uto okt 31, 2017 7:15 pm
Uspio sam nekim cudom pogledati utakmicu i nisam zazalio, ni sekunde!
Momci su me odusevili. Strasan, nevjerovatan presing u prvom poluvremeu, igra prelijepa, puna pasova, vezu po terenu. Ne moze mi vise krivo biti sto ih nismo dokrajcili u prvom poluvremenu, ali sta je tu je. Lokomotiva je zasluzeno izjednacila, mi nismo imali rjesenja sa klupe, ili mozda jesmo, ali je Joldic definitvno zakasnio sa izmjenama. Hajdar, Saban i Mujagic su u drugoj polovini drugog poluvremena skroz pali, sto je i ocekivano. Prvi dvojac drzao sredinu, a Mujagic dobio jedno milion duela. Istina, napravio je i dosta prekrsaja u napadu, ali okej. Sto se tice kritika prema Zeri i Mujagicu, ne znam sta bih rekao, bili su dosta znacajan dio ekipe, ali nekako mi se cini da su neki igrac sto se fudbalskog razmisljanja tice mnogo ispred njih. Tu mislim na kompletan vezni red. Zeru je dobro ustopao onaj njihov bek, dobar igrac. Dacic je fenomenalan, stvarno momak igra odlicno.
Onakav presing, trku i dominaciju ja odavno nisam vidio. Imamo kvaliteta, to je evidetno. Lokomotiva ima neke iznimno opasne pojedince i siru klupu. Napuniti Grbavicu, pa se potuci. Navijaci kao dvanaesti igrac mogu pomoci u odredjenim momentima utakmice, ali oslobodit ce se i njihovi pritiska, nece imati sta izgubiti, i to je mac sa dvije ostrice i pravi ispit zrelosti za momke i trenera.
Uglavnom zadovoljan sam danasnjom utakmicom, a u revansu napuniti utakmicu, nadam se da cemo proci.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!
Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk
Praise the sun \[T]/
What can change the nature of a man?