sri maj 04, 2016 8:53 pm
Tesko je bilo igrati ovo drugi dio sezone.Prvo zato sto je manji broj utakmica,drugo zato sto nam je onaj prvi,veci dio,ostavio veliki zaostatak i trece zato sto smo mi u tom manjem dijelu sezone imali pravo bukvalno na jedan ili nijedan kiks da bi se domogli Evrope.O ligi pricam.Krenula je na pauzi uraganski pozitivna plava prica,euforija,dolasci,za nasu ligu,kvalitetnih igraca i koliko god da je sve to pozitivno nosilo je sa sobom i cetvrti teret na ovaj drugi dio sezone.
Ono sto je krucijalno sada je da mi moramo zadrzati ovaj snazni pozitivni kurs koji smo zauzeli od pocetka godine.Tu alternative nema.Simbioza navijaca i kluba mora ostati jaka,i dalje posjeta treba ostati sto je moguce bolja,i dalje raditi kvalitetne projekte,raditi na jacanju kluba u svakom pogledu i u svakom segmentu.Poceli smo raditi na jacanju kadra,treba to nastaviti i spremati se za ligu 12.I klub i mi navijaci.
O danasnjoj utakmici,ekipi,Edisu..O ovom prvom je bolje nista ne govoriti.Vjerovatno bi se taklo reklo najvise.Mislio sam da se utakmica iz Tuzle ne moze ponoviti,prevario sam se.Moze.Napisao sam vec,ekipa koja je vise radila i pokazala na terenu na kraju slavila.Mi ideje u igri nemamo od pocetka,danas nismo imali ni zalaganja nazalost.Puno slabih pojedinaca danas,nijedan dobar.Ili mozda jedan.Stoperi,ili bolje receno Aco,izgubili sve i jedan duel,sredina ocajna,krila neaktivna,itd..Jos na kraju sve one scene..Za zaboraviti sve..
Doveli smo mi puno igraca,nazalost na kraju ce se ispostaviti samo 2 su trenutno spremna biti pojacanje od pocetka pa do kraja.Miroslav i Lendric.Ostali iz utakmice u utakmicu varirali,iskakali pa opet ponirali.Npr. Sinisa je najbolje primjer,pa onda Bekric,pa Zahirovic,pa Kramaric..I tako redom.Premalo igraca koji konstantno pruzaju kvalitetne partije i to je to.Ni igraci na klupi slicni kao ovi iz prvih 11,ruku na srce niko nije pokazao nesto kad bi usao.Kad bi se ovoj dvojici prikljucilo jos neko ili neki mi bi i slavili,kad ostane sve na njima dvojici mi omaknemo jer dva igraca ne mogu sama nista,ni da se radi o Ronaldu i Messiju.O ovim jacim protivicima govorim,ove slabije smo dobijali jer su jednostavno slabiji.Eh,kad juris toliki zaostatak onda to dodje na naplatu kad tad.Nama je doslo i u kupu i u ligi nazalost.
Ono sto meni bar ostaje kao najzalivije je sto smo mi u par utakmica djelovali poprilicno mlako,a trebali biti snazni.Tu vec mozemo amnestirati Edisa jer to sigurno nije do njega.Tu bi malo trebali pogledati u igrace..
Kad spomenuh Edisa,nisam ga nikad napadao pa necu ni sad.Necu ga plaho ni braniti jer nemam argumenata.Niz pobjeda koje je imao sad su u domenu pirove pobjede.Nemamo bas sad koristi od toga,opet moramo cekati kikseve konkurenata pa tek da mi nesto radimo.Ono sto bih ja da me se pita uradio jeste da bi ga ostavio do kraja sezone.Smjena sad ne donosi nista zaista,cak naprotiv,mozda bi nam vise stetila nego donijela dobrog jer bi brod i zvanicno bio poljuljan.Mi ne trebamo da ga ljuljamo nego smirujemo.Ostale su i te neke teoretske sanse za Evropu pa nek se bori..Na kraju sezone,kad se spusti zavjesa na sezonu i samim tim puno toga smiri,nek ljud iz kluba sjednu i vide kako dalje. Jedno je jasno,Edis ako bi ostao ne bi vise imao prava na kiks.
Izvinjavam se na duzem postu..
Zadnja izmjena:
rios, dana/u sri maj 04, 2016 8:55 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!
Miralem Pjanic !!
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !