Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Špekac1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet maj 06, 2016 3:33 pm

Špekac1921 je napisao/la:
Špekac1921 je napisao/la:Koju poziciju igra ovaj novi?
Sve pozicije u sredini. :kafa:
Hvala. :palacgore:
Kad nikog nema znaj da tu sam ja, da ti pjevam i za te da se lemam...
Samo tebe volim ja, tebe volim ja..

delinjo
Kontakt:

pet maj 06, 2016 3:36 pm

samo da ne postanemo klub na kojem se uce treneri i igraci ...zar nema manjih klubova da Edis usavrsi svoj zanat pa sjedne na klupu...lako je voditi Messija i Suareza...za ovo ti ipak treba neko znanje jbg ...4 godine bez trofeja ce biti puno...sto je najgore Zrinjski ce postati trofejniji klub od nas...pa nek se uci Edis treba ga istrpiti jos 3 godine...ma bjezi
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

LARSSON
Kontakt:

pet maj 06, 2016 3:39 pm

mirsadmekic je napisao/la: ama dobice ih sirokii dvaa razlikee , radnika premisatt kad ide sirokom najbolje bi biloo

I kako čovjek tebi da odgovori kad jedan dan govoris jedno a drugi dan drugo i sve tako u krug

exbabilon
Kontakt:

pet maj 06, 2016 3:40 pm

Ma kofer pun para odnijet u Zvornik i nadat se cudu, al cuda se ne desavaju tako cesto. Siroki je protiv Olimpica bio los, sad ce bit vjerovatno druga pjesma.

flux
Kontakt:

pet maj 06, 2016 3:40 pm

@Lars slažem se brate, ja sam ove godine očekivao pehar, Kup naravno. A sljedeće, ako se ovakvo nastavi s pojačanjima, očekujem duplu krunu, onako iskreno. Edisu ova polusezona treba da bude VELIKA LEKCIJA i shvati da se ne može na ho-ruk pobijeđivati. Može u derbiju, to je dokazao, ali ne do uvijek. Dakle, podržavam ostanak Edisa samo uz adekvatno pojačanje u stručnom štabu, samo tad!

cikazubo
Kontakt:

pet maj 06, 2016 3:42 pm

delinjo je napisao/la:samo da ne postanemo klub na kojem se uce treneri i igraci ...zar nema manjih klubova da Edis usavrsi svoj zanat pa sjedne na klupu...lako je voditi Messija i Suareza...za ovo ti ipak treba neko znanje jbg ...4 godine bez trofeja ce biti puno...sto je najgore Zrinjski ce postati trofejniji klub od nas...pa nek se uci Edis treba ga istrpiti jos 3 godine...ma bjezi
Delinjo koga ti vidis kao trenera koji ce biti bolji od Edisa, a da to nije Amar, al konkretno ?

Veteran1965
Kontakt:

pet maj 06, 2016 3:43 pm

delinjo je napisao/la:samo da ne postanemo klub na kojem se uce treneri i igraci ...zar nema manjih klubova da Edis usavrsi svoj zanat pa sjedne na klupu...lako je voditi Messija i Suareza...za ovo ti ipak treba neko znanje jbg ...4 godine bez trofeja ce biti puno...sto je najgore Zrinjski ce postati trofejniji klub od nas...pa nek se uci Edis treba ga istrpiti jos 3 godine...ma bjezi
Pa je li nam Zrinjski reper? Možemo mi isto tako osvajati. Da dovedeš igrača ili dva manje i pare uložiš u sudije, premiranje, uđeš u igrače na bitnim tekmama, i dolaze titule odmah 100%. Nema veze ko je od "stručnjaka" na klupi. Je li mi to hoćemo?
Ova uprava sigurno to ne želi, i automatski, bez obzira investiciju u ekipu, struku, stadion, nisi siguran niti da ćeš u Europu izaći a kaoli titulu uzeti....
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

cala
Kontakt:

Edisa samo treba vratiti na pravi put i pojacati mu strucni stab. U vise navrata je pokazao da zna sta radi. Ona 2 poraza od Slobode su citavu ekipu izbacili iz takta, Edis je izgubljen u zadnjih par utakmica (mislim vise nego inace).

FaraonTM
Kontakt:

Da se malo dublje uhvatim Edisa kao trenera i naše igre...

Većinu utakmica što smo sa njim dobili, dobili smo na individualni kvalitet pojedinaca prvenstveno mislim Lendrića i Miroslava Stevanovića, nije tu bilo neke igre niti akcija, to je jednostavno u datom trenutku Lendrić se nađe na pravom mjestu i posremi loptu u gol, Stevanović isto tako ili recimo Tuce protiv Širokog i Borca u BL na neki svoj "mangupluk" odnosno majstorluk zabije golove.

Nema tu neke tečne igre kao kod Ode, nema nekih ludicnih pasova, probijanja po krilu ili nešto slično. Ovi gore nabrojani igrači su kad žele da igraju fakat klasa za našu ligu i činjenica je da oni mogu zabiti gol bez obzira na cjelokupnu igru tima, to prvenstveno mislim protiv nekih slabijih ekipa. A nama najveće probleme napravi ekipa koja zna igrati, želi igrati i imaju borbu kao i mi, tu konkretno mislim na Slobodu, Čelika, Zrinjskog koji su tu negdje bara-bara sa nama al' jednostavno imaju igru za razliku od nas i vidjelo se kako su nas pravili budalama igrači Slobode i Čelika tog smo mi izgledali toliko bezidejno da je to bilo mučno za gledati. To je do trenera i do njegove filozofije na terenu.

Uzeli smo kone na borbu, volju i želju koju oni nisu imali u dvije utakmice, sa Slobodom i Čelikom nismo mogli, pa čak ni kad smo uzeli Slobodu u Tuzli treba priznati da je Sloboda bila bolji tim a mi smo dali gol na killerski instinkt Lendrića koji se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Također moje mišljenje je da nismo primili onaj rani gol u Kupu da bi dosta toga bilo drugačije al' opet mislim da bi nas Sloboda prošla jer su izgledali bolje na terenu o svakoj sekundi obje utakmice.

Zašto Edis instistira na onoj "neigri" ja ne znam, znam da nam je glavno napadačko oružje "Daj je Miroslavu na stranu nek proba probiti dupli blok protivnika, nek' centrira pa možda je i uvali Ivo" ili "Bogi i Aco, bunarenje na Lendrića, pogriješit će jednu stoperski par, primit će je Lendrić i eto gola" ja imam takav osjećaj, da je to njihov dogovor u svlačionici. A šteta je, velika je šteta što igramo ovako jer ovaj tim ima ogroman potencijal da igra lepršavo i lijepo, veći nego što je imao Oda sa onim igračkim kadrom a znamo kako smo igrali.

Imaš znači pokretljivog napadača, koji ima tehniku i zna se izvući, nije klasični sidraš. Imaš probojna, brza i tehnički potkovana krila Tiaga i Stevanovića (prekjučer se vidjelo par puta kako je Tiago izbacio onog beka Čelika, unio je malo živosti čim je ušao u igru) koji su sposobni da se ubace i u prostor i da centriraju... Imaš brate odličnog veznjaka Blagojevića koji što se kaže "zna lopte" ima odličan pregled igre i sigurno bi mogli ostvariti igru koju veći nas navijača zamišlja.

Eh ono što nemaš a trebao bi za neku lepršavu igru, je klasična desetka koja podvaljuje lopte u prostor za krila i napadača. Svi smo to očekivali od Bekrića al' on je totalno podbacio ovu polusezonu izuzev možda prve tri utakmice (iako Velež ne bih računao, jer tu nije ni bilo nikakve igre zbog teren). Sad dolazim do drugog dijela vezanog za Edisa, to jeste njegova tvrdoglavost i furanje istog konstantno, njemu znači Bekrić igra skoro svaku utakmicu po 90. minuta a sve je gori iz tekme u tekmu, i njemu ne pada napamet da ostavi Bekrića na klupi a da možda dadne priliku Dadi, ili eto ako Dado nije spreman ne moraš igrati sa tom yebenom desetkom od koje i onako nemaš koristi, umjesto Bekrića gurni gore Đermanovića ili Dženisa od početka uz Lendrića al' on to ne radi, previše je jednoličan i monoton, brzo je pročitan i od tada se mučimo.

Ma meni je eto najbolji primjer njegove tvrdoglavosti forsiranje Memije na lijevom krilu, hajde eto razumijem nećeš da bacaš u vatru Mailsona ili Halvadžića u bitnim utakmicama (kakva nam je u suštini svaka bila) razumijem, al' hajde eto bolan uradi rokadu prebaci Memiju na desnu stranu a Miroslava stavi lijevo, vidi kako će to funkcionisati... Al' nema toga i to je pored nikakve igre još jedna stvar koju mu zamjeram, ne vrši izmjene, previše je jednoličan, nema tih rokada, nekako mi jednostavno nema šlifa za taj dio trenerskog posla.

Kada sam mu naveo negativne stvari (po meni) red je i da spomenom nešto pozitivno. Činjenica je da je pravi Željovac i da se vidi na njemu da živi Želju i da mu je stalo do ovoga što je onako vrlo pozitivno, vidi se da ima neki autoritet prema igračima i da ga igrači poštuju (jer stvarno nema nekih ekscesa među igračima, tipa da se ljute kad bude izmjena ili slično, što eto dovoljno govori ono branjenje njega u Zenici neki dan). Također, mora mu se priznati da je u početku vrlo dobro posložio odbranu i da smo izgledali odlično nazad, mada to je isto lošije u zadnjih par susreta. Naravno, rezultati mu idu u prilog, imao je odličan niz koji ne može biti slučajan, tako da on ima itekako znanja al' mora još raditi na sebi kao treneru.

Da rezimiram, lično sam nezadovoljan načinom na koji igramo, jednostavno očekujem boljeg Želju na terenu. Rezultatima sam bio zadovoljan, nisam imao neka prevelika očekivanja od lige al' definitivno sam ljut na njega (i na igrače) što kada su već došli u poziciju da sami odlučuju o svojoj sudbini oni kiksaju. Njega ne bih tjerao sa klupe (osim da dođe Osim), pojačao bih mu stručni štab i malo bih popričao sa njim i ukazao mu na greške koje su očigledne i koje vidi svako ko se iole razumije u fudbal.

Siguran sam da Edis može još napredovati i ne bih žurio sa otkazom pogotovo ako će na njegovo mjesto doći Musa, Karačić, Jagodić.. koji nisu ništa bolji stručnjaci od Edisa.

Izvinite na dužem postu, morao sam ovo izbaciti iz sebe :zeljeznicar1:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Whisperer

pet maj 06, 2016 3:44 pm

LARS1921 je napisao/la:
mirsadmekic je napisao/la: ama dobice ih sirokii dvaa razlikee , radnika premisatt kad ide sirokom najbolje bi biloo

I kako čovjek tebi da odgovori kad jedan dan govoris jedno a drugi dan drugo i sve tako u krug
nemora niko da odgg nit da me citiraaa , imam pravo dat svoje misljenje kao svi ostalii , nije uredu da se ovdee raja proziva medjusobno nismo mi pitari , imali smo dvije mecc lopte nismo iskoristili idemo dalje , pokusat uzet ove dvije nadat se da kone fisnuu u tz i da im olimpic uzme bod
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Okolele
Kontakt:

pet maj 06, 2016 3:44 pm

Ma po meni Bekric nama upropasti najvise igru,jer nije timski igrac,igra sam za sebe i konstantno davi loptu..On igra na takvoj poziciji koja od njega trazi da najvise timski igra a on to ne radi..
Zadnja izmjena: Okolele, dana/u pet maj 06, 2016 3:45 pm, ukupno mijenjano 1 put.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

LARSSON
Kontakt:

pet maj 06, 2016 3:45 pm

Veteran je napisao/la:
Pa je li nam Zrinjski reper? Možemo mi isto tako osvajati. Da dovedeš igrača ili dva manje i pare uložiš u sudije, premiranje, uđeš u igrače na bitnim tekmama, i dolaze titule odmah 100%. Nema veze ko je od "stručnjaka" na klupi. Je li mi to hoćemo?
Ova uprava sigurno to ne želi, i automatski, bez obzira investiciju u ekipu, struku, stadion, nisi siguran niti da ćeš u Europu izaći a kaoli titulu uzeti....
Navodi se primjer, ako ćemo svake godine kupovati igrace, boriti se za europu, bez trofeja onda ne znam. Bez trofeja 4 godine je i previše.

Elegant
Kontakt:

LARS1921 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:Mozda bi se vec za vikend moglo pokazati zasto je dobro sto je olimpic pobijedio a ne remizirao
Uzdas se u Drnu da ce uzeti bod Sirokom ?
Rekao sam mozda
Ja se vise uzdam da ce Olimpik uzeti bod pitama na Kosevu jer njima treba za opstanak (sem ako Gracic hoce da ide u ligu Federacije radi pitara). Sloboda ce uzeti pite na Tusnju nece odustati od titule.

Drini ne treba nista - sve da ih premiras Siroki je prejak za njih !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

vrbanjusa
Kontakt:

Najveći problem je što od utakmice sa Širokim mi ne napredujemo u igri već nazadujemo. Znači igra je problem.
Ima Edis dobrih strana ali ima i loših. Na upravi je da procjeni kojih ima više.
21 10 4

Petrović Slavko

Ivicahuljev
Kontakt:

pet maj 06, 2016 3:46 pm

Evo popusticemo edisa,necu rijeci reci o njemu sta god da se desi u ove dvije tekme,al u ligi 12 sa ovim igrackim kadrom I ovim prinovama koje stizu ocekujem igru od noge do noge,a ne da nam kosoric bogicevic I veca "kreiraju" napade nabijanjem lopte sto dalje od sebe,ako dotad nebude imao igru ocekujem da se sam povuce sa mjesta sefa ss

ChWilla
Kontakt:

exbabilon je napisao/la:Ma kofer pun para odnijet u Zvornik i nadat se cudu, al cuda se ne desavaju tako cesto. Siroki je protiv Olimpica bio los, sad ce bit vjerovatno druga pjesma.
drina fino igra, fino je i protiv nas igrala, ne bi to uopšte bilo neko čudo kad bi htjeli igrati. a široki i musa protiv "malih" - tu je sve odavno rečeno...
gradi željo boli te *****

LARSSON
Kontakt:

mirsadmekic je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:

nemora niko da odgg nit da me citiraaa , imam pravo dat svoje misljenje kao svi ostalii , nije uredu da se ovdee raja proziva medjusobno nismo mi pitari , imali smo dvije mecc lopte nismo iskoristili idemo dalje , pokusat uzet ove dvije nadat se da kone fisnuu u tz i da im olimpic uzme bod
Niko tebi ne govori da ti ne smijes dati svoje misljenje, ne prozivam te, ali ti jedan dan ovako jedan onako. Izvini ako sam te uvrijedio ili nešto :)

delinjo
Kontakt:

pet maj 06, 2016 3:47 pm

cikazubo je napisao/la:
Delinjo koga ti vidis kao trenera koji ce biti bolji od Edisa, a da to nije Amar, al konkretno ?
pa AMAR OSIM je broj jedan naravno....a i ima kvalitetnih trenera na ovim prostorima bivse juge...pri tome ne mislim na trenere koje su dovodili anamooni koji nisu nikoga trenirali ili su radili po Mijanmaru...ali najbitnije od svega da taj covjek ima svoj kvalitetan strucni stab...strucne strenere i d aimamo jasnu koncepciju igre tj da znamo sta igramo ...da nam u ekipi igra najboljih i najspremnijih 11 igraca ...i da znamo sta hocemo i da se drugi boje nas a me ni njih...kao sto smo se bojali i Celika i evo i Slavije se bojimo...jel puno trazim ?
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Whisperer

pet maj 06, 2016 3:50 pm

LARS1921 je napisao/la:
mirsadmekic je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:

Niko tebi ne govori da ti ne smijes dati svoje misljenje, ne prozivam te, ali ti jedan dan ovako jedan onako. Izvini ako sam te uvrijedio ili nešto :)
ama nisi bratee sve je ok... sutraa nam treba pobjeda nasa pobjeda slobode nadat se da olimpic se zatvorii dobijee konee , kad sam reko da su igracii celika premiranii niko mi nije vjerovo , bicee nam jebenoo u lukavici jer slavijii gorii
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Veteran1965
Kontakt:

pet maj 06, 2016 3:50 pm

LARS1921 je napisao/la:
Veteran je napisao/la:
Navodi se primjer, ako ćemo svake godine kupovati igrace, boriti se za europu, bez trofeja onda ne znam. Bez trofeja 4 godine je i previše.
Ma slažem se ja druže, ali ovo je najlakši i najsigurniji put i do titule i do Europe vjeruj mi...pitanje je samo šta mi hoćemo...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 14 gostiju.

Prijava