DANAN je napisao/la: ↑čet nov 02, 2017 9:42 am
boju dao si nebu... je napisao/la: ↑čet nov 02, 2017 9:39 am
E.Sehic je dobar igrac na ovom nivou...generalno u juniorima imamo finu grupu igraca od kojih su neki vec upisali nastupe za prvi tim.
U ovih par utakmica sto sam gledao najvise me odusevio mali Dacic. Ima odlican osjecaj, feneomenalan pregled, igra sa obje noge cini mi se bez problema, svaki prijem lopte je bez panike, dobar radijus kretanja...nadam se da cemo ga uskoro gledati u prvom timu.
Eh da je Dogan tu.........i zaograo bi ovako cisto sumnjam...
Za Dogana su svi ovi karine
Nisam upoznat sa radom doticnog, kao ni sa rezultatima njegovih nasljednika...omladinski pogon sam pratio redovno samo u doba kada je stasavala Dzekina generacija. Tada sam znao dosta stvari koje su se desavale u i oko omladinskog pogona.
Cinjenica je da izbacujemo igrace, solidan broj dobrih igraca je izasao iz OP u zadnjih 15-20 god. Vjerujem da bi sa boljim uslovima taj broj igraca bio dosta veci. Licno nisam zadovoljan cifrom koja se ulaze u omladinski pogon, pogotovo ne onim famoznim postotkom od prodaje igraca. Omladinski pogon mora biti generator uspjeha FKŽ bez obzira na sve ostale faktore.
Lijepo je vidjeti nas stadion ovih dana, istocnu tribinu i sve ostale stvari koje su sredjene u Dolini...lijepo bi bilo vidjeti u buducnosti i nas novi Jug. ipak, meni bi bilo draze da se napravi mini trening kamp za OP, da u narednim godinama izbacimo desetine igraca u Evropu i da se sa tim sredstvima napravi Jug i zapad.
Omladinski pogon je temelj naseg kluba...tako je uvijek bilo, tako mora biti i u buducnosti. Ne treba puno pametovati, izmisljati toplu vodu i supljirati...samo treba znati pravilno kopirati program nekih klubova koji "zive" od OP.