storm_raider je napisao/la:@Baggio, sve sto sam napisao ima veze zbog mentaliteta ovce koji je generalno protkan kroz ovu drzavu u velikoj vecini. Eto kakve veze ima i Koldzo i drzava i sistem. Nije problem Kostic, on ce se vratiti (ako i ode) u sredjenu drzavu i sistem i nastaviti raditi ono sto radi, mozda uspjesno, mozda i ne, ali u sredjenom sistemu. Mi cemo onda morati "na horuk" traziti rjesenja i instant uspjeh. To nikada nije dobro na duze staze. Zato kazem, podrzite covjeka, sa razlogom to pisem. I to samo zato sto volim Zelju i volim profesionalce u svom poslu. To ne vole oni koji su navikli u ovom sistemu velike pare uzimati, jer profesionalci ovdje ne uspjevaju. Podlozno tlo za ovce i manipulisanje istim.
Njemu zamjeram samo sto je Radinovica zamjenio.. paklen igrac.
"Na horuk" se smijenio Odović. Na duže staze se nije ostavio ni Mulalić. A njih dvojica su imali možda i više razloga da im se vjeruje. To što sad mislim da bi se trebao smijeniti Kostić, nije zato što kontam da je to pravo rješenje, nego mi se, bar večeras, čini da je najmanje loše. I itekako sam svjestan da bi to trebao biti samo početak, a onda sređivati stvari unutar kluba. Svaka čast za stadion, vraćanja dugova, zakonito poslovanje... Na tome se mora dalje raditi, to se ne smije ostaviti nedovršeno, ti ljudi koji su to počeli, trebaju ostati da to i završe, dužni su to prema svima nama. Ali nikakav ni Koldžo, ni SD, ili ne znam ti ni ja šta, nisu nam krivi što smo smijenili Odovića, što nismo vjerovali da Mulalić možda ipak može biti bolji u ovoj sezoni, što smo u prethodna dva roka doveli i otjerali bezbroj igrača, što imamo za nepunu godinu dvije radikalne rekonstrukcije igračkog kadra, a poslije svega se doveli u ovakvu noć. Zato, umjesto ispisnica igračima, trebao bi se možda radikalno rekonstruirati taj dio kluba zadužen za famozni "sportski segment".
A Kostić je za večeras kriv, prvo što se doveo uopće u ovakvu situaciju, da mora pobijediti aktuelnog šampiona, a onda i zato što mu se evo treći put zaredom ponavlja isto: primamo gol, i to je kraj, ostaje samo pitanje koliko ćemo ih još primiti, koji će od igrača pući zbog frustracije, pa dobiti crveni karton. A odigrali smo veoma dobro prvih 45 minuta, s obzirom na protivnika, možda i najbolje otkad je on tu. Ali malo je, brate, malo: šest utakmica, a nijedna nije bila dobra od početka do kraja.
I opet kažem, ako ste u pravu za igrače, da ga miniraju: to dobar trener sebi ne smije dopustiti. I misliš da je neko rješenje da ne dobiju platu zbog ove utakmice? To će popraviti atmosferu u svlačionici? To će popraviti odnose između Kostića i igrača, igrača i navijača, ili Kostića i onih koji su večeras skandirali da ode?
Kop je, po meni, večeras uradio veoma dobru stvar. Sa sjevera je krenulo "skinite dresove", uključio se i dio juga. Šta bi se desilo da je i kop prihvatio to? To bi bilo poniženje ne za igrače, nego za klub. Kop se umjesto toga okrenuo protiv Kostića, jer dovoljno poniženje je ono što smo doživjeli sa ove tri zadnje utakmice. Bojim se da se mora napraviti rez. Opet, nažalost. I priznati greške.