pet maj 06, 2016 12:19 pm
Amar bi bio najbolje rjesenje. medjutim, svi znamo da postoje odredjene stvari koje su prepreka njegovom povratku. iako licno mislim da se i to moze i treba rijesiti jednim ozbiljnim i konstruktivnim sastankom. on je jedini koji nad odredjenom skupinom ima autoritet, koji ih zna u dusu a koji moze opstati i trajati unutar takvih odnosa. svi drugi bi nam trajali do prvog ili drugog kiksa. kao sto i jesu pogledamo li koju godinu unazad.
s druge strane, mozemo probati i sa nekim zvucnim imenom koje ima godine iskustva, rezultate, mudrost. na umu mi je Ciro Blazevic koji osim sto ima sve nabrojano, ima i nesto drugo. on je magnet za medije, sponzore i publiku. Edis bi sigurno imao od njega puno nauciti.
svi drugi koje smo spominjali npr. Musa, Karacic, Petrovic i sl... mislim da bi vrlo brzo dozivjeli sudbinu Capljica. a da budem iskren, i ovakav Edis mi je drazi od svih pobrojanih.
ukoliko se Uprava odluci ostaviti Edisa na mjestu sefa strucnog staba ja ne vidim osobu koja bi mu bila podredjena a od koje bi on mogao nesto nauciti i sticati neka nova znanja. ne znam koliko ima smisla da samostalno stice iskustvo u situaciji kada smo puno ulozili u igracki kadar. to nam je mac sa dvije ostrice. jesmo li spremni na rizik!?
sve u svemu, slozeno je pitanje a odgovor bi trebalo traziti medju nasim iskusnim i starijim mudracima koji su tu skolu vec prosli.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!