Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

mirzoni1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jul 14, 2017 9:29 am

a niko da spomene da je AIK u takmičarskoj formi, da su odigrali skoro 15 utakmica u prvenstvu, da smo ostali bez 2 ponajbolja igrača, da je naša ekipa skoro bez odmora, da smo skoro zadnja liga u evropi i da nismo mančester. ono sinoć je bilo extra

Pompey
Kontakt:

pet jul 14, 2017 9:34 am

Da i ja koju kazem :D
Pohvalio bih tandem Bogi-Graovac, pogotovo Bogija. Koliko sam ga puta kritikovao, mislim da je nakon sinocnje tekme zasluzio da ga pohvalim :)
Veca nekako nesiguran, kao da ne zna gdje mu je gol. U 2,3 navrata lopta je isla pored gola a on se bacao i branio, i pokloni AIKu kornere. A nakon jednog umalo da ne primis gol, mada je ono bik faul nad golmanom, al nije sviran.
Sto se tice one ruke, ne bih ja rekao da je ono penal. Ruka je bila uz tijelo i ne znam da je ikad neko svirao onakvu ruku. Fini su bili suci, nije bilo gresaka tako da je sve ok na kraju bilo.
0-0 strasno dobar rezultat jer nismo primili taj gol u gostima, ehh sad... iskreno se nadam da je to to od AIKa, i da nas nece rastaviti gore do 35. minute ko one u prethodnom pretkolu. Gore samo bez nervoze i ne primiti ga u prvih pola sata, a kako vrijeme bude odmicalo ocekujem da ce biti nervozniji i nervozniji a jbemu misa, valjda to mozemo iskoristiti.

ps. Kad pocinje prodaja godisnjih? Jel ove sedmice obzirom da vec sljed. nedjelje igramo sa Goskom.
Zadnja izmjena: Pompey, dana/u pet jul 14, 2017 9:37 am, ukupno mijenjano 1 put.
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

vrbanjusa
Kontakt:

pet jul 14, 2017 9:34 am

21 10 4

Petrović Slavko

LARSSON
Kontakt:

pet jul 14, 2017 9:38 am

Repriza tekme na SK3

mula
Kontakt:

pet jul 14, 2017 9:39 am

mirzoni1921 je napisao/la:
pet jul 14, 2017 9:29 am
a niko da spomene da je AIK u takmičarskoj formi, da su odigrali skoro 15 utakmica u prvenstvu, da smo ostali bez 2 ponajbolja igrača, da je naša ekipa skoro bez odmora, da smo skoro zadnja liga u evropi i da nismo mančester. ono sinoć je bilo extra
Ima smisla
Što jest jest
:palacgore:
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet jul 14, 2017 9:42 am

Sinoc je mnogo timova nosioca u trecem pretkolu napravilo kiks. Postoji sansa da se dobije neki tim sa kojim se moze igrati ili npr neki velikan :D
Željezničar ante portas !

ChWilla
Kontakt:

pet jul 14, 2017 9:48 am

vrbanjusa je napisao/la:
pet jul 14, 2017 8:15 am
Sinoć jako lijepo na Grbavici. Prvo bih pomenuo JUG, navijanje odlično, parole fantastične, momci svaka čast. Kapa dole.
Generalno lijepa predstava sinoć, sveukupno gledajući. Pozitivna atmosfera, pun stadion, korektno navijanje. Igra kao igra, može bolje ali rezultatski sam zadovoljan. Spora smo ekipa i to nam je osnovni problem. ALi to je problem kompletne lige kao i suđenje u ligi. Nismo navikli na dobro suđenje, sa malo prekida.
Napravili smo puno manje grešaka nego protiv Zete i to je dobro, samo treba nastaviti tako i možemo fine rezultate napraviti ove sezone.
Igračima se nema ništa prigovoriti osim Staniću za onu nonšalanciju u zadnjoj minuti, sve ostalo je bilo u skladu sa mogućnostima.
I da, Zeba mora igrati pa makar na jednoj nozi, on donosi prevagu i nešto najgluplje je kad čujem da treba Zebu zamjeniti i uvesti bilo koga u onakvoj utakmici. Na 2:0 ga treba odmarati i davati priliku mlađim, ali u onako teškoj utakmici Zeba znači jako mnogo. Da je mlađi 3 godine glat bi ga AIK kupio nakon utakmice.

P.S. Čitam izjavu Zakarića i kaže "možemo biti ponosni na ovakvu utakmicu", U potpunosti se slažem. Ponosni na ukupan dojam od sinoć.
NE znam za ostale ali meni je pravo dobro bilo sinoć :D . A sve je krenulo od konobarice u Bečkoj :ganja:
imajući u vidu i protivnika - uz šerif, vjerovatno i najbolja njegova partija ikad. baš me pozitivno iznenadio.
gradi željo boli te *****

Leon_Professional
Kontakt:

pet jul 14, 2017 9:48 am

Sinoc kod ovih Svedjana onaj veznjak ala Guti drzi loptu kao u sefu. Mada odlicno smo mi zatvorili ostala 2 njihova veznjaka koji su stojali dublje u nasoj polovici i cekali loptu Gutija, a to je i bio zadatak Ugljese i Blagojevica.
Ugi je 2 put ispao i umalo da primimo gol, a ostalo su dobro obojica odradili.

Mi smo strasno lose postavljeni u napadu. To je problem. Nama su svi veznjaci u istoj liniji i tu na centru, a napadaci i krila odsjeceni budu radi tog.
Zeba dolazi po loptu i onda nema nikog da poveze to.
Vrlo malo kretanja imamo tu, a nemamo osim u par momenata Blagija, nikog da povuce i visak napravi. Doduse sinoc je bilo i zgusnuto u sredini ali govorim i za opcenito.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pet jul 14, 2017 9:49 am

moze ovo bolje, ali onaj ko nije zadovoljan jucerasnjom igrom, neka zapamti da igramo bez lendrica i stevanovica i da smo jos uvijek aktivno u igri da prodjemo ovo pretkolo...

ja mislim da ce nama biti lakse igrati u stokholmu, i nekakav osjecaj imam da cemo zabiti barem 1 gol,..
100/94/37/34 - i to je to!

Dominic
Kontakt:

pet jul 14, 2017 9:49 am

''Ujedno, obavještavamo navijače da će novčani priliv od ulaznica s istočne tribine biti usmjeren u finansiranje istoka, kako bi se što prije finansijska konstrukcija novosagrađene tribine zatvorila", zaključuje se u saopćenju kluba.
Pitam se koliko smo to jos duzni GP Butmir za Istok. Ne bi me cudilo da nam treba jos pet utakmica kao protiv AIK-a da vratimo dug! :?

LARSSON
Kontakt:

pet jul 14, 2017 9:51 am

Peru se pare na tribini, lafo se zatvara konstrukcija, a zatvaraju se privatni džepovi

Morzhy
Kontakt:

Sinoć sve fantastično osim činjenice da Stevo i Dženis više ne smiju biti realne opcije za napad. Sve što se zaradilo prodajom Lendrića treba usmjeriti na dovođenje napadača i eventualno jednog veznog, ostalo bi trebalo biti dovoljno za našu kukuruz ligu. Što se tiče AIK-a ne treba se zanositi, sinoć nije izgledalo da su se pošteno oznojili i uopšte neće biti sramota ispasti od njih, tako da se nadam da ćemo s tim saznanjem odigrati puno bolje jer ne bi trebalo biti pritiska.

P.S. Zajko doktor ove igre, lijepo je vidjeti kako ga ne smiju napasti igrači koji vrijede milione Eura, a i kad stisnu da ga napadnu dobiju "kroz none". Kapa dole majstore

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pet jul 14, 2017 9:52 am

FK Željezničar je sinoć pokazao kako organizovati evropske utakmicie. Na Grbavici je u prvom meču drugog pretkola Evropske lige sve funkcionisalo perfektno.

U našem najtrofejnijem klubu su obratili pažnju i na najsitnije detalje, a gest u 27. minuti oduševio je navijače AIK kako one na stadionu tako i one koji su putem malih ekrana pratili utakmicu.

Naime, u 27. minuti na semaforu stadiona Grbavica je posvećena poruka pokojnom Ivanu Turini, hrvatskom golmanu koji je preminuo tokom sna.

Turina je branio u AIK-u, nosio je broj 27. Nakon njegove smrti 2. maja 2013. godine navijači kluba iz Štokholma mu tokom svake utakmice odaju počast.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pet jul 14, 2017 9:54 am

LARS1921 je napisao/la:
Peru se pare na tribini, lafo se zatvara konstrukcija, a zatvaraju se privatni džepovi
Nemoj ba takve komentare znam da se zezas ali imas pojedinaca odmah ce kontati ti ozbiljno i ode forum u pm :)
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

neroazzuro
Kontakt:

Vala, ja sam zadovoljan. Nije ono uopšte loše izgledalo. Uz malo sreće u revanšu može se ovo proć.

mirzza
Kontakt:

pet jul 14, 2017 9:55 am

LARS1921 je napisao/la:
pet jul 14, 2017 2:16 am
salle86 je napisao/la:
pet jul 14, 2017 2:14 am
430k-Q1
440k-Q2
95k-1.meč
125k-2.meč
----------------------
1.090k smo "jači" nego u isto vrijeme prošle sezone
Samo pametno uložiti i nema zastoja u napretku
+ skoro 600000 od Lendrića

i kad bi uzeli kakav procenat od nekog od naših što se proda vani super
+ cifra od Mire
+ potencijalna cifra od Gotala
- plata od Zeca i Projica
Ima para ne moze ih krava pojesti.

zubanovic89
Kontakt:

pet jul 14, 2017 9:56 am

Defanzivno sinoc perfektna igra, Slavkov pecat definitivno i treba ga za to pohvaliti. Ofanzivno jako lose, da li zato sto im je on rekao da ne napdaju ili mi ne znamo, ili nam oni nisu dali ne znam. U globalu jako dobra utakmica protiv kvalitetnijeg protivnika. Prava sahovska partija, nasi su trcali iznad svojih mogucnosti. Bas sam pratio, svedi imaju milion nekih uigranih kombinacija, bukvalno su cekali 1 kiks da nam opale kontru i da zabiju, odlicno smo pokrivali njihova kretanja, opet kazem zasluge idu Petrovicu jer je dobro ekipu spremio, a to je i sam priznao poslije da je uvidio greske poslije Sirokog i da je pristupio utakmici drugacije.

Ono sto mi je pravo drago, mislim da nas je konacno popustio ona faza od kraja sezone gdje samo hejtamo po svemu. Sinoc neki kreten na istoku, uvalio se medju desetogodisnjake, svadjao se sa zastitarima psovao citavu utakmicu redom svakome, negdje oko 60te minute rece mu jedan pa drugi pa treci na kraju 5 likova da ce ga prebit ako ne usuti, ako mu se ne svidja kako igramo da ide na Kosevo. Atmosfera opustena, zajebancija na tribinama, navijanje u jednom trenutku fenomenalno nismo odavno imali onakvo izadnje.

Ponovicu se od prije par dana, dobar veznjak da nam smiri loptu i dobar spic mi imamo fenomenalnu ekipu. Mislim da puno vise timski radimo sad kako nema Mire i Lendrica i uz ova dva potencijalna pojacanja (veznjak vise nego napadac), idemo do titule.

mirzza
Kontakt:

pet jul 14, 2017 10:00 am

vrbanjusa je napisao/la:
pet jul 14, 2017 9:27 am
Kao što rekoh juče, Siniša za klasu bolji od Stane, barem trenutno. Još jedna perfektna partija. Čak je i centar počeo prelaziti...
Da Sinisa se dosta sinoc ubacivao u napad, Stanic neprepoznatljiv.
Stevo katastrofa, ono je dzoker za zadnjih pola sata, zao mi onog Mujage, sada bi bio prvi spic bez premca.
Nadam se da ce ovaj Projic jos zacepiti rupe u odbrani sto je Stana ispadao. Prioritet je spic, pa stoper pa vezni.
Imamo 4 stranca Jovan, Markovic, Sinisa, Projic od kojih niti jedan nije top klasa, treba se rijesiti odmah na zimu Markovica, Sinisa i nekako, Projica cemo vidjeti.
Celo je vec dugo tu, tako da bi i on mogao lagano piciti.

black64
Kontakt:

pet jul 14, 2017 10:00 am

SIMA_SIMAU je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
Nemoj ba takve komentare znam da se zezas ali imas pojedinaca odmah ce kontati ti ozbiljno i ode forum u pm :)
Ni u sali se neke stvari ne trebaju pisati.

Morzhy
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet jul 14, 2017 10:02 am

mirzza je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
pet jul 14, 2017 2:16 am
salle86 je napisao/la:
pet jul 14, 2017 2:14 am
430k-Q1
440k-Q2
95k-1.meč
125k-2.meč
----------------------
1.090k smo "jači" nego u isto vrijeme prošle sezone
Samo pametno uložiti i nema zastoja u napretku
+ skoro 600000 od Lendrića

i kad bi uzeli kakav procenat od nekog od naših što se proda vani super
+ cifra od Mire
+ potencijalna cifra od Gotala
- plata od Zeca i Projica
Ima para ne moze ih krava pojesti.
Nas kao navijače ne bi trebalo previše da zanimaju pare. Nemam ja ništa od 600.000 KM koje smo dobili za Lendrića kad gledam Dženisa koji se u 16 kreće kao Gavrilo Princip. Mora Zakarić glavom vratiti brzu "ničiju loptu" iz mrtvog ugla njemu tačno na 10 metara i 36 centimetara kako bi on možda uspio da je dohvati jer se ukopao i čeka. Znači navijači ne smiju više zahtijevati isključivo zaradu, nego dobre igrače koje će gledati kako dobro igraju lopte.

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava