Hurmasica je napisao/la:Ja ljudi moji moram malo dušu olakšati, Storme, Lars i ostali moderatori oprostite na dužini posta ali moram se ispucati.
Teško je uvijek kada izgubiš, a pogotovo ovako bez ispaljenog metka, bez energije, volje, želje na terenu nešto da uradiš za taj klub u kojem igraš i pred čijim navijačima nastupaš. Teren! Napisao sam ranije kako ja ove igrače ne razumijem. Odigraš tako kako odigraš u Tuzli, imaš utakmicu odmah za 4 dana na svom stadionu, pred svojim navijačima, idealno mjesto da se iskupiš za sve zar ne? Očigledno je u njihovim glavama bilo nešto drugo jer lopta sigurno nije. Kostiću mogu samo zamjeriti jednu stvar a to je što ih nije u pm poslao na poluvremenu i napravio jedno 9 izmjena na terenu (znam, nije moguće ali do toga je došlo). Evo sjedim ko kreten najveći, nešto razmišljam i opet ne mogu da shvatim da igrači mogu onako izaći bez predstave o tome gdje su izašli i čije boje brane.
Milion nerezonskih poteza, ispadanja, pogrešnih dodavanja, apsolutna nezainteresovanost da se nešto uradi od golmana pa nadalje u svim linijama. Tu Kostić sigurno nije kriv. Ne sviđa ti se neka odluka trenera? Ne voliš ga? Nije ni mjesto, ni način to da pokazuješ na terenu i to na našoj Grbavici. Pljuješ tako po nama navijačima, pljuješ po grbu kluba koji nosiš, pljuješ na historiju svega toga, a na kraju bolan pljuješ i na hljeb koji jedeš. Željo će ostati i poslije igrača x, ali šta će on poslije, sa tom mrljom na karijeri, da je nekoga zajebao, bojkotovao i sl.? Duplo ništa. Nikada mi to neće biti jasno. Hej oni nezadovoljni, pa kada čujem to jebote imam osjećaj da ih trener u najmanju ruku kaišem na treningu udara kada pogriješe u dodavanju a ne da imaju treninge kao i sve druge ekipe u svijetu.
Nije ljudi moji problem u sistemu 4-4-2, 4-5-1, 4-3-3, jer ti se ako ti imaš igrače sa nekim problemom u glavi sve svodi na isti klinac prije ili kasnije. Protiv Širokog Brijega ekipa u toj istoj formaciji odigra odlično, protiv Viteza podbaci ali u kompletu, u svim linijama. Čudno malo zar ne?
Mijenjanje trenera nije rješenje, vrtiš se u krug tako i opet ćeš u x mjesecu doći opet na isto. Rješenje može biti samo izbacivanje sistema mahale iz igrača, tj. sistema 'ta će on vidi mu glave, vidi mu čunjeva, vidi mu taktike. Ovaj dres će nositi samo oni koji poštuju prije svega klub za koji nastupaju i historiju tog kluba. Kome se ne sviđa trener, neka odjebe u skokovima što se mene tiče ili neka ako već glumi igračinu lijepo to riješi na treningu ili na razgovoru sa trenerom i stručnim štabom. Kostića sam vidio par puta onako izbliza i nisam baš primijetio da je čovjek takva babaroga da mu igrači ne mogu prići i popričati sa njim, naprotiv.
Što se tiče nekih poteza na terenu, pojedinih igrača to stvarno mislim da nema više smisla komentarisati. Agresivnost se ispoljava na terenu tako što nabiješ protivnika sa 5-0 i završiš priču a ne tako što ćeš iz vlastite nemoći udariti igrača protivničke ekipe ni krivog ni dužnog u glavu te tako i ekipu ostaviti na cjedilu. Preko toga niko normalan ne može preći. To može proći u Vrbanjuši ali FK Željezničar ne može i neće nadam se.
Poruka igračima, onako od srca i iz dobre namjere jer ja nikakve druge i nemam prema Želji. Trznite se, vratite se u realnost i dobro skontajte u kakav ste klub došli, koliki je ustvari taj klub u koji ste došli. Kada shvatite da u ovoj državi većeg kluba nema i da se sa njegovom tradicijom i historijom ne igra, onda ćete shvatiti ustvari i kako se vaša bezvoljnost i nekakvo nezadovoljstvo (tačno ne vjerujem šta pišem) uopšte neće uzimati kao alibi za vaše igre koje pružate u Željezničaru. Čast pojedincima naravno, a posebno
Miroslavu Stevanoviću. Njega bih iz svega ovoga izdvojio, i mogu samo reći neka te sreća prati kroz cijelu karijeru. Zaslužio si to u svakom pogledu momčino. Naravno ima tu još igrača poput Mire ali on je fakat jedinstven po tom pitanju.
Poruka Kostiću, ukoliko zaista ima nekih problema u svlačionici i ukoliko stvarno neki igrači nisu zadovoljni tretmanom koji imaju, reci brate, reci i ne žali jer očigledno i oni ne žale tebe. Bezobrazluk se liječi bezobrazlukom, manguplukom a ja vjerujem da si ti takav. Ukoliko u drugu ruku, nema problema, otkrij onda šta ne štima sa ekipom i pokušaj to promijeniti. Rad, rad, i samo rad.
Na jednu stvar bih se još osvrnuo nakon ove utakmice, to je publika. Bio sam na sjevernoj tribini i po prvi put u životu poželio da izađem sa iste nakon 10 minuta. Frustracije, psovke koje nosite od kuće molim vas i ostavite tamo jer meni više ne pada na pamet da slušam isfrustrirane primitivce sa 2 zuba u glavi i 10 grama mozga kako mi filozofiraju o taktici, igračima, platama, o tome ko treba biti kapiten, ko treba igrati desno, ko lijevo, ko je trebao na klupi ostati. Nabijem onako i vas i vaše mišljenje na onu stvar. Primitivci, jadovi, neiživljeni, isfrustrirani stvorovi, daleko vam kuća od Grbavice bila i dabogda više nikad na istu ne kročili. Normalne raje će hvala Bogu uvijek biti ali se oni nažalost gube u valu primitivizma koji dominira tribinama.
Poraza je bilo i biće, ali pristup koji pojedinci pokazuju se apsolutno mora promijeniti! To bi bilo to za večeras, odmoriću od foruma naredna 2,3 dana. Obaveza ionako imam preko glave tako da nešto moram nakratko i bataliti. Čujemo se za 2,3 dana, protiv Zrinjskog podrška i samo podrška, riješit će se ovo sve.
Željezničar iznad svega!