pet maj 06, 2016 8:22 pm
Da je imao Edis gresaka, imao je, posebno sa izmjenama i potpunim zanemarivanjem Dade u trenutcima kad je Bekric za klupe, a ne da cijelu utakmicu igra, zatim vadjenje Memije u trenutcima kad je mnogo opasniji i bolji od Sinise, pa sve do trenutaka kad mu Zahirovic igra 90' a Zolotic ni 15' da udje svjez, odmoran, ofanzivniji, do vadjenja Blagojevica kad nije imao mu.da izvesti Bekrica..
Ali KO da dodje i da garantuje bolje??
Volio bi i ja sve moguce karakteristike igre bolje, ali KO je taj trener sa ovih prostora sto nam to garantuje:
Od svih nabrojanih Karacic je najbolji, al nije neka ideala, ostalo po meni ne vrijedi dirati Edisa..
A dovodjenje trenera tipa Kruno Jurcic je veliki mac sa dvije ostrice, je ako ne krene, bice zavio nas u crno, vako, nako...
Edisov najveci problem je selekcija igraca, a ne postavka igre, to je vise nego evidentno, i ne mogucnost procjene ko je za izmjeniti, ali opet ova je polusezona specificna, jer nama jedan poraz je mjenjo sve i pod velikim smo pritiskom bili, nadam se da ce biti bolji naredne sezone.
Al ljudi budite svjesni da mi nemami NEKU ekipu, jer nam igraju Bekric, Bogicevic, Stanic, Zahirovic, bez lijevog krila, pa 5 ekipa ima boljeg zadnjeg veznog od nas, 7 ekipa boljeg stopera, 4-5 boljeg lijevog beka, 10-ka nam je kriticna, al to je kriticno kod vecine ekipa, jer u formaciji 4-5-1 desetka se nekako gubi, nema tolikog znacaja, za lijevo krilo da ne govorim, pa o kakvoj mi ekipi pricamo, jesmo li mi Real za ovu ligu? Naravno da nismo, i uz srecu mi smo max izvukli..
POSEBNO JE ZANIMLJIVO OVO OKO DOVODJENJA IGRACA, SVAKA CAST MISIMOVICU, AL NE MOZE ON DOVODITI IGRACE, NE BI TREBAO NA SEBE UZIMATI TAJ RIZIK, JER SVAKI TRENER TREBA IMATI SVOJU VIZIJU, OVAKO TREBA POSTAVITI DEJANA NIKOLICA ZA TRENERA, JER ON IMA VIZIJU SA OVIM IGRACIMA, NE MOZES SAD NA KRAJU SEZONE DOVESTI VLADU JAGODICA ZA TRENERA I RECI MU, E DEJO I JA SMO TI DOVELI IGRACE, AJ TI BUDI TRENER... NE IDE TO TAKO.... TRENER DOVODI IGRACE I ODGOVARA ZA REZULTAT..
AKO DEJO I MISKE DOVODE IGRACE, ONDA ONI TREBAJU ODGOVARATI ZA REZULTAT..
.