Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

cikazubo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned apr 09, 2017 1:42 pm

LARS1921 je napisao/la:
ned apr 09, 2017 1:39 pm
Masivne pohvale za Zebu :lol:
Jer je u suštini osjetio permanentnu bol. :lol:

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:45 pm

ChWilla je napisao/la:
ned apr 09, 2017 1:31 pm
i to je relativno, ono kad smo stvarno derali je druga polusezona 2011./12. ostalo sve tu i tamo, više i češće ne nego da. uzmeš odvrtiš utakmicu po utakmicu, i vidiš da je ovako. i tu polusezonu smo počeli sa očajnih 7-8 utakmica, da protiv olimpika na koševu nije ušla vernesu frljoka isti ovi bi tada tjerali i amara. pa jedva 1-0 sa zvijezdom za godišnjicu kluba, pa 0-1 u 89. minuti bogičević u gabeli, dok si se izvadio.

2012./13. da ne govorim, partije kao jučerašnja su dominirale. 2009./10. isto, ljudi se sada
samo krajnjeg rezultata sjećaju, a ne sjećaju da zrinjskog nisi mogao pobijediti na grbavici, poraza u gradačcu, poraza od modriče koja će ispasti, poraza u derbiju na grbavici, mrljavih x-ova u travniku i lukavici, da si i tad u tuzli pao bez ispaljenog metka, u banja luci isto...
Bravo, neki ljudi stvarno brzo zaboravljaju. Slobodu od 2011. kuci, Radnik nismo od 2007. kuci, Zrinjski isto tako par godina vani nismo dobili.
Samo nek se kupe bodovi :palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Model1964

@pile
Nije samo jedna tekma, bilo ih je još koje su bile slabe
Uživacemo kada se prvenstvo završi :)
Treba malo dalje pogledati pa razmisliti dali mi možemo racunati sa ovakvom igrom i ovim kadrom da nešto možemo napraviti u euro tskmicenjima(bilo kojim)
Spominje se Amarova era i slicna igra i rezultati. Ni sa Amarom nismo ništa napravili, samo ograjisali u Evropi.

Pogledaj te malo Švabinu eru. Kada je došao poceo je graditi igru. Što je igra bila bolja bili su i rezultati. Sa igrom i rezultatima se broj raje na Grbavici povecao maximalno.
To je jedini nacin da klub napreduje. NeJma drugog!
Nismo ništa osvojili vec dugo i inperativ je neki trofej i iz tok ugla razumijem Slavku.
Ako sljedeca sezona bude ovako tanka što se igre tice smatracu da smo promašili sa trenerom.
Nama trofeji u BIH ne mogu dramaticno pomoci da se kao klub poboljšamo. Nama treba mali iskorak u evropi. Malo jaci od .Mađara. Nije grupna faza to cemu u ovom trenutku,niti narednih pet, godina se možemo nadati.
Bez ige to je nemoguce.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

KLIS
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:46 pm

Za najposjećeniji klub, 4000 protiv Krupe je sramotno, ali ostali klubovi mogu sanjati da skupe 4000 protiv istog protivnika.
...bodreni uvijek od vjernih navijača, za Želju časno borimo se mi...

SAVEZ NAPOLJE!

Okolele
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:49 pm

Igra u Evropi i igra u ovom prvenstvu nikavu ulogu nemaju i to se nemoze porediti..Sa Odom smo razvaljivali u Evropi i onda dosli u ovu prciju pa meda nismo mogli i covjek dobije otkaz..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ChWilla
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:53 pm

ne gradi se danas igra kao 1984. ne gradi se čak ni kao 2002. kad je isti taj amar mogao odigrati dvije potpuno ravnopravne tekme sa španskim prvoligašem. a 2010. ga ponizi hapoel tel aviv.

je li to pretežno do njega? nije. svijet se promijenio. to je do cijele lige, i do društva i države, do toga što su svi napredovali a mi stojimo u mjestu. više je do sulejmana i bakira nego do amara...
gradi željo boli te *****

pile87
Kontakt:

Model1964 je napisao/la:
@pile
Nije samo jedna tekma, bilo ih je još koje su bile slabe
Uživacemo kada se prvenstvo završi :)
Treba malo dalje pogledati pa razmisliti dali mi možemo racunati sa ovakvom igrom i ovim kadrom da nešto možemo napraviti u euro tskmicenjima(bilo kojim)
Spominje se Amarova era i slicna igra i rezultati. Ni sa Amarom nismo ništa napravili, samo ograjisali u Evropi.

Pogledaj te malo Švabinu eru. Kada je došao poceo je graditi igru. Što je igra bila bolja bili su i rezultati. Sa igrom i rezultatima se broj raje na Grbavici povecao maximalno.
To je jedini nacin da klub napreduje. NeJma drugog!
Nismo ništa osvojili vec dugo i inperativ je neki trofej i iz tok ugla razumijem Slavku.
Ako sljedeca sezona bude ovako tanka što se igre tice smatracu da smo promašili sa trenerom.
Nama trofeji u BIH ne mogu dramaticno pomoci da se kao klub poboljšamo. Nama treba mali iskorak u evropi. Malo jaci od .Mađara. Nije grupna faza to cemu u ovom trenutku,niti narednih pet, godina se možemo nadati.

Bez ige to je nemoguce.
Jasno je meni sta ti pricas, nije ni Svabo za sezonu napravio ekipu. Mi bi sigurno bili mnogo bolji da smo u stanju sacuvati ovu ekipu i dovesti jos par igraca pa bi bi iduce sezone igra bila na vecem nivou nago sto je sad. Ali ovo je nasa realnost i po meni mnogo bitnija stvar Zeljo je lider prvenstva, malo se ljudi obazire na tu cinjenicu, problemi propusti se rjesavaju na kraju sezone do tada se samo evidentiraju.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

amar92
Kontakt:

ned apr 09, 2017 1:59 pm

slika

Željo šampion! :zeljeznicar1:

Model1964

ned apr 09, 2017 2:15 pm

ChWilla je napisao/la:
ne gradi se danas igra kao 1984. ne gradi se čak ni kao 2002. kad je isti taj amar mogao odigrati dvije potpuno ravnopravne tekme sa španskim prvoligašem. a 2010. ga ponizi hapoel tel aviv.

je li to pretežno do njega? nije. svijet se promijenio. to je do cijele lige, i do društva i države, do toga što su svi napredovali a mi stojimo u mjestu. više je do sulejmana i bakira nego do amara...
Moram na rrucak :D pa da na brzinu odgovorim
Nije ni do Bakira ni do Dragana ni do Mileta vec do SVIJU NAS

@ arelinho
Nisi skonto poentu :D

Poenta je NIJE BITNO VRIJEME NEGO NACIN RAD

Izlija
Moderator
Kontakt:

ned apr 09, 2017 2:18 pm

:placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha:
イビチャ・オシム

SanMan
Kontakt:

ned apr 09, 2017 2:28 pm

@model, stariji sam od tebe al utuši sa birvkatilskim vremenima, a možeš zamisliti kako se ibrete ovi 2000godište
uredu ponekad, ali sad hoćemo Evropu na Grbavici i 15000 ko jedan da navija (aBd za tri mjeseca)
ne zamjeri

za_zivot_cijeli
Kontakt:

ned apr 09, 2017 2:30 pm

za bilo kakav ozbiljan napredak, igracki, trenerski, infrastrukturni... mi moramo imati kontinuirano stabilan budzet par godina u nizu.
sve dok budemo u ovoj mjeri ovisili o tome da li ce se prodati Edin, Amir, Baja... ili hocemo li i za koliko prodati najboljeg igraca ne mozemo se nadati takvom iskoraku.
ne kazem da do njega nece doci i ranije, ali i ako dodje nece to biti plod 'stabilnog napretka' nego plod 'sportske srece'

cijela ova prica u posljednjih godinu dana nas pumpa pa u toj nasoj zaludjenosti gubimo dodir sa realnoscu.
a realno je da smo i dalje goli ***** u svakom smislu u kontekstu price o ozbiljnijem iskoraku u Evropu.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Brkoo
Kontakt:

ned apr 09, 2017 2:40 pm

Kako me nervira prica vezana za igru.. Zamislite da igramo lijepo a da nema rezultata, koga bi u tom slucaju zanimalo to sto igramo lijepo, ko bi to uopste spominjao? Igras protiv Sirokog u gostima, igramo lijepo, pogodimo dvije precke, promasimo jos par izglednih sansi i na kraju smo izgubili, ljudi jednom presli centar, ko je to rekao da smo igrali lijepo, svi kazu da smo izgubili..

I ovo sto je @model napisao je isto nebuloza najblaze receno. Porediti Ivicu Osima koji je radio u kontinuitetu godinama u koliko toliko uredjenom sistemu u odnosu na danasnji i Petrovica koji je kod nas par mjeseci i kojem se trazi dlaka u jajetu od strane raznih strucnjaka sa tribine koji misle da znaju bolje od njega a covjek nas od 9 mjesta i katastrofalne situacije doveo trenutno na prvo mjesto i u polufinale kupa, i spasio nam vec "prezaljenu" sezonu..

Onaj ko misli da smo sa Mulalicem dozivjeli onu katastrofu na kraju zbog umora igraca nije vjerovatno pogledao izlaganje sa skupstine gospodina Misimovica koji je direktno i sto se kaze bez dlake na jeziku objasnio u cemu je tu bio problem..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

pile87
Kontakt:

ned apr 09, 2017 2:49 pm

SanMan je napisao/la:
ned apr 09, 2017 2:28 pm
@model, stariji sam od tebe al utuši sa birvkatilskim vremenima, a možeš zamisliti kako se ibrete ovi 2000godište
uredu ponekad, ali sad hoćemo Evropu na Grbavici i 15000 ko jedan da navija (aBd za tri mjeseca)
ne zamjeri
Niko nije stariji od modela, niko :)
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Model1964

ned apr 09, 2017 2:52 pm

Brkoo je napisao/la:
Kako me nervira prica vezana za igru.. Zamislite da igramo lijepo a da nema rezultata, koga bi u tom slucaju zanimalo to sto igramo lijepo, ko bi to uopste spominjao? Igras protiv Sirokog u gostima, igramo lijepo, pogodimo dvije precke, promasimo jos par izglednih sansi i na kraju smo izgubili, ljudi jednom presli centar, ko je to rekao da smo igrali lijepo, svi kazu da smo izgubili..

I ovo sto je @model napisao je isto nebuloza najblaze receno. Porediti Ivicu Osima koji je radio u kontinuitetu godinama u koliko toliko uredjenom sistemu u odnosu na danasnji i Petrovica koji je kod nas par mjeseci i kojem se trazi dlaka u jajetu od strane raznih strucnjaka sa tribine koji misle da znaju bolje od njega a covjek nas od 9 mjesta i katastrofalne situacije doveo trenutno na prvo mjesto i u polufinale kupa, i spasio nam vec "prezaljenu" sezonu..

Onaj ko misli da smo sa Mulalicem dozivjeli onu katastrofu na kraju zbog umora igraca nije vjerovatno pogledao izlaganje sa skupstine gospodina Misimovica koji je direktno i sto se kaze bez dlake na jeziku objasnio u cemu je tu bio problem..
Nek si ti pametan :D ( Da ne spominjem tvoje postove o crnim Švicarcima i o Obradovicu :lol: )
Švabu sam uzeoi kao primjer kako se radi a ne da bi napadao Slavku.
Napisao sam jasno da je tek dosao i da su mu prioritet trofeji.
Napisao sam da ocekujem kontinuitet i napredak u igri.
Što ti i tebi slicni ne znate citati više od dvije recenice nije moj problem :D vec složen problem prirode i obrazovnog sistema.
Zadnja izmjena: Model1964, dana/u ned apr 09, 2017 2:54 pm, ukupno mijenjano 1 put.

LARSSON
Kontakt:

ned apr 09, 2017 2:53 pm

Dobro model, i sa tobom smo vezli od noge do noge, bekovi efikasniji od napadača

igla
Kontakt:

ned apr 09, 2017 2:54 pm

Neuporediva su vremena, tako da je smiješno pričati o ljepoti igre i sl. Pa u to vrijeme, kakav god da si igrač, nisi mogao izaći do meni se čini 27. godine. Zamisli da danas imaš Amira Hadžiahmetovića do 27. godine u Želji... Ili Riada Bajića, Hodžića ili sl. Shvatate poentu. Dalje, fudbal se općenito promijenio, igra se na rezultat. Brazil je dugo vremena imao igrače koji su "plesali" na terenu i koje je bio užitak gledati. Sad i oni taktičari. Trendovi su drugačiji, bitno je da pobjeđujemo.
Što se tiče posjete, još jednom, klub treba uložiti pare da nađe pravi koncept da privuče i ove derbi šminkere. Što se tiče para i novčanika, nikom neću da ulazim u isti, niti je lijepo da ja nekom govorim može li ili ne može odvojiti, ali ako je atraktivnost utakmice razlog da Željovac ne dođe na Željinu utakmicu, onda bih ja pozvao takve da se dobro zapitaju...

LARSSON
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned apr 09, 2017 2:59 pm

arelinho je napisao/la:
ned apr 09, 2017 2:57 pm
LARS1921 je napisao/la:Dobro model, i sa tobom smo vezli od noge do noge, bekovi efikasniji od napadača
Viola rekao da je sitan vez i igra od noge do noge. Pritisak na zadnju liniju ogroman.
Jest al na našu :lol:

Elegant
Kontakt:

ned apr 09, 2017 3:10 pm

Dugo nismo imali slike radova iza istoka, sta se desava zna li neko ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Brkoo
Kontakt:

ned apr 09, 2017 3:20 pm

Model1964 je napisao/la:
ned apr 09, 2017 2:52 pm
Brkoo je napisao/la:

Nek si ti pametan :D ( Da ne spominjem tvoje postove o crnim Švicarcima i o Obradovicu :lol: )
Švabu sam uzeoi kao primjer kako se radi a ne da bi napadao Slavku.
Napisao sam jasno da je tek dosao i da su mu prioritet trofeji.
Napisao sam da ocekujem kontinuitet i napredak u igri.
Što ti i tebi slicni ne znate citati više od dvije recenice nije moj problem :D vec složen problem prirode i obrazovnog sistema.
O kakvim sam ja Svicarcima pisao? Ako mislis na onog Kamerunca ja i dalje stojim pri svom misljenju da bi trebali pokusati da ga dovedemo jer je zvijer od igraca. Ako treba dati mu i vecu platu jer sam uvjeren da bi se isplatio. Za Obradovica sam napisao da ga ne bih zelio vidjeti kod nas jer je Lendric za njega tv u boji. Cilj je valjda da se napreduje a nikako nazaduje.
Treba li da te podsjecam na tvoje postove o nasoj igri sa priprema dok je Kostic bio trener? :D :ganja:

Probudi se, vise ne zivimo u bivsoj drzavi. Fudbal je dosta napredovao. Nisu to vise ona vremena kad je stadion bio pun bez obzira da li se boris za titulu ili si u drugoj ligi. Ne mozes vise "na silu" igraca zadrzati u ekipi i onda na taj nacin nadogradjivati ekipu itd. Sad se tako ne moze raditi, i zato sam i napisao da nije moguce to porediti..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 6 gostiju.

Prijava