Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jul 15, 2017 12:13 pm

Ivicahuljev je napisao/la:
sub jul 15, 2017 12:06 pm
ChWilla je napisao/la:
sub jul 15, 2017 11:45 am
nemaš se šta kleti, realno je situacija takva da je momak na toj poziciji najbolji i najdokazaniji igrač još u ligi, a relativno mlad. može li biti promašaj - može kao i svako.

da li su duljević i stevanović mogli do sad naći "normalne" klubove - svakako jesu da gledaju sebe realno. a to što ne gledaju realno, i što ih prodaju samo njihovi menadžeri - i to je samo njihov problem.
Razlozi koje navodis su onda za dublje analize psihickog stanja navedenih fudbalera,dozvoliti da te menadzer handri u zdrav mozak meni nije normalno
povjeruje i mnogo pametniji i obrazovaniji svijet u ono što bolje zvuči i što želi da čuje...
gradi željo boli te *****

Plava Porodica
Kontakt:

sub jul 15, 2017 12:14 pm

Ma ko god nas odbije ne vrijedi, dok je u kontaktima onda je prica "dovedite ga kako znate i umijete".
Predlozite vi nekog boljeg,a jeftinijeg, i niko sretniji od mene.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

kvalitet
Kontakt:

sub jul 15, 2017 12:16 pm

Kad sam spomenuo novac za igrača, nisam mislio samo na Ordagića. I napisao sam već, pitanje je da li vrijedi tih para. Poenta je bila da mi moramo početi otkupljivati ugovore igrača za koje smatramo da će unaprijediti našu igru.

Spominjete neke cifre koje su u evropskim uvjetima presmiješne, pa eto još jedan pokazatelj gdje smo mi realno. I ako se nećemo uvaljivati s parama kad su igrači u pitanju, gdje ćemo onda? Ipak smo mi fudbalski klub, sportski kolektiv kojem su sportski ciljevi na prvom mjestu. Tu najviše rizika ima i to je tako svugdje u svijetu. Real dovede igrača za nekakve desetine miliona nečega, pa bude flop. Mislim da smo za 150k maraka mogli dovesti 3 igrača iz naše lige koji obećavaju. A to je samo četvrtina novca od Lendrićevog transfera. A moje neko razmišljanje je da novac zarađen od transfera treba biti isključivo "upumpan" u sportski dio. Znači, prodaš jednog igrača, uzmeš trojicu, a opet si u plusu od 450k. Golemo. Da se jedan ispostavi kao pojačanje znaš da si napravio veliki posao. O ovome se fakat može nadugo i naširoko, ali valjda sam dovoljno napisao da se shvati poenta.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Valter
Kontakt:

sub jul 15, 2017 12:18 pm

I - O utakmici odigranoj u cetvrtak je manje vise sve receno. Svi smo svjesni limita ove ekipe tako da nemamo velikog razloga biti nezadovoljni rezultatom a i samom igrom. Sa ovom prvom postavom Slavko je i postavio igru koja nam je jedino mogla donijeti rezultat koji nam ostavlja nadu u revansu. Ocito da su jedino Zec, Zeba i Stevo imali zeleno svjetlo da pokusaju sta u fazi napada sto je rezurtiralo jednom polusansom (Zec). Zakaric je imao zadatak da vise pomaze Stani pozadi tako da je veci dio utakmice odigrao povucen. Vjerovatno i Slavko svjestan njegovog trenutnog kondicionog stanja nije mu dao da ostaje gore jer onakav guzat nema sanse da bi mogao ispratiti svog igraca kada bi ovaj krenuo ka nasem golu. Odbrana recimo solidna jer nije bilo previse gresaka, ali i defanzivna igra Jovana, Ugljese i Zakare je smanjila prostor AIK-ovim igracima. Sto se tice borbenosti svih igraca nema primjedbi, sto se tice tecnosti same igre to smo odavno od Zelje zaboravili. Moj neki dojam je da nam je Blagojevic najveci kocnicar za bolju igru. Trudi se on, cesto dobro uklizava protivnickim igracima, medjutim to je je igrac koji nema sanse da moze dati precizan pas nekome ko je od njega udaljen 15-20 metara. Brzina njegovog pasa je nikakva a onakva nepreciznist mi nije jasna poslije toliko godina bavljenja fudbalom. Volio bi da mi neko kaze na kojoj utakmici je on imao asistenciju za gol ili barem za sansu. Tacno je da nam fali igrac tipa Ordagica, ali bolje za sada i ne dovoditi nikoga nego neka polovna rjesenja. E da je dovesti Duljevica, ne bi nam trebao ni stoper, ni spic, ni bekovi, ni ...

Pred nama je revans i ne postoji ni jedan razlog da Igraci imaju strah od AIK-a. Cinjenica je da su igracki jaci od nas, ali igraju igru po napamet naucenom sablonu, i onaj ko ima malo muda i razbije taj njihov sablon, njima ce napraviti veliki problem. Gledajuci skor AIK-ovih domacih i gostujucih utakmica u prvenstvu moze se zakljuciti da oni kod kuce sa protivnicima imaju vise problema nego kada igraju u gostima. Pregledati njihove sve domace utakmice i naci formulu da im tamo zagorcamo zivot. Slavko ti si na redu.

II - Gledajuci ove klipove sa utakmice najbolje se vidi koliko smo dobili izgradnjom istocne tribine. Zaista prekrasna slika koja nestvarno izgleda narocito u ovim vremenima opterecenim svim i svacim. Vidim da su i silni dijasporci koji su prisustvovali utakmici odusevljeni novom Grbavicom. Razlog vise da se STO PRIJE KRENE SA PROJEKTOM - JUG. Naravno i sa krovom za istocnu i juznu tribinu. E kakav ce to tek biti ugodjaj. Ja sam inace zadnjih godina "stanovnik" sjevera, ali ove evropske utakmice sam odgledao sa istoka,. Pogled punog sjevera sa istocne tribine spada u najljepse slike koje sam u zivotu vidio. Mogu samo zamisliti sliku aBd punog novog juga, sa istocne, sjeverne i zapadne tribine. Najezio sam se.

:zeljeznicar1:
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Okolele
Kontakt:

sub jul 15, 2017 12:19 pm

Zasto mi svaku pjesmu trebamo sjebati tako sto cemo ubacivati neke pogrdne rijeci..Evo ova pjesma sto su umjesto Željezničar sampion ubacili AIK pusi kur.ac moj..Totalno bezveze..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sub jul 15, 2017 12:22 pm

Hajmo Dino Hajmo Vukota
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

storm_raider
Kontakt:

sub jul 15, 2017 12:25 pm

Jaozinho22 je napisao/la:
sub jul 15, 2017 12:12 pm
Jovan Blagojević. : 33 utakmice,1 gol,3 asistencije, ukupno minuta : 2.680
Darko Marković :28 utakmica,4 gola,3 asistencije, ukupno minuta : 2,510
Uglješa Radinović :26 utakmica, bez učinka, ukupno minuta :1,365

Amer Ordagić,29 utakmica,0 golova, 9 asistencija, ukupno minuta : 2,541
Primjera radi, samo naš najstandardniji veznjak Blagojević ima više utakmica od Ordagića, u ligi je odigrao dvije više utakmice od njega i u kupu dvije.
Evo još i statistika ''ponajboljeg'' veznjaka lige :
Tomislav Tomic, 35 utakmica, 5 golova,dvije asistencije, ukupno minuta :2,967
i
Ajdin Redzic : 29 utakmica,2 gola,bez asistencija,2,309 ukupno odigranih minuta...
Dobro igra s obzirom da iam hroničnu povredu leđa...
Puno je lakse igrati u Slobodi nego u Zelji. 'Dobro' i Stanic igra obzirom da ima hronicnu povredu koljena.

Ordagic ako sada ne ode negdje, tesko da ce ikada vise biti ovako trazen.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Ajzea
Kontakt:

sub jul 15, 2017 12:27 pm

Plava Porodica je napisao/la:
sub jul 15, 2017 12:14 pm
Ma ko god nas odbije ne vrijedi, dok je u kontaktima onda je prica "dovedite ga kako znate i umijete".
Predlozite vi nekog boljeg,a jeftinijeg, i niko sretniji od mene.
Nije nas odbio. Da lupa cifre i nama i Zrinjskom, lupa..

Vrijedi novca, i sila mu je novca i ponudjena.

Da je dokurcilo, jeste. Neka se goni u pi.cku materinu, okrenuti se nekom drugom.

Okolele
Kontakt:

sub jul 15, 2017 12:34 pm

Hajde Dino hajde Ajdine pamet u glavu..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

djoxxx1921
Kontakt:

sub jul 15, 2017 12:36 pm

Ma je*o bi ja njemu mater treci dan. Zavlaci nas evo mjesecima, glumi mangupa. Truhni u slobodi mrtvoj, nabijem i tebe i nju

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sub jul 15, 2017 12:37 pm

Hajmo objava hajmo uprava...nemoj Ordagicu idi u pm
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

exbabilon
Kontakt:

sub jul 15, 2017 12:39 pm

Previse je on proveo u Slobodi da bi imao 2 ciste u glavi. Sta ga briga, najbolji je igrac TK, moze se hvaliti unucima.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

neroazzuro
Kontakt:

sub jul 15, 2017 12:42 pm

Okolele je napisao/la:
sub jul 15, 2017 12:34 pm
Hajde Dino hajde Ajdine pamet u glavu..
Apsolutno! Mislim da bi nam upravo ova dva igraca najbolje legla na ovo sto mi imamo. Mladi, brzi, dobri na lopti, relativno skolovani. Iako bih ja licno volio vidjeti i Vukotu.
Vezano za formaciju sa Zecom u spicu treba uzeti u obzir i branjenje prekida koji su njihovo najjace oruzje. Zec je dosta nizi od Steve, a i ostatak ekipe znate kakav nam je visinom.
A prekidi ce biti u fokusu u revansu.
Volio bih i da uigramo neki kontranapad jer ce u revansu biti prilike za to.

P.S. Da smo ovako disciplinovano igrali protiv Zete prosli bismo puno lakse.

Leon_Professional
Kontakt:

sub jul 15, 2017 12:43 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
sub jul 15, 2017 12:22 pm
Hajmo Dino Hajmo Vukota
Dine je najjaci veznjak lige i moj prvi pik od pocetka. Kako nas je samo okretao i valjao na Grbavici sad u zadnjem kolu, u stilu ono ćupe u Aiku.
Ali on je i mladji i skuplji ( mislim na obestecenje ) od Ordage. Bilo bi lijepo ga dovesti ali...

Vukoti je dokurcilo u Krupi i posvadjao se s njima. Tako nezadovoljnog igraca nema smisla drzati. Morat ce smanjiti cijenu.
Primjer je Bonuci i Juve. Juve je od Celzija odbijao ponude preko 50 miliona. Kad se posvadjao s Alegrijem i kad je situacija bila losa, prodali su ga za 40 Milanu.
Nasi jesu kontaktirali Vukotica, a sad s Krupom intenzivno poceti pregovarati.

Doduse stoperska pozicija nam nije prioritet, ali dovodjenje Vukote je ulaganje za buducnost, a i pojacanje igrackog kadra. Njegovim dobrim igrama za godinu dvije mozemo zaraditi bar duplo vece novce.

Elegant
Kontakt:

sub jul 15, 2017 12:43 pm

Sloboda sada dovodi mnoge igrace a ja sam siguran da ce pola njih za manje od godinu dana da trazi zarađene novce koje im ovi nece dati. Na to sve Vlado najavljuje neki trofej.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

LARSSON
Kontakt:

sub jul 15, 2017 12:44 pm

Otkud uopste da smo mi zainteresovani za Dinu/Ajdina

chile
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub jul 15, 2017 12:44 pm

kvalitet je napisao/la:
chile je napisao/la:
sub jul 15, 2017 11:18 am
Od Ordagoca su fotumi napravili zvijezdu, prije svega pitari i mi. Nema yebenog prelaznog da ga se ne priziva i ne ljepe sastavi u kojima je decko. Sad se umislio da je igracina i da ce dobiti koliko zine...a velika vjerovatnoca da bi bio promasaj da dodje ili nama ili pitama. Najcesce su takvi igraci bili zestoke fule.
No svejedno bilo bi fino kad bi ga prestali prizivati i praviti od njega Pirla. Da nam je vezni neophodan jeste, ima igraca koji su za njega izmislili fudbal a manje traze samo ih treba nanjusiti i izroviti...mada u tome nismo dobri bar do sada smo daleko od toga bili...ali uvijek postoji nada i ono ali...
Ma svaki igrač pokušava izvući što više para, ništa neobično. Eh, da li vrijedi on tih para koje traži, to je pitanje. Svejedno, mislim da moramo rizikovati i dati nekad neke pare za igrače za koje se smatra da bi mogli unaprijediti našu igru. Pa makar i da fulimo ponekad, što je realno da se desi. Nemamo ništa od toga što dovodimo besplatno igrače. Desit će se ponekad neki Lendrić, ali dugoročno nije dobro... Ako ne možemo izdvojiti nekih 100k KM za pojačanje, onda se zaista ne možemo nadati nekom evropskom iskoraku, a pogotovo ne dominaciji u Premijer ligi.
Kakvih 100K cega brate, malo se vrati u realnost...
Pravimo stadion, duzni milione (vracamo dugove), kila raskida ugovora, standardni troskovi koji i nisu mali za nase uslove...
Polako dok se iskristalise i stabilizuje situacija dok legne stadion i otarasimo se novcanih repova iz proslosti onda mozemo pricati o tih 100K necega za obestecenje sad za sad gledamo namaknuti koju marku vise.
Uz to doticni Ordagic ima jos pola godine ugovora ako se ne varam tu se ne placa da lezis na parama, odradis predugovor s momkom i dzaba ga u zimskom roku dovedes, zestoka budalastina i greska bi bilo dati fening obestecenja.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sub jul 15, 2017 12:46 pm

Ma **** Ordagica mislim da je prenapuhan...Dino je i mladji od njega i reprezentativac.

Grb1
Kontakt:

sub jul 15, 2017 12:55 pm

ChWilla je napisao/la:
sub jul 15, 2017 11:39 am
sergejevic je napisao/la:
sub jul 15, 2017 10:58 am
Evo i papa udario tablu "zabranjeno kukaknje" na vratima.
a navijač je i on...
Odkad ti znas ciitirati?

ponosannavas
Kontakt:

sub jul 15, 2017 1:34 pm

Jeste da malo ovo sve postaje zamorno. Previše i predugo traje. Buraz ako ne znaš gdje ti srce želi i ako ne gledaš svoju karijeru nego se cjenkaš gotovo je to. Slažem se da je DIno mali dobra alternativa. I VUkota isto jer nam sad treba i stoper malo hitnije. Prije sam govorio da nam trba stoper jer nam na polusezoni ide Bogi pa nije hitno ali bi volio da ga sad dovedemo ali sad nam i treba jer ako se neko nedo Bog još povrijedi ostajemo na dva stopera i niko više ne može igrati ni kao rezervnu varijantu tu poziciju. Rekao sam ranije a i sada ću mi moramo ranije reagovati dok ovi igrači ne postanu najboji u svojim klubovima. Nismo ranije imali para ali nadam se da ćemo imati. Evo sad smo zaradili i treba da u nešto uložimo. POvećao se i broj stranaca. Što nebi dovei dva Ordagića slobodna za te pare? Relano naših igrača nema slobodnih puno ali opet možemo sada stanca dovesti, a Ordagu pokušati na kraju polusezone opet. Ima opcija. Ovo mu ne ide u prilog oko cjenkajna jer iZrinjski će isto uraditi vjerovatno. Ja sam više za tri igrača koja procjenimo nego za Ordagu koji kaki, iako ga izuzetno cijenim i po meni takav igrač je priortitet, ali sad sa ovim povećanjem broja stranaca imamo opcija.

Strategija je sve jbg. Ja recimo mislim da bi mi trebali gore ostaviti ZEca na klupi. Stana i Zakra na krilima i to na suportnim stranam nego što su završili tekmu. Mi se nesmijemo gore braniti. Moramo igrati kao i ovdje. Sa stanom ćemo biti čvrši odbrambeno jer će oni biti malo otvoreniji i malo više napadati ali im nesmijemo dozvoliti da nas pritisnu. Sa okkrenutim stranam Stane i Zakare bit ćemo opasniji iz daljine što nismo imali ovdje u tekmi, a tamo će nam trebati jer će oni biti malo agresivniji. Ako dopustimo da nas stisnu past će gol sto posto jer smo niski. Nemoguće je sve pokupiti pored onako visokih igrača. Ukoliko mi damo prvi gol kasnije ubaciti Zeca na mjesto NIkolića. Ukoliko oni daju gol na mjesto nekog krila. PLus Žera mali može ući i Ramović. PO meni u tom slučaju moramo imati i Zajmovića zbog visine u napadu. Vidim nije ga bilo na klupi ovdje. Ako nam zatreba na sve ili ništa. On je relativno brz za visinu svoju. Slavku moram pohvaliti zbog tekatike ovdje ali isto tako nekad mi nije jasan oko izbora igrača. Zajmović po meni bi trebao imati prednost ispred Begaanovića. Began teško dolazi do lopte. LGedao sam ga i u mladoj protiv Švice. Nijednu loptu nije prihvatio. I kad treba ganajti nije loš, kad treba probiti bunker isto tako ali protiv lošijih ekipa od naše.
Eh sad šta bi ja uradio da prođemo aBd. Protiv Brage bih ostavio na klupi i Stanu i Bogija i Zebu i NIkolića. I sa njima si 95% donji. Gurnuo bih Kemu. Žeru, Zajmovića i Ramovića od prve. MOžda Zajimović naklupi a ZEc u napad. Do tada možda još nekog dovedemo i nek momci trče nek igraju nek se dokazuju. A onda u našem prvenstvu na sikustvo ovi uzmu tri boda što nisu igrali protiv Brage. Svi odmorni i puni svježine. Bi li to njiho ego dozvolio ne znam ali budimo realni protiv Brage vidiš koliko momci mogu.Šta će Zeba i ovi ostali igrati protiv Brage koji *****. Do sada sam sve opravdavao jer lova je bitna i prolasci dalje, ali protiv Brage u kost sa momcima aBd. Gore će biti teško ali eto malo maštam. Moramo se i gore potući ako hoćemo prolaz.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava