@barbarez
Slazem se da se katastrofalno krecemo bez lopte, ali Zeba nazalost jeste jedan od glavnih problema nase igre, pored ovog eksperimentisanja sa formacijama i promjenama pozicija. Jedan Totti je zadnjih par dana kocio Romu zato sto se nije penzionisao, jer je bio ogroman pritisak na trenere da bi ga trebali uvoditi u igru inace te novinari i publika razapnu. A on ne moze. Ovdje je situacija slicna i Zeba treba biti ono sto je Wagner u Sirokom. U rijetkim slucajevima starter, ali odlicno rjesenje sa klupe. Takvog igraca, jokera, ne moze imati svaka ekipa. Ali to on ne zeli, a trener nema muda da ga klupira. Ja to govorim od prvog kola - to ce nas na kraju doci glave, i Adzema mjesta na klupi i klub slabijeg bodovnog stanja.
Ali i to ima svoje, kretanje bez lopte je skoro nepostojuce. Skoro nikad nemas igraca na drugoj stativi, jer svi trckaraju u mjestu. Niko se ne otkriva, kasni se na duple pasove. Mozda i ovo za spremu ma logike sto je neko spominjao, da bi mogli trcati maraton, ali da nemaju tu eksplozivnost. Mada, sigurno se mogu kretati, a ne da cekaju loptu u noge.
A ako smo se odlucili na duge lopte, onda ja stvarno ne znam zasto se u sezdesetoj minuti nije ubacio Zajmovic, to je van svake pameti. Protiv Mujagica nemam nista licno, drago mi je sto je potpisao ugovor, ali njegovo je sada da radi, ima i B tim za to i eventualno za par sedmica bi mogao biti u nekim kombinacijama, a ne da uzima mjesto i Zajmovicu koji je to zasluzio, pa cak i Nikolicu koji se nerijetko znao pokazati kao dobari igrac sa klupe. Nekako kao da se na silu zeli nesto postici.
Jos jednom pohvaljujem veliki broj igraca iz naseg pogona, samo se nadam da ce se ispraviti dosta ovih gresaka koje su evidentne, da bi oni mogli napredovati. I Adzem da ne bude tvrdoglav, jer to na kraju dodje glave svakom treneru. Od mene ima punu podrsku! Vec tridesetog se igra prva prijateljska i sada ce imati barem malo vremena da radi sa ekipom.
O formaciji se pricalo i stvarno i ja mislim da ne treba odstupati od 4-1-4-1 ili klasicne 4-5-1. U toku utakmice, po potrebi, prebaciti na 3-5-2, to je okej, ali ovako na zor, ne ide, nemamo za to igrace.