Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Brkoo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jul 16, 2016 9:21 pm

Elegant je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:Pozder prije Steve?? :rofl: :rofl:
Stevo ne igra derbi, mozda si zaboravio.
:rofl1: :klanjase2:
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Eisenbahner1921
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:21 pm

Elegant je napisao/la:
Stevo Nikolić igra, Miroslav Stevanović ne igra hahahaha
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

barbarez
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:22 pm

Ma nismo mi briljirali niti nesto specijalno pokazali. Generalno mozemo biti nezadovoljni u cijelini jer pocinje ti prvenstvo za 7 dana a u igri ima mnogo nedostataka.
Ali teeba biti i postrn i reci i dobre stvari.
Igra je jako brza i tecna. Medjutim napad i sredina slabo saradjuju. A cini mi se da se tu najvise gubi Lendric. Nikako nije bio na nivou danas.Stevo jako dobar i kapira ali Lendre nije bilo nidje.Cak je sto je cudno za njega bio dosta anemican i nezainteresovan.
Spanac odlicna kontrola lopte odlicne lopte u prostor ali nisu ih koristili.
Secer i Radinovic su meni bolji od Zahirovica.
Vidi se tu kvaliteta zaista ,ali kao da nesto fali.
Nekako ova formacija mora se svaki kotacic posloziti da sve funkcionise.
Meni se svidjelo par puta kako ta lopta klizi i ide brzo od igraca do igraca. Lazic par puta odlican, Zera isto tako. Samo to treba malo prema gore iskoordinirat. Mi kad bekog ufatimo u ovu brzu igru donji je. Ali napad i sredina danas nisu dobro saradjivali. Napad nije pomagao u odbrani kad se ganjalo. A prema gore su bili konfuzni, pogotovo Lendric. Cudan je danas bio pravo.
Nije ovo lose toliko ali nam nesto malo fali. Samo me strah da Kostic nema puno vremena da pocne to djelovati .
Ako pobijedi Sarajevo euforija ce biti strasna. Pogledajte vi sta je ljudi danas bilo. Toga moraju biti svijesni.
Moramo dobiti pa makar i na zor

SIMA_SIMAU
Kontakt:

Elegant je napisao/la:
Zasto ne igra Stevo
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Grbavica
Kontakt:

Elegant je napisao/la:
Larsone kakav si ti navijač kad to ne znaš? :kafa:
Ko nas je kleo, nije dangubio.

rios
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:23 pm

Evo i ja sa utakmice..

Posjeta super,po meni 3+ hiljade,zazeljela se raja utakmica,vidi se to odmah.I vrijeme je posluzilo hvala Bogu tak oda lijepo predvece na Grbavici.

O samoj utakmici..
Odmah na pocetku da kazem da ostavljam mogucnost da je Kostic zelio,odnoso sakrio nesto i da nije sve karte otvorio.
Utisak koji nosim je blijed.I ne samo ja nego bar jos 10 ljudi oko mene je tako razmisljalo.Nekog znacajnijeg unaprijedjenja u nasoj igri ne vidjoh,stoperi ponovo imaju loptu u nogama vise nego sto bi trebalo,veznjaci daleko,daleko vise lopte vracaju nazad ili na stranu nego sto bi trebalo okomito za napadace,pa smo zbog toga cekali 80+minuta da takva jedna,zapravo i jedina,dodje do napadaca ( Mujagica ) ali nazalost ne iskoristismo.Igra jeste brza ali daleko od toga da je nesto drasticno ili revolucijarno brza.
Ne znam,formacija 4-4-2 danas djelovala dosta neuvjerljivo,jednostavo nisam se mogao oteti dojmu da fali jos jedan igrac sa kojim bi Secerovic i Hervas igrali nesto i kroz sredinu.
Najbolji neki utisak na mene ostavio Secerovic,nisu losi bili ni Toskas,pa ni Havi koji zaista ima lucidnost na momente,ali fali mu da je iskazuje cesce.Mali Zera nista posebno,ali on je mlad i njemu se nema sta prigovarati.Najtanji su mi bili nekako Bevab i Aco ( usput i krivac za gol po meni )..Ostali onako,ni tamo ni vamo..Niko nije bio spektakularan.Nismo ni znacajno nadigrali Metalege izuzev u posljednjih 10 ili 15 minuta kad su oni ostali bez snage a mi ne,i to je ono pozitivno,ocito fizicka sprema nije losa.
Jedinu pravu akciju koju smo vidjeli danas je akcija Metalegea nakon cega su i zabili gol.
Ne treba paniciti svakako,vremena treba jos,to smo svi znali i prije ovoga.Uz to falila su nam vjerovatno i ove sezone 3 kljucna igraca,uz Lendrica.
Eto toliko od mene..
Zadnja izmjena: rios, dana/u ned jul 17, 2016 5:12 am, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

TheSvenderMan
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:23 pm

Ljudi molim vas recite da sam pogresan info dobio... Lazic izasao na stakama a hervas sa zavojem oko noge. Ne vidim zasto neko kritikuje spanca, sasvim solidan igrac koji u svakom trenutku zna gdje su mu saigraci i protivnici.

Sent from my iPhone using Tapatalk

zubanovic89
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:27 pm

Fejzic: Po meni kriv za gol, ostatak solidno nije ni imao nekog posla osim jedne sanse za njih u drugom poluvremenu.
Kosoric: Nije odigrao kao sto zna, djeluje mi usporeno. Fin potez na kraju, vratio komplet ekipu iz svlacionice da se pozdrave sa navijacima.
Toskas: Jak ko beton, zna lopte, ne boji se duela, bice fino pojacanje.
Bevab: Po meni najgori igrac na terenu danas. U prvom poluvremenu svaka njihova sansa je plod njegog ispadanja. Jako lose.
Stevanovic: Standardno njegovo, defanziva dobar, ofanzivno ne bas puno stvari.
Secerovic: Nase najbolji igrac definitivno, nije ni malo glup potez sto smo otjerali Zahirovica ako smo njemu oslobodili mjesto. Ima ga svugdje, trci, dodaje, odlican!
Spanac: Jako dobar pas, pregled igre, par finih poteza ali ogromna mana, ne trci.
Lendric/Nikolic: U prvom poluvremenu 0 bodova, ne znam da li su imali 2 lopte zajedno. Kasnije su malo dosli sebi, par finih kombinacija, Nikolic odlicna asistencija kod jedne sanse, pred kraj utakmice Lendric igrao krilo, par puta probio, tako smo i dali gol.
Memija: Odlicno igrao kako je usao, mislim da ce biti stari ove sezone.
Mujagic: Imao jedan fin trk, ulet Aco mu dodao loptu nije se bas najbolje snasao.
Pozder: Jak u duelu, trci otvara se, fino pojacanje bi mogao biti.
Husic: Onako, al u odnosu na Bevaba po meni ima prednost.
Dzenis: Broben, smrsao dosta, ali pored Lendrica, Nikolica i Pozdrera, pa cak i Mujagica, mislim da ce cekati sansu sa klupe.

Generalni dojam, nismo igrali sa 100% snage utakmicu. Ono sto sam vidio i sto me posebno raduje jeste da smo pokusavali da igramo ne da samo nabacujemo od stopera do napadaca. Ima neki plan, neka ideja, bilo je duplih pasova, Secerovic i Javi mijenjali pozicije, pokusavalo se nesto citavu utakmicu. Ono sto jos raduje jeste da cemo imati jaku klupu, igrace koji mogu unaprijediti igru. Nisam nezadovoljan i mislim da ima velikog prostora za napredak i da cemo imati dobru sezonu, iako je naravno sjever poslije 15 minuta tjerao pola ekipa.

Roberto Baggio
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:28 pm

Prilika da vidimo kako bi to moglo otprilike izgledati, kako funkcioniše famozna formacija, i to prije svega u sredini terena. Evo par zapažanja:

U prvom, lošijem poluvremenu, Hervas i Šećerović su većinom bili u liniji, i to često daleko od gola, više na našoj polovini. Time se pravi prostor za bekove da budu ofanzivniji, tako da su bekovi često išli prema naprijed, a ova dvojica su im čuvali leđa. Primijetio sam jednu situaciju gdje se dodaju Hervas i Šećerović sa štoperima, a Siniša postavljen čeka na centru (na desnoj strani, naravno).

Zavisno od situacije do situacije, klasičnih krila većinom nemamo. I u prvom i u drugom poluvremenu prave se kombinacije da se izbaci bek prema naprijed. Bekovi su i uputili većinu centaršuteva, a krila idu prema sredini. Ali bilo je puno izmjena, tako da se ne može vidjeti neko pravilo. Naprimjer, Beganović je ušao u neko doba na poziciju desnog krila, ali ga je više bilo u sredini, a po desnoj strani je pokušavao izbaciti naprijed Memiju. S druge strane, tad je Lendrić prebačen na lijevo krilo (pošto je ušao Pozder), i igrao je većinom baš kao krilo (i odigrao dobro na toj poziciji). U prvom poluvremenu je Lazić bio na lijevoj strani, i također više u sredini nego na krilu (imao je nekoliko dobrih ulazaka s loptom sa strane u sredinu). Isto i Žerić na desnoj, više u sredini nego na krilu. Kad se Lazić ozlijedio, nakratko je i Hervas otišao na lijevo krilo (i imao par dobrih poteza tu).

U drugom, dosta boljem poluvremenu, nakon ulaska Radinovića, Šećerović je sve više išao prema naprijed, dok je Radinović ostajao kao osigurač (Radinović odigrao dobro, dva šuta sa distance, dva-tri baš dobra pasa kroz sredinu). Mada se i tu poslije napada Šećerović vraćao skroz nazad do Radinovića.

U prvom poluvremenu minimalno smo nešto odigrali prema naprijed. U drugom bolje, i to posebno u zadnjih pola sata. Što se tiče odbrane, dva puta smo baš ispali: kod gola, a onda u drugom poluvremenu kad su nam pogodili stativu.

Svi su igrali koji su bili u rosteru, ali tu još fali pet vrlo važnih igrača: Kjosevski, Blagojević, Miroslav Stevanović, Bekrić i Jahić.
FK Željezničar 1921

LARSSON
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:29 pm

Sjever priziva stanica i hodzurdu allahu dragi

Hadzijalagic
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:29 pm

U derbiju cemo vidjeti nase pravo lice jer ja vjerujem da smo mi danas odigrali sa nekih 60%.. Istina je da smo odigrali dosta pasova ali isto tako gotovo da nije bilo dobrog pasa prema napadacima.. Po meni je danas falio kreativac koji bi ofanzivu ucinio opasnijom..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Grbavica
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:30 pm

Hadzijalagic je napisao/la:U derbiju cemo vidjeti nase pravo lice jer ja vjerujem da smo mi danas odigrali sa nekih 60%.. Istina je da smo odigrali dosta pasova ali isto tako gotovo da nije bilo dobrog pasa prema napadacima.. Po meni je danas falio kreativac koji bi ofanzivu ucinio opasnijom..
Mislim da bi Hervas ukoliko bi iza sebe imao Šećerovića i Blagojevića mogao biti taj koji će "podvaliti" loptu za napadača.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

shzna
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:31 pm

Rekao bih da je Secer najvece pojacanje.
1987

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:32 pm

Ovi iz Jajca nisu bez veze. Neće ispast sigurno. Ni sad mi nije jasno kako ne povedoše dva nula, je li ono bila stativa nakon one odbrane Fejzića. Daleko mi je bilo, ali mi se čini da je velika sreća da ga nismo primili.
Što se tiče nas, ne znam šta bih rekao.
Generalno meni je ostalo puno upitnika.
Talijan je zvijer. On ako ne dobije crveni pored njega niko neće proći. Hervas solidan mada sam ja očekivao drugi tip igrača. Meni se onaj Bevab uopšte ne čini loš.
Nažalost, neki igrači teško da će ikad ostaviti neki trag u Želji, ali srećom oni su tek treća ili četvrta opcija na svojim pozicijama.
Lendra dao go koji se rijetko viđa, u stilu Pozdera. Mrtva nafaka. Memija nije imao s kim odigrati na svojoj strani tako da je po meni neocijenjen. Mislim da je Siniša bolja opcija za derbi jer je puno borbeniji.
Uglavnom ne znam šta bih zaključio. Generalka je bila jer je zadnja tekma pred početak, a mislim da teško možemo pitare dobiti po ovome što smo večeras vidjeli. Jbg sudim po onom što sam vidio, a ne po onome što bi moglo biti. Mi vjerovatno imamo najširi roster kvalitetom, ali opet s druge strane igra samo 11 igrača, a tu je sve u pet deka.
Derbije bi mogli rješavati majstorski potezi pojedinaca pa kome se posreći.

Hadzijalagic
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:33 pm

Grbavica je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:U derbiju cemo vidjeti nase pravo lice jer ja vjerujem da smo mi danas odigrali sa nekih 60%.. Istina je da smo odigrali dosta pasova ali isto tako gotovo da nije bilo dobrog pasa prema napadacima.. Po meni je danas falio kreativac koji bi ofanzivu ucinio opasnijom..
Mislim da bi Hervas ukoliko bi iza sebe imao Šećerovića i Blagojevića mogao biti taj koji će "podvaliti" loptu za napadača.
Meni je Hervas uzasno spor i nekako premekan u duelima.. Mozda i nisam vidio kako treba ali na mene je ostavio neki mlak dojam..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

fanaticZeljin
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:37 pm

shzna je napisao/la:Rekao bih da je Secer najvece pojacanje.
Ne mora ova utakmica nista znaciti, po meni nisu losi bili ni Grk, ni Italijan, stevo posebno u drugom pol imao par finih poteza, majstorki je gurnu Lendri, a on fuli sa 5 metara, ovoj ekipi fale Blagoke i Miroslav...
Srcu draga, boja PLAVA !

Plava Porodica
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:42 pm

Ma meni je ovo danas beton..
Ja danima pisem o Seceru, on je pojačanje u pravom smislu te riječi.. Fasciniran sam, nema gdje ga nema. Isto tako i Javi nadilazi, on ce sa Jovanom dar mar praviti. Uz njih dvojicu spomenuo bih jos Stevu i Memiju, to je onaj stari konačno, bar tako izgleda.
Ali opet Lendru na krilu guse..
P. S. Oduševljen sam presingom, kondiciono smo mnogo jaki.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Roberto Baggio
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:44 pm

Rodom s mejtaša je napisao/la:Generalka je bila jer je zadnja tekma pred početak, a mislim da teško možemo pitare dobiti po ovome što smo večeras vidjeli. Jbg sudim po onom što sam vidio, a ne po onome što bi moglo biti.
Ovako kad odigramo, ne možemo ni Metalege dobiti. :mrgreen: Kostić je isto to rekao:

Igrači su ušli utakmicu previše lagano, a kad smo postali agresivniji, stvorili smo više šansi iz kojih smo trebali postići golove. S ovakvim pristupom nećemo moći parirati Sarajevu. Trebamo podići agresiju i želju na mnogo viši nivo.

Iako jeste bilo par grubljih startova, vidjelo se jasno da je trening-utakmica, da nedostaje prave agresivnosti i punog zalaganja.
FK Željezničar 1921

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:45 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:
Meni je Hervas uzasno spor i nekako premekan u duelima.. Mozda i nisam vidio kako treba ali na mene je ostavio neki mlak dojam..
Ma fol je što nema igrača ni kod ni u ligi koji se ono baš ističu. Nema se para za takve. Ovo ti je skup solidnih igrača i treba ti puno znoja i sreće da nešto napraviš. Pomirio sam se s tim i lakše mi je. Ne očekujem nikakva čuda, samo da se ne fulaju ziceri i bit će dovoljno za većinu utakmica.

LARSSON
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:46 pm

Plava Porodica je napisao/la:Ma meni je ovo danas beton..
Ja danima pisem o Seceru, on je pojačanje u pravom smislu te riječi.. Fasciniran sam, nema gdje ga nema. Isto tako i Javi nadilazi, on ce sa Jovanom dar mar praviti. Uz njih dvojicu spomenuo bih jos Stevu i Memiju, to je onaj stari konačno, bar tako izgleda.
Ali opet Lendru na krilu guse..
P. S. Oduševljen sam presingom, kondiciono smo mnogo jaki.
Secerovic nije pojacanje kazu sa sjevera :rofl1: majko bozija nakon 20 minuta krenu psovke i zvizdanja

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava