Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Brkoo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 21, 2016 1:45 am

Plava Porodica je napisao/la:Dino Hasanovicu zabij dva autogola da izvucemo bod

Sent from my LG-K350 using Tapatalk
Dobio je pri kraju tekme danas zuti tako da nece igrati protiv nas..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Omar500
Moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Roberto Baggio je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:@Baggio, sve sto sam napisao ima veze zbog mentaliteta ovce koji je generalno protkan kroz ovu drzavu u velikoj vecini. Eto kakve veze ima i Koldzo i drzava i sistem. Nije problem Kostic, on ce se vratiti (ako i ode) u sredjenu drzavu i sistem i nastaviti raditi ono sto radi, mozda uspjesno, mozda i ne, ali u sredjenom sistemu. Mi cemo onda morati "na horuk" traziti rjesenja i instant uspjeh. To nikada nije dobro na duze staze. Zato kazem, podrzite covjeka, sa razlogom to pisem. I to samo zato sto volim Zelju i volim profesionalce u svom poslu. To ne vole oni koji su navikli u ovom sistemu velike pare uzimati, jer profesionalci ovdje ne uspjevaju. Podlozno tlo za ovce i manipulisanje istim.

Njemu zamjeram samo sto je Radinovica zamjenio.. paklen igrac.
"Na horuk" se smijenio Odović. Na duže staze se nije ostavio ni Mulalić. A njih dvojica su imali možda i više razloga da im se vjeruje. To što sad mislim da bi se trebao smijeniti Kostić, nije zato što kontam da je to pravo rješenje, nego mi se, bar večeras, čini da je najmanje loše. I itekako sam svjestan da bi to trebao biti samo početak, a onda sređivati stvari unutar kluba. Svaka čast za stadion, vraćanja dugova, zakonito poslovanje... Na tome se mora dalje raditi, to se ne smije ostaviti nedovršeno, ti ljudi koji su to počeli, trebaju ostati da to i završe, dužni su to prema svima nama. Ali nikakav ni Koldžo, ni SD, ili ne znam ti ni ja šta, nisu nam krivi što smo smijenili Odovića, što nismo vjerovali da Mulalić možda ipak može biti bolji u ovoj sezoni, što smo u prethodna dva roka doveli i otjerali bezbroj igrača, što imamo za nepunu godinu dvije radikalne rekonstrukcije igračkog kadra, a poslije svega se doveli u ovakvu noć. Zato, umjesto ispisnica igračima, trebao bi se možda radikalno rekonstruirati taj dio kluba zadužen za famozni "sportski segment".

A Kostić je za večeras kriv, prvo što se doveo uopće u ovakvu situaciju, da mora pobijediti aktuelnog šampiona, a onda i zato što mu se evo treći put zaredom ponavlja isto: primamo gol, i to je kraj, ostaje samo pitanje koliko ćemo ih još primiti, koji će od igrača pući zbog frustracije, pa dobiti crveni karton. A odigrali smo veoma dobro prvih 45 minuta, s obzirom na protivnika, možda i najbolje otkad je on tu. Ali malo je, brate, malo: šest utakmica, a nijedna nije bila dobra od početka do kraja.

I opet kažem, ako ste u pravu za igrače, da ga miniraju: to dobar trener sebi ne smije dopustiti. I misliš da je neko rješenje da ne dobiju platu zbog ove utakmice? To će popraviti atmosferu u svlačionici? To će popraviti odnose između Kostića i igrača, igrača i navijača, ili Kostića i onih koji su večeras skandirali da ode?

Kop je, po meni, večeras uradio veoma dobru stvar. Sa sjevera je krenulo "skinite dresove", uključio se i dio juga. Šta bi se desilo da je i kop prihvatio to? To bi bilo poniženje ne za igrače, nego za klub. Kop se umjesto toga okrenuo protiv Kostića, jer dovoljno poniženje je ono što smo doživjeli sa ove tri zadnje utakmice. Bojim se da se mora napraviti rez. Opet, nažalost. I priznati greške.
Nece se nista rijesiti ako ode Kostic. Nista apsolutno, bit ce privid prvih nekoliko kola i opet ce ovi pocet srat. Ne znam jeste li gledali danas tekmu, i proslu, i pretproslu. Ne zele da igraju. Vise ja na terminu trcim. Nepostov anje prema navijacima i klubu i tradiciji koju isti ima.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

SIMA_SIMAU
Kontakt:

Jel' istina da Toskas ne moze dobiti radnu dozvolu? Pa koga mi imamo u upravi da ovoliko treba da se izda.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

ž'21
Kontakt:

Minjore je napisao/la:dvije tekme vezano na grbavici odigramo odlicno prvo poluvrijeme, drugo isto ko da se napuse na poluvremenu pa se vrate na tere...
Odlicno protiv Viteza?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Morzhy
Kontakt:

ned avg 21, 2016 1:46 am

Plava Porodica je napisao/la:Fejzic
Memija-Jahic-Kemica-Lazic
-------Bekric----Zeric-----
Miroslav------------------Halvadzic
--------Mujagic-----Dzenis------

Trpaj

Joj strah me Memije, ostalo mjera

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

Gola
Kontakt:

Neka te Milose tek si doso...
U BiH je fudbal igra u kojoj je uvijek Željo šampion.

ellaxaz
Kontakt:

Kostic ce otici tamo odakle je i dosao, a mi cemo ostati tu gdje jesmo i gdje cemo jos dugo biti.
Mahala nikad nece dobiti mahanje.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

storm_raider
Kontakt:

ned avg 21, 2016 1:47 am

Ma nemoguce ovakav gol da smo primilli: https://www.youtube.com/watch?v=Peqk2czl0Fg" target="_blank

Na 1:20..
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned avg 21, 2016 1:48 am

Morzhy je napisao/la:

Trpaj

E ovakve se stvari rade, definitivno. :palacgore: :palacgore:
Ovakav izmiksan sastav protiv Celika. Ali bojim se nista od toga, ne vjerujem da Kostic ima petlje za to. A mora je imati, inace ovo ode u tri lijepe...

Praise the sun \[T]/

storm_raider
Kontakt:

ned avg 21, 2016 1:49 am

Roberto Baggio je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:@Baggio, sve sto sam napisao ima veze zbog mentaliteta ovce koji je generalno protkan kroz ovu drzavu u velikoj vecini. Eto kakve veze ima i Koldzo i drzava i sistem. Nije problem Kostic, on ce se vratiti (ako i ode) u sredjenu drzavu i sistem i nastaviti raditi ono sto radi, mozda uspjesno, mozda i ne, ali u sredjenom sistemu. Mi cemo onda morati "na horuk" traziti rjesenja i instant uspjeh. To nikada nije dobro na duze staze. Zato kazem, podrzite covjeka, sa razlogom to pisem. I to samo zato sto volim Zelju i volim profesionalce u svom poslu. To ne vole oni koji su navikli u ovom sistemu velike pare uzimati, jer profesionalci ovdje ne uspjevaju. Podlozno tlo za ovce i manipulisanje istim.

Njemu zamjeram samo sto je Radinovica zamjenio.. paklen igrac.
"Na horuk" se smijenio Odović. Na duže staze se nije ostavio ni Mulalić. A njih dvojica su imali možda i više razloga da im se vjeruje. To što sad mislim da bi se trebao smijeniti Kostić, nije zato što kontam da je to pravo rješenje, nego mi se, bar večeras, čini da je najmanje loše. I itekako sam svjestan da bi to trebao biti samo početak, a onda sređivati stvari unutar kluba. Svaka čast za stadion, vraćanja dugova, zakonito poslovanje... Na tome se mora dalje raditi, to se ne smije ostaviti nedovršeno, ti ljudi koji su to počeli, trebaju ostati da to i završe, dužni su to prema svima nama. Ali nikakav ni Koldžo, ni SD, ili ne znam ti ni ja šta, nisu nam krivi što smo smijenili Odovića, što nismo vjerovali da Mulalić možda ipak može biti bolji u ovoj sezoni, što smo u prethodna dva roka doveli i otjerali bezbroj igrača, što imamo za nepunu godinu dvije radikalne rekonstrukcije igračkog kadra, a poslije svega se doveli u ovakvu noć. Zato, umjesto ispisnica igračima, trebao bi se možda radikalno rekonstruirati taj dio kluba zadužen za famozni "sportski segment".

A Kostić je za večeras kriv, prvo što se doveo uopće u ovakvu situaciju, da mora pobijediti aktuelnog šampiona, a onda i zato što mu se evo treći put zaredom ponavlja isto: primamo gol, i to je kraj, ostaje samo pitanje koliko ćemo ih još primiti, koji će od igrača pući zbog frustracije, pa dobiti crveni karton. A odigrali smo veoma dobro prvih 45 minuta, s obzirom na protivnika, možda i najbolje otkad je on tu. Ali malo je, brate, malo: šest utakmica, a nijedna nije bila dobra od početka do kraja.

I opet kažem, ako ste u pravu za igrače, da ga miniraju: to dobar trener sebi ne smije dopustiti. I misliš da je neko rješenje da ne dobiju platu zbog ove utakmice? To će popraviti atmosferu u svlačionici? To će popraviti odnose između Kostića i igrača, igrača i navijača, ili Kostića i onih koji su večeras skandirali da ode?

Kop je, po meni, večeras uradio veoma dobru stvar. Sa sjevera je krenulo "skinite dresove", uključio se i dio juga. Šta bi se desilo da je i kop prihvatio to? To bi bilo poniženje ne za igrače, nego za klub. Kop se umjesto toga okrenuo protiv Kostića, jer dovoljno poniženje je ono što smo doživjeli sa ove tri zadnje utakmice. Bojim se da se mora napraviti rez. Opet, nažalost. I priznati greške.
A ja apsolutno drugacije misljenje imam, koje sam i obrazlozio. Ovi igraci, pojedini, su bilii tu i za vrijeme Odovica, Capljica i Mulalica. Tu treba traziti probleme i krivce otklanjati. To je jedino rjesenje. Uraditi Kosticu isto sto je uradjeno Odi, Capljicu i Edisu je najgora opcija.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Brkoo
Kontakt:

ned avg 21, 2016 1:49 am

Spominje se povratak Ode ovdje na forumu, interesantno a istom tom Odovicu navijaci skandirali da ide nakon katastrofalnog ulaska u sezonu, covjeka nazivali ziherasem, govorili mu da nema muda i sad bi ga opet voljeli vidjeti na klupi. Vjerovatno bi opet na pocetku napravio nesto i onda kad je najvaznije pokazao zasto nikada nije napravio bolju trenersku karijeru..
Zadnja izmjena: Brkoo, dana/u ned avg 21, 2016 1:50 am, ukupno mijenjano 1 put.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Plava Porodica
Kontakt:

ned avg 21, 2016 1:50 am

Morzhy je napisao/la:

Trpaj

I ja to kontam za Memiju.
Ali nemam vise rjesenja pisaj ga :mrgreen:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Morzhy
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

ned avg 21, 2016 1:50 am

Omar500 je napisao/la:
Morzhy je napisao/la:

Trpaj

E ovakve se stvari rade, definitivno. :palacgore: :palacgore:
Ovakav izmiksan sastav protiv Celika. Ali bojim se nista od toga, ne vjerujem da Kostic ima petlje za to. A mora je imati, inace ovo ode u tri lijepe...
Generalno postoji manjak muda u Dolini ćupova...i u Upravi u u SŠ...jbg

Grbavica
Kontakt:

ned avg 21, 2016 1:51 am

SIMA_SIMAU je napisao/la:Jel' istina da Toskas ne moze dobiti radnu dozvolu? Pa koga mi imamo u upravi da ovoliko treba da se izda.
Na klupi čovjek bio skoro sve utakmice do sad... Nemojte pretjerivati sa glupostima.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Plava Porodica
Kontakt:

ned avg 21, 2016 1:52 am

Kosticu izvedi ovaj sastav da pokazu zvjezdicama kako se bori za klub ako nista.
A evo kur.ac mi sijecite ako bi ovako lose odigrali..

Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned avg 21, 2016 1:54 am

Plava Porodica je napisao/la:Kosticu izvedi ovaj sastav da pokazu zvjezdicama kako se bori za klub ako nista.

Naravno da ne bi.
I sad ce me neki strucnjak napasti i reci gdje ces ovaj sastav, Halvadzic pojma nema, bla bla... -.-
Ali nista od ovoga, mozemo se samo nadati. Ja bi prvi izveo ovaj sastav, sigurno bi momci dali sve od sebe, i uz igrace kao sto su Jahic, Bekric i Stevanovic bi super igrali momci. Ovi ako izadju od danas, bit ce gore katastrofa. I ja, Ugljesu da ne zaboravim, on je super bio.

Praise the sun \[T]/

Roberto Baggio
Kontakt:

ned avg 21, 2016 1:55 am

Omar500 je napisao/la:Nece se nista rijesiti ako ode Kostic. Nista apsolutno, bit ce privid prvih nekoliko kola i opet ce ovi pocet srat. Ne znam jeste li gledali danas tekmu, i proslu, i pretproslu. Ne zele da igraju. Vise ja na terminu trcim. Nepostov anje prema navijacima i klubu i tradiciji koju isti ima.
Samo odlaskom Kostića, neće ništa. Priznanjem grešaka, za period od smjene Odovića pa do večeras, pa pokušajem da se to ispravi, možda i hoće. Do primljenog gola igrali smo veoma dobro. I onda amaterski potez Kjosevskog, i sve se raspade. Za neke ovdje na forumu je to dokaz da Kjosevski sabotira Kostića, pošto su čuli od nekih jarana šta, kao, ovaj priča o Kostiću. Međutim, sve što se desilo poslije tog gola, za mene je dokaz da Kostić skroz gubi konce: od suludih izmjena (bukvalno smo završili utakmicu bez desnog beka), preko potpunog raspada igre, do skandiranja protiv Kostića.
FK Željezničar 1921

rodrigo87
Kontakt:

ned avg 21, 2016 1:56 am

Ne moze mi slagati 5 razlicitih ljudi da prica protiv Kostica ;)

w0st
Kontakt:

ned avg 21, 2016 1:57 am

Jedino dobro u ovom zlu sto ima raje na ovom forumu :D

Plava Porodica
Kontakt:

ned avg 21, 2016 1:58 am

Omar500 je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:Kosticu izvedi ovaj sastav da pokazu zvjezdicama kako se bori za klub ako nista.

Naravno da ne bi.
I sad ce me neki strucnjak napasti i reci gdje ces ovaj sastav, Halvadzic pojma nema, bla bla... -.-
Ali nista od ovoga, mozemo se samo nadati. Ja bi prvi izveo ovaj sastav, sigurno bi momci dali sve od sebe, i uz igrace kao sto su Jahic, Bekric i Stevanovic bi super igrali momci. Ovi ako izadju od danas, bit ce gore katastrofa. I ja, Ugljesu da ne zaboravim, on je super bio.
Ako su oni strucnjaci, pa mogu i ja biti.
Jedina dobitna kombinacija za Celik je ova.
Da se da vise prostora igracima koji ne igraju, koji znaju se profesionalno odnositi prema klubu, te onima koji znaju sta znaci ovaj grb.
Oni bi pojeli teren,i sigurno uzeli nikad losijeg Celika.
Usput odmoris ove nase zvjezdice, da se dohafizaju, jer bi pod nenormalnim pritiskom igrali tamo,a rezultat toga moze biti samo poraz.
Kosticu ponavljam,jos jednom razmisli ko ce na teren istrcati.

Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava