Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hurmasica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet sep 08, 2016 10:13 pm

rodrigo87 je napisao/la:hrasno druze, napisi koji post, nisi se valjda bezveze registrovao ponovo :D
nije to taj hrasno :)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

rodrigo87
Kontakt:

čet sep 08, 2016 10:14 pm

Hurmasica je napisao/la:
rodrigo87 je napisao/la:hrasno druze, napisi koji post, nisi se valjda bezveze registrovao ponovo :D
nije to taj hrasno :)
Nek mi halali onda, asocira me nick na onog papka :shisha:

Hurmasica
Kontakt:

čet sep 08, 2016 10:18 pm

viewtopic.php?f=51&t=344" target="_blank

ispunite forumsku dužnost :D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Morzhy
Kontakt:

čet sep 08, 2016 10:32 pm

slika slika Šteta što tada nije bilo foruma slika

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet sep 08, 2016 10:42 pm

Morzhy je napisao/la:slika slika Šteta što tada nije bilo foruma slika

Aaa, vec osjetim miris starog papira, ovo je genijalno :D
Zmaj od Bosne - Zeljeznicar 9-1
Vrbanjusa nas izbacila iz kupa :D :D :D
Dobro smo i sedmi zavrsili, jer nismo vecinu vremena (mozda i cijelu sezonu) igrali na svom stadionu
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Dolina
Kontakt:

čet sep 08, 2016 10:45 pm

Jeli to Slavkina bilježnica, čovjek nas prati od '96. :-)
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Plava Porodica
Kontakt:

čet sep 08, 2016 10:48 pm

Au morzhy :palacgore:
I ja godinama ovako vodim statistiku sa utakmica, samo pisem na kartama od tekme :D

P.s. Salko i veceras na sastanku u onoj majici :DD:

Sent from my LG-K350 using Tapatalk
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Grbavica
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet sep 08, 2016 10:52 pm

krajisnik87 je napisao/la:
Jaozinho22 je napisao/la:Oprema je top za tu cijenu :) Plus je Full paket koji košta oko 500-600 maraka a dobili su ga za 300.
Ili je 200 KM ,a ne 300 KM ?
Ima jedan paket od 250 čini mi se i drugi od 300.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Morzhy
Kontakt:

čet sep 08, 2016 10:58 pm

Plava Porodica je napisao/la:Au morzhy :palacgore:
I ja godinama ovako vodim statistiku sa utakmica, samo pisem na kartama od tekme :D

P.s. Salko i veceras na sastanku u onoj majici :DD:

Sent from my LG-K350 using Tapatalk
A pisao sam negdje do 2003., nemam pojma što sam prestao. Mislim lako mi je naći i prepisati, ali nije to to k'o ovo kad pišeš tekmu po tekmu.

Morzhy
Kontakt:

čet sep 08, 2016 11:00 pm

Omar500 je napisao/la:

Aaa, vec osjetim miris starog papira, ovo je genijalno :D
Zmaj od Bosne - Zeljeznicar 9-1
Vrbanjusa nas izbacila iz kupa :D :D :D
Dobro smo i sedmi zavrsili, jer nismo vecinu vremena (mozda i cijelu sezonu) igrali na svom stadionu
Od derbija domaće igrali na Grbavici, prije toga na lavoru

nikad_izvini
Kontakt:

čet sep 08, 2016 11:29 pm

Ispali bi iz lige da se, u toku sezone, nisu vratili Pehli, Muharemović i Brajlović ( lik koji je umiješan u otmicu Varešanovićevog sina ) :skoljka: koji je zamijenio na golu, tada katastrofalnog, Gušu.

Grozni smo bili, al baš. Edin Kunić, štoper, je igrao u napadu :mrgreen: Moj početak ozbiljnog praćenja Željezničara !

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet sep 08, 2016 11:34 pm

nikad_izvini je napisao/la:

Ispali bi iz lige da se, u toku sezone, nisu vratili Pehli, Muharemović i Brajlović ( lik koji je umiješan u otmicu Varešanovićevog sina ) :skoljka: koji je zamijenio na golu, tada katastrofalnog, Gušu.

Grozni smo bili, al baš. Edin Kunić, štoper, je igrao u napadu :mrgreen: Moj početak ozbiljnog praćenja Željezničara !
Skoro grozni kao sada ili? :ganja:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

nikad_izvini
Kontakt:

čet sep 08, 2016 11:47 pm

Onda smo bili neuhranjeni, bez kondicije, izašli iz rata, radili nam o glavi. Ahmetagić sa nadimkom Kame ( podsjeti me bilježnica na njega ) :) je bio talenat, al mu se ne dade, a nije bili ni uslova. Nisi mogao da živiš od fudbala ako si karijeru proveo u BiH.

Ovi sada imaju nemjerljivo bolje uslove, a vuku se ko sline. Al nisu oni krivi, kad većina zna da ne može bolje od ovoga, krivi su oni što ih dovedoše. Ne smiješ "očistiti" svlačionicu tako da nam je većina igrača sa strane, bez ikakve veze sa klubom. To nama nikada nije pristajalo.

Bolje imati Nedu, Edisa, Odu blizu ili u ekipi, nego pola ovih mazluma, uključujući i Lendrića. To je velika greška ove uprave. Velika greška. Možda to i skontaju na kraju. Vidjećemo.

godrina
Kontakt:

čet sep 08, 2016 11:56 pm

@ nikad_izvini a mozda smo i mi kao navijaci malo krivi. Mozda smo postavili prevelike zahtjeve. Svi bi nase ljude, tu famoznu nasu djecu ali svi zele i titule plus sad prica i oko stadiona. Iz uprave se malo ufurali misle to je to ajmo sve. Ipak je ovo Bosna i nista nema preko noci. Samo sistemski i planski. Mi ako zelimo stadion onda moramo malo kaskat na terenu, malo se strpit pa na stogodisnjicu juris. Tesko je bas bas na oba polja i finansijski i svakako.
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Plavi orkestar
Kontakt:

čet sep 08, 2016 11:59 pm

nikad_izvini je napisao/la:Onda smo bili neuhranjeni, bez kondicije, izašli iz rata, radili nam o glavi. Ahmetagić sa nadimkom Kame ( podsjeti me bilježnica na njega ) :) je bio talenat, al mu se ne dade, a nije bili ni uslova. Nisi mogao da živiš od fudbala ako si karijeru proveo u BiH.

Ovi sada imaju nemjerljivo bolje uslove, a vuku se ko sline. Al nisu oni krivi, kad većina zna da ne može bolje od ovoga, krivi su oni što ih dovedoše. Ne smiješ "očistiti" svlačionicu tako da nam je većina igrača sa strane, bez ikakve veze sa klubom. To nama nikada nije pristajalo.

Bolje imati Nedu, Edisa, Odu blizu ili u ekipi, nego pola ovih mazluma, uključujući i Lendrića. To je velika greška ove uprave. Velika greška. Možda to i skontaju na kraju. Vidjećemo.
Kame bio fantastican igrac.Kao malo ko je imao njuh za go.Malo uslovi tada,malo njegova neozbiljnost napraviše da karijeru završi u FK Butmir.Vec odavno je u Italiji ali ništa vezano za fudbal.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Brkoo
Kontakt:

pet sep 09, 2016 12:26 am

Kad procitam ovo bolje imati Nedu i ostale bude mi muka. Neki nasi navijaci nikad iz sebe nece izbaciti taj mahalski mentalitet. Svi prate europski fudbal, pa pogledajte onda koliko Real ima izvorno svojih igraca u ekipi, ili imas kvalitet za Real ili nemas, tu pricu o domacim igracima niko ne forsira ovoliko koliko to mi u BiH radimo. Svi normalni klubovi forsiraju igrace koji imaju kvalitet, nebitno je odakle si jer sa svojim kvalitetom tom klubu mozes profit donijeti. Eto bolje imati Nedu,Enisa i ostale vedete sto nisu dobri ni za termina a izbaciti Lendrica, Stevanovica koji imaju kvalitet a nisu nasa djeca. Bolje na klupi imati Djurbuzovica i Edisa koji pojma nemaju nego imati Slavku koji je Murinjo za obojcu, kakvo razmisljanje. :o
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

LARSSON
Kontakt:

pet sep 09, 2016 12:28 am

Brkoo je napisao/la:Kad procitam ovo bolje imati Nedu i ostale bude mi muka. Neki nasi navijaci nikad iz sebe nece izbaciti taj mahalski mentalitet. Svi prate europski fudbal, pa pogledajte onda koliko Real ima izvorno svojih igraca u ekipi, ili imas kvalitet za Real ili nemas, tu pricu o domacim igracima niko ne forsira ovoliko koliko to mi u BiH radimo. Svi normalni klubovi forsiraju igrace koji imaju kvalitet, nebitno je odakle si jer sa svojim kvalitetom tom klubu mozes profit donijeti. Eto bolje imati Nedu,Enisa i ostale vedete sto nisu dobri ni za termina a izbaciti Lendrica, Stevanovica koji imaju kvalitet a nisu nasa djeca. Bolje na klupi imati Djurbuzovica i Edisa koji pojma nemaju nego imati Slavku koji je Murinjo za obojcu, kakvo razmisljanje. :o
Nema hvalospjevki za tebe

nikad_izvini
Kontakt:

pet sep 09, 2016 12:38 am

godrina je napisao/la:@ nikad_izvini a mozda smo i mi kao navijaci malo krivi. Mozda smo postavili prevelike zahtjeve. Svi bi nase ljude, tu famoznu nasu djecu ali svi zele i titule plus sad prica i oko stadiona. Iz uprave se malo ufurali misle to je to ajmo sve. Ipak je ovo Bosna i nista nema preko noci. Samo sistemski i planski. Mi ako zelimo stadion onda moramo malo kaskat na terenu, malo se strpit pa na stogodisnjicu juris. Tesko je bas bas na oba polja i finansijski i svakako.
A onda ti isti jebu majke igračima Željezničara, posebno Vedranu koji je naše dijete, proglašavajući ga antitalentom i prodanom dušom i to sve zbog onog levata, ne trenera nego levata, Kostića. Vidjelo se da čovjek pojma nema, al jok, bolje pljuvati Vedrana. Ovaj da je ostao garantujem da ne bi uspjeli da se plasiramo u ligu za prvaka. Isti ti, ne svi, jebu sve Amaru Osimu po spisku, jer mu dijete nije prošlo u Želji, optužujući čovjeka koji nam je donio 5 titula prvaka.

Masa je generalno retardirana. Dokazano.

Ono što je gore od mase jeste kada neko misli da je najpametniji i da sve najbolje zna. Prežvakana tema, da se ne ponavljam.

Ne smiju se, tako lako, tjerati ljudi iz Željezničara, bilo treneri, bilo igrači. Razlog je vrlo prost, jer su navijači kluba i žele mu dobro. Mora neko razumjeti da je bolje u svlačionici imati Hiroša, Midžića, Nedu, Alihodžića nego Halvadžića, Husića, Pozdera i Toskasa. Ovi prvi možda i nemaju kvalitet, ali zato znaju za koga igraju ( karikiram sa imenima, ubaciti ih po volji ) za razliku od ovih plaćenika sa strane koje boli karina što nismo nikoga dobili više od mjesec dana. Ne može ti doći u klub jedan Kostić i sve pretumbati, a da ga niko ne pita, čekaj malo, šta to radiš, što luduješ. Kemo fol talenat, a mi navukli štopera ko da smo Grčka. Ne možeš dovesti Pozdera i Nikolića, ako govoriš da je Mujagić talenat ( ne kažem da jeste, uzimam za primjer ). Pa mi smo dobijali utakmice, Viteza konkretno sa Hirošem u ekipi, a sada ne možemo da ih dobijemo ( a Hiroš višak ). Ne može Kosorić biti kapiten, može pričati ko šta hoće, to je greška. Odnosno može, al se zato dešava šta se dešava.

@Brkooo, nije mahalski mentalitet nego čista logika i iskustvo. Pitari navukli svega u svlačionicu, rezultat NULA ( 0 ). Kupili titulu na silu i raspali se ko Irak. Mi isto uradili i idemo njihovim stopama ( gluho bilo, da se maknem s mjesta ). Moraš imati jezgro ekipe i to jezgro MORA biti Željezničar. Dovođenje Jahića je pametan potez, Bekrić hoće, al ne može, al je barem navijač kluba. Stevanović je pogodak, Lendrić je tu i tamo ( al nisam siguran kakav je u glavi ), ovo ostalo je fula. Mi bi imali bolji rezultat sa Nedom ( kao što smo ga i imali ) i sličnim jer su svoj nedostatak kvaliteta nadoknađivali borbom. Ovi fol imaju kvalitet, al ih boli karina jel gubimo i koji smo na tabeli. Obično je to tako. Imaš jezgro igrača, stručnog štaba, SD-a, imaš cilj i viziju ekipe pa na osnovu toga dovodiš igrače. Igrače koji su uklapaju u sredinu umjesto da prave klanove.

Sve uspjehe smo postizali sa našim trenerima i našim igračima ( Zuban, Gušo, Čiča, Adžem, Jamak, Buki, Alihodžić, Edis, Svraka, Zeba, Bešlija ) koji su bili glavni u ekipi. Čim počneš da izmišljaš toplu vodu, ode sve u ***** krasni.

Il ne pratiš fudbal pa nako lupaš ?

Tek sada vidim poređenje sa Realom :skoljka: Prati stoni tenis, preporuka. Provaljuješ se

cikazubo
Kontakt:

pet sep 09, 2016 12:46 am

Oj kad Nedu spomenete meni se okreće u stomaku, bolje stranca s jednom nogom nego domaćeg klovna, za njeg je Livaja igrač.

1921.ba
Kontakt:

pet sep 09, 2016 12:50 am

slika
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava