Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Kapiten
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 08, 2016 2:35 pm

Mirsina :ganja: :rofl1: :rofl1:
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

pile87
Kontakt:

ned maj 08, 2016 2:40 pm

Brkoo je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Ja bi svasta uradio na tom sportskom planu, prvo bi dove nekoga ko ima iskustvo i znanje za rad sa omaldinskim pogonom i dao mu apsolutno odrijesene ruke a taj neko je Nenad Starovlah za nas i kod nas ne postoji bolji.Postavio ga za sefa omadinskog pogona koji se za sve pita.
Drugo postavio bi nekoga za sportskog direktora ali nekog poznatog ne mora biti strucnjak mora imati veze recimo Refika Sabanadzivica ili Marija Stanica.
Trece postavio bi nekoga na funkciju skauta nekoga ko bi pratio mlade igrace sirom lige i pravio analize recimo Adzema.
Cetvrto strucni stab ako vec nismo u stanju dovesti nekog iz vana kvalitetnog jer je to kisa para doveo bi Simu Krunica za sefa strucnog staba a recimo Kemu Alispahica za pomocnika, i pustio da sebi nadju trenere specijaliste tj odluce ko bi trebao biti.
Nakon toga bi doveo jos jedno dva igraca koja nam trebaju stopera i krilo i poceo pripreme za slijedecu sezonu.
Ovo bi po meni imalo smisla na dugorocnom planu uz neki dogovor sta zelimo recimo kratkorocno tu sezonu i sta nam je cilj recimo narednih pet godina. Uz planiranje da uvijek imamo par igraca iz omladinskog pogona kojima bi se otvarao prostor i ne dovoditi igrace na njihovim mjestima.Po meni bi ovo bilo ravno tome da smo ligu osvojili. :zeljeznicar1:
Slazem se za Nenada.
Dobro bi bilo i to za sportskog direktora, Refik ili Mario.
I treca stavkla je dobra.
Simo Krunic je u Kini, sigurno dobro zaradjuje, pitanje je da li bi se vratio trenutno..
Simo se vratio iz Kine i slobodan je, nedavno sam citao negdje neki njegov intervju gdje kaze kako je mnogo napredovao kao trenr od kad je otisao iz Zelje.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

cala
Kontakt:

ned maj 08, 2016 2:41 pm

Elegant je napisao/la:Hoce li nas istok biti na ovaj fazon ?

slika
Na taj fazon, samo manji sprat.

Leon_Professional
Kontakt:

ned maj 08, 2016 2:43 pm

pile87 je napisao/la:Tek kada se na ovako neki nacin uredi sportski segment onda se moze pricati o nekom kontinuitetu u radu sa trenerima sto po mnogima donosi rezultat. Bar ja to tako vidim.
Docekamo li ovako neki scenarij docekacemo i mnogo bolje sutra kao navijaci.
Odgledah juce utakmicu sa jednim nasim trenrom koji je radio vani ukazao mi je na niz tehicko-taktickih greski koje je Edis napravio a ja ih nisam kao posmatrac ni vidio do tad. A poceo je ovako Edis bi pored sebe na klupi morao imati bar jos dvojicu ljudi koji razumiju fudbal radi konsultacije jer u ovoj situaciji on ne vidi ni sam sebe. Sto bi u prevodu znacilo sama postavka strucnog staba je nikakva ne losa nego nikakva pa dalje do nekih osnovnih elemenata fudbala kojih kod nas nema jer nije to trener tako postavio.Sjedio covjek do neke sezdesete minute i ode ne moze ovo vise gledati.
Ono sto sam mi se bas urezalo u glavu je konstatacija da cijela liga igra isto sa istom postavom i istom taktikom i jedina je razlika u par nesto boljih igraca kod ovih sto su u vrhu. I tacno tako i jeste. Da kod trenera mora postojati taktika do 30 minute pa ako ne ide to onda taktika do 60 minute pa ako ne ide ni to do 90 minute. A kod nas jedna ravna linija cak molis Boga da trener ne napravi izmjenu jer nas unazadi tom izmjenom. Obijasni mi covjek lako i to da nasa igra ne ide naprijed nego prema dole, jer samopouzdanje vracas igrom protiv ovakvih ekipa kao Rudar mi to nismo ni jednom uspjeli napraviti jer nemas trenera koji od poraza od Slobode nije u stanju dohvaizati igrace i postaviti igru, i rece jos za kraj da je u polju konkretnije izgledao Rudar nego mi nisam mogao ne sloziti se i sa tom konstatacijom.
Stoji sve sto si napisao. Nadam se da i uprava gleda u tom sjeru, jer nema smisla vrtiti se samo u krug. Dovedes opet nekog odavde koji nije takav kvalitet, pa otpustiti njeg i tako u krug. Kvalitetan strani strucnjak ovdje moze donijeti mnogo novina. Neko napisa, pa niko u nasoj ligi nema igru, a zasto to ne bi bili mi?! Da pocnes igrati, a ne nabijati lopte, valjati se po ovom blatu. Treba od neceg poceti, pa ici tim putem, sto svakako jedan dobar strucnjak moze uciniti ovdje u nasoj ligi. Kad se vec lose igra ovdje, mozete misliti kako bi bilo kad bi neko poceo malo igrati, kombinovati i slicno.

Nadam se da ce uprava odraditi sto bolji posao, jer ovo moze da bude prekretnica za sljedecih 10 godina.

delinjo
Kontakt:

ned maj 08, 2016 2:48 pm

@Leon bravo o tome se radi....smijesno je kad neko napise ne mozes u ovoj ligi...itekako mozes brate....sa pravim trenerom bi se pisali po ovoj konkurenciji jer upravo sto je pile naveo svi igraju na isti fazon..ovdje se sve svodi na neki sablon pa nekad pdodje nekad ne i sve tako u krug....gledja jucer proslavu Lestera i sad predstavljanje njihovog strucnog staba i ljudi oko ekipe hahaha....znaci ima brate 20 ljudi ako ne i vise ...znam da se mi ne mozemo porediti sa njima ali kad pogledas te stvari bude ti jasno gdje smo mi i sta mi ocekujemo....ljudi imaju trenere u ozbiljnijim klubovima za svaki moguci segment igre...od psihologa taktike za napad odbranu,kad gubis vodis te gluposti....citao sam bas kolumnu jednog britanskog sportskog novinara i izmedju ostalog stoji kako u fudbalu ne postoji los pas nego samo lose postavljanje igraca....i kad razmislis ima smisla jbg :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

1921.ba
Kontakt:

ned maj 08, 2016 2:53 pm

juniori 1-0
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

fk1921

ned maj 08, 2016 2:56 pm

ZVANICNA
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Djulaga_
Kontakt:

ned maj 08, 2016 2:56 pm

Ma ne trebas biti neki fudbalski strucnjak da vidis kako je Edis vodio ekipu kao raju s foruma.
U prevodu ne znas gdje ko goni :ganja:
Ne moze Zahirovic biti los igrac, ali mu moras odrediti zadatke razlicito od utakmice.
Moras vidjeti da Bekric nije u nekoj Bog zna kojoj formi i da sto pokusavas s njim ne ide pet utakmica, moras mijenjati.
Stavi ga na poluspica, ne mora puno trcati. Neka izvodi prekide i kornere, dosta. Nesto kao Zeba u Slobodi.
Moras vidjeti da je Kramaric morao biti lijevi bek svaku utakmicu.
A da ne Lendric ne smije igrati lijevo krilo ni u snu.
Nisam ja strucnjak, ali pratim fudbal i obicni laik je to mogao vidjeti.
Oda je s Kokotom, Diatom prosao Ferenc jbt. A s Mladenovicem ZAMALO Standard.
Ova ekipa je svemirski brod za onu. Greska uprave je Djelmic, jedino su tu fulili. Ali ko radi taj i grijesi.
"Sa Željom sam se dogovorio u dvije minute.Jedva čekam obući dres najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini.Velika čast i obaveza prema upravi, treneru i naravno navijačima.Uvjeren sam da ću im uzvratiti na ukazanom povjerenju" ; Ivan Lendrić

1921.ba
Kontakt:

ned maj 08, 2016 2:58 pm

Započeli radovi na rekonstrukciji Zapadne tribine

http://fkzeljeznicar.ba/zapoceli-radovi ... ine/20057/" target="_blank
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Ajzea
Kontakt:

ned maj 08, 2016 2:59 pm

Whisperer

ned maj 08, 2016 2:59 pm

fedeltafrotta je napisao/la:Započeli radovi na rekonstrukciji Zapadne tribine

uprvaaaaaaaaaaa :klanjase2: da ljudii oduu dajte ba
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Ivicahuljev
Kontakt:

ned maj 08, 2016 3:00 pm

delinjo je napisao/la:@Leon bravo o tome se radi....smijesno je kad neko napise ne mozes u ovoj ligi...itekako mozes brate....sa pravim trenerom bi se pisali po ovoj konkurenciji jer upravo sto je pile naveo svi igraju na isti fazon..ovdje se sve svodi na neki sablon pa nekad pdodje nekad ne i sve tako u krug....gledja jucer proslavu Lestera i sad predstavljanje njihovog strucnog staba i ljudi oko ekipe hahaha....znaci ima brate 20 ljudi ako ne i vise ...znam da se mi ne mozemo porediti sa njima ali kad pogledas te stvari bude ti jasno gdje smo mi i sta mi ocekujemo....ljudi imaju trenere u ozbiljnijim klubovima za svaki moguci segment igre...od psihologa taktike za napad odbranu,kad gubis vodis te gluposti....citao sam bas kolumnu jednog britanskog sportskog novinara i izmedju ostalog stoji kako u fudbalu ne postoji los pas nego samo lose postavljanje igraca....i kad razmislis ima smisla jbg :ganja:
Ma koliko se nebi snasli strani treneri ovdje najbolje oslikavaju rezultati bh klubova u evropi

SWRA_1921
Kontakt:

Ovako mozes fino vidjeti ko su dusmani ove uprave i koji igraci i ljudi ne zasluzuju vise nikad da obuku Zeljin dres ili da imaju angazman u klubu, da se mene pita.

"Lajkaci" Eldarovog (majke mu se sjetim) posta:

Josip Kvesic, Đelmić, Mirsad Ramić, Jasmin Ligata, Velibor Vasilic (mozda je krivo sto ga nisu doveli sa Bogicevicem skupa), Varea, Edin Spreco, Nermin Jamak, Alma Adilovic (zena Stanica ;) ), Mahir Karic (hahah), Zeljkovic, Sulejman Smajic, Benjamin Colic...

Svi ce popusiti jedni drugim ***** na kraju sljedece sezone aBd, mada ga vec i puše od muke.

Ajzea
Kontakt:

Gradi ZELJOOO, boli te ku rac !

Elegant
Kontakt:

Sta ce uraditi sa ovim starim stolicama, mozda poklonit nekome.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Charlie Sheen
Kontakt:

ned maj 08, 2016 3:01 pm

Djulaga_ je napisao/la:Ma ne trebas biti neki fudbalski strucnjak da vidis kako je Edis vodio ekipu kao raju s foruma.
Ne moze Zahirovic biti los igrac, ali mu moras odrediti zadatke razlicito od utakmice.
Moras vidjeti da Bekric nije u nekoj Bog zna kojoj formi i da sto pokusavas s njim ne ide pet utakmica, moras mijenjati.
Stavi ga na poluspica, ne mora puno trcati. Neka izvodi prekide i kornere, dosta. Nesto kao Zeba u Slobodi.
Ova ekipa je svemirski brod za onu. Greska uprave je Djelmic, jedino su tu fulili. Ali ko radi taj i grijesi.
E bravo moja najveca zamjerkaEdisu sto nije znao ispraviti svoje greske koje su ocigedne bile ili ih uopste nije ni primjecivao

Whisperer

ned maj 08, 2016 3:01 pm

Ajzea je napisao/la:Bum

sta veliss ajzelaa za eldara hasanovica brata hahaha , kraktogg debila da ga imam u raji , svasta bi mu napiso reko bgm al opet kad skontas da se ponizajem nebih njemu na obraz
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

hardwell
Kontakt:

ned maj 08, 2016 3:02 pm

Djulaga_ je napisao/la:Ma ne trebas biti neki fudbalski strucnjak da vidis kako je Edis vodio ekipu kao raju s foruma.
Bravo :) Ni jedan igrač nije imao zadatke kakve je trebao da ima. Zaha je bio preofanzivan, Blagojević odsjećen od igre, bekovi su jako slabo izlazili naprijed, Bekrić je igrao jako loše, ali je koristio u nekim situacijama. Kramarić je jedini lijevi bek koji je dobro igrao i imao je minutažu da Bog sačuva.
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

Hurmasica
Kontakt:

GRADI ŽELJO, BOLI TE RACKU!
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

SWRA_1921
Kontakt:

Mozda su trebali fino ove stolice demontirati pa dodati na jug, npr. cosak pored semafora, ili red na vrhu juga?

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Prijava