Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Dr. Adzem
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri avg 10, 2016 10:39 pm

LARS1921 je napisao/la:Možeš ti ako hoćeš odmah sve igrače Olimpica, kakvi ugovori kod njih
Lelica ako može sutra ga dovest odmah
Cuva Bog Zelju svog!

exdomorocki
Kontakt:

sri avg 10, 2016 10:41 pm

bablaz je napisao/la:Idemo dalje. Ocekujem 27 bodova u sljedecih 9 utakmica. Ozbiljan sam. Imamo problem sa lijevom stranom i evidentno napadacima. Mislim u igri da me neko pogresno ne shvati. Sloboda je dobro popunjena na svim pozicijama. I konkurenti su nam za ligu 6. Danas smo slabo trcali, Ocajna je bila lijeva strana i napadaci.. idemo dalje. ..
Fulio si temu,ispod su poganceri prijatelju :arrow:
> JA IMAM JEDNOG BOGA A NA KLUPI SINA NJEGOVOGA <

Dr. Adzem
Kontakt:

sri avg 10, 2016 10:42 pm

Sta je ono delije nas prozivaju
Cuva Bog Zelju svog!

Plavi orkestar
Kontakt:

Omar500 je napisao/la:
Plavi orkestar je napisao/la:Ja napisah poslije Sirokog na racun naše igre koju su mnogi nazvali fantasticnom:..ništa spektakularno...i da ce nam iole bolja ekipa napraviti problem sa ovakvom igrom...a da cemo poslije Slobode vidjeti gdje smo i koliko mozemo.Nisam ocekivao ovakav ishod danas jer sam ih gledao protiv Sirokog i Viteza i po meni nisu pokazali da nas danas mogu ovako uzeti i ostaviti bez šuta u okvir gola.Pa šta bi Kostic da je imao igrace Olimpika i Viteza danas uradio?Primio 7 komada?Mislim da godinama kuburimo sa strucnim štabom i da i danas imamo taj problem.Drugi problem su igraci.Da iko od njih srcem voli Zelju nebi se desilo da za 90 minuta ne odšutaš loptu prema golu.Sramotno.Neki spominju posjete na Grbavici u kontestu slijedece utakmice sa Vitezom i vec kritikuju unaprijed smanjenu posjetu i ko znam ja nas...samo cu reci da je u sezoni 77-78 kada smo bili drugoligaš Grbavica bila puna.Zašto?Zato što su raja imala šta i koga vidjeti.Nije do navijaca.Do igraca je.Ove danas samo visina transfera interesuje i ništa drugo.Nekad su naše legende igrale srcem i dušom za našeg Zelju,bilo je i kod njih poraza ali nikad bez ispaljenog metka.
Pretjerujes sada. Sloboda igra sa 120% zelje, ginu protiv nas i Sarajeva. Valjda bi to trebao znati. Pa sta smo istom tom Olimpicu uradili, i to u gostima?
A to sto za igrace kazes, jbg, donekle je tacno, ali Mico, Blagoje, Dzenis, Lendric, ginuli su svi redom danas. Mora i trener malo postaviti igru i taktiku da bi doslo do izrazaja. A i tadasnja generacija sto je igrala u drugoj ligi, pa bila je veoma veoma kvalitetna. Zaredaj 5-6 godina zadnjih, da smo zadrzali sve najbolje igrace i skontaj koja bi to ekipica bila. Malo su bila drugacija vremena, a i sada je jos vrijeme modernog fudbala...
Ali definitivno ima igraca koju daju maksimum za nas dres. Igra je sad drugo. Nije danas nista stimalo, a zna se zasto, zbog sredine terena. Ne moze se jednostavno staviti Beganovic lijevo, a od Bekrica ima puno boljih rjesenja za najteze gostovanje u ligi. Mora se igrati malo defanzivno.
A apsolutno nisam za ponovno prizivanje 4-5-1 formacije, jer s Mulalicem isto nismo imali sredinu. Bitno je koga stavis u 4-4-2 i sta od njih trazis. Ne mozemo isto igrati protiv Slobode u gostima i npr protiv Sirokog kuci. A Siroki, osim sto je druga tipa ekipa, je i slabiji od Slobode.

Uglavnom, nista jos ne mozemo zakljuciti, trebamo vidjeti sta ce Kostic uraditi u sljedecim utakmicama i hoce li izvuci pouku ili ce i dalje biti tvrdoglav...

Pa jbt, podere nas proslu sezonu Sloboda, i nas i kone, i dodje im Siroki kuci i siluje ih bukvlano. Zato sto protiv ekipa iz Sarajeva igraju, ginu, jer im je to najveci uspjeh. A jos Husref ima kompleks, pa zabaci u petu brzinu..Zato se moras znati postaviti protiv takvih
Sto bi nas trebalo interesovati sa koliko postotaka igra neko protiv nas?Svi koji igraju i sjede u Zelji su debelo placeni i znaju šta se od njih ocekuje.Tu formaciju za koju si ti a koju Kostic pokušava da igra sad kod nas izgleda kao da kucu pokušavaš da napraviš bez temelja.On je gura i onda bi on trebao znati koji i kakvi vezni igraci toj formaciji mogu odgovoriti.Kao navijaca i nekoga ko zivi za i uz Zelju cjelu zivot mene formacija uopšte ne interesuje,interesuje me rezultat,igra i ponašanje igraca na terenu.Od veceras me još interesuje zašto je uopšte ovoliki broj veznih igraca doveden a mi igramo bez vezne linije.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

sajo10
Kontakt:

Jaozinho22 je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:Treba ovog Kobiljara ili Lelica nafatat kako

Sent from my LG-K350 using Tapatalk
Bas to hoću reći i treba ih pratit kroz sezonu. Dva mlada igrača s niskim tezistem okretna brza i solidni tehničari.
Lelic je nekada puno obecavao. A i dalje je vrlo mlad. Prosao Dinamovu skolu fudbala i momak me je do sada impresionirao. Takodjer bio clan U16 i U19 reprezentacije. Drago mi je da nisam jedini kojem je Sanjin zapao za oko. Definitivno igrac na kojeg treba obratiti paznju.. Moze Olimpicu biti novi Duljevic. :) Medjutim i dalje imam nadu u Mirzu i da ce napokon pokazati koliko vrijedi. A tu je i Lazic.

Samo dosta mi je vise 10ak novi igraca svakog prelaznog roka. Nadam se da ce se u buduce transfer politika drasticno promjeniti.. Nije ni cudo sto 2 godine nemamo fudbalske igre. Pa kako ces je imati kad si promjenio nekolika trenera i dvadesetak-trideset igraca u tom periodu. Pa nije humano ocekivati nesto specijalno. Zato i nemam neka prevelika ocekivanja na igru na pocetku prvenstva. Ali zelim da vidim promjene u prvoj postavi na sljedecoj utakmici. Mozda Toskas od pocetka? Mirza definitvno ako je spreman. Secerovic i Ugi... Pozder? Imam posirok roster, samo je vrijeme potrebno da sve dodje na svoje... Valjda ce doci..

Plava Porodica
Kontakt:

sri avg 10, 2016 10:43 pm

Zoki lafe budi miran u nedjelju ljubi te brat.
Po mogucnosti autogol daj.

Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

sajo10
Kontakt:

sri avg 10, 2016 10:45 pm

Nedaj se Siroki! :D haha, da barem ostanemo u top tri :D

krajisnik87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri avg 10, 2016 10:45 pm

Dr. Kostic je napisao/la:Sta je ono delije nas prozivaju
O cemu ti ???
ŽELJEZNIČAR ÜBER ALLES !

zeka_tm87
Kontakt:

sri avg 10, 2016 10:48 pm

LARS1921 je napisao/la:Reko Miske ispunjava želje danas :ganja: Uskoro Lamah na Grbavici
zajebancija ili ???

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri avg 10, 2016 10:49 pm

Plavi orkestar je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:
Plavi orkestar je napisao/la:Ja napisah poslije Sirokog na racun naše igre koju su mnogi nazvali fantasticnom:..ništa spektakularno...i da ce nam iole bolja ekipa napraviti problem sa ovakvom igrom...a da cemo poslije Slobode vidjeti gdje smo i koliko mozemo.Nisam ocekivao ovakav ishod danas jer sam ih gledao protiv Sirokog i Viteza i po meni nisu pokazali da nas danas mogu ovako uzeti i ostaviti bez šuta u okvir gola.Pa šta bi Kostic da je imao igrace Olimpika i Viteza danas uradio?Primio 7 komada?Mislim da godinama kuburimo sa strucnim štabom i da i danas imamo taj problem.Drugi problem su igraci.Da iko od njih srcem voli Zelju nebi se desilo da za 90 minuta ne odšutaš loptu prema golu.Sramotno.Neki spominju posjete na Grbavici u kontestu slijedece utakmice sa Vitezom i vec kritikuju unaprijed smanjenu posjetu i ko znam ja nas...samo cu reci da je u sezoni 77-78 kada smo bili drugoligaš Grbavica bila puna.Zašto?Zato što su raja imala šta i koga vidjeti.Nije do navijaca.Do igraca je.Ove danas samo visina transfera interesuje i ništa drugo.Nekad su naše legende igrale srcem i dušom za našeg Zelju,bilo je i kod njih poraza ali nikad bez ispaljenog metka.
Pretjerujes sada. Sloboda igra sa 120% zelje, ginu protiv nas i Sarajeva. Valjda bi to trebao znati. Pa sta smo istom tom Olimpicu uradili, i to u gostima?
A to sto za igrace kazes, jbg, donekle je tacno, ali Mico, Blagoje, Dzenis, Lendric, ginuli su svi redom danas. Mora i trener malo postaviti igru i taktiku da bi doslo do izrazaja. A i tadasnja generacija sto je igrala u drugoj ligi, pa bila je veoma veoma kvalitetna. Zaredaj 5-6 godina zadnjih, da smo zadrzali sve najbolje igrace i skontaj koja bi to ekipica bila. Malo su bila drugacija vremena, a i sada je jos vrijeme modernog fudbala...
Ali definitivno ima igraca koju daju maksimum za nas dres. Igra je sad drugo. Nije danas nista stimalo, a zna se zasto, zbog sredine terena. Ne moze se jednostavno staviti Beganovic lijevo, a od Bekrica ima puno boljih rjesenja za najteze gostovanje u ligi. Mora se igrati malo defanzivno.
A apsolutno nisam za ponovno prizivanje 4-5-1 formacije, jer s Mulalicem isto nismo imali sredinu. Bitno je koga stavis u 4-4-2 i sta od njih trazis. Ne mozemo isto igrati protiv Slobode u gostima i npr protiv Sirokog kuci. A Siroki, osim sto je druga tipa ekipa, je i slabiji od Slobode.

Uglavnom, nista jos ne mozemo zakljuciti, trebamo vidjeti sta ce Kostic uraditi u sljedecim utakmicama i hoce li izvuci pouku ili ce i dalje biti tvrdoglav...

Pa jbt, podere nas proslu sezonu Sloboda, i nas i kone, i dodje im Siroki kuci i siluje ih bukvlano. Zato sto protiv ekipa iz Sarajeva igraju, ginu, jer im je to najveci uspjeh. A jos Husref ima kompleks, pa zabaci u petu brzinu..Zato se moras znati postaviti protiv takvih
Sto bi nas trebalo interesovati sa koliko postotaka igra neko protiv nas?Svi koji igraju i sjede u Zelji su debelo placeni i znaju šta se od njih ocekuje.Tu formaciju za koju si ti a koju Kostic pokušava da igra sad kod nas izgleda kao da kucu pokušavaš da napraviš bez temelja.On je gura i onda bi on trebao znati koji i kakvi vezni igraci toj formaciji mogu odgovoriti.Kao navijaca i nekoga ko zivi za i uz Zelju cjelu zivot mene formacija uopšte ne interesuje,interesuje me rezultat,igra i ponašanje igraca na terenu.Od veceras me još interesuje zašto je uopšte ovoliki broj veznih igraca doveden a mi igramo bez vezne linije.
Samo kazem da ne mozes porediti utakmicu Slobode protiv Olimpica ili npr protiv nas...
A slazem se, veznog reda nije bilo, i rekao sam zasto. Trebao se neutralizirati njihov vezni red, to se nije uradilo i desilo se sta se desilo. Stevanovic, Ugljesa, Secer i Blagoje i utakmica bi isla definitivno drugim toko. Ali gotovo je sad jbg, vidjet cemo da li ce Kostic izvuci pouku iz ovoga. Ponavljam opet, najteze gostovanje u sezoni, ali mi je mucno gledati da nas cetvrti put zaredom ubijaju igrom i da meda ne mozemo.

A ja sam uvijek za dovodjenje mladjih igraca, tako da ako Lelic i Kobiljar budu dobro igrali, obavezno ih dovesti. Koliko smo mi samo igraca propustili zadnjih par godina.
Ali, opet i nisam za dovodjenje mladjih ako ce im poziciju uzimati igrac koji je napadac, kao sto se Beganovic stavlja gdje mu nije mjesto. Halvadzic ako nesto i zna, nema kada pokazati.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

rodrigo87
Kontakt:

sri avg 10, 2016 10:49 pm

Tek sad stigoh kuci. Tuzan, ali ponosan. Malo razocaran, ali navikao sam. Volim te Zeljo!

addyno1
Kontakt:

sri avg 10, 2016 10:50 pm

Omar500 je napisao/la:

Omaree,

formaciju koju pravis, pravis je prema igracima koje imas. za 442 nemas jakog lijevog beka, dobro lijevo krilo i trebaju ti dva beton vezna igraca. Kod 442 formacije gubis posjed lopte sto smo mi i dokazali u ova 4 kola. Samo protiv Olimpika smo imali posjed 52%, a ove ostale 3 nismo imali posjed.
Za mene je bolja formacija 4-3-3 gdje bi imali 3 dobra veeznjaka (blagoje, secer i ugljesa), a gore sa mirom, lendricem i tim lazicem ili pozderom, bekovi husic i memija jer su brzi od sinise i bevaba da mogu igrati i prema naprijed i vracati se brzo

shzna
Kontakt:

krajisnik87 je napisao/la:
O cemu ti ???
Sa Sarajevom, Zrinjskim, Željom, Hajdukom, Rijekom bla bla bla... Samo u Super Ligi Srbije. Do tad sportski pozdrav
1987

zeka_tm87
Kontakt:

krajisnik87 je napisao/la:
O cemu ti ???
"Sa Hajdukom, Rijekom, Zrinjskim, Sarajevom i Željom, Osijekom, Vardarom, Budućnošću, Skadrom… samo u Super ligi Srbije. Do tada sportski pozdrav", poručile su Delije parolom na Sjeveru.

Tm Olovo-Ljubljana
Kontakt:

Danas pobjegao sa posla da gledam,dodjem nadjem stream,2500k posjetilaca...stopa cijelo vrijeme :( Nanerviran nikakav,vidim nase ne pustaju na tribinu,ljudi kisnu,poludim..neki osjecaj mi govori na poluvremenu zabiti cemo ga,ali nazalost i jos ne mogu da donesem sud o danasnjoj igri,bili smo tanki,jedino mi ta rijec naumpada da opisem onu situaciju..Ne znam sta je razlog danas nismo bili na nivou,nismo imali ni glavu ni rep.Ali obavezno dobiti Vitez bar 2 razlike da se dobije na samopouzdanju.NAPRIJED ZELJO LJUBAVI MOJA p.s iako si kriv ti,sto nikakav sam danas ja!

storm_raider
Kontakt:

rodrigo87 je napisao/la:Tek sad stigoh kuci. Tuzan, ali ponosan. Malo razocaran, ali navikao sam. Volim te Zeljo!
Napisi malo duzi post molim te.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Plava Porodica
Kontakt:

sri avg 10, 2016 10:52 pm

Omar500 je napisao/la:
Jaozinho22 je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:Treba ovog Kobiljara ili Lelica nafatat kako

Bas to hoću reći i treba ih pratit kroz sezonu. Dva mlada igrača s niskim tezistem okretna brza i solidni tehničari.
I jos igraju na pozicijama gdje nam trebaju igraci. Imaju ugovore do kraja godine, ako budu nastavili s dobrim igrama, ugrabit ih ako je ikako moguce.
Ma ja sam ih upratio ovih par tekmi ,obojica ce biti pravi igraci.
Olaksavajuca cinjenica je to sto Olimpik ce tesko i do polusezone ostati "ziv" pa ih klepit sto prije.
Jedan je desno krilo, uz kvalitetan rad kroz godinu dana imamo pravog igraca,mislim na Kobiljara, a drugi je lijevo krilo i vjerujem da bi sada u ovakvoj teskoj situaciji bas na toj poziciji zacementirao sebi prvih 11.

Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

storm_raider
Kontakt:

sri avg 10, 2016 10:53 pm

Pa ne daj Boze da je Lelic fulio pred punim sjeverom ono sto je fulio danas...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

LARSSON
Kontakt:

sri avg 10, 2016 10:53 pm

zeka_tm87 je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:Reko Miske ispunjava želje danas :ganja: Uskoro Lamah na Grbavici
zajebancija ili ???
Naravno, miniram sam sebi temu :shisha:

Jesi rahljav menalo

Okolele
Kontakt:

sri avg 10, 2016 10:54 pm

Gdje ste skepticari moze li se pesimizirati..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.

Prijava