Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

pile87
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto apr 04, 2017 5:32 pm

Hajmo se jos i prisjetiti clanka o propasti dinastije Misimovica AHAHAHHAHAHAHAHAAHAHHAHAHAZA ZA U H SU AHZHAHAHAHZAHAHAHAH
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

cikazubo
Kontakt:

Ako već Ivan i Miro idu na ljeto kao dva najbolja pojedinca ekipe, bilo bi odlično ako ništa da odigraju ta pretkola, pa da i oni na neki način krunišu svoju epizodu u plavom dresu eventualnim dobrim rezultatom u tim mečevima..

LARSSON
Kontakt:

uto apr 04, 2017 5:33 pm

Grbavica je napisao/la:

jel ovo noktaricom snimo, gora mu kamera nego kod storma :D
to ti je kad se zumBira :lol:

ChWilla
Kontakt:

uto apr 04, 2017 5:36 pm

što se snimka tiče ovo može biti bilo gdje na planeti gdje ima drveća...
gradi željo boli te *****

mirsad94
Kontakt:

uto apr 04, 2017 5:43 pm

Kada se ono igraju prva kola u Evropi, Miri je ugovor do 30 Juna. Mnogo bi nam znacilo da ovaj kopletan tim odigra Evropu skupa jer kompaktnost i uigranost je vec sada na zavidnom nivou ali tek treba da dostigne najvisi nivo.

LARSSON
Kontakt:

uto apr 04, 2017 5:45 pm

mirsad94 je napisao/la:
Kada se ono igraju prva kola u Evropi, Miri je ugovor do 30 Juna. Mnogo bi nam znacilo da ovaj kopletan tim odigra Evropu skupa jer kompaktnost i uigranost je vec sada na zavidnom nivou ali tek treba da dostigne najvisi nivo.
Europska liga

Dates Qualifying:
29 June – 24 August 2017

Liga šampiona

Dates Qualifying:
27 June – 23 August 2017

Mada kod nas ide valjda od drugog kruga lige šampiona

gavran
Kontakt:

uto apr 04, 2017 5:47 pm

boccaccio je napisao/la:
uto apr 04, 2017 3:40 pm
Trese me još uvijek i ne mogu da se oporavim. Treba uskoro da krene nova utakmica, jako važna za nas, a ja još nisam uspio da završim i da stavim u ladicu otvorenje istoka. Nikako da se presaberem, da utiske čitavog događaja sumiram u bilo kakvu misao. U glavi mi je pometnja, razum ne vjeruje kada se čuda dešavaju, preispituje ono što sam vidio i presipa emociju iz čaše u čašu u namjeri da me još drži u snu kojeg sam sanjao dugo godina.

Tako to bude. Kad ti Željo napravi radost veću gotovo od radosti samog života.

I dobro je to sve bilo, taj san je postao java, stadion se napunio, nova tribina je primila svoje navijače, energija se mogla sjeci u zraku. Talas plavetnila se širio Grbavicom, srca su kucala jako, svi u jedan glas, bakljada je obišla svijet. Svi su se divili toj energiji, inatu koji se iz svega lošeg pojavio i svečano naglasio novu pobjedu onog sto je dobro u odnosu na ono loše što nas je godinama stezalo.
Velik je Željo. I navijači njegovi.

Nisam to sada uopšte u stanju, jednog dana ću se osvrnuti na cijeli ovaj period i obuhvaticu ovaj posebni dan u poslijeratnoj željinoj istoriji.
U isto vrijeme, ponovo procitah ovaj tekst o propasti dinastije Misimović , podsjetili ste me na njega i na taj ton autora teksta, te kako je slavodobitno proricao željinu sudbinu kroz navodni egoizam struktura kluba ,prozivajući i omalovažavajući g. Misimovića i njegovu porodicu, te nadobudnost naših štrebera koji su, eto samo pijuni u igri g. Misimovića i koji će prvi biti odbačeni.
Tužno je zaista sa ove distance gledati taj period i ljude koji su imali moć i primali kao novinari zaposlenici svoju platu pišući ovakve tekstove. Mora da je tada to bio pobjednički osjećaj za njih. Danas šute. Ne postoji tekst kojim bi se , bar zbog ono malo obraza, pa hajde da ni to nemaju, nego ako išta, nekog poluprofesionalizma, bar malo posuli pepelom i izvinili se javno nekome. Bilo kome. Želji.
Oni su zapravo i pored ovog teksta, kroz vrijeme , napadali još jače, a znamo mi i kako. No dobro, bice vremena i za to. Jednog dana.

Ali mi cemo pjevati. Znamo gdje su nam srca. Znamo kome pripadamo. Znamo da se nećemo prodati nikome. Imamo mi nas i imamo svijet da nas gleda. Imamo Ivicu Osima. Mišu Smajlovića. Refika Šabanadžovića. Edina Ćurića. Mehmeda Baždarevića. Zorana Samardžiju. Marija Stanića. Nikolu Nikića. Borisa Bračulja. Envera Hadžiabdića. Branimira Jelušića. Radeta Matića.Amara Osima. Edina Džeku. I još mnogo njih.
I svi su oni tu, za razliku od pomenutih riječi u onom neuspješnom pokušaju od teksta.

A za naše drage štrebere imamo i posebno lijepe riječi i misli. Od prvog dana smo vjerovali u njih i kada je bilo najteže. Znali smo da oni znaju kako će se nositi sa ovim pritiscima. Trebao je proći jedan period da se ti rezultati konačno vide i da izađe na površinu sav trud koji su oni svojim znanjem nama donijeli. Te ljude trebamo da slavimo danas. Almir Hadziosmanović, mladi čovjek neupitnih kvaliteta nam je donio toliko toga dobrog, pa je i ova tribina iznešena na njegovim leđima. Kroz projekte,kroz trud, kroz pravne postupke Amara Spahića, Amara Bajramovića, kroz svakodnevnu borbu i dovođenje sponzora u svim ovim mladim ljudima iz upravnog i nadzornog odbora, od Deje Nikolića,Marka Dmitrovića,Vedrana Vukotića do g. Misimovića koji je po cijele dane provodio i trošio svoje skupocjeno i dragocjeno vrijeme kako bi Želji bilo bolje. Trpio razne pritiske, a nije morao. Trpio ovakve tekstove od neostvarenih ljudi koji ništa u svom životu nisu napravili osim pokušaja da nekog i da nečiji rad popljuju svojim oštroumnim analizama i predviđali g.Misimoviću neki krah, šta li.

A evo šta smo dobili. Ljubav na jednom mjestu, na našoj svetinji, na našem stadionu, okruženi legendama kluba, igračima i navijačima. Mnogo nas je. Jaki smo. A tek je počelo. Tek je počelo. Tek je počelo. O Želji se danas priča. O Želji će se tek početi pričati.

Jednog dana ću baš da napišem jedan veliki tekst o svemu tome što se dešavalo i šta se dešava. Kada se smirim. Još sam na utakmici. Pred očima mi bakljada i hiljade glasova čujem. Pjevamo Grbavicu. Otvaramo tribinu. Čekamo najvećeg Ivicu Osima, počasnog predsjednika našeg Želje. Lendrić je upravo dao svoj drugi gol na utakmici. Radujemo se, trese se tribina. Ima tu djece. Došli sa roditeljima. Mali željovci se rađaju. Totalno ludilo. Trese se sve. Tresem se i ja. Suze. Ljubav. Željo je veliki. Mnogo veći nego što su nam protivnici to i pomišljali.
:klanjase: moram Te kralju upoznati prije nego sto riknem
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Dominic
Kontakt:

uto apr 04, 2017 5:49 pm

mirsad94 je napisao/la:
Prvo pretkolo posljednji dani juna, (koje preskacemo u EL), drugo pocetak druge sedmice u julu i tako dalje do septembra.
Dva kola u EL, ako vec ispustimo CL, bi bio minimum. A onda trece pretkolo opet na Hadison! Sta fali.
Ako se sve poklopi, gradnja Juga pocinje u novembru, cim se zavrsi jesenji dio sezone.Samo lakapo! :DD:

Leon_Professional
Kontakt:

uto apr 04, 2017 5:58 pm

Sta smo to osvojili u medjuvremenu dok me nije bilo?! :D

Sutra Zrinja i jos poslije toga 8 kola ima. Ko zna sta se moze desiti.

Morzhy
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto apr 04, 2017 6:02 pm

gavran je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:
uto apr 04, 2017 3:40 pm
Trese me još uvijek i ne mogu da se oporavim. Treba uskoro da krene nova utakmica, jako važna za nas, a ja još nisam uspio da završim i da stavim u ladicu otvorenje istoka. Nikako da se presaberem, da utiske čitavog događaja sumiram u bilo kakvu misao. U glavi mi je pometnja, razum ne vjeruje kada se čuda dešavaju, preispituje ono što sam vidio i presipa emociju iz čaše u čašu u namjeri da me još drži u snu kojeg sam sanjao dugo godina.

Tako to bude. Kad ti Željo napravi radost veću gotovo od radosti samog života.

I dobro je to sve bilo, taj san je postao java, stadion se napunio, nova tribina je primila svoje navijače, energija se mogla sjeci u zraku. Talas plavetnila se širio Grbavicom, srca su kucala jako, svi u jedan glas, bakljada je obišla svijet. Svi su se divili toj energiji, inatu koji se iz svega lošeg pojavio i svečano naglasio novu pobjedu onog sto je dobro u odnosu na ono loše što nas je godinama stezalo.
Velik je Željo. I navijači njegovi.

Nisam to sada uopšte u stanju, jednog dana ću se osvrnuti na cijeli ovaj period i obuhvaticu ovaj posebni dan u poslijeratnoj željinoj istoriji.
U isto vrijeme, ponovo procitah ovaj tekst o propasti dinastije Misimović , podsjetili ste me na njega i na taj ton autora teksta, te kako je slavodobitno proricao željinu sudbinu kroz navodni egoizam struktura kluba ,prozivajući i omalovažavajući g. Misimovića i njegovu porodicu, te nadobudnost naših štrebera koji su, eto samo pijuni u igri g. Misimovića i koji će prvi biti odbačeni.
Tužno je zaista sa ove distance gledati taj period i ljude koji su imali moć i primali kao novinari zaposlenici svoju platu pišući ovakve tekstove. Mora da je tada to bio pobjednički osjećaj za njih. Danas šute. Ne postoji tekst kojim bi se , bar zbog ono malo obraza, pa hajde da ni to nemaju, nego ako išta, nekog poluprofesionalizma, bar malo posuli pepelom i izvinili se javno nekome. Bilo kome. Želji.
Oni su zapravo i pored ovog teksta, kroz vrijeme , napadali još jače, a znamo mi i kako. No dobro, bice vremena i za to. Jednog dana.

Ali mi cemo pjevati. Znamo gdje su nam srca. Znamo kome pripadamo. Znamo da se nećemo prodati nikome. Imamo mi nas i imamo svijet da nas gleda. Imamo Ivicu Osima. Mišu Smajlovića. Refika Šabanadžovića. Edina Ćurića. Mehmeda Baždarevića. Zorana Samardžiju. Marija Stanića. Nikolu Nikića. Borisa Bračulja. Envera Hadžiabdića. Branimira Jelušića. Radeta Matića.Amara Osima. Edina Džeku. I još mnogo njih.
I svi su oni tu, za razliku od pomenutih riječi u onom neuspješnom pokušaju od teksta.

A za naše drage štrebere imamo i posebno lijepe riječi i misli. Od prvog dana smo vjerovali u njih i kada je bilo najteže. Znali smo da oni znaju kako će se nositi sa ovim pritiscima. Trebao je proći jedan period da se ti rezultati konačno vide i da izađe na površinu sav trud koji su oni svojim znanjem nama donijeli. Te ljude trebamo da slavimo danas. Almir Hadziosmanović, mladi čovjek neupitnih kvaliteta nam je donio toliko toga dobrog, pa je i ova tribina iznešena na njegovim leđima. Kroz projekte,kroz trud, kroz pravne postupke Amara Spahića, Amara Bajramovića, kroz svakodnevnu borbu i dovođenje sponzora u svim ovim mladim ljudima iz upravnog i nadzornog odbora, od Deje Nikolića,Marka Dmitrovića,Vedrana Vukotića do g. Misimovića koji je po cijele dane provodio i trošio svoje skupocjeno i dragocjeno vrijeme kako bi Želji bilo bolje. Trpio razne pritiske, a nije morao. Trpio ovakve tekstove od neostvarenih ljudi koji ništa u svom životu nisu napravili osim pokušaja da nekog i da nečiji rad popljuju svojim oštroumnim analizama i predviđali g.Misimoviću neki krah, šta li.

A evo šta smo dobili. Ljubav na jednom mjestu, na našoj svetinji, na našem stadionu, okruženi legendama kluba, igračima i navijačima. Mnogo nas je. Jaki smo. A tek je počelo. Tek je počelo. Tek je počelo. O Želji se danas priča. O Želji će se tek početi pričati.

Jednog dana ću baš da napišem jedan veliki tekst o svemu tome što se dešavalo i šta se dešava. Kada se smirim. Još sam na utakmici. Pred očima mi bakljada i hiljade glasova čujem. Pjevamo Grbavicu. Otvaramo tribinu. Čekamo najvećeg Ivicu Osima, počasnog predsjednika našeg Želje. Lendrić je upravo dao svoj drugi gol na utakmici. Radujemo se, trese se tribina. Ima tu djece. Došli sa roditeljima. Mali željovci se rađaju. Totalno ludilo. Trese se sve. Tresem se i ja. Suze. Ljubav. Željo je veliki. Mnogo veći nego što su nam protivnici to i pomišljali.
:klanjase: moram Te kralju upoznati prije nego sto riknem
Zovi i mene obavezno. Kakav gigant, svaka mu čast!!!

Ajzea
Kontakt:

uto apr 04, 2017 6:09 pm

pile87 je napisao/la:
Hajmo se jos i prisjetiti clanka o propasti dinastije Misimovica AHAHAHHAHAHAHAHAAHAHHAHAHAZA ZA U H SU AHZHAHAHAHZAHAHAHAH
Ja i zaboravio na taj clanak, dobro si me podsjetio HAHHAHAAHHAHAAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAAHHHAHHAHHAHAHAHAH AH AHAAHHA

mirsad94
Kontakt:

uto apr 04, 2017 6:09 pm

Govorimo o Evropi preko tabele sto realno i objektiuvno nece doci u pitanje, ne govorimo o osvajanju nicega jos uvijek. Znaci Miro u evropi nula bodova, ali eto dugo je jos do toga, samo nastaviti u ovom ritmu. Sutra samo pametno aBd, lazni Mostarci su nabrijani ipak smo ih porazili, ponizili i spustili na zemlju prosli put sto je skoro direktno dovelo do smjene odlicnog trenera i strmoglavog pada rezultata i opcenito atmosfere u klubu te iz tog razlga ce imati motiv vise da daju sve od sebe. Oni ce sigurno napasti od prve minute sto nama mnogo odgovara da igramo sa takvim ekipama i da se nadigravamo, samo trebamo biti pametni a ja ne da vjerujem u Slavka nego sam ubjedjen da zna kako ce i sta, od postavke ekipe do cuvanja rezultata. Sve do kraja Zeljo nema predajeee !!!

kremenko

uto apr 04, 2017 6:12 pm

Joj da hoce streberi izbaciti neki render Juzne tribine (KOP) :doktor: :kafa:
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

cikazubo
Kontakt:

uto apr 04, 2017 6:13 pm

Šteta za Miru i ta pretkola, ali Miro je donekle i zamjenjiv, ali Ivana niko ne može zamijeniti a ugovor je do ljeta 2018 tako da se nadam da će ostati i odigrati te utakmice, vjerujem da je i za njega po pitanju uslova u sljedećem klubu bolje da odigra dobro te utakmice, bilo bi super da bude scenario kao sa Bajićem..

mirsad94
Kontakt:

uto apr 04, 2017 6:16 pm

PS. Jos samo da se prisjetimo texta vrlog sportskog novinara na slici ispod. Pisam ti se u proročanske moći.
slika

BabOsim
Kontakt:

uto apr 04, 2017 6:17 pm

cikazubo je napisao/la:Šteta za Miru i ta pretkola, ali Miro je donekle i zamjenjiv, ali Ivana niko ne može zamijeniti a ugovor je do ljeta 2018 tako da se nadam da će ostati i odigrati te utakmice, vjerujem da je i za njega po pitanju uslova u sljedećem klubu bolje da odigra dobro te utakmice, bilo bi super da bude scenario kao sa Bajićem..
Lendru ako pustimo ispod €1m strijelat ću se

Microsof

uto apr 04, 2017 6:18 pm

BabOsim je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:Šteta za Miru i ta pretkola, ali Miro je donekle i zamjenjiv, ali Ivana niko ne može zamijeniti a ugovor je do ljeta 2018 tako da se nadam da će ostati i odigrati te utakmice, vjerujem da je i za njega po pitanju uslova u sljedećem klubu bolje da odigra dobro te utakmice, bilo bi super da bude scenario kao sa Bajićem..
U evropu nece sigurno vise od 500-700k eura dok u Kinu ako bude imao 20+ golova u sezoni moze i vise od milion eura

ChWilla
Kontakt:

pošto smo inače navikli na milione eura jelte...
gradi željo boli te *****

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto apr 04, 2017 6:26 pm

Ma 500k eura bi bila ekstra cijena i sumnjam da mozemo vise dobiti. Samo neka zabija do kraja sezone i neka odigra s nama jedno pretkolo u europi i da tako uokvirimo jednu lijepu pricu.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Leon_Professional
Kontakt:

uto apr 04, 2017 6:30 pm

Microsof je napisao/la:
BabOsim je napisao/la:
U evropu nece sigurno vise od 500-700k eura dok u Kinu ako bude imao 20+ golova u sezoni moze i vise od milion eura
Lendra rece da je pitanje dana kad ce otici, prvi ili drugi dan prelaznog roka. Takodjer je rekao da u Kinu vjerovatno nece. U Evropi msm da niko nece dati ni pribliznu cifru onoj koju su sad davali Kinezi, ali sta mozemo, nek uzmemo titulu i nek ide kolko god, a i tad sigurno nece biti bas mala ponuda jer decko trpa i aBd da nastavi ovako.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 7 gostiju.

Prijava