FKZ1921 je napisao/la:Ono cega moramo biti svjesni jeste cinjenica da u ovoj drzavi nema dobrih trenera. I to ce u narednom periodu svim klubovima koji imaju neke ambicije biti najveci problem.
A drugo,da se dovede Murinjo,nista ti samo po sebi to ne garantuje.
Oko trenera treba dobro izvagati...Ne bi bilo dobro da udjemo u period mijenjanja trenera svako malo.
Navikli smo godinama i decenijama(s vrlo malim izuzecima)da trener Zelje bude neko iz Zeljine familije i nekako mi nezamislivo da vidim nekog sa strane na klupi.
Ono sto i dalje smatram bitnim,to je potreba da se struka prepusti strucnjacima. U svim segmentima...Ko,kako...?Ne znam. Nek skontaju.
Dok je trajala borba za Europu suzdrzavao sam se oko komentar o Edisovom radu. Znao sam kritikovati nasu igru ali vise kroz kritiku upucenu samim igracima. Mozda u ovoj drzavi i nema trenera za vece domete, ali za ovu nasu ligu mislim da ima boljih od Edis. Moje licno misljenje je da smo imali i Zebu u ekipi da ga Mulalic nebi znao iskoristiti na pravi nacin, ni blizu kao recimo Husref ili Amar. Tacno je ni Murinjo ponekad nije garancija uspjeha, ali u danasnjem modernom fudbalu vaznije je imati dobrog trenera koji ima viziju igre i zna posloziti stvari na terenu nego neke nazovi velike igrace. Ovo oko trenera iz nase porodice, mozda je bas doslo vrijeme da probamo sa nekim ko je manje opterecen ovim nasim emocijama i moze profesionalnije odraditi svoj posao.
Naravno da nisam upoznat oko mogucnosti angazovanja Muse, ali ovo sto radi sa Sirokim koji haman da nema navijaca i klub je bez ikakve historije je za svaki respekt. Glasno razmisljam kada bi uspio posloziti igru Zelje kao igru Sirokog i uz nase navijace i euforiju da bi to sve bilo jos 30% bolje nego u Sirokom. Naravno da nema garancije.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.
Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.