I - O utakmici odigranoj u cetvrtak je manje vise sve receno. Svi smo svjesni limita ove ekipe tako da nemamo velikog razloga biti nezadovoljni rezultatom a i samom igrom. Sa ovom prvom postavom Slavko je i postavio igru koja nam je jedino mogla donijeti rezultat koji nam ostavlja nadu u revansu. Ocito da su jedino Zec, Zeba i Stevo imali zeleno svjetlo da pokusaju sta u fazi napada sto je rezurtiralo jednom polusansom (Zec). Zakaric je imao zadatak da vise pomaze Stani pozadi tako da je veci dio utakmice odigrao povucen. Vjerovatno i Slavko svjestan njegovog trenutnog kondicionog stanja nije mu dao da ostaje gore jer onakav guzat nema sanse da bi mogao ispratiti svog igraca kada bi ovaj krenuo ka nasem golu. Odbrana recimo solidna jer nije bilo previse gresaka, ali i defanzivna igra Jovana, Ugljese i Zakare je smanjila prostor AIK-ovim igracima. Sto se tice borbenosti svih igraca nema primjedbi, sto se tice tecnosti same igre to smo odavno od Zelje zaboravili. Moj neki dojam je da nam je Blagojevic najveci kocnicar za bolju igru. Trudi se on, cesto dobro uklizava protivnickim igracima, medjutim to je je igrac koji nema sanse da moze dati precizan pas nekome ko je od njega udaljen 15-20 metara. Brzina njegovog pasa je nikakva a onakva nepreciznist mi nije jasna poslije toliko godina bavljenja fudbalom. Volio bi da mi neko kaze na kojoj utakmici je on imao asistenciju za gol ili barem za sansu. Tacno je da nam fali igrac tipa Ordagica, ali bolje za sada i ne dovoditi nikoga nego neka polovna rjesenja. E da je dovesti Duljevica, ne bi nam trebao ni stoper, ni spic, ni bekovi, ni ...
Pred nama je revans i ne postoji ni jedan razlog da Igraci imaju strah od AIK-a. Cinjenica je da su igracki jaci od nas, ali igraju igru po napamet naucenom sablonu, i onaj ko ima malo muda i razbije taj njihov sablon, njima ce napraviti veliki problem. Gledajuci skor AIK-ovih domacih i gostujucih utakmica u prvenstvu moze se zakljuciti da oni kod kuce sa protivnicima imaju vise problema nego kada igraju u gostima. Pregledati njihove sve domace utakmice i naci formulu da im tamo zagorcamo zivot. Slavko ti si na redu.
II - Gledajuci ove klipove sa utakmice najbolje se vidi koliko smo dobili izgradnjom istocne tribine. Zaista prekrasna slika koja nestvarno izgleda narocito u ovim vremenima opterecenim svim i svacim. Vidim da su i silni dijasporci koji su prisustvovali utakmici odusevljeni novom Grbavicom. Razlog vise da se STO PRIJE KRENE SA PROJEKTOM -
JUG. Naravno i sa krovom za istocnu i juznu tribinu. E kakav ce to tek biti ugodjaj. Ja sam inace zadnjih godina "stanovnik" sjevera, ali ove evropske utakmice sam odgledao sa istoka,. Pogled punog sjevera sa istocne tribine spada u najljepse slike koje sam u zivotu vidio. Mogu samo zamisliti sliku aBd punog novog juga, sa istocne, sjeverne i zapadne tribine. Najezio sam se.

1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.
Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.