Slazem se sa @Edis Mulalic, i mene je najvise strah manjka rotacija, nadam se da ce se to popraviti u ovoj sezoni - mora, inace smo donji.
Ako u ligi budem vidjao zadnjih 20 minuta Markovica umjesto Sabanadzovica ili cak Hasanovica, i tako svaku utakmicu, onda nista nismo naucili. Bas me zanima kakva ce postavka biti protiv GOSK-a i koje bi tu promjene mogli vidjeti. Posto ce vjerovatno Zeba poceti u Svedskoj, pod moranje je da protiv GOSK-a startaju Zeric ili Ramovc (ja bi stavio obojicu, Zeru kao neku osmicu). GOSK ce biti nabrijan, ali vala na Grbavici mi napadamo, i ako cemo i tu ziheraski igrati, i siliti igrace 90 minuta koji su igrali prije tri dana protiv AIK-a, onda ne znam. U takvim utakmicama Zeba dobro dodje zadnjih pola sata ako ne do bog ne ide kako treba.
Mi nemamo vremena cekati neke igrace da sazriju nazalost, niti mi imamo neki plan posudbi, saradnju s klubom da se ti igraci kale, a da nece biti neki klub koji propada u svakom smislu i koji nije zdrava sredina za takvog igraca. Zeljo B bi trebalo biti to neko rjesenje, zivo me interesuje sta je Odovic govorio u emisiji finale na OBN-u kod Adisa, nisu jos pstavili na kanal, kada budu, proslijedit cu. Ja ozbiljno racunam na cetvorku Zeric - Ramovic - Sabanadzovic - Hajdarevic za neku blizu buducnost. To bi bio masivan (

) apgrejd u odnosu na ovo sto imamo trenutno u vezi. Sto je najgore, ovo sto imamo u vezi i sto se forsira i jeste donekle dovoljno za ligu ako se poprave neke stvari, ali se rotirati mora. Ovi mladji momci se ne smiju zapostavljati. Imamo strasnog potencijala. Sabanadzovic i Hajdarevic mozda nisu odmah za prvog tima, ali moze im se dozirati minutaza, dok za Zerica i pojacanje Ramovica ne smije biti izgovora i takvi se moraju gurati odmah, u prvenstvu.
Ovo u europi sto smo odigrali do sada je meni super, gore sta bude, m nismo favoriti, trebat ce nam i srece, mislim da ce Slavko to dobro posloziti. Mene vise interesuje od toga pocetak sezone i jedva cekam da vidm sastav za GOSK. Naravno, ne kazem da ne zelim prolaz protiv AIK-a, ali nama je ova sezona (kao i svaka do sada xD ) bitna. Zrinjski ide u rekonstrukciju ekipe i mozda budu pod rucnom, Borac ce biti okej ekipa, a Siroki ce, imam osjecaj, ici na titulu. Utakmice protiv Sarajeva ne moraju biti odlucujuce za titulu osim ako sami ne zaseremo, ali treba se i tu promijeniti pristup, a tu ti treba nasih igraca sto vise, koji znaju sta ovaj grb znaci!
Ordagic je instant pojacanje i steta je ako nece doci. Trazi pare koje nisu neki bauk, za iskorak su potrebna veca ulaganja, i ti kada bi imao u ekipi Lendrica, Ordagica, Serbecica, Stevanovica, Subica...pa to je skroz druga prica i za europu. To zahtijeva vise para i meni nije problem ako ne moze ni to, razumijem da kosta, ali ako ce se raditi jug, sto sigurno hoce. Ja se istoku i dan danas divim i to je nama jedan preduslov za sportske uspjehe. Ogromna je razlika igrati na Grbavici europu! Samo, treba se raditi oko Zeljo B ekipe, dobro se pocelo, da imamo neku viziju za mladje igrace i da kupimo sve te talente prije nego sto ih drugi razgrabe i da nadjemo nacina da ih sto prije ubacimo u prvih 11, a da se ne osjeti previse na igru. Grijesit ce oni sigurno, ali lakse je kad uz sebe imaju neke jace igrace. Pa grijese i ovi iskusni od trideset godina jbt.
Sto se napada tice, pojma nemam ko ce se tu dovesti, ali ako se fino sredi vezni red, ako se budu ovi mladji momci prvenstveno gurali, mislim da imamo potencijala i da sa sadasnjm stanjem u napadu izguramo. Trenutni napadaci sigurno i mogu nesto u nasoj ligi, teze je to protiv jednog AIK-a odigrat, najjace odbrane Svedske. Imamo jednog Nikolica sa svojim prednostima, igrom glavom, dobro igra kada je okrenut ledjma prema golu, Zec je brzi, zna praviti dar mar, moze igrati na oba krila, u napadu, Zajmovic je taj neki sidras, za Beganovica ne znam ni sam sta je

, ali vidjet cemo sve. Budmo realni, momak ni na posudbi nije igrao na svojoj poziciji, nego su ga gurali tako gdje nisu imali igraca.