sri avg 10, 2016 2:38 pm
Donekle smo skinuli bodovni pritisak proslom utakmicom i pobjedom protiv Sirokog. Da smo u toj utakmici napravili kiks, ova bi se utakmica smatrala bodovnim imperativom. Mislim da je sada i u glavama nasih igraca mnogo lakse, sto bi ako se tice profesionalizma, trebala biti olaksavajuca okolnost po nas tim.
Imamo prilicno sirok kadar, sa dosta opcija, igraci su fizicki spremni, mislim da su dosta dobili na samopouzdanju, sto je na pocetku prvenstva jako bitno postici i jedna ovakva utakmica mozda stize u pravo vrijeme. Ne bih ja to nazvao jako vaznim testom za nas, koliko se ovde mnogo potencira. Prosto jos jedna utakmica prvenstva u kojoj idemo na noge jednoj dobroj ekipi koja je isto tako bodovno pocela jako dobro kao i mi. I mozda je najbolje vrijeme da se takve ekipe sretnu, da odmjere snage, motivaciono i jednim i drugim to imponuje, a mi sa druge strane mozemo da ocekujemo jednu dobru i borbenu utakmicu u kojoj tuzlaci imaju veci imperativ osvajanja sva tri boda, dok bi mi mogli biti zadovoljni i remijem.
Onako igracki gledano, ekipa je protiv Sirokog vecim dijelom utakmice bila na solidnom nivou. Mozda je ovde bitno primijetiti za utakmicu sa slobodom, da nas treba zanimati koliko nasa ekipa moze odrzati konstantnost na tom nivou. To daje pravi kvalitet.
Dakle, isplivava formula koja je u sustini vrlo jednostavna. Sirok kadar izbacuje spremnih prvih jedanaest. Fizicka sprema daje pored toga i mentalnu snagu. Zajedno to dvoje sa pocetnim rezultatima daju samopouzdanje. Sve skupa utice na konstantnost, a ona daje kvalitet.
Meni je to bitno da vidim danas. Cak i ako rezultat ne daj Boze ne bude na nasoj strani, bitno je vidjeti da su nasi igraci spremni i motivisani pa da daju svoj maksimum i da pokusaju napraviti pobjedu. A ostalo je splet raznih okolnosti koji mogu da se dese, kao sto je bio crveni karton protiv komsija, mozda neka nesretna sudijska odluka, ili da nasim napadacima ne bude sretan dan. Ali ambicija mora da se vidi i to ocekujem.
Ni pod razno ne bih volio da vidim, da budemo nadigrani, bezvoljni na terenu, bez ideje i da na kraju moramo priznati poraz koji bi bio zasluzen. Iz cistog razloga jer imamo dobar potencijal u ekipi i previse sirok kadar da bi ona jedanaestorica na terenu ijednog momenta izgleda kao da su dosli na izlet. Mislim da se to ove sezone ne smije desiti i pri tome ne mislim da mi ne smijemo nikada izgubiti utakmicu, ali ako je izgubis to mora biti pod drugacijim okolnostima, tipa onih razloga koje sam ranije naveo. Ocekujem trku, borbenost i da dva ili tri igraca isplivaju svojim individualnim sposobnostima, pa da se pokusa napraviti nesto kako treba. Nadam se dobrom rezultatu.