Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

MrRiccoli
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet maj 06, 2016 10:55 pm

bicemo cetvrti i navijati za slobodu u finalu...

Elegant
Kontakt:

pet maj 06, 2016 10:56 pm

Nego da li mi dobivamo nove dresove za novu sezonu ? Neko rece da ce biti unikatni ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet maj 06, 2016 11:02 pm

Oj ljudi, koji vam je klinac. Mi završavamo 4ti, možda čak i treći. :ganja:
Željezničar ante portas !

ceze
Kontakt:

pet maj 06, 2016 11:03 pm

Pisao sam par puta i vjerujem da sam dosadan, ali meni je Edis pokazao da ima to "nešto" da bude dobar trener, talentovan je, što i nije tako česta stvar kod trenera u BiH. Meni od ovih novokomponovanih na pamet pada samo Marinović i Bašić (mada se on još nije dokazao na najvišem nivou), a bilo ih je dosta koji su dobijali prilike. Evo konkretno, Mulalić mi izgleda dosta "talentovaniji" nego Adžem. Znao je odraditi dobre rokade, izmjene, znao je prepoznati šta je problem u igri i često to popraviti, a i ekipa mu je znala dobro izgledati. Neki svoj stil nije još izgradio, ali izgleda da je trener tipa Odović, njegova ekipa bolje izgleda kad se brani nego kad treba napasti, mada to ne mora ništa značiti.

Kad kažem da je često znao popraviti stvar i da mu ekipa zna dobro izgledati, shvatim da se sve to dešavalo u prvom dijelu sezone. I ove polusezone se to znalo dešavati, ali daleko manje. Čudno je, ali je meni veza Amir-Blagojević-Dado/Beganović izgledala za klasu bolja od sadašnje veze Blagojević/Zahirović/Bekrić u oba smjera, a na papiru bi trebalo biti obrnuto. Kokot i Mladenović nisu izgledali ništa lošije nego ovi danas, pa čak ni Đelmić i Memija na drugoj strani. Jedino napadač izgleda bolje nego na jesen. Razlika između ekipe na jesen i ove sad je u individualnom kvalitetu, kao ekipa ovi novi ne izgledaju bolje nego li oni na jesen. To je činjenica, svako ko prati Želju kroz cijelu sezonu može ovo potvrditi.

E sad, kad na jednoj strani imaš ekipu sastavljenu od igrača čiji je krajni domet naša liga, par juniora koji su talentovani i Đelmića koji je kvalitet, a na drugoj strani te iste juniore koji su sada kvalitetom i talentom tek za klupe u novoj konkurenciji, a ostali su dokazani igrači u našoj ligi plus nekoliko igrača koji su bar nivo iznad, a napredak u igri nije vidljiv, onda prstom ne možeš pokazati samo na trenera. Rezultati jesu nešto bolji, ali su isto tako više plod individualnog kvaliteta nego li same igre.

Meni na pamet pada jedino manjak autoriteta kod Mulalića, moža i manjak znanja u smislu da ne zna iskoristiti potencijal ovako kvalitetnih igrača, ali sigurno manjak autoriteta. Manjak iskustva svakako, ali za to je potrebno samo vrijeme, ništa on tu ne može.
Par igrača se čini nedodirljivim unatoč lošim partijama i unatoč tome što u nekim formacijama nemaju mjesta i ne mislim tu samo na Memiju, već i na ove što su imali izlete van naše lige. Eno Bekriću se izvinuo što je Kariću "izletilo" da je bio očajan, a jeste. Od one priče svako će se boriti za svoje mjesto na treningu i niko nema zagarantovano mjesto nema ništa. Od njih 11, 10 ih ima zagarantovano mjesto u ekipi šta god bilo i to je, po meni, srž problema. Nema onog žara i borbe koji smo vidjeli na pripremema i u prvoj utakmici. Kad su igrači vidjeli kako stoje stvari tako su i počeli pružati ove blijede partije. Bekrić uze slobodnjak Blagojeviću jer eto on je neko i nešto i nosi desetku, pa onda Kramarić ne smije prismrditi bilo kojem prekidu a ima ubjedljivo najbolji centaršut u ekipi. Ima još primjera, ja sam naveo samo neke da vidite u kojem smjeru ova priča ide.

Rješenje. Ili pojačati štab sa nekoliko provjerenih i iskusnih imena ali i to samo ako će ih Mulalić doživaljavati kako treba, ako će ih saslušati i uvažiti ono što kažu ili dovesti novo ime. On sam ovo ne može iznijeti koliko god energije uložio, koliko god se trudio i želio i koliko god volio Želju, jednostavno nije moguće i treba to shvatiti. A i Karić mu nije od velike pomoći, uvijek mi je bio ublehaš pravi, sad je samo manja ubleha jer je eto bio par puta na tv-u.
Novo ime. Neko ko zna našu ligu, ko zna prilike ovdje, neko ko zna da je otići u Travnik isto kao otići na Bernabeu. Krunić se ne čini loš, Alispahić ima solidan CV, nemam pojma kakav je i šta znači to što je vodio ekipe po Aziji. Musu i Karačića ne bih iako sam i ja za tu varijantu da to ne mora biti neko iz Željinih redova. Možda Meho Kodro, u Sarajevu je izgledao kao dobar trener, ozbiljan, možda preozbiljan za naše prilike, a da je neki zakleti pitar, nije. Možda i Plišek, stariji je i iskusniji nego kad je zadnji put bio. Bezveze lupam.

Ovo nije moj stav, da rasčistimo to odmah, niti mislim da je samo ovo problem, ovo je više neka teorija. :mrgreen:

Za ovog španca ne znam šta bih rekao, vidjet ćemo, za sad prinova i mačak u vreći.

Okolele
Kontakt:

pet maj 06, 2016 11:07 pm

Svi gube mi sve pobjedjujemo idemo u Evropu.. :zeljeznicar1:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

storm_raider
Kontakt:

pet maj 06, 2016 11:12 pm

AsharaK je napisao/la:Oj ljudi, koji vam je klinac. Mi završavamo 4ti, možda čak i treći. :ganja:
Ma uzimamo titulu, a i za duplu cemo se pobiti.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Kapiten
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet maj 06, 2016 11:12 pm

MrRiccoli je napisao/la:bicemo cetvrti i navijati za slobodu u finalu...
Sloboda to hladno uzima. Radnik je ispao iz takmicarske forme
:mrgreen:
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

salle86
Kontakt:

pet maj 06, 2016 11:21 pm

Koja gomila gluposti na zadnjih 20-ak stranica... Ali takvi smo mi, danas prvaci svemira sutra već sve treba otjerati... Neki se baš i ne razlikuju puno od pitara.
VTŽ :zeljeznicar1:
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

damirfile
Kontakt:

pet maj 06, 2016 11:22 pm

Jel bilo na portalu razlog brisanja cijele teme ??????????

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pet maj 06, 2016 11:23 pm

Sta se predajete i prije kraja sezone, pa da se opet zarati vi ni kuhari ne bi mogli biti u vojsci..

Ivicahuljev
Kontakt:

pet maj 06, 2016 11:24 pm

storm_raider je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Oj ljudi, koji vam je klinac. Mi završavamo 4ti, možda čak i treći. :ganja:
Hahahaha dobra koliko to savez mora oduzet bodova ovim vodecim :rofl1: :rofl1: :rofl1:

shzna
Kontakt:

pet maj 06, 2016 11:27 pm

KOLDŽO LOPOVE
KOLDŽO LOPOVE
KOLDŽO LOPOVE
KOLDŽO LOPOVE
YEBEMO TI SVEEEEEEEEEEEEEEE :shisha:
1987

zubanovic89
Kontakt:

pet maj 06, 2016 11:27 pm

Znaci da razjasnimo nesto, iz naredne dvije utakmice nama treba jedan X Sirokog uz nase pobjede i da Sloboda osvoji kup. Ovo drugo je sasvim realno, i cetvrti hajmo reci jedno 80% ide u Europu. Koliko je realno da Drina i Radnik uzmu bod? Na osnovu igre Sirokog protiv Olimpica jako realne, imali su 2-3 sanse ali je Olimpic imao 5. Drina dobi Slobodu, Radnik nema losu ekipu. Pitanje je koliko im se igra, i za koliko ce se prodati. O ovim drugim kombinacijama ne bih pricao, mada nisu nemoguce, pogotovo da pitari izgube obje utakmice. Sanse ima, mala je ali itekako postoji i mi trebamo svim silama zapeti sutra.

storm_raider
Kontakt:

pet maj 06, 2016 11:32 pm

Ivicahuljev je napisao/la:
Hahahaha dobra koliko to savez mora oduzet bodova ovim vodecim :rofl1: :rofl1: :rofl1:
Pa ne moraju oduzimati, mogu i nama dodati. Ocekujem @salemaprolica da se javi i objasni ono razvratno ponasanje! :ganja:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

SWRA_1921
Kontakt:

pet maj 06, 2016 11:36 pm

zubanovic89 je napisao/la:Znaci da razjasnimo nesto, iz naredne dvije utakmice nama treba jedan X Sirokog uz nase pobjede i da Sloboda osvoji kup. Ovo drugo je sasvim realno, i cetvrti hajmo reci jedno 80% ide u Europu. Koliko je realno da Drina i Radnik uzmu bod? Na osnovu igre Sirokog protiv Olimpica jako realne, imali su 2-3 sanse ali je Olimpic imao 5. Drina dobi Slobodu, Radnik nema losu ekipu. Pitanje je koliko im se igra, i za koliko ce se prodati. O ovim drugim kombinacijama ne bih pricao, mada nisu nemoguce, pogotovo da pitari izgube obje utakmice. Sanse ima, mala je ali itekako postoji i mi trebamo svim silama zapeti sutra.
Zapinjanje Drine i Radnika bi mogli ocekivati uz neku premiju od 50.000-100.000 KM žive love pred utakmicu da se nalože ko bekani i onda im ne dati te pare. :rofl1: Ali eto, rece FK1921 da to nije dio nase politike i da se time ne smije niko baviti, tako da sutra Siroki ide 0:3, Sarajevo kako god da zavrsi kupice protiv Olimpica, a Siroki dobija kuci raspali Radnik koji sanja kup i Evropu.

rodrigo87
Kontakt:

pet maj 06, 2016 11:44 pm

Ako sutra Siroki dobije, iz sveg srca cu navijati za Radnik u finalu kupa 8-)

Ivicahuljev
Kontakt:

pet maj 06, 2016 11:45 pm

Znaci treba nam da savez kazni jufke i slane zbog afere punac :D ,siroki da kazni islamska zajednica sto niko nedolazi u lokalnu dzamiju il ono manje vjerovatno da im uleti poreska :D ,zrinjski da opet zabrane jedno 50 narednih godina :D al sta sa radnikom oni nam nikako neleze :rofl1: :rofl1:

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet maj 06, 2016 11:47 pm

damirfile je napisao/la:Jel bilo na portalu razlog brisanja cijele teme ??????????
tema nije izbrisana
Željezničar ante portas !

damirfile
Kontakt:

pet maj 06, 2016 11:49 pm

AsharaK je napisao/la:
damirfile je napisao/la:Jel bilo na portalu razlog brisanja cijele teme ??????????
tema nije izbrisana
Gdje je ?

Žvaka
Kontakt:

pet maj 06, 2016 11:57 pm

Ivicahuljev je napisao/la:
Znaci treba nam da savez kazni jufke i slane zbog afere punac :D ,siroki da kazni islamska zajednica sto niko nedolazi u lokalnu dzamiju il ono manje vjerovatno da im uleti poreska :D ,zrinjski da opet zabrane jedno 50 narednih godina :D al sta sa radnikom oni nam nikako neleze :rofl1: :rofl1:
Znači nisi normalan :D

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 10 gostiju.

Prijava