Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

dell21
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jul 16, 2016 8:25 pm

Odgledo sam manje od pola utakmice, zena mi se smrzla morao zbog nje kuci. Posjeta odlicna,teren isto tako. Mozda je itakmica trebala biti ranije da se ne pale dzaba reflektori. Igra nam je bila brza , brz protok lopte ali bezidejno , preko krila skoro nista igrali nismo. Vidim ispred stevanovic I blagojevic odose negdje.
Dosta raje u redu cekalo da kupi godinju.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sub jul 16, 2016 8:27 pm

Jaha propusta derbi i Olimpic.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Neandertalac

sub jul 16, 2016 8:29 pm

Ma ova utakmica je totalni nebitna, pogotovo jer nije `generalna` provjera, to pokazuje sastav.
Bas ono najgore se desi, dvije povrede. Nadam se da su obje lakse prirode.
Ne komentarišite previse, pogotovo vi koji niste na utakmici, pogotovo ne u negativnom kontekstu.

Prespavo sam dan citav, sve moguće obaveze fulio, pa i tekmu.
Željeznicar za život cijeli!

fk1921

sub jul 16, 2016 8:31 pm

Odlicna tekma, jajcani ko da se bore za 3 boda jbt, bzvze nam 2 igraca povrijedise
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Masinovodja
Kontakt:

sub jul 16, 2016 8:41 pm

Neandertalac je napisao/la:Ma ova utakmica je totalni nebitna, pogotovo jer nije `generalna` provjera, to pokazuje sastav.
Bas ono najgore se desi, dvije povrede. Nadam se da su obje lakse prirode.
Ne komentarišite previse, pogotovo vi koji niste na utakmici, pogotovo ne u negativnom kontekstu.

Prespavo sam dan citav, sve moguće obaveze fulio, pa i tekmu.
Conte na klupi,rapid-chelsea 2-0.Sad ce raspad i kod njih :D

Hurmasica
Kontakt:

sub jul 16, 2016 8:47 pm

Sad sam došao sa tekme i imam samo jednu stvar za reći a to je, da odavno nisam vidio da smo neku ekipu stisli i da im bukvalno ne damo da dišu veći dio utakmice. Od Amara iskreno ne pamtim ovakvu trku u protivničkoj polovici i presing na igrače Metalegea. O pojedinačnom učinku igrača zaista ne bih, prijateljska utakmica i uopšte ne gledam igrače na taj način. Kako sezona bude odmicala ova ekipa će biti odlična, samo im fali još da malo neke stvari ukopčaju. Pojedinci naravno, dok neki već kontaju šta trebaju raditi (Hervas, Šećer itd..). Halvadžić lakša povreda, za Lazića ne znam, ne vjerujem da je nešto teže. Kasnije ću detalje pisati :zeljeznicar1:. Rezultat uopšte ne treba da vas nešto brine jer ko god je bio na tekmi vidio je kakve su šanse imali oni, a kakve mi, naročito u drugom poluvremenu kad smo hladno mogli i voditi. :)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

fk1921

sub jul 16, 2016 8:50 pm

Hurmasica je napisao/la:Sad sam došao sa tekme i imam samo jednu stvar za reći a to je, da odavno nisam vidio da smo neku ekipu stisli i da im bukvalno ne damo da dišu veći dio utakmice. Od Amara iskreno ne pamtim ovakvu trku u protivničkoj polovici i presing na igrače Metalegea. O pojedinačnom učinku igrača zaista ne bih, prijateljska utakmica i uopšte ne gledam igrače na taj način. Kako sezona bude odmicala ova ekipa će biti odlična, samo im fali još da malo neke stvari ukopčaju. Pojedinci naravno, dok neki već kontaju šta trebaju raditi (Hervas, Šećer itd..). Halvadžić lakša povreda, za Lazića ne znam, ne vjerujem da je nešto teže. Kasnije ću detalje pisati :zeljeznicar1:. Rezultat uopšte ne treba da vas nešto brine jer ko god je bio na tekmi vidio je kakve su šanse imali oni, a kakve mi, naročito u drugom poluvremenu kad smo hladno mogli i voditi. :)
To je to :)
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Simply Blue
Kontakt:

sub jul 16, 2016 8:51 pm

Je li Žera odigrao svih 90 min ? Sudeći po ovim izvještajima puno opasniji smo postali ulaskom Memije i Begana, ako je tako to me posebno raduje.
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

fk1921

sub jul 16, 2016 8:53 pm

Simply Blue je napisao/la:Je li Žera odigrao svih 90 min ? Sudeći po ovim izvještajima puno opasniji smo postali ulaskom Memije i Begana, ako je tako to me posebno raduje.
Memija je zvijer!! Aaa za bogdu agresivniji bili pa zato smo bolji bili
04.03.2015

barbarez
Kontakt:

sub jul 16, 2016 8:55 pm

Ma ima ovdije dosta i pozitivnih stvari. Ne bi se slozijo da su samo Ugljesa i Grk bili ok. Dobar je i Secer i Javi, i malo Zera cak i Lazic. Igramo mi brzo ali smo realno potanki bili u igri prema naprijed. Napadaci nam nisu imali dovrih lopti. 40 minuta Lendric i Stevo nisu dobili lopte. A iskreno ni oni u odbrani nisu puno pomagali srednjem redu.
Imam osjecaj da nasi jos ne kontaju ovaj koncept igre. A da mi se svidja kako neki igraju ima tu dosta lijepog, samo ko tim jos to nismo poslozili.
A covjek je prinudjen da igra bez par igraca.
Znam da je derbi jako bitan, ali trebace nam srece malo jer jos ovaj nas tim nije uigran cak i malo konfuzan a vidi se da znaju i to mnogi znaju igrati lopte. Lendric i Stevo su par puta odlicno idigrali i moraju to cesce raditi, jer ne smije se desiti da onako brzo igramo da nasi napadaci 40 minuta ne dobiju loptu prema naprijed.

droba
Kontakt:

sub jul 16, 2016 8:57 pm

Utakmica kao utakmica osrednja igrali smo onoliko koliko je Kostic htio da igramo. Ali jedna stvar koja je za pohvalit je protok lopte i nema nabijanja na slijepo kao nekad pa ko ufati. Bilo je dosta duplih pasova i to je bio cilj koji je donekle ispostovan. Gledat cemo ove sezone jednog novog dobrog Zelju.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:03 pm

Jel ovo neka zajebancija sa Memijom, cuj ofanzivniji bili. Normalno da smo agresvniji bili kada smo gubili a raja vec pocela sa kritikama.

Bude ovo sve ok, povreda Lazica je ja mislim ozbiljnija a Hervasa nije. Halvadzic nece svakako biti pocetna.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

LARSSON
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:03 pm

Zeric ne smije derbi poceti. Grk dobar.

Sjever standardno pola je zna igrace ali pljuju

Hurmasica
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:05 pm

Upravo tako, posjed lopte, protok između linija je mnogo mnogo bolji nego ranijih sezona što nas zaista treba da raduje. Rekoh maloprije, sigurno da neki igrači trebaju još vremena da skontaju neke stvari dok su neki već ušli u sistem i znaju šta trebaju raditi. Pa eto možda ovi što su bili vani i vidjeli malo svijeta :mrgreen: najbolje i razumiju trenerove zamisli. Ostali polako kopčaju ;) . Ne bih ja rekao ni da je Memija bio bolji od Siniše niti da je Siniša bolji od Memije, nego jednostavno dva različita tipa beka. Memija voli malo više krenuti naprijed, ofanzivniji je, dok je Siniša više orijentiran na defanzivne zadatke. Tako barem ja to vidim, eh sad možda protiv ovih ekipa što se znaju zabunkerisati na svoju polovicu (kao što su Jajčani danas znali raditi) treba Memija počinjati utakmice jer je prodorniji ali to je svakako na treneru. Odlična provjera za prvenstvo i vjerujem da je stručni štab imao šta vidjeti. Naročito sam zadovoljan igrom u drugom poluvremenu, gdje smo do samog kraja vršili pritisak na Metalege. Pripreme uspješno prošle, nadam se da su Mirza i Lazić lakše povrijeđeni, a sada se okrenuti pripremi za prvo kolo prvenstva :palacgore: :zeljeznicar1:

Sa ovim stavljam tačku na utakmicu sa Metalegeom, a da sada komentarišem igrače pojedinačno stvarno nema smisla poslije prijateljske utakmice :)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Grbavica
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:10 pm

Memija je puno bolja opcija od Stevanovića na desnom beku.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Elegant
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:11 pm

Nadam se da nema razloga za paniku pred derbi, kakve su prirode ove dvije povrede ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Hadzijalagic
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:12 pm

Po danas prikazanom je bih izveo sledece.. Bekric nije igrao ali ako je losiji od spanca u danasnjem izdanju neka okaci kopacke o klin..
slika
Secerovic mi je bio najbolji.. Nema gdje ga nema.. Posle njega Lendric.. Memija odlican i po meni puno kompletniji od Sinise.. Talijan je na mene ostavio puno bolji dojam nego Grk.. Isto tako i Pozder u odnosu na Nikolica.. Djenis ima srce kao Trebevic.. Zera onako, mislim da se ne snalazi najbolje na desnoj strani..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Alipasino
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:12 pm

Mogli smo ih cak i dobiti kolko smo ih stisli.Metalge iz Jajca.Bice to sve u dure treba vremena ovo nije mjerilo ono igrali mi onako cuvali se samo se 2 igraca povrjedila.Kad se vrate Stevo i Blagoje gazimo.Dakle ne ocekujte nista prvih 5-6 tekmi jer rad cemo bit ispod 6 mjesta onda sva ova uigravanja kvalitet i snaga CE Doc do izrazaja i onda krece ludilo Niko Nas nece moc pobjedit.Dakle zaboravite prvih 5-6 Kola i onda stvari dolaze na svoje.Sabura.

LARSSON
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:18 pm

Pozder prije Steve?? :rofl: :rofl:

Elegant
Kontakt:

sub jul 16, 2016 9:19 pm

LARS1921 je napisao/la:Pozder prije Steve?? :rofl: :rofl:
Stevo ne igra derbi, mozda si zaboravio.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava