Neandertalac je napisao/la:Ne da mi se ponovo sve pisati pa cu kratko i jasno!
Gsn Misimovicu imate moju podrsku jer sam vidio koliko ste uradili za klub i kako ga beskrajno volite kao i svi mi iskreni Zeljovci.
Imate i imat cete!
Gsn Misimovicu, mi smo najveci i najtrofejniji klub u BiH!
Nama je mjesto na vrhu!
Ja ne znam sta uraditi da prebrodimo ovu krizu! Ne znam jer nisam strucan. Ne znam je li treba otpusti trenera ili ne, kazniti igrace ili stimulisati, koja je odluka dobra, bolja, losa, losija.
Mogu vaziti o tome, davati svoje misljenje ali i pored najbolje namjere necu uraditi najbolju stvar.
Ja sam laik!
Ja ne znam a isto tako i vi ne znate.
Vi ste laik!
Pitajte ljude koji znaju bolje od nas, pozovite Zeljovce da pomognu.
Sto godina istorije dalo nam je te ljude, oni su strucni, njima je fudbal Zivot, vole Zelju isto kao i ja vi!
Imamo ljude koji su strucni, edukovani, iskusni!
Oni znaju a ne vi ili ja!
Pozovite ih neka vam pomognu!
Poslusajte ih za dobrobit kluba, neka vam daju smjernice i savjete za sportski dio kluba.
Budite mudri, razumni i ucinite to!
Hvala vam za sve cinite za klub, nemojte se brinuti, hrabro i ponosno cemo zajedno prebroditi ovo!
Braco plave krvi, Zeljo nas treba!
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAS!!!
Kad dodju teski dani
I kada ti loše krene
Digni pogled ka tribini
Ugledas tamo mene
...
Moram te i ja citirati, možda i prvi put na ovom forumu jer ne pamtim stvarno da smo ulazili u neke diskusije, svađe itd.
Do sada sve što si pričao u neku ruku sam i razumio. Željovac si i u to stvarno ne sumnjam, vjerovatno i stariji od mene i znam da našem klubu želiš sve najbolje kao i ja. Međutim, najveći problem je bio što si u nekim situacijama možda bio i "agresivno direktan" što je ustvari dovodilo do svađe sa ostalim članovima ovog foruma. Poštujem, i ja sam za to da se neke stvari kažu onako kako misliš, samo treba malo ton prilagoditi i ostalim članovima ako razumiješ o čemu pričam

. Da se nadovežem na ovo gore, slažem se u potpunosti da se taj sportski segment treba reorganizovati tj. "dati" u ruke nekome ko je u fudbalu ali prije svega da to bude neko ko je Željovac jer iskreno
ibrake u klubu ne bih volio vidjeti na toj poziciji pa makar sve propalo ovako. Da li će to biti Mario Stanić za kojeg bi iskreno volio da se uhvati tog posla, ili neki board ili kako se to već kaže legendi poput Refika, Marija, pa i nekih starijih što da ne npr. nešto kao u Liverpoolu s tim da ne bude baš kao tamo da oni određuju treneru koji će se igrači dovoditi jer ni to baš ne valja.
Uglavnom da se ide u nekom tom pravcu, a vjerujem da i ljudi u klubu na taj način razmišljaju. Niko normalan ne može biti protiv ove uprave, naročito kada pogledamo ove članke koji izviru niotkud gdje nam kojekakvi stručnjaci filozofiraju kako treba voditi klub a isti ti nisu imali muda da kažu riječi na skupštini ili da odu na do uprave i daju svoje prijedloge. Još kao ne dolaze na utakmice jer se njihova ne pika. Smiješna priča iskreno. Ovi ljudi u klubu su veliki Željovci, ljudi koji sigurno sve što rade i na administrativnom i na sportskom polju rade iz ljubavi prema klubu, da se klub izdigne iz sivila i konačno krene naprijed. Da li su se pogubili u svemu tome? Teške riječi iskreno, više bih rekao da im samo treba savjet nekoga "našeg", ko se bavio fudbalom i ko razumije te stvari malo, kao što si i sam to rekao. Svi smo mi ovdje na jednoj strani, na strani Želje i
dok je ovaj upravni odbor i nadzorni odbor na strani Željezničara imat će našu podršku. Nakon svih napada u prošlosti na naš klub, a i današnjih "otvaranja očiju" od strane kvazinovinara oni vjerujem imaju još veću podršku od svih normalnih ljudi da ove stvari koje su pokrenuli u klubu i završe. Zbog Želje, zbog nas, i zbog njih samih. Podršku imaju, sportski segment samo neka malo reorganizuju (dakle nikakve ekstremne rezove praviti, napuštati klub, ljutiti se itd.) i ja vjerujem da će se ovaj klub vratiti tamo gdje mu i jeste mjesto. Na vrhu ove smiješne lige gdje je Željezničar uvijek bio jedna od rijetkih svijetlih tačaka. Toliko od mene i neka nam je sretno. Izvukao se Željo iz većih govana i pošamarao je i veće dušmane od ovih. Premali su oni svi za ovaj veliki klub. Izvinjavam se na dužini posta i pozdrav Neandertalcu! VTŽ