godina, za raziku od ovih europskih principaOvo je BiH, ovo nije Europa, još uvijek. Ne možeš primjeniti Europski sistem u sistemu koji Europe nije vidio. To nije mahala, to je prepotentan zaključak koji nema vezr sa realnošću.
Šta znači sistem, jel sistem bio kada smo prije dvije-tri godine na plate igrača, mjesečno, izdvajali cca 50.000 KM i izborili Europu, haman uzeli titulu, a onda to cca utrostručili ( lupam, ne znam, al udluplali smo cifru za igrače minimum ) pa fulili Europu, a novu sezonu počeli još gore nego onu kada smo završili peti. Jel to sistem ? Jašta je.
Vratimo se na pocetke same. Sistem znaci da je fudbal novac, da je Zeljo institucija za koju je cast nositi dres. Sistem znaci da je igrati fudbal u Zelji prije svega posao, a naravno i zadovoljstvo, za koje si dobro placen. Hoces li ti voljeti klub ili ne, to je tvoja stvar, ti si placen za to sto radis. Inace, ako samo volis klub, onda igraj iz ljubavi, a ne za pare. Pa niko, ili malo ko, od te djece nase bi igrao iz ljubavi samo. Normalno, jer se od toga ne zivi. Dakle, ako si profesionalac, sutra ces otici negdje u Europu, igrati u nekoj ligi, onda se ponasaj kao takav, izadji iz okvira mahale i bices igrac. Nikad nemoj zaboraviti pocetke, svog Zelju i svoju Grbavicu. Nesto kao Dzeko. Mi smo imali srecu da mozemo tu djecu nasu vratiti i platiti njegovim transferom u City. Niko od te djece ne bi ostao u Zelji da ih nismo mogli platiti.
Fudbal je posao, a Zeljeznicar je poslodavac. Da je moje dijete, ako drugo dijete koje je doslo "sa strane" igra bolje, ja nemam pravo da se ljutim, vec da svoje dijete tjeram da vise trenira. Nasa djeca ocekuju samim tim sto su "nasa djeca" da moraju igrati. Pa ne moze, Zeljeznicar postoji zbog navijaca, a ne zbog igraca.
Imali, imamo Stanu pa smo ga sutnuli ko kera, dva puta. Tako se ne postupa sa igračima koji su bili kapiteni, koji su realno učestvovali u osvajanju mnogo titula i donijeli nam puno radosti.Vrag je napisao/la:Ti jesi upravu za to sto pises, ali kako drzati nase dijete kada ono najmanje postuje klub, a opet ga drzimo i trpimo.
Jedini igrac koji bi ginuo za klub je upravo Nedo, ali dzaba kada mu kvalitet ne dozvoljava. Ovi sto su ginuli oni sada ginu u boljim, jacim ligama.
Ja sam pisao neki dan o ovom. Mi nemamo nase dijete, naseg igraca kojem mozemo dati kapitensku traku. Nesto sto je bio Beslija ili Sehic gdje bi se 2x zapitao smijes li se zajebavati.
Imamo djecu koja uopste ne osjecaj ovaj klub.
FK KARANOVAC KaranovacLARS1921 je napisao/la:Mogući protivnici, pa da pogađamo
Ja kažem Radnički LukavacSpoiler:
Ovaj put bez sastavaa mozda dobijemo hahah..LARS1921 je napisao/la:pintole braco baci sastav, poludit cemo ovdje
Grizman nije ali krizman jeste hahaLARS1921 je napisao/la:Haj bar reci jel grizman tu u prvoj ?