čet jun 15, 2017 4:54 pm
Ne kontam sto neki navijaci svaku rijec Cenana vagaju, konstruisu kako zele, analiziraju itd. I to nije slucaj samo sa Cenanom, i najmanja sitnica ove uprave se prati i ocjenjuje, isto kao da se o nekim kriminalcima radi a ne o sposobnim i postenim ljudima, nevjerovatno. Ako Cenan uradi dobru stvar treba ga pohvaliti, ako uradi nesto lose, treba ga kritikovati. Ne znam sta je lose rekao u ovom intervjuu za sc.sport. Ne moze se nista preko noci uraditi. Nije istok niknuo a da klub prvo iznutra nije uredjen bio, stavljen u okvire zakonskog i transparentnog poslovanja, postavljeni prvo zdravi temelji, to je dio koji malo ko spominje. Sad imamo finansijski jako stabilan klub kojem se cak sponzori iz regiona javljaju jer su zainteresovani za saradnju sa nasim klubom.
Prije 3-4 godine je Kokot bio najvece pojacanje prijelaznog roka a sad svi, ukljucujuci i mene hocemo, neke "kapitalce" koji kostaju bruku para. U tom sportskom dijelu se lutalo jako puno ali i to ispravljamo, bar meni tako izgleda. Ova generacija juniora je jako talentovana a odmah iza te generacije juniora imamo generaciju kadeta koji su isto jako talentovani. Uz to se skautiraju mladi igraci i dovode iz citave drzave. Sto se tice seniorske ekipe, treba minimalno jos godina dana da se rijesimo polovnjaka koje smo dovodili. Pokusava se i tu napraviti neki sistem. Kad napravimo sistem i kad klub bude funkcionisao u svim segmentima a malo nam fali za tako nesto( samo jos sportski dio da dovedemo pod konac) onda cemo imato dominaciju u ligi kakvu je imao Dinamo u Hrvatskoj, sto se tice trofeja..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš!